Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

sema ovalı ya gitmedim ama gördüm tatlı kadın :) bi git bakalım beğenicen mi:)
sıkma canını pervane karşısında hiç bişey yapmadan oturursun ben öyle yaptım :)

merhaba semiror
ben de 6 haftalık hamişim ve de haşimatoluyum
hamilelikten önce 50 mg Euthrox kullanıyodum 0.27 ye falan inmişti değerim, geçen bi gittim 11 olmuş :1shok: endokrin uzmanın dozu arttırdı normal yükselmesi zaten hamilelik süresince kilo arttıkça değer de artcak dedi, şimdi 100 mg kullanmaya başlıyorum. allahminş. düşüksüz atlatırız bu dönemi

tebrik ederimm allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
hamilelikle ilacı arttırma durumları olabiliyor sürekli kontrol ettirmen gerekiyor senin tiroitlerin demek bebeğin beyin gelişimi demek.. kiloyla alakası yok ki.. bebeğin tam gelişm safhası ve tshın düşüyo ilaç az geliyo dolayısıyla yediklerine içtiklerine çok dikkat et fazla kilo alma emi sonrasında şekerle uğraşma bide laelaelaelaelae

merhaba canım..ben dr. gitmedim henüz bu hafta gidicem inş. 3,4 haftalık galiba..ne güzel değerlerin düşükmüş neden birden yükseldi böyle ayy benimdemi öyle olcak benim şuan 2.33 dr. her ay gelcen dedi..bende levotiron alıyom yarım 0.1 mg. şimdilik.öümüzdeki ay ne bilmemkafamçokkarıştı.amin canım inş. sorunsuz hayırlısıyla geçiririz hamilelimiğizi:Saruboceq::1hug:

canım ben 5 ay önce gitmiştim dr.a değerim 0.27 ye inince dr.um böyle devam et herhangi bir sıkıntın olmazsa 6 ay sonra gel demişti o zaman 50 mikrogram kullanıyodum. hamilelik olunca kadın doğumcu tahlil istedi baktık 11 olmuş hemen endokrinciye gittim o da ilacı arttırdı hamilelik boyunca da ilacı arttıracakmış.

kilo sorunum olmadı bugüne kadar çok şükür de korkuyom hamilelikten sonra veremezsem diye :1no2: inş. zeki bi bebişim olur...

kilo sorunum olmadı bugüne kadar çok şükür de korkuyom hamilelikten sonra veremezsem diye :1no2: inş. zeki bi bebişim olur...[/QUOTE]

amann olmasında ben hamileliğimde aldıklarımı veremiyorum da hava soğuk dışarı çıkamıyorum çocukla hareket yok haliyle..
inşallahhh allahın izniylee.. bende senin gibi endişe ediyordum çok şükür allahıma zeka küpü bir kızım var :ecrin_bebek: hiç sıkıntı yapma
kontrollerini aksatma ilacını düzenli al yeter hamilelikte de iyotsuz tuz kullanıcan hamilelik sonrasında çocuk iyot alsın diye iyotlu tuz:CüvCüv:

sema ovalı ya gitmedim ama gördüm tatlı kadın :) bi git bakalım beğenicen mi:)
sıkma canını pervane karşısında hiç bişey yapmadan oturursun ben öyle yaptım :)

evet canım bi bakıcam.. daha henüz gitmedim,belki bu hafta içi giderim,henüz erken olduğu için görünmeyebilir düşüncesiyle gitmiyorumfisfisfis
ayy haklısın canım pervane karşısında durmam lazımda bende bi yaramaz daha var biliyonkafamçokkarıştı ilk çocuk olsaydı sefa sürerdim deee...iştee......:a015: hayırlısı Allahtan artık:Saruboceq:

olur mu görünmez ya bi gidip baktır ben 4 haftalıktı ilk gittiğimde :) bir ay öncesinden randevu veriyolar haberin olsun çok yoğun doktorlar benneyaptımki
evet senin bi ufaklık vardı dimi allah sabır versin allah verir sabrını

ayyy canım haklısın.. taa 2 nisana verdiler randevuyubenneyaptımki.ne olcak şimdi beklesemmi başka dr. gitsem acabaüff yasenağlama

ayyy canım haklısın.. taa 2 nisana verdiler randevuyubenneyaptımki.ne olcak şimdi beklesemmi başka dr. gitsem acabaüff yasenağlama

bence bekle çünkü doktorları çok iyi.. her gittiğinin akabininde randevunu almalısın ben doğurana kadar doktorlar şu gün gel diyolardı doğumumdan bi hafta sonrasında telefonla randevu sistemine geçmişler başka doktora gitme oranın kadın doğumcuları çoook iyi

merhaba canım yeni dr. geldim..medipole gittim yine..kendi kendime dedimki sabah erkenden gidersem belki alırlar diye..sema hanım öğlene kadar ameliyattaymış o yüzden başka dr. verelim dediler bende peki dedim çünkü çok merak ediyordum..Şule Selvi ye verdiler hemen girdim. baktık çok şükür kesemizi gördük 5 haftalıkmış 15 sonra gel kalp atışlarına bakalım dedi bide kan testi yaptırcakmış...ama ben şimdi kararsızım 15 gün sonrası zaten 2 nisana geliyo sema hanıma randevu almıştım... napsam acaba şule hanıma mı gitsem yoksa sema hanıma mı?şule hanıma giden varmı acaba nasıl bir dr.CADIARZU

Birkaç günden beri yazdıklarınızı okuyorum. Kısaca benim hikayem: Tiroit bezinden ameliyat oldum, 40 gün önce. Bir tane 3cmlik vede birkaçtane daha küçük 0,5cm nodüller alındı. Tam oh bitti kurtuldum derken 30gün sonra ameliyat kontolüne gittiğimde hastaneden sonuçlarımı da aldım: Haşimoto hastasıydım. Hemen hastane çıkışı bana ....verdiler, aç karnına günde 1 tane. Kalp çarpıntılarım durdu, gece terlemelerim de. Ameliyat öncesi elimdeki parmaklarım çok ağırıyordu, şimdi oda geçti. Yalnız bu Haşimoto hastalığını öğrenince iyice panik oldum. Ameliyat sonrası, yani 30gün sonra tahllillerimle gittim kontrole. Normal olduklarını söyledi doktor. Tsh - 1,05 idi. ılaca bu dozla 1-2 ay daha devam edip sonra tahlil yaptırıp endokrinoloji uzmanına gitmemi söyledi bundan sonraki tedavim için. ışin kötü tarafı nodülü de tesadüfen tespit ettiler. Çekap yaptırırken olmuştu. Yaşım 33 ve eşimle nerdeyse 1 senedir bebek için çalışıyorduk ama malesef sonuç yok. Böyle olunca bizde kontrolleri yaptırıp uzman kişilere başvurmayı düşündük ama sürpriz. Nodül çıktı, ilerlemişti büğüklüğü, sonra ameliyat, şimdi de Haşimoto. Kafam hiç olmadığı kadar karışık. Nayham özellikle sana sormak istiyorum: Prof.Dr.Metin Özkara'nın yanına kontorle gidiyorsun sanırım. Ücreti nedir peki ? Tahlillerimi daha uygun fiyata nerde yaprırabilirim ? Ben ıstanbulda oturuyorum, avrupa tarafında. Ne de olsa tek seferlik bir kontrol ve tahlil olmayacak bu yüzden fiyat benim için çok önemli. Bana bu konuda yardımcı olabilir misin ? Veya sizler arkadaşlar. Memnun kaldığınız endokriloji uzmanı varsa tavsiye eder misiniz ?Merakla cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar. Unutmadan emeği geçen tüm arkadaşlara kendi adıma teşekür ederim. Haşimoto hastalığı ile ilgili tüm bilgileri burda bulabildim.Tekrar teşekürler

Son düzenleyen: Moderatör:
hepinize merhabalar bende yeni bir haşimato hatasıyım yani ben yeni öğrendim. 2000 yılında ilk oğlumu doğurduktan sonra hipotiroid olduğumu öğrendim kilo veremeyince 2007 de 2. hamile kaldım isteyerek ama sürekli tsh larım kontrol edildi ben hamilelik boyunca ....kullandım bebek için çok önemliymiş tsh hormonu bebeğim 15 aylık oldu ve şimdide haşimato olduğumu öğrendim anti tpo m 471 çıktı bakalım bunun için ne yapacağım çok canım sıkılıyor

canım tebrik ederim allah sağlıkla doğurmanı nasip etsin...
randevu aldıysan ve işine Şule hanıma gitmek sinmediyse git çünkü 9 ay boyunca aynı insanla muhattap olacaksın. düzgün izah etmesi güler yüzü çok önemli sen bilirsin kararsız kalma içine sinmediyse bi daha git sema hanıma.a.s.

