bana bu teşhis yeni kondu, tsh ım bir ay içersinde nerdeyse 2 katına çıktı,6.02 oldu,sonra hastanede çalıştığım için çabuk farkettim,ardı ardına testler yaptırdım o doktordan o doktora gittim şu birkaç ay içersinde,usg çekildi nodüllerim ortaya çıktı,ant-tpo antiag. max seviyede ilaçla 2.36 ya düşürdüm ama dalgalanmalar oluyor tshımda,birde prolaktin çıktı şimdi 29 larda ama gebelik istiyorum,yumurtlamamda bu ay 20.08 yani iyi,ama bu prolaktin için neyapmam gerek,doktor ilaç yazdı d... diye bir ilaç ama ondada en az bir ay gebelik olmaması lazım ama buda zaman kaybı geliyor hani yumurtlamışken ilacı içsem mi içmesem mi diye düşünüyorum.birde her doktora gittiğinizde doktorunuzun size vermiş olduğu bilgileri ve tsh değerlerinizi yazabilirmisiniz,özellikle bu hastalığa rağmen gebe kalanlardan destek ve bilgi bekliyorum lütfen:teselli:
bana bu teşhis yeni kondu, tsh ım bir ay içersinde nerdeyse 2 katına çıktı,6.02 oldu,sonra hastanede çalıştığım için çabuk farkettim,ardı ardına testler yaptırdım o doktordan o doktora gittim şu birkaç ay içersinde,usg çekildi nodüllerim ortaya çıktı,ant-tpo antiag. max seviyede ilaçla 2.36 ya düşürdüm ama dalgalanmalar oluyor tshımda,birde prolaktin çıktı şimdi 29 larda ama gebelik istiyorum,yumurtlamamda bu ay 20.08 yani iyi,ama bu prolaktin için neyapmam gerek,doktor ilaç yazdı d... diye bir ilaç ama ondada en az bir ay gebelik olmaması lazım ama buda zaman kaybı geliyor hani yumurtlamışken ilacı içsem mi içmesem mi diye düşünüyorum.birde her doktora gittiğinizde doktorunuzun size vermiş olduğu bilgileri ve tsh değerlerinizi yazabilirmisiniz,özellikle bu hastalığa rağmen gebe kalanlardan destek ve bilgi bekliyorum lütfen:teselli:
Merhaba,
Geçmiş olsun. Ben de Hashimoto hastasıyım. 19-20 yaşındayken teşhis kondu. Forumu yeni gördüğüm için tüm sayfalarını okuma imkanım olmadı. Ama bildiklerimi paylaşayım istedim. Bu hastalıkta en önemli şey moral. Her şeyi kafaya takmak, moralini bozmak, yapılacak en kötü şeylerden. Ömür boyu ilaç kullanma hadisesi doğru. Ama durumun gidişatına göre ilacın bırakıldığı da olabiliyor. Ben yakalandığım günden bu güne Ankara'da ve Konya'da tedavi gördüm. Sonra duyduğum iki şeyi uyguladım ve çok memnun kaldım. Sizlerle paylaşmak isterim. Birisini hipertiroidi hastası halamdan duydum. Hacca gittiğinde hastalığı çok ilerlemiş durumdaydı. Zemzem'i ne niyetle içersek o olacağına dair Hadis-i Şefir'ler var. Halam aklına geldikçe Kâbe'ye bakarak şifa niyetine zemzem içmiş ve boğazına da sürmüş. Döndüğünde Ankara İbni Sina'da kontrolü vardı ve durumunun düzelmesine doktorları inanamadılar. İkincisini annemden duydum, o da Maranki'den duymuş a.s. Cevizin şekli beynin loblarına, arasındaki ceviz zarı beyin zarına ve dış kabuğu da kafatasına benzediği için; baş bölgesi ile ilgili hastalıklara ceviz yağı çok iyi gelirmiş. Saçı dökülen kafasına sürse saçı dökülmezmiş. Tiroid hastası boğazına sürse biiznİllah iyileşirmiş. Ki bu husus dini ve ilmi kitaplarda da açıklanıyor zaten. Bunu duyunca aktardan ceviz yağı alıp geceleri yatmadan boğazıma sürdüm. Allah'ın izniyle iyi geldi. Tahlillerim müsbet çıkmaya başladı. Sizlere de tavsiye ederim arkadaşlar. Aynı zamanda zemzemi de uyguladım inanarak. Hepimize geçmiş olsun.
