• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

ben ilk dr a gittiğimde kan tahlili,usg,sintigrafi ve biyopsi aynı günde yapıldı...dr. usg de 4 tane nodül gördüğünü söyledi......biyopsi yapılırken boynuma bi ilaç sürdüler..sonra benımkının 2 si sağ 2 si soldaymış...patolog 2 tarftamda parça aldı ama çektiğim acıyı bi ben bilirim ..benim canım çok yandı korkutmak gibi olmasın ama...biyopsi temiz cıktı...ve dr haşimato olduğumu sonradan söyledi...ben ilacı 1 yıl kullandım başka bi dr a gittim..oda beni usg ye aldı nodullerın durumunu sordum sende nodul filan yok bunlara yalancı nodul dedı birden fazla içi iltihap dolu 1 cm den küçük nodüller bunların kanser olma gibi bi riski yok ama yinede 6 ayda 1 kere usg ile büyüyüp büyümediğine bakalım dedi...ben şok içinde
biyopsi yapan dr a bildiğim tüm küfürleri ettim...neyse o günden beri 6 ayda 1 usg ye giriyorum usg yi ceken radyoloji dr u bile bunlar yalancı nodul dedi...zararı yok sadece kontrol altında tutulmalı dedi..
begonya sen yinede için rahat etsin biyopsiyi yaptır...

ben de ilk gittiğim dr.cerrah bana 6 tane nodül var demişti.üzüntümden daha çok hasta olmuştum.ayrıca ilaç dozunu ayarlayammaıştı.kalp çarpıntısından gidiyordum...sonra endokrin uzanına gittim bana nodül falan yok diyince şok oldum...dr. bana tahlil istedi ama haşimato demedi levetiron ialacı kullandım..bnm araştırmalarım sonucunda haşimato olduğumu anladım dr. sorduğumda evet haşimato dedi..yani ben sormasam hastalığımın ne olduğunu bile bilmeyecektim...bir daha da cerraha gitmem bu konuda aklı fikri ameliyat yapmak...para alacak ya..herşey bu kadar ucuzlaştı işte...doktorlara bile güven kalmadı...paran varsa özele git der gibi sanki...yazık!

Arkadaşlar, ben sürekli mutsuzum. Sizde de oluyor mu? Herkesin varlığından çok mutlu olacağı maddi yada manevi her ne olursa olsun sahip olma duygusu beni mutlu etmiyor. Bu depresyonun bir işareti sanırım. Bugünlerde mevsimsel değişimden olsa sanırım çokta sinirliyim. Bu haşimato neler yapıyor bize böyle.
Vermem gereken en az 18 kilo var, tüm çabalara rağmen verememekte beni depresif yapıyor.

Arkadaşlar, ben sürekli mutsuzum. Sizde de oluyor mu? Herkesin varlığından çok mutlu olacağı maddi yada manevi her ne olursa olsun sahip olma duygusu beni mutlu etmiyor. Bu depresyonun bir işareti sanırım. Bugünlerde mevsimsel değişimden olsa sanırım çokta sinirliyim. Bu haşimato neler yapıyor bize böyle.
Vermem gereken en az 18 kilo var, tüm çabalara rağmen verememekte beni depresif yapıyor.

dönem dönem bendede oluyo, mesela şu aralr hiçbişeyden zevk almıyorum...
yataktan kazıyolar sabahları sanki, acayip yorgun hissediyorum

bende de oldu halen de dönem dönem oluyor hamilelikten sonra depresyona girmişim haşimatoluların depresyon riski daha çokmuş psikiyatıra gittim deprresyon dedi ve ilaç yazdı kullanıyorum iyiyim çok şükür eskiye nazaran bir ara deliricem sandım az daha da boşanıyorduk çenen hiç durmuyordu ne yazık ki şimdi dönem dönem gene geliyolar soldan soldan ama genelde iyiyim allaha şükür allah herkese şifa versin

arkadaşlar dün aktara gittim
tiroid için meyankökünü sordum
şahtere ile birlikte demlenip içilirse daha iyi olur dedi
ikisinden de aldım
bi de boynuma sürmek için ceviz yağı aldım
detayları bi araştırıcam bakalım nette neler yazıyor bunlarla ilgili

Son düzenleme:
:)))
haklısın canım
umut dünyası işte benimkisi :))
başka şeyler de verdiler ama kimseyi yanlış yönlendirmemek için şimdilik onları yazmadım.
Ahmet Maranki'ye de mail atıyorum bakalım cevap gelecek mi

:)))
haklısın canım
umut dünyası işte benimkisi :))
başka şeyler de verdiler ama kimseyi yanlış yönlendirmemek için şimdilik onları yazmadım.
Ahmet Maranki'ye de mail atıyorum bakalım cevap gelecek mi

haklısın canım, bende aynı şekilde ne yiyceğimi şaşırdım! adaçayını duydum biyerden onu içiyorum hergün, ama artık inanmıyorum kimseye.
bide kaju cevizi deniliyo aldım iyi gelirmi diye ama bunun tuzsuzu yok, acayip tuzluuu! yıkayıpmı yesemki:roflol:

