Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

kızlar 1 haftadır kabızlıktan ölüyorum ...ilacımıda kullanıyorum ama işe yaramıyo...of haşimato of bıktım senden..

ya kızlar haşimatoya drlar nasıl karar veriyor?benim sadece tsh yüksek t3 t4 ve antitpo normla sınırlar içinde...merak ettim...birde drum bana içinde iyot da bulunan bi vitamin verdi ilacımın haricinde.sizde kullanıyor musunuz?

mısra usg de karar veriyolar...haşimatoda tiroit bezi aşırı hasar görüyomuş....buna bakıyolar..

mısra usg de karar veriyolar...haşimatoda tiroit bezi aşırı hasar görüyomuş....buna bakıyolar..

selam seni haşimato ile ilgili sayfalarda görüyorum sanırım bununla uzun bir süredir yaşıyorsun :çok üzgünüm:

benimde haşimato var ultrason sonuçlarımda çok küçük multi milimetrik iltihaplar içeriyomuş değerlerimde tsh 4.6
benim daha yenimi başlamış sence

selam seni haşimato ile ilgili sayfalarda görüyorum sanırım bununla uzun bir süredir yaşıyorsun :çok üzgünüm:

benimde haşimato var ultrason sonuçlarımda çok küçük multi milimetrik iltihaplar içeriyomuş değerlerimde tsh 4.6
benim daha yenimi başlamış sence

2 senedir haşimatoluyum canım...
bu hastalığın ne zaman başaldığı teşhis edilemiyo cnm bende dr sormuştum belki doğuştandır dedi belki yenidir dedi...
ama nodüllerinin küçük olması yeni başladığını göstermez..haşimatoda nodüller aksi bişey olmadıkça büyümezmiş.
haşimatonun tipik özelliği tiroit bezi harabiyeti ve 1 cm den küçük içi su ve iltihap dolu yalancı nodüller...1 cm den küçük ve gerçek kist olmadığı içinde müdahele edilemiyo..
ilaç kullandıkça küçülüp yok olabiliyo bu kistler...benimde 3-4 tane yalancı nodülüm var 6 ayda 1 usg de büyüyomu diye bakıyoruz...ama büyümüyolar sağolsunlar..:ecrin_bebek:
benimde tadviye başlayınca tsh ım 4.5 tu..1 sene düzene girmedi..1 senedir sabit çok şükür 1.5 larda...tabi bide baş belası antikorlar var onlarda çok yüksekti 3-4 ay selenyum kullandım şuan ne durumda bilmiyorum 1 senedir bakılmadı.ilacını düzenli kullan...kilonu kontrol et.iyotsuz tuz kullan..stresten uzak dur bizim hastalıgımızda moral çok önemli...lahana türlerinden,karnıbahardan mümkün olduğunca az ye...
kaydirigubbakcemile5

bu hastalığın ne zaman başaldığı teşhis edilemiyo cnm bende dr sormuştum belki doğuştandır dedi belki yenidir dedi...
ama nodüllerinin küçük olması yeni başladığını göstermez..haşimatoda nodüller aksi bişey olmadıkça büyümezmiş.
haşimatonun tipik özelliği tiroit bezi harabiyeti ve 1 cm den küçük içi su ve iltihap dolu yalancı nodüller...1 cm den küçük ve gerçek kist olmadığı içinde müdahele edilemiyo..
ilaç kullandıkça küçülüp yok olabiliyo bu kistler...benimde 3-4 tane yalancı nodülüm var 6 ayda 1 usg de büyüyomu diye bakıyoruz...ama büyümüyolar sağolsunlar..:ecrin_bebek:
benimde tadviye başlayınca tsh ım 4.5 tu..1 sene düzene girmedi..1 senedir sabit çok şükür 1.5 larda...tabi bide baş belası antikorlar var onlarda çok yüksekti 3-4 ay selenyum kullandım şuan ne durumda bilmiyorum 1 senedir bakılmadı.ilacını düzenli kullan...kilonu kontrol et.iyotsuz tuz kullan..stresten uzak dur bizim hastalıgımızda moral çok önemli...lahana türlerinden,karnıbahardan mümkün olduğunca az ye...kaydirigubbakcemile5

halbuki 4.5 yani sınırın az bi üstünde öyle çok da değilmiş
selenyum vermedi bana doktor bir dahaki gidişimde sorayım bari
evet ilk öğrendiğimde netten araştırdım neler yememem gerektiğini en çok yediklerimin aslında yavaşlattığını öğrendim turp,karnıbahar,lahana.heleki turp yemeklerle beraber küçüklüğümden beridir çok yerim,yani yerdim...
benim çok yavaş iniyor değerim 5.5 la başladım,4.88 oldu en son 4.6.4 ayda bu değere geldim
antikor dediğin st3 ve st4 lermi

fatma sen o tahlillerdeki üst sınıra bakma normalde tsh 1.5-2.5 olmalı....dr. a sor istersen ...

