Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
mısra usg de karar veriyolar...haşimatoda tiroit bezi aşırı hasar görüyomuş....buna bakıyolar..
selam seni haşimato ile ilgili sayfalarda görüyorum sanırım bununla uzun bir süredir yaşıyorsun :çok üzgünüm:
benimde haşimato var ultrason sonuçlarımda çok küçük multi milimetrik iltihaplar içeriyomuş değerlerimde tsh 4.6
benim daha yenimi başlamış sence
2 senedir haşimatoluyum canım...
bu hastalığın ne zaman başaldığı teşhis edilemiyo cnm bende dr sormuştum belki doğuştandır dedi belki yenidir dedi...
ama nodüllerinin küçük olması yeni başladığını göstermez..haşimatoda nodüller aksi bişey olmadıkça büyümezmiş.
haşimatonun tipik özelliği tiroit bezi harabiyeti ve 1 cm den küçük içi su ve iltihap dolu yalancı nodüller...1 cm den küçük ve gerçek kist olmadığı içinde müdahele edilemiyo..
ilaç kullandıkça küçülüp yok olabiliyo bu kistler...benimde 3-4 tane yalancı nodülüm var 6 ayda 1 usg de büyüyomu diye bakıyoruz...ama büyümüyolar sağolsunlar..:ecrin_bebek:
benimde tadviye başlayınca tsh ım 4.5 tu..1 sene düzene girmedi..1 senedir sabit çok şükür 1.5 larda...tabi bide baş belası antikorlar var onlarda çok yüksekti 3-4 ay selenyum kullandım şuan ne durumda bilmiyorum 1 senedir bakılmadı.ilacını düzenli kullan...kilonu kontrol et.iyotsuz tuz kullan..stresten uzak dur bizim hastalıgımızda moral çok önemli...lahana türlerinden,karnıbahardan mümkün olduğunca az ye...kaydirigubbakcemile5
kızlar benim tsh oldukça yüksek.12 falan.ama drlar (iki profa gittim. bu konularda biraz evhamlıyımdır.ikiside istediğini yiyip içebilirsin dedi)hiç bir sınır getirmedi. usg ye bakmadan haşimato dediler. usg iyi çıktı. ama tiroidim az çalışıyormuş.
benim aklıma takılan konu. şimdi bebek düşünüyorum allah izin verirde bebeğim olursa olduktan sonra ilacı kessem ne olur?
2 senedir haşimatoluyum canım...
bu hastalığın ne zaman başaldığı teşhis edilemiyo cnm bende dr sormuştum belki doğuştandır dedi belki yenidir dedi...
ama nodüllerinin küçük olması yeni başladığını göstermez..haşimatoda nodüller aksi bişey olmadıkça büyümezmiş.
haşimatonun tipik özelliği tiroit bezi harabiyeti ve 1 cm den küçük içi su ve iltihap dolu yalancı nodüller...1 cm den küçük ve gerçek kist olmadığı içinde müdahele edilemiyo..
ilaç kullandıkça küçülüp yok olabiliyo bu kistler...benimde 3-4 tane yalancı nodülüm var 6 ayda 1 usg de büyüyomu diye bakıyoruz...ama büyümüyolar sağolsunlar..:ecrin_bebek:
benimde tadviye başlayınca tsh ım 4.5 tu..1 sene düzene girmedi..1 senedir sabit çok şükür 1.5 larda...tabi bide baş belası antikorlar var onlarda çok yüksekti 3-4 ay selenyum kullandım şuan ne durumda bilmiyorum 1 senedir bakılmadı.ilacını düzenli kullan...kilonu kontrol et.iyotsuz tuz kullan..stresten uzak dur bizim hastalıgımızda moral çok önemli...lahana türlerinden,karnıbahardan mümkün olduğunca az ye...kaydirigubbakcemile5
[antı tpo yuksek olursa normal degerınden asılama yada tup bebek tutmazmıs tutsa bıle dusermıs dumezse muhakkak sakat olurmusdr oyle dedı /QUOTE]
Bu nasıl bir yazı ya anti tpo zaten düşmez insanların morallerini bozmak için mi yazıyosunuz anlamıyorum tutmaz olmaz düşer sakat kalır bu ne ya herşeyi Allah bilir Allah isterse herşey olur insanı resmen psikolojik çöküntüye sokıyor böyle yazılar ben de haşimatoluyum 6 haftalık hamileyim ve çok sinir oldum bu yazıyı okuyunca lütfen bişeyler paylaşırken daha dikkatli olalım insanların duygularını ruh hallerinş unutmayalım zaten böyle bir bakış açısıyla hiç bişey olmaz pozitif olmak ve Allaha sığınmak lazım bence böyle saçma şeylere kulak asmayın arkadaşlar Allaha sığının tedbirinizi alın yeter....
[antı tpo yuksek olursa normal degerınden asılama yada tup bebek tutmazmıs tutsa bıle dusermıs dumezse muhakkak sakat olurmusdr oyle dedı /QUOTE]
Bu nasıl bir yazı ya anti tpo zaten düşmez insanların morallerini bozmak için mi yazıyosunuz anlamıyorum tutmaz olmaz düşer sakat kalır bu ne ya herşeyi Allah bilir Allah isterse herşey olur insanı resmen psikolojik çöküntüye sokıyor böyle yazılar ben de haşimatoluyum 6 haftalık hamileyim ve çok sinir oldum bu yazıyı okuyunca lütfen bişeyler paylaşırken daha dikkatli olalım insanların duygularını ruh hallerinş unutmayalım zaten böyle bir bakış açısıyla hiç bişey olmaz pozitif olmak ve Allaha sığınmak lazım bence böyle saçma şeylere kulak asmayın arkadaşlar Allaha sığının tedbirinizi alın yeter....
çok haklısın.dün gece üşenmedim bütün sayfaları yorumları okudum senağlama
ama ağlaya ağlaya...çok içim karardı :a015:
arkadaşım hiç kendini sıkıntıya sokma dediğin gibi Allah'a sığın yeter yiyecek ekmeği varsa rabbim ne olursa olsun sana veriyor onu bende haşimatoluyum ve 7 aylık kızım var ve maşallahı var ki ne stresli günler geçirdim ne badireler atlattı çocuk allah affetsin istemiyordum kızımı hamilelik psikolojisinden midir nedir yerden yere atmıştım kendimi hamileliğim son ayına kadar yıkanmış çamaşır sepetlerini ordan oraya taşıdım astım eğildim kalktım sakınılan göze çöp batar derler atalarımız çok doğru. sen şimdi hamilesin her şey kafana takılır rahat ol hamileliğinin tadını çıkar anti tpo lar hayat boyu düşmez bu hastalıkta malesef tshını düzenli kontrol ettir yeter doktorunla temasta ol yani hep.. allah yardımcın olsun :):CüvCüv: