• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

Ne desem boş burcucum.. ben hastalığımın başından beri hep aynı ilacı kullandım sadece dozlar değişti.

burcu galiba t3 ve t4 de dengesizlik varsa levotıron tefor veıyolar bnm t3 ve t4 um hep normaldı sadece tshım kotuydu..bende euthyrox kullanıyorum..

Otoimmün tiroiditte yakın zamana dek bilinen tek tedavi şekli, azalan tiroid hormonunun, hormon hapları ile (levotiron, tefor, euthyrox...) takviyesinden ibaretti.

Tiroid hormonu yetersizliği olan hastada, tiroid hormonu takviyesi kaçınılmazdır. Ancak, hastalığın erken dönemlerinde de (henüz hormon yetmezliği başlamamış olsa bile), düşük dozda tiroid hormonu verilmesinin faydalı olduğu bilinmektedir. Tiroid hormonunun dışarıdan alınması, tiroid bezinin dinlenmesine vesile olduğu için, tiroid bezi daha az çalışmakta, bu sâyede yıkım da bir miktar yavaşlamaktadır.

alıntı

Levotiron tablet. 100 mikrogram, yani 0,1 miligram (1 gramın 100’de 1’i) Levotiroksin sodyum içerir. Yani T4 hormonunun sodyum tuzu ilacıdır. 100 tabletlik kutularda pazarlanmaktadır. Yüksek dozlarda çarpıntı, taşikardi, aritmi, göğüs ağrısı, ishal, huzursuzluk ve sıcak basması gibi yakınmalara neden olabilir. Şeker hastalığı olanlarda insülin ya da oral antidiyabetik ilaç dozunun artırılmasını gerektirebilir. Antikoagülanların ve antidepresan ilaçların etkilerini artırabilir. Tedavi edilmemiş adrenal korteks yetersizliği ve tirotoksikoz; bileşimindeki maddelerden birine karşı aşırı duyarlılık durumlarında kontrendikedir. Gebelikte fetusa zarar vermeksizin kullanılabilir. Üretici firma, emzirme üzerine kesin etkisini kaydetmemiş, ancak anne sütüne az geçmesi nedeniyle tedavi dozlarında bebeğe zararlı etkisi olmayacağına işaret etmiştir.
Tefor dutab. 100 mikrogram, yani 0,1 miligram (1 gramın 100’de 1’i) Levotiroksin sodyum içerir. Yani T4 hormonunun sodyum tuzu ilacıdır. 100 tabletlik kutularda pazarlanmaktadır. Üretici firma Antikoagülan, kolestiramin, dijital, ketamin, fenitoin, sempatomimetikler, trisiklik antidepresanlar ve beta blokörlerle birlikte kullanılmaması gerektiği uyarısında bulunmaktadır. Diyabetli hastalarda insülin ihtiyacını arttırır. Sürrenal yetersizlik, miyokard enfarktüsü, diğer kalp hastaları ve etken maddeye duyarlı kişilerde kontrendikedir.
Euthyrox tablet. 25, 50, 150 ve 200 mikrogram Levotiroksin sodyum içeren 4 farklı formu mevcuttur. Prospektüsünde gebelik kategorisinin A olduğu, gebelik ve emzirme dönemlerinde kullanılabileceği yazmaktadır. Her 4 formu 50 tabletlik kutularda sunulmaktadır.
T4 preparatları kanda T3’e dönüşerek etki eder. Yarı ömür 7-8 gündür

alıntı

sizce aynı şeylermi ben hala anlamadım?

arkadaşlar, troid hastalığının hangi türü olursa olsun burcudeniz'in de yazdığı 3 ilaçtan biri kullanılıyor. Ben ilk hastalığımı öğrendiğimde tefor'la başlamıştım. Bir süre sonra doz ayarlaması bir türlü düzen tutmayınca dr.um yeni bir ilaç çıktı vücudun buna daha iyi tepki verebilir dedi ve euthytox'a geçtim.

arkadaşlar, troid hastalığının hangi türü olursa olsun burcudeniz'in de yazdığı 3 ilaçtan biri kullanılıyor. Ben ilk hastalığımı öğrendiğimde tefor'la başlamıştım. Bir süre sonra doz ayarlaması bir türlü düzen tutmayınca dr.um yeni bir ilaç çıktı vücudun buna daha iyi tepki verebilir dedi ve euthytox'a geçtim.