kızlar benim tsh oldukça yüksek.12 falan.ama drlar (iki profa gittim. bu konularda biraz evhamlıyımdır.ikiside istediğini yiyip içebilirsin dedi)hiç bir sınır getirmedi. usg ye bakmadan haşimato dediler. usg iyi çıktı. ama tiroidim az çalışıyormuş.
benim aklıma takılan konu. şimdi bebek düşünüyorum allah izin verirde bebeğim olursa olduktan sonra ilacı kessem ne olur?

kızlar benim tsh oldukça yüksek.12 falan.ama drlar (iki profa gittim. bu konularda biraz evhamlıyımdır.ikiside istediğini yiyip içebilirsin dedi)hiç bir sınır getirmedi. usg ye bakmadan haşimato dediler. usg iyi çıktı. ama tiroidim az çalışıyormuş.
benim aklıma takılan konu. şimdi bebek düşünüyorum allah izin verirde bebeğim olursa olduktan sonra ilacı kessem ne olur?

mısra ilacı kesemezsin bebeğin olmasada, hamilede olsanda,bebeğin doğsada ömür boyu kullanıcaz bu hapı..zaten tsh ın 12 bu durumda hamile kalman çok riskli...kadın doğumcuya gitsen tsh düşene kdr hamile kalmana izin vermez...

öncelikle çok geçmiş olsun.
bebek olduğunda kesinlikle ilacı kesmeyeceksin ömür boyu ilaç maalesef:KK43: senin tiroitlerin demek bebeğin beyin gelişimi demek hatta 3 ayda bir tshına baktırmak gerekecek buna göre ilacın dozajını ayarlayacak doktor çünkü hamilelikte düşebiliyor..

benimde tadviye başlayınca tsh ım 4.5 tu..1 sene düzene girmedi..1 senedir sabit çok şükür 1.5 larda...tabi bide baş belası antikorlar var onlarda çok yüksekti 3-4 ay selenyum kullandım şuan ne durumda bilmiyorum 1 senedir bakılmadı.ilacını düzenli kullan...kilonu kontrol et.iyotsuz tuz kullan..stresten uzak dur bizim hastalıgımızda moral çok önemli...lahana türlerinden,karnıbahardan mümkün olduğunca az ye...
kaydirigubbakcemile5

ben karalahana ve turp sakıncalı diye biliyodum karnıbaharın ne sakıncası var ki:KK43:

Tiroit sorunu ve beslenme

Sağlıklı bir zayıflama için, alınan enerjiden fazlasını yakmak gerekir. Basit bir matematik hesabına benzese de her zaman bu kadar kolay değildir. Bazı hormonal döngüler ve metabolik sorunlar işimizi zorlaştırabilir. Hormonal dengesizlikler, insulin direnci, bazı mineral eksiklikleri, vücudun ödeme yatkınlığı, polikistik over sendromu, tiroid fonksiyonlarındaki problemler belli başlıcalarıdır. Tiroit problemi yaşayanların beslenmelerinde bazı noktalara dikkat etmeleri önemlidir. ışte tiroid hastalıkları ve beslenme önerileri...

Hipotiroidizm
Tiroit bezi boyunda yer alır, yaşamın ilk yılında beynin normal gelişimini sağlamada ve sonrasında gelişme sürecinde önemli rol oynar. Tiroit bezi, beynin enerji düzeyi metabolizmasında rol oynadığı için kilo kontrolünde ve genel sağlık anlamında çok önemli görevler taşır. Tiroit hormonunun az çalıması sonucu oluşan hipotiroidizm, bazı belirtilerden anlaşılabileceği gibi hiçbir belirti de vermeyebilir.
Belirtileri:
- Ses kalınlaşması, kısık sesle konuşma
- Regl düzensizliği
- Kas krampları
- Yorgunluk hissi
- Konsantrasyon bozukluğu
- Sersemlik hissi ve depresyon
- Ciltte kuruluk ve saç dökülmesi
- Kabızlık ve kilo alma
- Kilo vermede zorluk
- Göz kapaklarında şişme
- Terlemede azalma ve üşüme
- Ellerde uyuşma hissi
- Hareketlerde azalma
- Konuşmada yavaşlama, boğuk ses
- Nabız sayısında düşme
- Bacaklarda şişme
- Reflekslerde azalma
- Tırnaklarda kolay kırılma
- Kolesterol seviyesinde yükselme
- Düşük yapma

