Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

Bana yaklasik 6 yil kadar once yaptirdigim check-up sirasinda hic bir sikayetim olmamasina ragmen Hipotiroit ve Hasimoto tanisi konmustu, o gunden beri duzenli yaptirdigim T3,T4 ve TSH test sonuclarina gore once Tefor, arkasindan Levitron simdide kullandigim Euthyrox ayarlamasi yapildi..(Son 6 aydir gunluk 75mg aliyorum).Bir donem sac dokulmesi , yorgunluk,asabiyet ve asiri usume gibi sikayetlerim vardi ama simdi usume disinda hicbiri kalmadi, gayet iyiyim.Size onerim ilacinizi hersabah ayni saatlerde,kahvaltidan en az yarim saat once alin,duzenli ve beslenmenize (genelde az tuz kullaniyorum ama ozellikle basta balik olmak uzere, herseyi rahatca yiyebiliyorum) onem verin ve bol hareket edin.Kilo konusu ise bende sorun olmadigi gibi suanda verdigim son kilolarla neredeyse universitedeki kiloma ulasmak uzereyim,bence ilk is iyi bir Endokronolog ile gorusmek,biraz kitap gibi oldu, umarim faydali olmusumdur.

ben abartıyorum... çünkü 2 yıldır düzenli ilacımı kullandığım halde tsh,t3,t4 normal oldu ama şikayetlerim azalmadı...üztüne üstlük antıkorlarım düşmedi ve buda hamile kalmama engel olabiliyor.....
şu anda benim için en büyük şikayet bu...

ben abartıyorum... çünkü 2 yıldır düzenli ilacımı kullandığım halde tsh,t3,t4 normal oldu ama şikayetlerim azalmadı...üztüne üstlük antıkorlarım düşmedi ve buda hamile kalmama engel olabiliyor.....
şu anda benim için en büyük şikayet bu...

gelipte böyle yorumlar yaptılarmı sinirim tepeme çıkıyo ya!!
sen benim şikayetimi nerden biliyosunda benim hakkımda yorum yapıyosun!!!!
herkes kendi işine baksa keşke...allah sabır versin canım inşallah hepimizin minicik minicik bebekleri oluropuyorumnanaktan

kızlar ya bişey sorucam,nodülü olan var mı içinizde
bende nodül olduğunu öğrendim,sintigrafi çekildi
doktor soğuk nodül dedi
bir hafta içinde doktora gidicem tekrar,kaliteli bi ultrasona göndercem dedi
sorum şu;
-nodül varsa biyopsi şart mıdır ? hemen biyopsi yapılması gerekli midir.biyopsi yaptıran var mı.ben iğneden çok korkarım,acıyor mu ?
-bir de doktor bunlar belki yalancı nodüldür dedi.yalancı nodülse o zaman nasıl oluyor da soğuk deniyor,eğer soğuksa nasıl yalancı oluyor,yalancı olması aslında nodül olmaması mıdır.bir paradoks içindeyim :)

doktor bana birden fazla soğuk nodül var dedi,%2-3 kanser riski olabilir dedi.iyotsuz tuz yiyeceksin,şunları şunları yemiceksin dedi.o kelimenin telaffuz edilmesi dahi beni yıktı.kaç gün kendime gelemedim.bir anda haşimato olduğumu,soğuk nodül olduğunu öğrendim.ben şimdi gidip de iyotsuz nasıl yiyim neyleyim nerelere gideyim :) para verseler zor valla nasıl abart mıyım gözüm :)) doktor bana her gün amuda kalkacaksın dese onu da yapacak durumdayım :)))) yeterki herşey yolunda gitsin

kızlar ya bişey sorucam,nodülü olan var mı içinizde
bende nodül olduğunu öğrendim,sintigrafi çekildi
doktor soğuk nodül dedi
bir hafta içinde doktora gidicem tekrar,kaliteli bi ultrasona göndercem dedi
sorum şu;
-nodül varsa biyopsi şart mıdır ? hemen biyopsi yapılması gerekli midir.biyopsi yaptıran var mı.ben iğneden çok korkarım,acıyor mu ?
-bir de doktor bunlar belki yalancı nodüldür dedi.yalancı nodülse o zaman nasıl oluyor da soğuk deniyor,eğer soğuksa nasıl yalancı oluyor,yalancı olması aslında nodül olmaması mıdır.bir paradoks içindeyim :)

doktor bana birden fazla soğuk nodül var dedi,%2-3 kanser riski olabilir dedi.iyotsuz tuz yiyeceksin,şunları şunları yemiceksin dedi.o kelimenin telaffuz edilmesi dahi beni yıktı.kaç gün kendime gelemedim.bir anda haşimato olduğumu,soğuk nodül olduğunu öğrendim.ben şimdi gidip de iyotsuz nasıl yiyim neyleyim nerelere gideyim :) para verseler zor valla nasıl abart mıyım gözüm :)) doktor bana her gün amuda kalkacaksın dese onu da yapacak durumdayım :)))) yeterki herşey yolunda gitsin

