Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

canım sen baya bi bilgilisin bu konuda.
sana sorum benim sadece tsh yüksekti. diğer tüm değerler normal aralığındaydı. ultrason da normal çıktı ama doktorum haşimatosun dedi. sence ben haşimatomuyum:))

canım ben ne diyim simdi sana ya:)
benimde tsh yüksekti anti tpo ve tg de yüksekti sende nasıl? bütün bu tahliller bir yana ultrason çeken doktor söylüyor görüp zaten sana neye dayanarak söylediler anlamadım ben ya
doktoruna sorsaydın keşke herşey normal neye dayanarak haşimato olduğunu söyledi sana acaba? doktorlar bi alem çünkükafamçokkarıştı
 
merhaba, ben bu gruba yeni katıldım. Hadi bakalım hayırlısı olsun hepimize.
Ben yaklaşık 2 yıldır haşimoto hastalığıyla uğraşıyorum. 2 yıl önce ilk olarak Levotiron kullandım, sonra başka doktora gittim ve o da ilacımı değiştirdi. Ayrıca 6ayda bir ultrasona giriyorum diyebilirim. Tabi benim birde lenflerim şişiyor ve bazen ağrı yapıyor. Nodül yok, ama strese ve üzüntüye bağlı olarak, büyüyor yada küçülüyor diebilirim. Son zamanlarda da bir saç dökülmesi aldı da gidiyor. Bakalım sonum hayır olsun.

Bu saç dökülmesi için yapılabilecek birşey varmı acaba? Beb birkaç bişey karıştırarak yağ sürüyorum her hafta ama bilemiyorum ne kadar faydalı oluyor??

Not: Sanırım bu hastalıklarda sürekli doktor değiştirmek pek iyi değil. Aynı doktorun takip etmesi çok önemli diye biliyorum.
 
cimcime saç dökülmesine dışradan yababileceğimiz en iyi şey ilacımızı düzenli kullanmak...yağla filan hikaye...ben 2 yıldır ilaç kullanıyorum hala saçlarım tutam tutam dökülüyo...bu da haşimatonun en önemli özelliklerinden biri...
 
Merhaba tekrar,

Benim de genellikle dökülür ama bu kadar uzun sürmezdi. Birde 100-150 telden bayağı fazla, korkuyorum saçsız kalıcam diye Her sabah düzenli hani elimzile toparlarız ya saçlarımızı, avucumuzun içinde yuvarlarız. Öle bayağı bir oluyo. 2 gün önce ultrason çektirdim ve kan tahlillerimi yaptırdım. Yarın sabah ta Çapaya doktoruma gidicem. Son zamanlarda bayağı da sıkıldım, herhalde o bu kadar tetikledi..

Birde bir şey sorucam, seninde regl dönemlerin düzensiz mi?? Benim çok düzensiz???:1no2:
 
benim regl cok düzenli 28 günü aşmaz...hiçte düzensiz olmadı....cimcime ama biz bebek için uğraşıyoruz...haşimatoda bazı kadınlarda bebek olmayabiliyo...
 
aynı şekilde benim de lenf bezlerim şişiyor ve ağrı oluyor...sinirlenip öfkelendiğimde...saç dökülmeside maalesef....ilaçları düzenli kullanmak ve relax olmak nefes egzersizleri, bu hastalıkla birlikte yaşamayı kabullenmek gerek başka çare yok sanırım...bir ara plates haraketlerine başlamıştım çok rahatlamıştım ama daima yapmak gerekli şimdilerde toprakla ilgileniyorum....bazen doğayla ilgilenmek insanlardan uğraşmaktan daha kolay..tabi herşeyi dengelemek gerek....Allah yardımcımız olsun..sevgilera.s.
 
Hmm.. ben onu duymuştum, ben uzun yıllar (11 yıl kadar) zaten voleybol da oynadım bir de o yüzden benim regl düzensizliğim vardı. Voleybolu bıraktıktan sonra, daha bir düzene girdi ama şu son 2 yıl berbat. 2 ay düzenli ondan sonra 2 ay 15 gün atıyor, o yüzden sürekli günler değişiyor. Regl ağrıları gib kas ağrım oluyor ama olamıyorum . Bu yüzden doktora da gittim kaç sefer ama bir işe de yaramıyor. Hamilelik işi ile ilgili olarak ta bilmiyorum ki artık Allah büyük. Size çok kolay gelsin.ınşallah tez zamanda dileğiniz gerçekleşir.
 
kızlar bişey sormak istiyorum.bu ay aşılama yapıldı sonuç negatif çıktı bu olumsuzluk ardına bide HCG bakılırken TSHıma da baktırdım 30 afırlamış sizce aşılamanın etkisi olurmu bu yükselmede..
 