canım çok geçmiş olsun allah sabır ve şifa versin.. evet ben metin özataya gidiyorum son gittiğimde pek memnun kalmadım ama medipolde başka bir doktora daha gözükeceğim aynı şeyleri söylerse o zaman kullanacağım ilaçları. 130 ytl aldı ama eski hastası olduğum için o kadar aldım ilk başta 220 alıyordu ben tahlilleri maltepe görüntüleme merkezinde yaptırıyorum metin beyin söylediği yerde tahlilleri yaptırsaydım iki misli fiyata çıkıyodum.. metin beyi tavsiye edemiycem son gittiğimden sonra pek açıklayıcı ve net konuşmadı ilaç verdi tahlil istedi yolladı benim bir doktordan beklentim hiçbir zaman bu değildi bu olmadı istersen telefonlarını verebilirim. tekrar geçmiş olsun..

canım anti tpo yu düşürmek mümkün değil yapacak birşey yok ilacını düzenli kullan ben öyle yapıyorum allaha emanet işte

canım anti tpo yu düşürmek mümkün değil yapacak birşey yok ilacını düzenli kullan ben öyle yapıyorum allaha emanet işte

cevabın için çok teşekkürler ne biçim hastalık anlamadım valla doğru düzgün tedaviside yok ama tabiki allah dermansız dert vermesin allaha şükür 2 tane kuzum var. birde bu kiloları halletsek şeker hapını galiba sen kullanmıştın bende dr. sormak istiyorum acaba işe yarar mı 80 bile olsam bana yeter şimdilik :)

rica ederim ne demek..
bende anlamadım bir sürü kitap aldım okudum doktorların konuşmadıklarını kitaplarından ve internetten öğrendim ne yazık ki.. aminnnnn ilaçla da olsa ömür boyuda olsa tedavisiz bir hastalık değil çok şükür öldürmüyo süründürüyo delikafadulden
benimde bir kızım var ve çok sağlıklı allahıma şükürler olsun.
bende senle aynı kilodayım ve yaşım daha 27 doğumda aldığım kilolar kaldı. metin bey şeker hapı verdi evet ama kullanmadım cumartesi başka bir doktora randevu aldım aynı şeyi söylerse o zaman kullanmayı düşünüyorum açıkcası bu şeker haplarıyla şeker hastası olmak istemiyorum kiloda veremiyorum ne yazık ki hava soğuk evin içine tıkılıp kaldım psikolojimde bozuldu iyice .......... bile yazdı bana onuda kullanmadım uyuşturucu gibi bir ilaçmış çünkü.. doktoruna danış ama yeterli cevabı alamadığında başka bir doktora daha danış çünkü benim başıma ne geldiyse her doktorun her dediğini yapmaktan geldi. yaz gelsin bol bol kızımı alıp yürüycem hem psikolojim düzelicek hemde zayıflıycam iyice araştırmadan her ilacı kullanmayın lütfen..:1no2:

inşallah canım ben bir ara ...kullandım ama hiçbir fayda görmedim birde teyzemin kızına arkadan kanama yaptı onu duyunca korkudan bıraktım bende 32 yaşındayım ve eskiden 58 in üstüne çıkmayan bana bu kilo çok ağır geliyor üzülüyorum nerdeyse tüm gün onu düşünüyorum psikolojim iyice bozuldu :1no2:

bende ........ hamileliğimden itibaren ama artık kesmiyor :) ....içmek istemiyorum ve almadım da..
bende eskisi gibi olmak istiyorum olucamda hiç sıkma kendini fırsat buldukça yürü bende üzülüyorum ama yemeğimi kestim metin beyin dediği gibi sık sık az az yiyorum şekerin düşüyor dedi özellikle karın bölgesindeki yağlanma şeker hastalığı habercisi dedi ve bende maşallah kızım biraz tosun olduğu için ikiz karnı gibi karnım vardı normalde de kiloluydum ama hiç bu kadar olmamıştım yaza vericez allahın izniyle hiç sıkma kendini.hihoyyyt

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…