:roflol:

13. asırda "Eğer dikmişsen adaçayını bahçeye, ne gerek var ölmeye" şeklinde sözlerle şifaları anlatılmaya çalışılan adaçayı, sıkça içildiğinde tüm bedeni güçlendiriyor, kalp krizi tehlikesini azaltıyor ve kötürümlüklerde çok yararlı olduğu biliniyor.
(alıntı )

söz çok hoşuma gitti :))))

adaçayının tiroide nasıl bi yararı varmışki aceppp

evet yıkamak iyi fikir olabilir :)))

:roflol:

13. asırda "Eğer dikmişsen adaçayını bahçeye, ne gerek var ölmeye" şeklinde sözlerle şifaları anlatılmaya çalışılan adaçayı, sıkça içildiğinde tüm bedeni güçlendiriyor, kalp krizi tehlikesini azaltıyor ve kötürümlüklerde çok yararlı olduğu biliniyor.
(alıntı )

söz çok hoşuma gitti :))))

adaçayının tiroide nasıl bi yararı varmışki aceppp

evet yıkamak iyi fikir olabilir :)))

duymuştum biyerden iyi gelir diye, severimde keratayı zaten içiyorum işte hergün=)
ona faydası yoksada varmış bissürü faydası baksana canım=)))
meyan kökü iyi geliyo yazıyo nette bende okudum şimdi. alsammı acep? küçük bi aktarda benim mutfakta oluştu bunuda alıyımda eksik kalmasın:roflol:

ya benim aldığım kaju da hiç tuz yoktu ben pakette aldım markası sinbad dı sanırım...
bende meyan kökünü denicem..

bugünden itibaren akşamları yatarken boynuma ceviz yağı sürmeye başlayacağım

ya bi de forumun başlarında bi arkadaş zemzem suyundan bahsetmiş,iyi geldi demiş
bu konuyu araştıran,bulan,uygulayan,içen,süren vs vs var mı :)

zemzem satışı da yasakmış yaaa

ya benim aldığım kaju da hiç tuz yoktu ben pakette aldım markası sinbad dı sanırım...
bende meyan kökünü denicem..
ay saol canım bakıyım o markaya

bugünden itibaren akşamları yatarken boynuma ceviz yağı sürmeye başlayacağım

ya bi de forumun başlarında bi arkadaş zemzem suyundan bahsetmiş,iyi geldi demiş
bu konuyu araştıran,bulan,uygulayan,içen,süren vs vs var mı :)

zemzem satışı da yasakmış yaaa
zemzemmiii:1shok: çaresizlik neler yaptırıyo insana:roflol:nerden bulcan kız zemzem suyunu

bu başlıkta bi arkadaş şöyle yazmış ama nicki ne bilmiyom yazıyı kopyalamıştım önceden

"hipertiroidi hastası halamdan duydum. Hacca gittiğinde hastalığı çok ilerlemiş durumdaydı. Zemzem'i ne niyetle içersek o olacağına dair Hadis-i Şefir'ler var. Halam aklına geldikçe Kâbe'ye bakarak şifa niyetine zemzem içmiş ve boğazına da sürmüş. Döndüğünde Ankara İbni Sina'da kontrolü vardı ve durumunun düzelmesine doktorları inanamadılar. "

ay valla ben de ne deneyeceğimi şaşırdım yaaw :roflol:nerden bulcam yaa :))
fazla zem zem suyu olan var mı yaaaaa satılmıyomuş da :)

bu başlıkta bi arkadaş şöyle yazmış ama nicki ne bilmiyom yazıyı kopyalamıştım önceden

"hipertiroidi hastası halamdan duydum. Hacca gittiğinde hastalığı çok ilerlemiş durumdaydı. Zemzem'i ne niyetle içersek o olacağına dair Hadis-i Şefir'ler var. Halam aklına geldikçe Kâbe'ye bakarak şifa niyetine zemzem içmiş ve boğazına da sürmüş. Döndüğünde Ankara İbni Sina'da kontrolü vardı ve durumunun düzelmesine doktorları inanamadılar. "

ay valla ben de ne deneyeceğimi şaşırdım yaaw :roflol:nerden bulcam yaa :))
fazla zem zem suyu olan var mı yaaaaa satılmıyomuş da :)

şimdi okulu işi güzü bıraktırıp hacca göndercen beni hekaydirigubbakcemile3
doğrudur ya belkide ama nası bulcazki??
biz meyankökü kaynatalım boşver ekonomik çözümler arayalımkaydirigubbakcemile3

