Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

inşallah gireceğin testin sonucu iyi çıkar ve inşallah bu sorunlardan en kısa zamanda kurtuluruz canım

ilaçları sakın bırakma canım ben 2006da öğrenim ama sonra bıraktım , devam çok önemli bu hastalıkta bdaha asla bırakmam ilacımı:çok üzgünüm:

ilaçları uzun süre kullananların çoğu şikayetlerim azaldı ama tamamen geçmedi diyolar canım

çok teşekkürler tavsiyen için. doktorum da psikiyatra yönlendirdi ama ben ihmal ettim gitmedim. ekim sonunda kontrolüm var. psikiyatrdan da randevu alayım en iyisi. hastalığın etkileri mi çok fazla yoksa ben mi bu hastalığın arkasına sığınıp saçma sapan davranıyorum diye düşünüp duruyordum ama sorun bende değilmişş.. neyseki ilaçla falan tedavisi var allahım daha kötüsünden korusun inşallahh

bende passifolara içiyorum hemde sabah akşam:1shok:
nişanlım askere gittiğinden beri ne uykumdan bişey anlıyorum ne yediğimden, çok stresliyim

ben bir şeyi düzenli olarak asla yapamam derdim. yani dişleri günde 3 defa fırçalamak gerkir falan denir ya benim asla böyle düzenli değildir bazen 2 bazen 3... ya da düzenli yürüyüş spor falan filan hiç böyle rutine bağlayamazdım işleri. yani hep bir sekteye uğrardı.. şimdi her sabah erkenden kalkıp ilacımı içiyorum yarım saat bekliyorum sonra da kahvaltımı yapıyorum. şimdi ömür boyu böyle devam edecek o da sıkıntı veriyor biraz. ama şikayetlerim azalacaksa razıyım tabikii

nişanlım askere gittiğinden beri ne uykumdan bişey anlıyorum ne yediğimden, çok stresliyim

benim nişanlım da askerdeeeee ve gece bir anda korkup uyanıyorum tekrar uyuyamıyorum sürekli sıkıntı stres gün sayıp duruyorum kendi kendime ağlıyorum nefesim daralıyorr bir de üstüne sınav stresim var sonra evlilik falan off eskiden hiçbir şeyi bu kadar takmazdım:1no2:

ben endokrin olarak metin özataya gidiyorum kaç kere dedi bana psikoloğa görün diye hep erteledim ama artık kendimi telkin edemez hale gelmiştim hiç ihmal etme bence daha iyiye gitmiyor hiçbirşey bencede al ve hiç ihmal etme git bizlerin depresyon riski daha fazla herkesten.
bende gidicem gidicem dedim en sonda eşimle boşanma raddesine geldim hemen arayıp randevu aldım psikiyatrlarda çok pahalı ya insan deli oluyor eşim hastalığın bile pahalı diye dalga geçiyo artık benle :)

benim geldiğim hali size anlatamam deliriyorum sandım bir ara oturup halime konuşmalarıma ağlıyordum artık ben böyle bir insan değilim diye etrafımdaki insanları siz düşünün artık.

herşeyin tedavisi var allahıma şükürler olsun dermansız dert vermesin.

canım bir süre sonra pasiflora da kesmez olacak ne yazık ki stresten yapabildiğince uzak dur bu hastalıkta en ufak bir streste hemen kan değerlerin değişiyor ben çok araştırdım çok okudum bir sürü doktor değiştirdim bir de psikiyatıra da görün bence
nişanlın gittiği gibi gelecek allahın izniyle sen yaptığın streslerle uykusuz geçirdiğin gecelerle kalacaksın

haklısın canım çok teşekkür ederim opuyorumnanaktan
inşallah düşer şu antikorlar hiç sevmedim bune biçim bağışıklık sistemi:dilcikar:

haklısın canım çok teşekkür ederim opuyorumnanaktan
inşallah düşer şu antikorlar hiç sevmedim bune biçim bağışıklık sistemi:dilcikar:

rica ederim ne demekakannehir
benim bildiğim ve doktorumun bana söyledi antikorların düşmediği
antikorlar düşerse zaten iyileşmiş oluruz buda çok zor bi ihtimal ne yazık ki.:bbo:

Bazen dünya batmış, yıkılmış bende altında kalmışcasına mutsuz hissediyorum kendimi ama sonra herşeyi yıllardır sonuç vermeyen anne olma girişimlerime bağlıyorum. Tamam anne olamadım ama çok şükür gayet iyi bir hayatım var, bu depresif durum niye diye kendimce telkinlerde bulunuyorum. Bu haşimato bizi mahvetti.