iyi geceler herkese
nayhan,prolaktinin yükselince ilaç kullandın mı,sadece baş harfini yazsan olur birde nasıl kullandın.ilacın içinde gebelik düşünmemen gerekir en az bir ay kadar diyor sana nasıl tedavi uygulandı ve nezaman gebelik için çalışmalara başladın,ilaç içerken herhalde gebeliği erteledin dimi.hastanede çalıştığım için hemen doktoruma çıktım bunu sordum senin doktorun nasıl tedavi uyguladı çok merak ediyorum.teşekkürler
hoşgeldin pamukb dediğin ilacı bi dönem ben de kullandım.1 ay gebe kalınmamamsı gerkiyomuş diye bişey yok yanlış biliyosun bence..
iyi geceler nayhan
ben daha o ilaca başlamadım,korkuyorum,ama doktor senin prolaktin ilaç sayesinde hemen düşer diyor ,28.2 prolaktin seviyem,max normal değer 24,mr da istemedi keşke stresten uzak kalabilsem düşcek,birde relax olsam aslında bütün hormonlarım şak diye normale girecek fakat ben çok stresim,canım tez,herşey o an olcak,işim gereği hep ayakta ve stres içindeğim...keşke hiçbirşeye takmasam.arkadaşlarımın çocukları oluyor inan çok özeniyorum içim gidiyor,çocuk hastalarım oluyor,onları severken içim daha çok acıyor.ben birkaç doktora birden gidiyorum bütün bilgileri harmanlıyorum,senin metin özata sayesinde kendi hastalığımın teşhisini kendim koydum,ben biyologum,onun yazılarını okudum,şimdi hergün yarım...kullanıyorum sabah sırf o ilacı içmek için 6.30 da kalkıyorum tabi bu ilacı içmeden önce dahiliye,genel cerrah ve endokronoloji doktorlarına gittim.bu arada 3 öğün dereotu yiyorum,nodüllerde var,onun için usg çekildim 1 ay sonra biyopsi yapıcaklar öf ya ne dertli başımız varmış bunlar olduğu sürece relax olabilir
canım bende senin gibiyim hele çalışırken hem ev hem iş kafayı yiyodum herşey düzgün o dakka olacak olmadı mı kasıp kavuruyorum sinirden kendimi yiyorum ama ne oluyor insan kendine yapıyor ne yapıyorsa biraz gamsız olmak gerekiyor malesef.. ilacı içmeden başka bir doktordan da teyit al istersen. Hiç üzülme bak ben 3 senedir evliyim ve nasıl olsa olmuyor diye hiç korunmadık şuan 7 aylık kızım var ve çok rahat bir hamilelik geçirdim tshımı her ölçtüğümde normaldi hiç ilaç dozajıyla oynamadık ve zehir gibi akıllı bir kızım var :) çok korktum bişey çıkacak diye ama allahıma şükürler olsun yiyecek ekmeği varmış. her doktora gittiğimde birşey çıktı habire doktor değiştirdim içime sinene kadar çünkü evliliğimin ilk başında mantar olup gittiğim doktor bana korunmam için bir iğne yazdı bütün hormonların şaştı bütün kimyam bozuldu her doktorun her dediğini yapmamak lazım. Çocuk olmuyor diye stres yapma elbet olur stres yaptıkça bağışıklık sistemin ve hormonların daha çok bozulur inan bana.. Ben bak berbat bi lohusalık geçirdim hala metin beye gidip geliyorum oturtamadım bir türlü rayına.. Bende de var 1 tane nodül ama doktor önemsemedi. Ablam tiroitlerinden ameliyat oldu oda biyopsi yapma kaç kere hemde biraz acı verici ama önemli olan sağlık katlanıcaz artık sıkma kendini rahat ol bak ben sakinleştirici içiyorum çoğu zaman kesmiyor ama :) Eşimle çoğu zaman boşanma raddesine kadar geliyoruz ben çünkü çoook takıyorummRahat ol herşey olur sen iyi olursan herkes iyi oluyor olduğu kadar yap olmadı mı stres yapma. delikafadulden
ikizler11 kullanıcısından alıntı
arkadaşlar benim değerlerim çok bozuk çıktı.tsh 7000 böyle yazıyordu tahlilde.hapımı bire çıkardı doktor.çok üzgünüm ya ellerim filan titriyor.halsiz kalıyorum bazende kalp çarpıntısı deli gibi çarpıyor.haziranda ultrasonum var nodül oluştumu diye bakılacak.zemzemi ve ceviz yağını deneyeceğim şifa allahtan ve neyin vesile olacağı hiç belli olmaz.ben inanıyorum canı gönülden inş. iyi gelir.