rahatladım ya. bende teforla başladım ama tefor piyasada yok suanda oyüzden levotiron verildi. doktorumda ilgisizdi, yanlış ilaç kullanıyorum sandım bian:kızgın:

Levotiroksin içeren çok çeşitli formülasyonlar bulunmaktadır ve bunlar hem markalı hem de jenerik ürünlerdir. Bunlar farklı inert bileşenler, reklendiriciler ve dolgu maddeleri içerirler.
LT4 ürünlerinin farklı fiyat ve markalarının bulunmasının yanı sıra bu ürünlerin biyoyararlanım ve biyoeşdeğerlikleri de farklıdır. Belli bir ürünün diğerlerinden daha iyi olduğuna ilişkin kesin bir bilgi yoktur. Bununla birlikte belirgin şekilde farklı marka isimlerine sahip ürünler eşdeğer değildir. Bu ürünler farklı absorbsiyon özellikleri taşımaları nedeniyle farklı FT4 düzeyleri meydana getirmekte ve dolayısıyla TSH değerlerinde de farklı değişimler söz konusu olmaktadır.

alıntı

merhabalar, ben de haşimato olduğunu yeni öğrenmiş bir eczacıyım, tsh ım yüksek , t3 ve t4 üm alt sınıra yakın ama hala normal sınırlar içinde, dün kan sonuçlarımı gösterdiğim doktor şimdilik yapacak birşey yok ilaç başlamaya gerek yok 6 ayda 1 tsh ınızı ölçtürün dedi, ama ben pek tatmin olmadım, bikaç doktora daha göstereceğim, hepsi aynı şeyi söylerse ancak o zaman tatmin olurum, ilk öğrendiğimde ben de bebek sahibi olamayacak mıyım acaba diye düşünüp durdum ,selda58 bebeğiniz hayırlı olsun şimdiden, çok rahatlıyor içim böyle örnekleri duyunca

kız delü:roflol::roflol: süpersin ya bak bakalım ibni sina hasimoto hakkında ne biliyımus? belkide bizim hastalıhın adı sinaniyo filandır he:roflol:

:roflol:
haftasonu kocamı alıp halk kütüphanesine gezmeye gidecem :) orda araştırıcam ibni sinanın kitaplarını ,dur bakalım belki bişeyler çıkar :))

bi de nasıl bir isimdir bu yaa haşim-oto ...oto firması ismi gibi,bilmeyen reklam sanacak,bi de a'yı uzatarak oku tam türk işi oluyo valla kaydirigubbakcemile3

----------

biz de ilerleyen aylarda hamilelik düşünüyoruz,aynen böyle olumlu örnekleri okudukça ben de çok seviniyorum,herkes hamile kaldıkça buraya yazsın lütfen :)
maşallah da diyelimki kimseye nazar değmesin,Allah sağlıkla doğurmayı nasip etsin herkese,Allah isteyen herkese versin.

haşimato bu hastalığı bulan dr un adıymış...
selda benimde bebeğim olur inşallah..dr larda kesin olmaz demiyo ama olmuyo işte..

:roflol:
haftasonu kocamı alıp halk kütüphanesine gezmeye gidecem :) orda araştırıcam ibni sinanın kitaplarını ,dur bakalım belki bişeyler çıkar :))

bi de nasıl bir isimdir bu yaa haşim-oto ...oto firması ismi gibi,bilmeyen reklam sanacak,bi de a'yı uzatarak oku tam türk işi oluyo valla kaydirigubbakcemile3

----------

biz de ilerleyen aylarda hamilelik düşünüyoruz,aynen böyle olumlu örnekleri okudukça ben de çok seviniyorum,herkes hamile kaldıkça buraya yazsın lütfen :)
maşallah da diyelimki kimseye nazar değmesin,Allah sağlıkla doğurmayı nasip etsin herkese,Allah isteyen herkese versin.
benim şuan mümkün deil canım ya:roflol: ama şartlar olgunlaşınca sırf senin için deniycem,ama önce adamın nikahı basması bide askerden gelmesi lazım=)))

haşimato bu hastalığı bulan dr un adıymış...
selda benimde bebeğim olur inşallah..dr larda kesin olmaz demiyo ama olmuyo işte..