Birde bu aralar durduk yere içimde bir telaş, huzursuzluk, yersiz yere sinirlilik var. Bugünde adetimin ortasındayım ve kahve-kırmızı kanamam başladı. Bu durumu haşimatolu olduğu bilmediğim dönemlerde de yaşardı. Mevsimsel mi yoksa aldığım vitamin ilaçlarımı yaptı anlamadım? Sizlerde bu şekilde kanamalar yaşıyor musunuz?

özellikle ilişki sonrasında olan kanamalar rahim ağzı yarası ile ilgili olabilir...ben böyle bi sorun yaşamıştım.dondurttum ve sorun ortadan kalktı...vereliniortak

haşimato hastalığı nın en belirgin özelliğinden biri depresyondur...bende dahil olmak üzere bi çok arkadaş bu dertten muzdarip...stressten uzak durmak diyorsunuz da bunu normal sağlıklı bir insan dahi yapamaz günümüz şartlarında kaldı ki en gelişmiş toplumlarda bile stress almış başını gidiyor...fakat bu sorunu hiç yaşamamak yda sürekli yaşamak tabi normal dışı bişey değil ama; en azından aza indirgenebilir...bu sonuç dahilinde bu kişinin özelllikle kendisene düşen bir vazifedir dr. ilaç vs.. bunlar sadece yardımcı öğedir..ana öğe kişinin kendisidir...ben de depresyon ilacı kullandım kullanıyorum da psikiyatr dr. da gittim ama bunlar çare değil..kişinin en iyi ilacı ve en iyi dr.' u kendisidir ve hayata bakış açısı ve gayesidir, bir bakıma derdi ne ise onu bir şekilde kabul edip birlikte yaşamayı öğrenmektir...yoksa hayat gerçekten çekilmez oluyor..psikiyatri dr. bir kitabında şöyle yazıyordu: ''kullanılan antidepresan vs. türü ilaçlar alışkanlık yapabildikleri gibi bir süre uyuştururlar.kişinin meselelerini halletmez, sadece erteler.geçici bir tedbir sayılabilir''....ve psikoterapi meselesi... elbette faydaları vardır ama kaldı ki dr. un dedikleri yapılmazsa hepsi boş zaten.. dr. olumlu yönde telkinlerde bulunuyor.şunu yap! bunu yapma.!.kişi bu söylediklere uymazsa zaten iyileşme kaydetmez...o yuzden bilinçli bir şekilde sorunun mahiyetine olumlu davranmak ve ümitvar, her daim inançlı olmak en buyuk psikoterepidir benm düşüncelerime göre bunu yşadığım için diyorum... akıl ve kalp ışığıyla hayatımızı aydınlatmak bize en makul olan dr. dur ..benm nacizene fikri düşüncem olarak...neyse çok uzattım kusura bakmayım
sağlıklı günler ve yarınlar temmenisiyle....dua ile a.s.

Son düzenleme:
saol canım:asigim:
eve nar aldım dün, buakşam nar partisi yapıcam.,
meyan kökü ne alemde kızlar kullanan varmı?

ben henüz başlayamadım yaaa,sen başladın mı peki

aynennn zamanında koca koca kitapları bir gecede yutar sınava girerdik,şimdi üç beş sayfayı kaç saatte anca okuyorum yaaa

arkadaşlar bağışıklık sistemini güçlendiren yöntem,gıda vsleri incelerken karşıma hep çörekotu çıkıyor
hatta geçende lalehan da bahsetmişti

aranızda düzenli olarak çörekotu kullanmış ve haşimotoda faydasını görmüş olan var mı merak ettim ?

hatta tutankamonun mezarında dahi çörekotu yağı bulunmuş :)

şu çörekotu işine biraz eğilelim diyorum

bi sitede şöyle bi yorum buldum kızlar;