hayatım o zamanlar bu kadar bilgili değildim. bu topiği bilmiyordum. haşimatosun dedi tamam dedim:)
geçenlerde tahlile gittim. o gün ilaç içmedim. değerlerim çok şükür normale inmiş. kısmetse tüp bebek tedavisine başlayabilecem.
birde ben e ile başlayan ilacı içiyorum ama bende bazen aşırı karın ağrısı ve diyare yapıyor. sizde de yapıyormu. ilacı kesiyorum bir iki gün düzeliyor...
birde kadın doğumcumda bana selenyum verdi 100 lük içsem mi acaba:uhm::uhm:
 
benim durumumda seninle aynı herşey normal sadece tsh yüksek banada dr haşimatosun dedi ama bana iki tahlil verildi burda yapılmıyor ankarada yaptırcam o zaman kesin haşimatonun olup olmadıgı cıkacakmış

ben ankaradayım iyi bi lab. yaptırdım. tiroidle ilgili tüm değerler normaldi. sadece tsh 10 civarıydı. bilmiyorum neye göre dedi.
hatta önce gittiğim prof ultrason istemeden tiroid uptake yaptır dedi. ben tabi yaptırmadım. çünkü ultrasonda nodül falan çıkmadı. radyasyonlu madde almak istemedim.:smiley-cool:
 
Bişey sormak istiyorum bayanlar şimdi ben korktum vallahi, şimdi çocuk sahibi olmak istediğimiz zaman %75-80 sorun yaşayacağız diyebilir miyiz???(bunu daha önce okuduklarıma dayanarak soruyorum da)
 

ilaç içmeden olmaz ki ama ya ilaçlarını hiç aksatmadan içmen gerekiyor!
bende e ile başlayan ilacı içiyorum 1 50 mg bir 25 mg ın yarısını tekrar tahlil yaptırıp gidicem doktora çünkü hamilelik sonrasında şaşıyor hormonlar
ilacı sakın kesmeeeeeee sakınnn yaaa
bende yapmıyor sen bi midenede baktır istersen.
selenyum ben içtim 2 sene hamileyken de içtim çok da yararlıdır selenyum iç bence
hamilelik sonrasında bıraktırdı doktorum.
 
cimcime kesin diyemeyiz...ama 40% oranında haşimatolu hamile kalamıyor...benim gözlemlerime göre..
 
haşimoto hastalarında tüp bebek yada aşılama yoluyula tedavi ne kadar başarılı acaba? Bu hasatalığı olupta tüp bebek yaptıranlardan çogunlukla negatif sonucu duyuyorum maalesef doktorlar da kesin olur yada olmaz diye bir netice söylemiyorlar..bunun sonucunda hüsran olup daha fazla stress oluyor...ne kadar çok denek okadar çok hüsran ( Rabbim hayırlısını versin belki beöyle gerekli bilemiyorum...yaşamak için umutsuz gün olmaz tabi...hepimize ümit dolu günler..a.s
 


canım bence değer normal aralığa gelipte tedavi başlarsa neden olmasın ki. bence bu konuda ümitsiz olma. rabbim ol derse neler olmuyor. sabır ve inanç gerekiyor.:lepi:
 
canım bence değer normal aralığa gelipte tedavi başlarsa neden olmasın ki. bence bu konuda ümitsiz olma. rabbim ol derse neler olmuyor. sabır ve inanç gerekiyor.:lepi:

bir sakıncası yoksa tahlilleri yaptırdıgın merkezin ismini ve gittigin hastanenin ismini söylermisin ankaraya gelecegim tahlillerimi yaptırmak icin bana yardımcı olursan sevinirim
 
selam herkese bende yaklaşık 1 sene önce haşimoto hastası olduğumu öğrendim ve ilaca başladım. bir çok kişinin söylediğinin aksine bu öyle korkulacak bi hastalık değil ve benim ilaca başladıktan sonra hiçbir problemim kalmadı. özelliklede kilo sorunu yaşayanları okuyorum. ancak ilacı düzenli içtikten sonra bırakın almayı kilo veriyorsunuz. çünkü az çalışan tiroidiniz ilaç alımıyla normal çalışmaya başlıyor ve metabolizmanız ona göre hızlanıyor. ben teşhis konmadan önce 14 kilo almıştım ve hep depresyondaydım ama ilaca başladıktan sonra 15 kilo verdim tabi sporda yaparak ve hiç sıkıntım kalmadı.doktorumda bana inanılmaz moral verdi çünkü kendiside haşimoto hastası ve ilacını al gerisini düşünme bile dedi. o yüzden ben bu durumu hastalık olarak görmüyorum. ilacını düzenli içip hala şikayetleri bitmeyenler bence tekrar doz kontrolü için doktora gitmeli.
herkese sağlıklı günler dilerim
 
 
cildim pul pul dökülüyor vede aşırı saç dökülmesi var bendede bu testleri özel yaptırabilir miyiz yoksa illa devlete mi gitmemiz gerek ?
 
cildim pul pul dökülüyor vede aşırı saç dökülmesi var bendede bu testleri özel yaptırabilir miyiz yoksa illa devlete mi gitmemiz gerek ?

Tahlillerini özel de yaptırabilirsin, ben hem devlette hem de özelde yaptırdım şimdide ankaraya gidip yaptıracagım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…