Hipertiroidi
Hipertiroidi, tiroit glandının fazla çalışmasına bağlı olarak tiroit hormonlarının fazla miktarda salgılanması sonucu ortaya çıkan klinik tabloya verilen isimdir.
Belirtileri şunlardır: Sinirlilik, aşırı heyecan ve duygusallık, kilo kaybı, sıcaklıkta artma, titreme, çarpıntı, saç dökülmesi, cilt ve tırnaklarda değişiklik, bağırsak hareketlerinde artma, kuvvet azalması, mensturasyonda (reglı) azalma.

Beslenme önerileri
n Yeterli ve dengeli beslenme kurallarına uymalısınız. Doktorunuzla seyrinizi ortak takip eden dyetisyeniniz tarafından, size özel hazırlanan mönüyü izlemelisiniz. Bu çerçevede protein kaynağı olarak çeşitlilik sağlamalı, haftada en az iki kez balık tüketmeye dikkat etmeli, yine tavuk, kırmızı et, baklagiller, süt ürünlerinin yağsız olanlarını tercih etmelisiniz.
n Tam tahıl ürünlerini ihmal etmemeli, sebze ve meyvelerin mevsiminde olanlarını kullanmalısınız.
n Su tüketiminizi ihmal etmeyin, özellikle ödeme yatkınlığınız geliştiyse dikkatli olun.
n Kelp gibi yosunların veya destek ürünlerin tüketiminde çok dikkatli olmalısınız, bunun için doktorunuza sormadan hiçbir preparat almayın.
n Troit hormonlarının çalışmasını azaltabilen bazı yiyecekleri (ki bunlara guatrojenik besinler denmektedir) kontrollü tüketin. Bunlar arasında; brokoli, turp, Brüksel lahanası, lahana, karnabahar, hardal otu, kırmızı turp ve şalgam sayılabilir. n Tuz alımı ve tuzlu ürünlerin tüketiminde doktorunuzun önerileri dışına çıkmayın.
n Vitamin ve minerallerden zengin beslenmek adına yeterli, dengeli ve mevsiminde besinler tüketerek beslenmeye dikkat edin. Özellikle B grubu vitaminleri kontrol edin, yine güçlü antioksidanlardan A, C ve E vitamini alımlarınıza dikkat edin. Minerallerden selenyum, tiroid fonksiyonları için önemli bir mineraldir. Selenyum seviyesini dengede tutmak için mercimek, mantar, ayçekirdeği ve susam tüketmeye gayret etmelisiniz. Mantarı pişmiş olarak almaya özen gösterin. Yine çinko alımı da önemlidir, bunun için de yağlı tohumlardan badem, tavuk, hindi alımını eksik etmeyin. Doktorunuz önermedikçe tablet almayın.
n Sağlıklı yaşamın olmazsa olmazı düzenli egzersizi aksatmayın. Metabolik hızı artırmanın en temel yolu kas kitlesini artıran size uygun bir spor programını, düzenli olarak takip etmenizdir.

TAYLAN KÜMELıNıN YAZISINDAN ALINTIDIR...

[antı tpo yuksek olursa normal degerınden asılama yada tup bebek tutmazmıs tutsa bıle dusermıs dumezse muhakkak sakat olurmusdr oyle dedı /QUOTE]

Bu nasıl bir yazı ya anti tpo zaten düşmez insanların morallerini bozmak için mi yazıyosunuz anlamıyorum tutmaz olmaz düşer sakat kalır bu ne ya herşeyi Allah bilir Allah isterse herşey olur insanı resmen psikolojik çöküntüye sokıyor böyle yazılar ben de haşimatoluyum 6 haftalık hamileyim ve çok sinir oldum bu yazıyı okuyunca lütfen bişeyler paylaşırken daha dikkatli olalım insanların duygularını ruh hallerinş unutmayalım zaten böyle bir bakış açısıyla hiç bişey olmaz pozitif olmak ve Allaha sığınmak lazım bence böyle saçma şeylere kulak asmayın arkadaşlar Allaha sığının tedbirinizi alın yeter....

bulut rahat ol canım...bende dr. a tsh ım yuksek hamıle kalamıcakmıyım dedım bana tsh 45 olan hamıle olan hastasının dosyasını gosterdı...allah istesin yeterkı hersey bahane..