"çörek otunı 5 aydır her sabah aç karnına 1 tatlı kaşığı yağ şeklinde kullanıyorum.
cildim pürüzsüzleşti ve parlaklaştı. Arkadaşlarım hangi kremi kullandığı sorup duruyor sürekli. Çörek otunu kullanmaya başladığımdan beri krem kullanmıyorum. ış yerimizde herkezi grip kırıp geçiriyor ama bende birşey yok. boğaz ağrım geçti.
faranjite bağlı öksürüğümü çoktan unuttum. mevsimsel yorgunluk hali üzerimden geçti. Gece saat 23′te bile kendimi çok dinç hissediyorum. Çörek otunu tohum olarak degilde yağ olarak kullanmamı tavsiye etti doktor ablam çünkü insan midesi tohumu sindiremiyor, yağ olarak alındığından çok daha etkili olur demişti."

çeşitli sitelerde okuduklarımda hep şundan bahsediyor,tohumun etrafı mumla mı ne kaplı,midenin onu eritmesi ve içinden yararlı enzimleri alması çok zor,alsa da çok az alırmış,o yüzden öğütüp yemek lazımmış ama içindeki o yararlı yağların bazıları uçucuymuş o yüzden öyle havanda filan ezmemek lazımmış,havanda ezeceksen de çok miktarda olacaksa anca o zaman ezilmeliymiş havanda,mesela kahve öğütme makinası gibi makinada olabilirmiş,karabiber öğütücüleri oluyo onlar da olur sanırım,ezince de hiç ama hiç bekletmeden hemen neyle karıştırcaksan karıştırman gerekiyomuş,bal ya da pekmez ve tahin olabilirmiş.öyle öğütülmüş satılanları da asla almamalıymışız,yağ olarak alacaksak da kesinlikle ama kesinlikle soğuk press yöntemi ile yapılanı almalıymışız.

içinizde kullanan varsa ne şekilde kullanıyor ? lalehan sen kullanıyosun sanırım,ölçün tam olarak nedir ?

bir de çörekotu tahinle karıştırılınca,tahindeki yüksek e vitamini nedeniyle çörekotu daha yararlı duruma geliyormuş.

farklı ölçüler var nette bi de yaaa,acaba yağ olarak mı alsam kafam karıştı benim de

begonya, ben bir dönem bayağı düzenli yemiştim. Antikorlarım düşmedi ama başka işe yaradı mı bilemiyorum. Ayrıca, gaza şişkinliğe de çok iyi geldiğini duymuştum.

begooonya,
çörekotuna dair herşey bir sitede var ..istersen özelden site adını vereblirm...belki sende rastlamış olabilirsin....ben bal kavanozuna karışım yaptım tarçında ilave ettim...aynı zamanda tarçın ın da inanılmaz mucizeleri varmış ..kısırlık konusundada baya verimli...önümüz kış bitki çayları içmeye müsait yani...bir uzman şöyle demiş hiç bir bitki çayını uzun müddet kullnmayın vücut alışırsa etkisini kaybeder diye...doğru olabilir diye düşünüyorum..ama çörekotunun öyle bişey yapacağını sanmıyorum..henüz yeni kullanmaya başladım ama faydası oldu gibi ..geçen hafta çok aşırı hastalandım grip oldum..ve her grip olduğumda çok şiddetli olur..bu sefr öyle olmadı ...daha çabuk kendime geldim...her sabah ve yatarken çörekotu bal tarçın karışımı yedim....gelelim çörekotu yağı meselesine; sitede şöyle yazıyordu çörekotuna oranla daha çok etkisi olabilir ama orjinalini bulmak zor yani ayçiçeği vb. karışımlar yapılıyor maalesef... ama bunun da formülünü vermiş sitede evde de yapabilirsin....yarın inş. ilk işim aktaralara gidip listemdekileri almak ....
ayy bu gidişle aktar dükkanı mı açsam ev aktar dükkanı olacak nerdeyse :))
nedir bu haşimatodan çektiğimiz bizlere nelr yaptıryor :) oğlum olursa adını da haşim mi koysam ne kaydirigubbakcemile3

bana annem meyan kökü getirdi sivastan ama henüz hiç kullanmadım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…