çok gıcıkmış adıkaydirigubbakcemile3
olucak tabikide kaydirigubbakcemile5 sıkmayın canınızı lütfen, bende strese girdim ya olmazsa diye=((

selda bilmiyorum bazı drlar olmaz diyo bazısı olur diyo...bide bu sitede haşimatolu arkadaşlar var ve haşimato hariç hiçbir problem yok hamile kalamıyoruz...hatta bi arkadaş 3 aşılama 2 tüp yaptırdı hala bebeği yok canım..

selda bilmiyorum bazı drlar olmaz diyo bazısı olur diyo...bide bu sitede haşimatolu arkadaşlar var ve haşimato hariç hiçbir problem yok hamile kalamıyoruz...hatta bi arkadaş 3 aşılama 2 tüp yaptırdı hala bebeği yok canım..

of allah korusun ya=(((
ağlıycam yapmayın en çok istediğim şey 3 çocuk...

Levotiron tablet. 100 mikrogram, yani 0,1 miligram (1 gramın 100’de 1’i) Levotiroksin sodyum içerir. Yani T4 hormonunun sodyum tuzu ilacıdır. 100 tabletlik kutularda pazarlanmaktadır. Yüksek dozlarda çarpıntı, taşikardi, aritmi, göğüs ağrısı, ishal, huzursuzluk ve sıcak basması gibi yakınmalara neden olabilir. Şeker hastalığı olanlarda insülin ya da oral antidiyabetik ilaç dozunun artırılmasını gerektirebilir. Antikoagülanların ve antidepresan ilaçların etkilerini artırabilir. Tedavi edilmemiş adrenal korteks yetersizliği ve tirotoksikoz; bileşimindeki maddelerden birine karşı aşırı duyarlılık durumlarında kontrendikedir. Gebelikte fetusa zarar vermeksizin kullanılabilir. Üretici firma, emzirme üzerine kesin etkisini kaydetmemiş, ancak anne sütüne az geçmesi nedeniyle tedavi dozlarında bebeğe zararlı etkisi olmayacağına işaret etmiştir.
Tefor dutab. 100 mikrogram, yani 0,1 miligram (1 gramın 100’de 1’i) Levotiroksin sodyum içerir. Yani T4 hormonunun sodyum tuzu ilacıdır. 100 tabletlik kutularda pazarlanmaktadır. Üretici firma Antikoagülan, kolestiramin, dijital, ketamin, fenitoin, sempatomimetikler, trisiklik antidepresanlar ve beta blokörlerle birlikte kullanılmaması gerektiği uyarısında bulunmaktadır. Diyabetli hastalarda insülin ihtiyacını arttırır. Sürrenal yetersizlik, miyokard enfarktüsü, diğer kalp hastaları ve etken maddeye duyarlı kişilerde kontrendikedir.
Euthyrox tablet. 25, 50, 150 ve 200 mikrogram Levotiroksin sodyum içeren 4 farklı formu mevcuttur. Prospektüsünde gebelik kategorisinin A olduğu, gebelik ve emzirme dönemlerinde kullanılabileceği yazmaktadır. Her 4 formu 50 tabletlik kutularda sunulmaktadır.
T4 preparatları kanda T3’e dönüşerek etki eder. Yarı ömür 7-8 gündür

alıntı

sizce aynı şeylermi ben hala anlamadım?

ben levetiron kullanıyorum ayrıca antidepresyon ilacı...
''Antikoagülanların ve antidepresan ilaçların etkilerini artırabilir. '' yazmış alıntı yazıda ... bu ne demek oluyor pek anlamadım.?

ayrıca dün okudum metin özatanın yazısında, bu ilaçlar saç dökülmesi yaparmış... ama geçiciymiş..:1shok:
sizdede oldumu bu kızlar sonradan olduysa gerçektende geçicimiydi?
zaten normaldede dökülüyo, bide ilaç kullanımımıda dökücekmi ya=((

benim saç dökülmem hiç geçmedi 2 yıldır,ayrıca ilaç sürekli kullanımda kemik erimesi yapıyomuş,kalsiyum alımını artırmakta fayda var..

evet kalsiyum olayı çok önemli gerçekten
hatta bi arkadaş bi başlıkta yazmıştı kalsiyumum düşmüş diye
arada bu değeri de kontrol ettirmekte ve kemik ölçümü yaptırmakta fayda var
ben altı ayda bir kontrol ettirmeyi planlıyorum
hatta doktora gidince soracağım sorular arasında bu da var,ekstra kalsiyum tableti almaya gerek var mı,beslenmeye dikkat etmek yeter mi diye
ayrıca kemik erimesini önlemek amaçlı sabah ve akşama doğru olan güneşin tam tepede olmadığı saatlerde günde 15 dk güneşte kalmak çok yararlıymış

Son düzenleme:
Back
X