kıyamam ya=) geçmiş olsun canımm..
ben 2 sene önce ultrason yaptırmıştım bişey çıkmamıştı ama bellide olmaz ya baktırmak lazım sürekli.
Tiroid bezinde saptanan nodüllerde kanser olup olmadığını anlamak için yapılır. Nodülü olan tüm hastalara yapılır. Biyopsi sonucuna göre ilaç tedavisi veya ameliyat kararı verileceğinden mutlaka yapılması gereken bir tetkiktir. Oldukça basit, yapılması kolay ve ağrı oluşturmayan bir tetkikdir. Normal enjektörlerle yapılır. Damardan kan alınır gibi tiroid bezindeki nodülden parça alınır. Alınan hücreler patoloji bölümünde incelenerek kanser ve iltihap olup olmadığı araştırılır. Biyopsi koldaki damardan kan alınması gibi kolay bir işlemdir. Korkulmaması gerekir.

gördünmü canım korkmana gerek yok, yaptır için rahatlasın.

sağol canım ya :) ne güzel açıklamış tam benlik,rahatlatıcı :)
bakalım doktora gidince sorucam nasıl bir yol izleyecek
önceki gidişimde birazcık şok geçirdim malum hiç bir soru aklıma gelmedi :)

ben ilk dr a gittiğimde kan tahlili,usg,sintigrafi ve biyopsi aynı günde yapıldı...dr. usg de 4 tane nodül gördüğünü söyledi......biyopsi yapılırken boynuma bi ilaç sürdüler..sonra benımkının 2 si sağ 2 si soldaymış...patolog 2 tarftamda parça aldı ama çektiğim acıyı bi ben bilirim ..benim canım çok yandı korkutmak gibi olmasın ama...biyopsi temiz cıktı...ve dr haşimato olduğumu sonradan söyledi...ben ilacı 1 yıl kullandım başka bi dr a gittim..oda beni usg ye aldı nodullerın durumunu sordum sende nodul filan yok bunlara yalancı nodul dedı birden fazla içi iltihap dolu 1 cm den küçük nodüller bunların kanser olma gibi bi riski yok ama yinede 6 ayda 1 kere usg ile büyüyüp büyümediğine bakalım dedi...ben şok içinde
biyopsi yapan dr a bildiğim tüm küfürleri ettim...neyse o günden beri 6 ayda 1 usg ye giriyorum usg yi ceken radyoloji dr u bile bunlar yalancı nodul dedi...zararı yok sadece kontrol altında tutulmalı dedi..
begonya sen yinede için rahat etsin biyopsiyi yaptır...

ben ilk dr a gittiğimde kan tahlili,usg,sintigrafi ve biyopsi aynı günde yapıldı...dr. usg de 4 tane nodül gördüğünü söyledi......biyopsi yapılırken boynuma bi ilaç sürdüler..sonra benımkının 2 si sağ 2 si soldaymış...patolog 2 tarftamda parça aldı ama çektiğim acıyı bi ben bilirim ..benim canım çok yandı korkutmak gibi olmasın ama...biyopsi temiz cıktı...ve dr haşimato olduğumu sonradan söyledi...ben ilacı 1 yıl kullandım başka bi dr a gittim..oda beni usg ye aldı nodullerın durumunu sordum sende nodul filan yok bunlara yalancı nodul dedı birden fazla içi iltihap dolu 1 cm den küçük nodüller bunların kanser olma gibi bi riski yok ama yinede 6 ayda 1 kere usg ile büyüyüp büyümediğine bakalım dedi...ben şok içinde
biyopsi yapan dr a bildiğim tüm küfürleri ettim...neyse o günden beri 6 ayda 1 usg ye giriyorum usg yi ceken radyoloji dr u bile bunlar yalancı nodul dedi...zararı yok sadece kontrol altında tutulmalı dedi..

usg'yi özeldemi yaptırınız canım

yok canım devlet hastanesinde ama hastanede bi tane usg cihazı olduğu için dr. sana usg isteği yazıyor...tekrar usgden randevu alıp cektırıyosun radyolog rapor hazırlıyo resımlerıdce arkasına iliştiriyo gidip druna gosterıyosun...yani özeldeki gibi drun odasında usg cihazı yok...ben son 1 yıldır devlete gıdıyorum ilk 1 yıl özele gittim usg ye bile ayrı ücret alıyolardı

yapma yaaaa yok yere canını acıtmışlar desene
usgde herşey çıkıyormuş,usg çektiği halde yorumlayamamasını anlayamıyorum yaaa
insan çileden çıkıyor

yok canım devlet hastanesinde ama hastanede bi tane usg cihazı olduğu için dr. sana usg isteği yazıyor...tekrar usgden randevu alıp cektırıyosun radyolog rapor hazırlıyo resımlerıdce arkasına iliştiriyo gidip druna gosterıyosun...yani özeldeki gibi drun odasında usg cihazı yok...ben son 1 yıldır devlete gıdıyorum ilk 1 yıl özele gittim usg ye bile ayrı ücret alıyolardı

