canım çok geçmiş olsun allah sabır ve şifa versin.. evet ben metin özataya gidiyorum son gittiğimde pek memnun kalmadım ama medipolde başka bir doktora daha gözükeceğim aynı şeyleri söylerse o zaman kullanacağım ilaçları. 130 ytl aldı ama eski hastası olduğum için o kadar aldım ilk başta 220 alıyordu ben tahlilleri maltepe görüntüleme merkezinde yaptırıyorum metin beyin söylediği yerde tahlilleri yaptırsaydım iki misli fiyata çıkıyodum.. metin beyi tavsiye edemiycem son gittiğimden sonra pek açıklayıcı ve net konuşmadı ilaç verdi tahlil istedi yolladı benim bir doktordan beklentim hiçbir zaman bu değildi bu olmadı istersen telefonlarını verebilirim. tekrar geçmiş olsun..
Cevabın için çok teşekür ederim nayhan. Anlaşılan doktor aramaya devam edeceğiz. Söylediğin rakam da az değil, tek seferlik olmayacağını düşünürsek :çok üzgünüm:.
mrb arkadaşlar bende de hashimoto ya bağlı hipotiroidi çıktı endokrin uzmanına gittim ...kullanmaya başladım.bu arada yaklaşık 4 yıldır çocuk istiyoruz.3 aşılama 1 tüp bebek yaptırdık.hiç biri tutmadığı gibi sebep te bulamadılar olmamasına .haziranda 2.tüpü deniycez.acaba infertiliteye hipotiroidi sebep oluyo olabilir mi.endokrin dr u ilgisi yok dedi çünkü ancak prolaktini yükseltip yumurtlamayı engellediği durumlarda sebep olabilirmiş ki benim yumurtlamam da oluyor.ne biliiim acaba yumurtlamanın kalitesi bozuluyo ya da tutunmaya engel oluyo olabili mi acaba?bilgisi olan var mı bu konuyla ilgili?
bir de selenyum takviyesinin hashimato daki antikorları düşürüp bu hastalığı yok etmede başarılı olduğunu duyuyorum.ama bu çalışmalar araştırma halindeymiş.acaba dr u selenyum hapı öneren var mı
son olarak dereotu yemenin hipotiroidi ve nodülleri 5 ay içinde yok ettiği söyleniyor.duyan ya da deneyen var mı?mirmirmirmir
selamm öncelikle çok geçmiş olsun..
selenyum ben kullandım şuan doktorum bıraktırdı ama 2 sene kullandım hamile kalmadan önce kullanıyordum hamileliğim boyunca da kullandım doğumdan bir ay sonra bıraktırdı doktorum çünkü fazlasıda zarar ne yazık ki
mrb nayhan senin yazılarını arada takip ediyorum.Allah inşallah bize de senin gibi tez elden bebiş verir inşallah.araştırıp soruşturmaktan yoruldum artık.neden olmuyo bi türlü sebebi bulamıyoruz.şimdi de bu konuya kafayı taktım.anlaşıldığı üzere bu konuya da acaba gebe kalmamı zorlaştırıyomu diye takılı aldım.ama sanırım pek ilgisi yok.(acaba bağışıklık sistemim oluşacak olan bi gebeliğe de tıpkı tiroit bezime savaş açtığı gibi savaş açıyo olbilir mi diye)selenyum işe yaradı mı peki sende dr un ne dedi?kullanmam gerekli mi acaba bilmiyorum ki kafama göre de kullanmak istemiyorum.dr um önermedi çünkü
canım ben evlendiğimden bu yana korunmadım nasıl olsa olmuyor diye bende polikistik over vardı ve prolaktin düzeyim yüksekti malesef sonra metin beye gittim o bişeyler yaptı düzene soktu evlendiğimin 1,5 senesine hamile kaldım beklenmeyen bir gebelikti aminnn canım inşallah isteyen herkese versinnn kafaya takma oluruna bırak herşey düzelir birazda psikolojik olduğuna inanıyorum bu işlerin.. herşey allahtan
selenyum işe yaramadı anti tpolarım gene yüksekti ama benim kanda selenyum miktarım düşüktü doktor o yüzden kullanmamı istedi bi sor istersen doktoruna tekrar önermediyse kafana göre kullanman doğru olmaz mirmirmirmir
arkadaslar nodülü olup du biopsi yapılan var mı.varsa anlatabilir misiniz cok acıyor mu nasıl bir sey cok merak ediyorum gerçektenfisfisfis
selenyumun işe yaramadığını öğrenmem iyi oldu.teşekkür ederim.benim gittiğim dr ların nedense hiç öyle kandaki mineralleri vs merak ettikleri yok zaten..daha çok ben zorlayıp baktıralım diye ısrarcı oluyorum.ama dediğin doğru ben üzerine gittikçe işler bir bilinmeze sürükleniyor.en iyisi oluruna bırakmak ama.yapamıyorum bi türlü işte her ay aynı kısırdöngüyü tekrar yaşıyorum.yardımların için sağol.görüşmek üzere...
AGUSAMAY canım hepimiz aynu şikayetleri yaşıtoruz bu arada aramıza hoşgeldin bende herşeyi burdan öğreniyorum etica incirlide prof varmış mücahit bey onada çok iyi diyorlar bende doktorumu değiştireceğim o yüzden araştırıyorum metin özata anadoluda çok uzak kalıyor avrupa yakasında duyarsanız benide haberdar edin lütfen ben hala araştırıyrm....
Öncelikle geçmiş olsun.Bendede bu rahatsızlığın olduğunu öğrendiğimde çok üzülmüştüm.Bence öncelikle doktorunuza güvenmelisiniz.Ben ....ilaca 3 ay önce başladım fakat geçen günki kontrolümde herhangi bir düzelme olmadığını gördük ve doktorum ilacımı günde ilacımı 75 mg çıkardı.Umarım en kısa süre içerisinde etkisini göreceğim.Tabiki bu ilacı ömür boyu düzenli kullanacağız ,önemli olan alacağımız dozaşı doktorumuzun iyi ayarlaması.Bu konuda iyi bir dr.gittiğinizde sorununuz azalacaktır.Ümitsizliğe kapılmayın
antı tpo yuksek olursa normal degerınden asılama yada tup bebek tutmazmıs tutsa bıle dusermıs dumezse muhakkak sakat olurmusdr oyle dedı