canım sen baya bi bilgilisin bu konuda.
sana sorum benim sadece tsh yüksekti. diğer tüm değerler normal aralığındaydı. ultrason da normal çıktı ama doktorum haşimatosun dedi. sence ben haşimatomuyum:))
aynı şekilde benim de lenf bezlerim şişiyor ve ağrı oluyor...sinirlenip öfkelendiğimde...saç dökülmeside maalesef....ilaçları düzenli kullanmak ve relax olmak nefes egzersizleri, bu hastalıkla birlikte yaşamayı kabullenmek gerek başka çare yok sanırım...bir ara plates haraketlerine başlamıştım çok rahatlamıştım ama daima yapmak gerekli şimdilerde toprakla ilgileniyorum....bazen doğayla ilgilenmek insanlardan uğraşmaktan daha kolay..tabi herşeyi dengelemek gerek....Allah yardımcımız olsun..sevgilera.s.Tabi benim birde lenflerim şişiyor ve bazen ağrı yapıyor. Nodül yok, ama strese ve üzüntüye bağlı olarak, büyüyor yada küçülüyor diebilirim. Son zamanlarda da bir saç dökülmesi aldı da gidiyor. Bakalım sonum hayır olsun.
.
canım ben ne diyim simdi sana ya:)
benimde tsh yüksekti anti tpo ve tg de yüksekti sende nasıl? bütün bu tahliller bir yana ultrason çeken doktor söylüyor görüp zaten sana neye dayanarak söylediler anlamadım ben ya
doktoruna sorsaydın keşke herşey normal neye dayanarak haşimato olduğunu söyledi sana acaba? doktorlar bi alem çünkükafamçokkarıştı
benim durumumda seninle aynı herşey normal sadece tsh yüksek banada dr haşimatosun dedi ama bana iki tahlil verildi burda yapılmıyor ankarada yaptırcam o zaman kesin haşimatonun olup olmadıgı cıkacakmış
hayatım o zamanlar bu kadar bilgili değildim. bu topiği bilmiyordum. haşimatosun dedi tamam dedim:)
geçenlerde tahlile gittim. o gün ilaç içmedim. değerlerim çok şükür normale inmiş. kısmetse tüp bebek tedavisine başlayabilecem.
birde ben e ile başlayan ilacı içiyorum ama bende bazen aşırı karın ağrısı ve diyare yapıyor. sizde de yapıyormu. ilacı kesiyorum bir iki gün düzeliyor...
birde kadın doğumcumda bana selenyum verdi 100 lük içsem mi acaba:uhm::uhm:
haşimoto hastalarında tüp bebek yada aşılama yoluyula tedavi ne kadar başarılı acaba? Bu hasatalığı olupta tüp bebek yaptıranlardan çogunlukla negatif sonucu duyuyorum maalesefdoktorlar da kesin olur yada olmaz diye bir netice söylemiyorlar..bunun sonucunda hüsran olup daha fazla stress oluyor...ne kadar çok denek okadar çok hüsran ( Rabbim hayırlısını versin belki beöyle gerekli bilemiyorum...yaşamak için umutsuz gün olmaz tabi...hepimize ümit dolu günler..a.s
canım bence değer normal aralığa gelipte tedavi başlarsa neden olmasın ki. bence bu konuda ümitsiz olma. rabbim ol derse neler olmuyor. sabır ve inanç gerekiyor.:lepi:
selam herkese bende yaklaşık 1 sene önce haşimoto hastası olduğumu öğrendim ve ilaca başladım. bir çok kişinin söylediğinin aksine bu öyle korkulacak bi hastalık değil ve benim ilaca başladıktan sonra hiçbir problemim kalmadı. özelliklede kilo sorunu yaşayanları okuyorum. ancak ilacı düzenli içtikten sonra bırakın almayı kilo veriyorsunuz. çünkü az çalışan tiroidiniz ilaç alımıyla normal çalışmaya başlıyor ve metabolizmanız ona göre hızlanıyor. ben teşhis konmadan önce 14 kilo almıştım ve hep depresyondaydım ama ilaca başladıktan sonra 15 kilo verdim tabi sporda yaparak ve hiç sıkıntım kalmadı.doktorumda bana inanılmaz moral verdi çünkü kendiside haşimoto hastası ve ilacını al gerisini düşünme bile dedi. o yüzden ben bu durumu hastalık olarak görmüyorum. ilacını düzenli içip hala şikayetleri bitmeyenler bence tekrar doz kontrolü için doktora gitmeli.
herkese sağlıklı günler dilerim[/QUOT
merhaba haşimato hastası oldugunuzu nasıl ögrendiniz şikayetiniz neydi benim sadece saclarım dökülüyor
cildim pul pul dökülüyor vede aşırı saç dökülmesi var bendede bu testleri özel yaptırabilir miyiz yoksa illa devlete mi gitmemiz gerek ?