ben 2 sene önce devlete gittiğimde usg için 5-6 ay sonrasına gün verdiler, bende özelde yaptırmıştım usgyi baya tuzluya mal olmuştu. yine yaptırmak istiyorum, aralıkta endokrine randevum var! heralde usgyide temmuz gibi filan anca çektirirm=)))
allahtan çok büyük bi hastalığımız yok, allah şifa versin herkese

günaydın arkadaşlar hepinize allah şifa versin bende bişey sorucam benim eltimede nodül var dediler bayram öncesi biopsi yapılacaktı tam yapıcakken doktor usg ile bidaha bakmış ve boğazında bişeylere yakın demiş ve vazgeçmiş eltimde anlamamış ne dediğini ve sormamış şimdide kafasına takıyo ben kansermiyim die bende sizin yazdıklarınızı okuyunca ondada haşimoto olduğunu tahmin ediyorum aynı belirtiler ondada var devlet hastanesine gidiyor bu arada genel cerrahi bölümüne

burcudeniz aslında bizim hastanede öyle ama benim drum acil ibaresi koyuyo ertesi gün çektiriyorum...
canel 72 ses tellerine yakın olabilir...çünkü annemdede kocaman bi nodul var hatta bikaç tane...dr ameliyat dedi ama ses tellerine yakın olduğu için riskli dedi..

ses tellerine filan mı yakın dedi acaba
ama biyopsi yapılmadan kanser olup olmadığı anlaşılmaz diye biliyorum
yani eltin kafasına çok takmasın Allah korusun tabi
belki doktor nodülü çok riskli görmediği için diğer yakın olduğu yere de zarar vermeye gerek yok demiş de olabilir
başka bi doktora da gidebilir o zaman bu kadar üzülüyorsa,bu kadar üzüntü de iyi değil çünkü
Allah şifa versin hepimize yaaa

nix istanbulda hastaneler naısl bilmiyorum ama burda gerçektende çok ilgisizler. ölüyorum desem acil yazmaz bana. sadece strese sokmayı biliyolar..
tekrar gidip istiycem tüm tetkikleri ya iyiki öğrendim sizden!
canel72 bizim komşumuzdada ameliyat olcakken vazgeçmişlerdi, iyi huylu olduğu anlaşılmıştı. belki öyle bişeydir .

begonya yorumlayamamaktan değil paragözlülükten canım...bence anladı hastalığımı ama bi biyopsi 600 tl kaçırmak istemedi heralde..zaten sintigarfide çekilmişti sıcak nodüldü ve kanser oranı 1% den az...bunu bile bile yaptı..
muayene, kan tahlili,usg,sintigrafi,biyopsi,şeker yüklemesi bile istedi ve ben oraya tam 3 milyar para ödedim..
bi dahada gitmedim..netten aratabilirsin ilk gittiğim yer tiro-center idi...

burcudeniz aslında bizim hastanede öyle ama benim drum acil ibaresi koyuyo ertesi gün çektiriyorum...
canel 72 ses tellerine yakın olabilir...çünkü annemdede kocaman bi nodul var hatta bikaç tane...dr ameliyat dedi ama ses tellerine yakın olduğu için riskli dedi..
belkide bende öyle dedim ama çok takıyor kafasına
ses tellerine filan mı yakın dedi acaba
ama biyopsi yapılmadan kanser olup olmadığı anlaşılmaz diye biliyorum
yani eltin kafasına çok takmasın Allah korusun tabi
belki doktor nodülü çok riskli görmediği için diğer yakın olduğu yere de zarar vermeye gerek yok demiş de olabilir
başka bi doktora da gidebilir o zaman bu kadar üzülüyorsa,bu kadar üzüntü de iyi değil çünkü
Allah şifa versin hepimize yaaa

çok saolun ya allah hepinize şifa versin opuyorumnanaktan

burcu drum genel cerrah tiroit ameliyatları yapıyo cok tatlı bi dr...nodullerımı takıp ediyo ama işte antıkorlardan anlamıyo endokrınoloğa gitmem lazım. nodullerın 1 cm yı gecerse amelıyat ederız dıyo ama allahtan buyumuyolar

inanmıyorum yaaaaaaaa yazık gerçekten yazık,resmen ticarete dönüştürmüşler
evet trionun reklamlarını görüyorum nette
ne diyim Allah insafa getirsin

burcu drum genel cerrah tiroit ameliyatları yapıyo cok tatlı bi dr...nodullerımı takıp ediyo ama işte antıkorlardan anlamıyo endokrınoloğa gitmem lazım. nodullerın 1 cm yı gecerse amelıyat ederız dıyo ama allahtan buyumuyolar

inşallah büyümez..
annemde gizli guatr varmış ama onda bendeki şikayetler hiç yok:nazar:
özele gitmeyi düşünüyodum aslında ama yolunmayada meraklı değilim:dilcikar:
işten izin alır almaz ilk fısatta dokotra gidip kafasını şişrcem çok gaza geldim:eek:klava:
:roflol:

X