:roflol::roflol::roflol:

valla topluca hacca gidersek şaşırmasın kimse,eeee şey biz hani şu haşimotolular derneğinden geliyoz da azcık zemzem istiyoduk :)))))))

zemzem olayını bi inceliyim belki bi sonuca ulaşırım,ulaşırsam haber vericem :))))

:roflol::roflol::roflol:

valla topluca hacca gidersek şaşırmasın kimse,eeee şey biz hani şu haşimotolular derneğinden geliyoz da azcık zemzem istiyoduk :)))))))

zemzem olayını bi inceliyim belki bi sonuca ulaşırım,ulaşırsam haber vericem :))))

tamam,imanla bekliyorum..
töbe töbeekaydirigubbakcemile3

kaydirigubbakcemile3:roflol:kaydirigubbakcemile3
bekle bomba haberlerle geri döneceğim :))

ya bi de aklıma ne geldi
hani bizim ibni sinamız vardı ya bir zamanlar şimdi kaç yılında yaşamış hatırlayamayacağım kaydirigubbakcemile3
işte hep denir aslında bu hastalığın çözümünü batı değil ibni sina zaten çok önceden bulmuş,ibni sina şu hastalığa çözüm bulmuş,kitabında şuna şuna dikkat çeker,batı ibni sinanın kitaplarına bakar filan diye böyle hep denir ya :)
işte merak ettim sanki şu haşimoto denilen kişi doğmadan önce bu hastalık yok muydu,mazinin kadınları bu derdi çekmiyo muydu :))) iyiki haşimoto doğmuş da bi isim takılmış şu hastalığa :))) yani bizim ibni sina belki bulmuştur çaresini acep bu konuda kitaplarında ne yazdıki :)))))) valla bulamamışsa şu antikorlara bi çare ayıplıcam :)

ya şu aralar şu haşimotoyu araştırıyom da,sonuca göre haşimoto eylem planı hazırlayacağım :))))))) ondan yani :)

Merhaba Arkadaşlar.
Bende 5 yıldır haşimoto troidi hastasıyım. Etroxy 50 mg kullanıyorum.. Benim en büyük korkum bu hastalıktan dolayı bebeğimin olmamasıydı ama allaha şükür korktuğum başıma gelmedi. Şimdi 5,5 aylık hamileyim..6 ayda bir kontrollerim vardı ama gebelikten dolayı 1 aya düştü kontrollerim.. Haseki hast. Endokroloji bölümüne gidiyorum.. önceden çok takardım kafama ömrümün sonuna kadar ilaç kullanmak zorunda olmak çok sıkardı canımı ama artık alıştım sanırım..

sevgiler

kaydirigubbakcemile3:roflol:kaydirigubbakcemile3
bekle bomba haberlerle geri döneceğim :))

ya bi de aklıma ne geldi
hani bizim ibni sinamız vardı ya bir zamanlar şimdi kaç yılında yaşamış hatırlayamayacağım kaydirigubbakcemile3
işte hep denir aslında bu hastalığın çözümünü batı değil ibni sina zaten çok önceden bulmuş,ibni sina şu hastalığa çözüm bulmuş,kitabında şuna şuna dikkat çeker,batı ibni sinanın kitaplarına bakar filan diye böyle hep denir ya :)
işte merak ettim sanki şu haşimoto denilen kişi doğmadan önce bu hastalık yok muydu,mazinin kadınları bu derdi çekmiyo muydu :))) iyiki haşimoto doğmuş da bi isim takılmış şu hastalığa :))) yani bizim ibni sina belki bulmuştur çaresini acep bu konuda kitaplarında ne yazdıki :)))))) valla bulamamışsa şu antikorlara bi çare ayıplıcam :)

ya şu aralar şu haşimotoyu araştırıyom da,sonuca göre haşimoto eylem planı hazırlayacağım :))))))) ondan yani :)
kız delü:roflol::roflol: süpersin ya bak bakalım ibni sina hasimoto hakkında ne biliyımus? belkide bizim hastalıhın adı sinaniyo filandır he:roflol:

Merhaba Arkadaşlar.
Bende 5 yıldır haşimoto troidi hastasıyım. Etroxy 50 mg kullanıyorum.. Benim en büyük korkum bu hastalıktan dolayı bebeğimin olmamasıydı ama allaha şükür korktuğum başıma gelmedi. Şimdi 5,5 aylık hamileyim..6 ayda bir kontrollerim vardı ama gebelikten dolayı 1 aya düştü kontrollerim.. Haseki hast. Endokroloji bölümüne gidiyorum.. önceden çok takardım kafama ömrümün sonuna kadar ilaç kullanmak zorunda olmak çok sıkardı canımı ama artık alıştım sanırım..

sevgiler
geçmiş olsun canım..
kızlar benim anlamdıgım bişey var, bu aldıgınız Etroxy hipotiroide verilen levotiron ve tefor gibi degilmi?
bu sadece haşimoto içinmi veriliyo? kafamkarıştı ya:çok üzgünüm:

Back
X