[antı tpo yuksek olursa normal degerınden asılama yada tup bebek tutmazmıs tutsa bıle dusermıs dumezse muhakkak sakat olurmusdr oyle dedı /QUOTE]

Bu nasıl bir yazı ya anti tpo zaten düşmez insanların morallerini bozmak için mi yazıyosunuz anlamıyorum tutmaz olmaz düşer sakat kalır bu ne ya herşeyi Allah bilir Allah isterse herşey olur insanı resmen psikolojik çöküntüye sokıyor böyle yazılar ben de haşimatoluyum 6 haftalık hamileyim ve çok sinir oldum bu yazıyı okuyunca lütfen bişeyler paylaşırken daha dikkatli olalım insanların duygularını ruh hallerinş unutmayalım zaten böyle bir bakış açısıyla hiç bişey olmaz pozitif olmak ve Allaha sığınmak lazım bence böyle saçma şeylere kulak asmayın arkadaşlar Allaha sığının tedbirinizi alın yeter....

çok haklısın.dün gece üşenmedim bütün sayfaları yorumları okudum senağlama
ama ağlaya ağlaya...çok içim karardı :a015:

arkadaşım hiç kendini sıkıntıya sokma dediğin gibi Allah'a sığın yeter yiyecek ekmeği varsa rabbim ne olursa olsun sana veriyor onu bende haşimatoluyum ve 7 aylık kızım var ve maşallahı var ki ne stresli günler geçirdim ne badireler atlattı çocuk allah affetsin istemiyordum kızımı hamilelik psikolojisinden midir nedir yerden yere atmıştım kendimi hamileliğim son ayına kadar yıkanmış çamaşır sepetlerini ordan oraya taşıdım astım eğildim kalktım sakınılan göze çöp batar derler atalarımız çok doğru. sen şimdi hamilesin her şey kafana takılır rahat ol hamileliğinin tadını çıkar anti tpo lar hayat boyu düşmez bu hastalıkta malesef tshını düzenli kontrol ettir yeter doktorunla temasta ol yani hep.. allah yardımcın olsun :):CüvCüv:

merhaba arkadaşlar
aranıza yeni katıldım ama uzun zamandır sizi takip ediyorum.baya bi üye olmamak için direndim ama sağlıkçı olmama rağmen başa çıkamadığım ve danışmam gereken konular var birde nerden msj yazıcam nasıl gruba giricem diye epey uğraştım,kullanımı karışık bir site msjım da umarım haşimato grubuna gider.s

bana bu teşhis yeni kondu, tsh ım bir ay içersinde nerdeyse 2 katına çıktı,6.02 oldu,sonra hastanede çalıştığım için çabuk farkettim,ardı ardına testler yaptırdım o doktordan o doktora gittim şu birkaç ay içersinde,usg çekildi nodüllerim ortaya çıktı,ant-tpo antiag. max seviyede ilaçla 2.36 ya düşürdüm ama dalgalanmalar oluyor tshımda,birde prolaktin çıktı şimdi 29 larda ama gebelik istiyorum,yumurtlamamda bu ay 20.08 yani iyi,ama bu prolaktin için neyapmam gerek,doktor ilaç yazdı d... diye bir ilaç ama ondada en az bir ay gebelik olmaması lazım ama buda zaman kaybı geliyor hani yumurtlamışken ilacı içsem mi içmesem mi diye düşünüyorum.birde her doktora gittiğinizde doktorunuzun size vermiş olduğu bilgileri ve tsh değerlerinizi yazabilirmisiniz,özellikle bu hastalığa rağmen gebe kalanlardan destek ve bilgi bekliyorum lütfen:teselli:

bu hastalık sanki bir kısırlık sebebiymiş gibi lanse ediliyor ki hiç alakası yok..evet bende hashımatoluyum ve 2 senedir hamile kalmaya uğraşıyorum ama tsh değerleri kontrol altında tutulduğu takdirde düzenli adet gören her kadın hamile kalabilir..

X