iyi geceler nayhan
sen nasıl hamile kaldın doğal yolla mı yoksa aşılama yada tüp bebek yötemiylemi.hamile kaldığında tsh ın kaçtı,ve ilk bu hastalığı öğrendiğinde tsh ın kaçtı.sürekli senin tsh ın inip çıkıyormuydu,prolaktinde tsh dan sonramı fırladı canım,ay hep ben seni meşgul ediyorum baktımda pek takılmıyorsun çocuk falan ve hep sabahları müsaitsin galiba.biz eşimle hep deniyoruz 9 aydır olmuyordu,2,5 senelik evliyiz,28 ocakta kadın doğum test istedi,LH,FSH,TSH falan tsh 3.58 çıktı,bütün testler normaldi,daha sonra boğazımda ağrı,kulağımda çınlama başladı,hemen kbb ye gittim tsh da istedi,4.26 istedi,sonra doktorum 15 gün sonra tekrar istedi 6 küsür olmuş,sonra doktorlar şaşırdı,bu kısa zamanda durup dururken nasıl oluyor diye ve delicesine artık neden çocuğum olmuyor derken,doçente gittim kesin teşhisi haşimato olarak koydu,6 larda tsh ım olunca kesinlikle çocuğun olmaz dediler,yıkıldım,ben bunu nasıl stabil tutucam.ben birde 3 öğün dereotu yiyorum ve bu ot süt yapan hormonlara etki ederek süt oluşturuyor,sence prolaktini mi tsh ın düşmesine rağmen dereotu mu çıkarıyor:uhm:
iyi geceler nayhan
sen nasıl hamile kaldın doğal yolla mı yoksa aşılama yada tüp bebek yötemiylemi.hamile kaldığında tsh ın kaçtı,ve ilk bu hastalığı öğrendiğinde tsh ın kaçtı.sürekli senin tsh ın inip çıkıyormuydu,prolaktinde tsh dan sonramı fırladı canım,ay hep ben seni meşgul ediyorum baktımda pek takılmıyorsun çocuk falan ve hep sabahları müsaitsin galiba.biz eşimle hep deniyoruz 9 aydır olmuyordu,2,5 senelik evliyiz,28 ocakta kadın doğum test istedi,LH,FSH,TSH falan tsh 3.58 çıktı,bütün testler normaldi,daha sonra boğazımda ağrı,kulağımda çınlama başladı,hemen kbb ye gittim tsh da istedi,4.26 istedi,sonra doktorum 15 gün sonra tekrar istedi 6 küsür olmuş,sonra doktorlar şaşırdı,bu kısa zamanda durup dururken nasıl oluyor diye ve delicesine artık neden çocuğum olmuyor derken,doçente gittim kesin teşhisi haşimato olarak koydu,6 larda tsh ım olunca kesinlikle çocuğun olmaz dediler,yıkıldım,ben bunu nasıl stabil tutucam.ben birde 3 öğün dereotu yiyorum ve bu ot süt yapan hormonlara etki ederek süt oluşturuyor,sence prolaktini mi tsh ın düşmesine rağmen dereotu mu çıkarıyor:uhm: