Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

iyi geceler nayhan
sen nasıl hamile kaldın doğal yolla mı yoksa aşılama yada tüp bebek yötemiylemi.hamile kaldığında tsh ın kaçtı,ve ilk bu hastalığı öğrendiğinde tsh ın kaçtı.sürekli senin tsh ın inip çıkıyormuydu,prolaktinde tsh dan sonramı fırladı canım,ay hep ben seni meşgul ediyorum baktımda pek takılmıyorsun çocuk falan ve hep sabahları müsaitsin galiba.biz eşimle hep deniyoruz 9 aydır olmuyordu,2,5 senelik evliyiz,28 ocakta kadın doğum test istedi,LH,FSH,TSH falan tsh 3.58 çıktı,bütün testler normaldi,daha sonra boğazımda ağrı,kulağımda çınlama başladı,hemen kbb ye gittim tsh da istedi,4.26 istedi,sonra doktorum 15 gün sonra tekrar istedi 6 küsür olmuş,sonra doktorlar şaşırdı,bu kısa zamanda durup dururken nasıl oluyor diye ve delicesine artık neden çocuğum olmuyor derken,doçente gittim kesin teşhisi haşimato olarak koydu,6 larda tsh ım olunca kesinlikle çocuğun olmaz dediler,yıkıldım,ben bunu nasıl stabil tutucam.ben birde 3 öğün dereotu yiyorum ve bu ot süt yapan hormonlara etki ederek süt oluşturuyor,sence prolaktini mi tsh ın düşmesine rağmen dereotu mu çıkarıyor:uhm:

Hayatim hic korkmana gerek yok bende hasimato hastasiyim.Banada hic cocugun olmaz dediler.Senelerdir korunmuyordum bile.Ama nasil olduysa birden bire hamile kaldim.Bizde inanamadik ama öyle.Düzenli olarak verilen guatr ilaclarini alirsan bir sey olmaz.Umarim isteklerin kisa zamanda gerceklesir.

sana 6 lar da tsh la kesin gebe kalamazsın diye doçent mi dedi pamuk b çok merak ettim.bizim de sebebi bilinmeyen infertilitemiz var.5 küsurdu tsh ım acaba sebepbu mu diye ne zamandırmerak ediyodum
bana sorduğun cevabı olarak ise sana şunu söyleyenilirim benim göğüslerimden kendiliğinden süt gelmiyodu ve prolaktinimde yüksek çıkmıyodu,önlem olarak vermişti dr ilacı.bazı drlar sıktırıp baktırtıyo süt geliyomu diye.benimki göğüs ucumu sıktığımda geliyodu süt.aynı ilaçtan bahsediyosak bana gebelik açısından sakıncası olmadığını söylemişti veren dr um zaten de bi işe yaramadı.gebe kalamadım yani.

slm ezine bana kesin olarak 6 yla gebe kalamazsın diyenler,nodüllerimi takip eden genel cerrah,kadın doğum doktorum, doçent olan endokronoloji doktorum dedi,birde metin özata'nın yazılarını okuduysan genetik anlamda bu hastalığın varsa gebe kalabilmek için 1,5-2,5 arasında olması lazım diyor ve bunu kendi doktorlarımda dedi,buarada prolaktin çıktı tabi.senin şuan kaçlarda

Hayatim hic korkmana gerek yok bende hasimato hastasiyim.Banada hic cocugun olmaz dediler.Senelerdir korunmuyordum bile.Ama nasil olduysa birden bire hamile kaldim.Bizde inanamadik ama öyle.Düzenli olarak verilen guatr ilaclarini alirsan bir sey olmaz.Umarim isteklerin kisa zamanda gerceklesir.

teşekkürederim canım ah şu stresten bir kurtulsam şimdi ara verdim zaten prolaktin için hap kullanmaya başladım umarım buarada rahatlarım,ilaçlara devam bebişe ara...

slm ezine bana kesin olarak 6 yla gebe kalamazsın diyenler,nodüllerimi takip eden genel cerrah,kadın doğum doktorum, doçent olan endokronoloji doktorum dedi,birde metin özata'nın yazılarını okuduysan genetik anlamda bu hastalığın varsa gebe kalabilmek için 1,5-2,5 arasında olması lazım diyor ve bunu kendi doktorlarımda dedi,buarada prolaktin çıktı tabi.senin şuan kaçlarda

2 ay önce 5,2mi neydi....... kullanıyorum.yakında baktırıcam bakalım ne kadar düşürmüş.ama benim endokrinolog ilgisi yok gebe kalamama ile sadece gebelikte sıkı takip gerekli dedi.kadın doğumcu doçent de tsh normale dönünce 2. tüpü denicez dedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
slm nayhan
bak seninde bir iniyor bir çıkıyor,ben 20 günde bir test yaptırıyorum,doktorum 1,5-2 arası olursa iyi olur dedi, hapı kullanmaya başladıktan sonra tabi sabah ilacı içip test yaptırmıştım 1.43 çıktı çabuk düşmüştü,doktorlar çok iyi dedi,daha sonra dedimki ilacı içmeden yaptırıcam tabi sadece o sabah içmedim 2,36 çıktı,moralim bozuldu,ilacı birgün içmediğim için hemen bukadar yükselirmi,bir dahaki sefere içip vericem bakalım ne çıkacak,ay kollarım delik deşik oldu,arkadaşlarım bile yazık sana diyor.ay ben bunlara razıyım bir bebişimi kucağıma alsam.şimdiki aklım olsa evlenir evlenmez bebek için uğraşırdım,tabi kilo derdimde olmazdı şimdiki gibi,evlenince 10 kilo aldım,yok oraya gidelim yok şu tatilide yapalım yok burayıda gezelim birde öyle sıkı korunduk ki bazen iyi haltetmişim diyorum,ama iş işten geçti bu sene 3 sene bitmiş olcak

2 ay önce 5,2mi neydi...eutrox 50 1*1 kullanıyorum.yakında baktırıcam bakalım ne kadar düşürmüş.ama benim endokrinolog ilgisi yok gebe kalamama ile sadece gebelikte sıkı takip gerekli dedi.kadın doğumcu doçent de tsh normale dönünce 2. tüpü denicez dedi.

ezine 2.tüpü anlamadım senin tüplerinde sorunmu var

pamukb , öyle 2,36 larda falan moral bozukluğu yapma arkadaşım..
bende Hashımatoluyum ve bebek istiyorum..bizim hastalıkta tshı 1,5-2,5 arası tutmak metabolizmayı dengede tuttuğumuzun resmidir..hem hastayım hem de biyoloğum..ben çalışıyorum zaten bu testleri...
çocuk olayını bu hastalığa bağlamamak lazım..Asıl hamile kalındığında iş hormonal dengeyi yakalamada...bir gün hap içmemekle değer yükselmez ama bizim hastalıkta bu dengesizlik oluyor..

pamukb , öyle 2,36 larda falan moral bozukluğu yapma arkadaşım..
bende Hashımatoluyum ve bebek istiyorum..bizim hastalıkta tshı 1,5-2,5 arası tutmak metabolizmayı dengede tuttuğumuzun resmidir..hem hastayım hem de biyoloğum..ben çalışıyorum zaten bu testleri...
çocuk olayını bu hastalığa bağlamamak lazım..Asıl hamile kalındığında iş hormonal dengeyi yakalamada...bir gün hap içmemekle değer yükselmez ama bizim hastalıkta bu dengesizlik oluyor..

slm pelin
sen nekadardır uğraşıyorsun bebiş için ve tshın,prolaktinin,anti tpo un kaç

1,5 senedir istiyoruz ..tsh'ım aylardır dengedeydi yine bozuldu 6 oldu..prolaktinim ve anti tpo normal değerlerde...

mrb bu testleri çalıştığına göre ben de bişey sormak istiyorum.hashimoto da anti tpo düşebiliyomu bir süre tedaviden sonra?yani bazen kendiiliğinden (nadir de olsa)bir süre ilaç kullanımı ile antikorların yokolup hastalığın tamamen düzeldiği söyleniyor?böyle hastaya rastladın mı hiç?bildiğim kadarı ile antikorları etkileyen ya da düşüren herhangi bir ilaç ta yok değil mi?

antikorlar düzenli bir tedaviyle düşer..tiroksin hormonu alıyoruz bu da tiroid bezinin yapamadığını hazır olarak almak anlamına geliyor ve tiroid bezine karşı vücut savaşmıyor..o nedenle de antikorlar düşüyor..

antikorlar düzenli bir tedaviyle düşer..tiroksin hormonu alıyoruz bu da tiroid bezinin yapamadığını hazır olarak almak anlamına geliyor ve tiroid bezine karşı vücut savaşmıyor..o nedenle de antikorlar düşüyor..

e o zaman ilaç kullanımını bir süre sonra bırakırsa kişi,atıyorum 2 yıl sonra vücudun bağışıklık sistemi, tiroiti yabancı doku olarak algılamayı da bırabilir di mi.yani hastalık tamamen iyileşebilir düzenli ilaç kullanımı ile bazen..olabilir mi?:uhm:

1,5 senedir istiyoruz ..tsh'ım aylardır dengedeydi yine bozuldu 6 oldu..prolaktinim ve anti tpo normal değerlerde...

iyi valla sen şanslıymışsın benim anti tpo 1/1000 max seviyede anti ag 47.bizde 9 aydır istiyoruz,artık çok sabırsızlanıyorum.doktora aşılamayı önerdim,4-5 ay daha deneyin dedi,sen yarım mı kullanıyorsun,benim dozajım yarım

e o zaman ilaç kullanımını bir süre sonra bırakırsa kişi,atıyorum 2 yıl sonra vücudun bağışıklık sistemi, tiroiti yabancı doku olarak algılamayı da bırabilir di mi.yani hastalık tamamen iyileşebilir düzenli ilaç kullanımı ile bazen..olabilir mi?:uhm:

ilaç kullanmayı bırakırsak tekrar antikorlar artar..bunu biz ömür boyu kullanıcaz çünkü bu hastalık otoimmün bir hastalık..
diğer hipotiroidiler gibi nodülü aldır rahatla biraz da hormon takviyesi tamam geçti..yok bunda..
ama şu var..hashimato da nodül çok fazla oluşmuyo ve tiroid kanserine dönüşme riski en az olan tiroid hastalığı çeşidi..

slm ezine senin tiroid bezin harap olmaya başladığı için vücudun otoimmüne geçer yani kendini vücut korumaya alır ve anti tpo,anti ag artışa geçer,buarada vücut kendini korurken yağlarıda tutar ve kilo alımına da başlar,antikorların düşmesi çok zor çünkü tiroid bezin gitgide kendi görevini yapamıcak hale gelip sadece küçücük bir parça olarak kalıcak,anti tpo yu ancak duyduğum kadarıyla selenyumla düşerler diyorlar ama oda bir söylenti sen ayçiçeği,ceviz gibi şeyleri almaya bak onlarda selenyum var,birde metin özata olarak gir bu hocanın yazılarından faydalanabilirsin o çok iyi anlatmış

slm nayhan
bak seninde bir iniyor bir çıkıyor,ben 20 günde bir test yaptırıyorum,doktorum 1,5-2 arası olursa iyi olur dedi, hapı kullanmaya başladıktan sonra tabi sabah ilacı içip test yaptırmıştım 1.43 çıktı çabuk düşmüştü,doktorlar çok iyi dedi,daha sonra dedimki ilacı içmeden yaptırıcam tabi sadece o sabah içmedim 2,36 çıktı,moralim bozuldu,ilacı birgün içmediğim için hemen bukadar yükselirmi,bir dahaki sefere içip vericem bakalım ne çıkacak,ay kollarım delik deşik oldu,arkadaşlarım bile yazık sana diyor.ay ben bunlara razıyım bir bebişimi kucağıma alsam.şimdiki aklım olsa evlenir evlenmez bebek için uğraşırdım,tabi kilo derdimde olmazdı şimdiki gibi,evlenince 10 kilo aldım,yok oraya gidelim yok şu tatilide yapalım yok burayıda gezelim birde öyle sıkı korunduk ki bazen iyi haltetmişim diyorum,ama iş işten geçti bu sene 3 sene bitmiş olcak

canım sıkma canını doktorum bana sabah ölçtür farklı çıkar öğlen ölçtür yine farklı çıkar dedi tam tutmuyor nasıl bi hormonsa ilacı içmeden yaptıracaksın aç karnına canım ilacı içince bi anlamı yok :) sorma benimde aynı oldu musluk takıcam artık diyorum ben :) sıkma kendini allah çok büyük gönlünü ferah tut 9 ay erken bi süre bak ne diyorum bizim 2,5 sene olmadı korunmadığımız halde olur yeter ki olmuyo diye stres yapma metin beye korunmuyoruz olmuyo dediğimde hormonlarım düzgündü psikolojik olabilir psikoloğa gidin demişti. sorma bende evlendiğimde 70 kiloydum şimdi 95 kiloyum hamilelik kiloları da kaldı havalar ısınsa yürüycem bol bol insülin direnci var bende zayıflamam şart yani.. herşey ilahi takdiri sen iyiki gezmişsin bak bebek olunca bi yere gidemiyosun evde kafayı yiyosun ben gibi. hiç sıkma kendini moralini yüksek tut herşey olacağına..

benim bildiğimde de bu hastalıkta antikorlar hiç düşmüyor selenyum almama rağmen hiç düştüğünü görmedim

merhaba ben beta hcg testi yaptırdım değerm 12.000 çıktı birde benim tsh hep yüksek çıkardı bu sefer çok düşük 0.027 çıktı ben de şaşırdım doktor bunun gebelikte düşebileceğini yalancı düşme olduğunu bizim için önemli olan t4 hormonu olduğunu söyledi o da gayet normal dedi günde 1 tabler içmeye devam et dedi kızlar şimdi benim kafama takılan internetten araştırdığıma göre beta hcg 12.000 mol gebelik filan yazıyor çok korkuyorum bu hafta ultrasona gircem ya kötü birşey çıkarsa niye benim değerim bu kadar yüksek sizce bilgisi olan var mı bir de doktorın dedikleri böyle bişeyle karşılaşan var mı ???

X