amin canım inşallah..hım tamam canım araştırırım,forumlarda baktım dr.sema ovalı varmış onuda çok metediyolar bakalım hayırlısı..ayy sorma yazın napcam bilmiyom karnıma ağrı girdi şimdiden inşallah sorun yaşamam canım amin amin:CüvCüv:
merhaba semiror
ben de 6 haftalık hamişim ve de haşimatoluyum
hamilelikten önce 50 mg Euthrox kullanıyodum 0.27 ye falan inmişti değerim, geçen bi gittim 11 olmuş :1shok: endokrin uzmanın dozu arttırdı normal yükselmesi zaten hamilelik süresince kilo arttıkça değer de artcak dedi, şimdi 100 mg kullanmaya başlıyorum. allahminş. düşüksüz atlatırız bu dönemi
merhaba semiror
ben de 6 haftalık hamişim ve de haşimatoluyum
hamilelikten önce 50 mg Euthrox kullanıyodum 0.27 ye falan inmişti değerim, geçen bi gittim 11 olmuş :1shok: endokrin uzmanın dozu arttırdı normal yükselmesi zaten hamilelik süresince kilo arttıkça değer de artcak dedi, şimdi 100 mg kullanmaya başlıyorum. allahminş. düşüksüz atlatırız bu dönemi
merhaba canım..ben dr. gitmedim henüz bu hafta gidicem inş. 3,4 haftalık galiba..ne güzel değerlerin düşükmüş neden birden yükseldi böyle ayy benimdemi öyle olcak benim şuan 2.33 dr. her ay gelcen dedi..bende levotiron alıyom yarım 0.1 mg. şimdilik.öümüzdeki ay ne bilmemkafamçokkarıştı.amin canım inş. sorunsuz hayırlısıyla geçiririz hamilelimiğizi:Saruboceq::1hug:
tebrik ederimm allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
hamilelikle ilacı arttırma durumları olabiliyor sürekli kontrol ettirmen gerekiyor senin tiroitlerin demek bebeğin beyin gelişimi demek.. kiloyla alakası yok ki.. bebeğin tam gelişm safhası ve tshın düşüyo ilaç az geliyo dolayısıyla yediklerine içtiklerine çok dikkat et fazla kilo alma emi sonrasında şekerle uğraşma bidelaelaelaelaelae
sema ovalı ya gitmedim ama gördüm tatlı kadın :) bi git bakalım beğenicen mi:)
sıkma canını pervane karşısında hiç bişey yapmadan oturursun ben öyle yaptım :)
evet canım bi bakıcam.. daha henüz gitmedim,belki bu hafta içi giderim,henüz erken olduğu için görünmeyebilir düşüncesiyle gitmiyorumfisfisfis
ayy haklısın canım pervane karşısında durmam lazımda bende bi yaramaz daha var biliyonkafamçokkarıştı ilk çocuk olsaydı sefa sürerdim deee...iştee......:a015: hayırlısı Allahtan artık:Saruboceq:
olur mu görünmez ya bi gidip baktır ben 4 haftalıktı ilk gittiğimde :) bir ay öncesinden randevu veriyolar haberin olsun çok yoğun doktorlar benneyaptımki
evet senin bi ufaklık vardı dimi allah sabır versinallah verir sabrını
ayyy canım haklısın.. taa 2 nisana verdiler randevuyubenneyaptımki.ne olcak şimdi beklesemmi başka dr. gitsem acabaüff yasenağlama
merhaba canım yeni dr. geldim..medipole gittim yine..kendi kendime dedimki sabah erkenden gidersem belki alırlar diye..sema hanım öğlene kadar ameliyattaymış o yüzden başka dr. verelim dediler bende peki dedim çünkü çok merak ediyordum..Şule Selvi ye verdiler hemen girdim. baktık çok şükür kesemizi gördük 5 haftalıkmış 15 sonra gel kalp atışlarına bakalım dedi bide kan testi yaptırcakmış...ama ben şimdi kararsızım 15 gün sonrası zaten 2 nisana geliyo sema hanıma randevu almıştım... napsam acaba şule hanıma mı gitsem yoksa sema hanıma mı?şule hanıma giden varmı acaba nasıl bir dr.CADIARZU
Birkaç günden beri yazdıklarınızı okuyorum. Kısaca benim hikayem: Tiroit bezinden ameliyat oldum, 40 gün önce. Bir tane 3cmlik vede birkaçtane daha küçük 0,5cm nodüller alındı. Tam oh bitti kurtuldum derken 30gün sonra ameliyat kontolüne gittiğimde hastaneden sonuçlarımı da aldım: Haşimoto hastasıydım. Hemen hastane çıkışı bana Euterox 100lük verdiler, aç karnına günde 1 tane. Kalp çarpıntılarım durdu, gece terlemelerim de. Ameliyat öncesi elimdeki parmaklarım çok ağırıyordu, şimdi oda geçti. Yalnız bu Haşimoto hastalığını öğrenince iyice panik oldum. Ameliyat sonrası, yani 30gün sonra tahllillerimle gittim kontrole. Normal olduklarını söyledi doktor. Tsh - 1,05 idi. İlaca bu dozla 1-2 ay daha devam edip sonra tahlil yaptırıp endokrinoloji uzmanına gitmemi söyledi bundan sonraki tedavim için. İşin kötü tarafı nodülü de tesadüfen tespit ettiler. Çekap yaptırırken olmuştu. Yaşım 33 ve eşimle nerdeyse 1 senedir bebek için çalışıyorduk ama malesef sonuç yok. Böyle olunca bizde kontrolleri yaptırıp uzman kişilere başvurmayı düşündük ama sürpriz. Nodül çıktı, ilerlemişti büğüklüğü, sonra ameliyat, şimdi de Haşimoto. Kafam hiç olmadığı kadar karışık. Nayham özellikle sana sormak istiyorum: Prof.Dr.Metin Özkara'nın yanına kontorle gidiyorsun sanırım. Ücreti nedir peki ? Tahlillerimi daha uygun fiyata nerde yaprırabilirim ? Ben İstanbulda oturuyorum, avrupa tarafında. Ne de olsa tek seferlik bir kontrol ve tahlil olmayacak bu yüzden fiyat benim için çok önemli. Bana bu konuda yardımcı olabilir misin ? Veya sizler arkadaşlar. Memnun kaldığınız endokriloji uzmanı varsa tavsiye eder misiniz ?Merakla cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar. Unutmadan emeği geçen tüm arkadaşlara kendi adıma teşekür ederim. Haşimoto hastalığı ile ilgili tüm bilgileri burda bulabildim.Tekrar teşekürler
hepinize merhabalar bende yeni bir haşimato hatasıyım yani ben yeni öğrendim. 2000 yılında ilk oğlumu doğurduktan sonra hipotiroid olduğumu öğrendim kilo veremeyince 2007 de 2. hamile kaldım isteyerek ama sürekli tsh larım kontrol edildi ben hamilelik boyunca 1,5 levotiron kullandım bebek için çok önemliymiş tsh hormonu bebeğim 15 aylık oldu ve şimdide haşimato olduğumu öğrendim anti tpo m 471 çıktı bakalım bunun için ne yapacağım çok canım sıkılıyor
canım anti tpo yu düşürmek mümkün değil yapacak birşey yok ilacını düzenli kullan ben öyle yapıyorum allaha emanet işte
cevabın için çok teşekkürler ne biçim hastalık anlamadım valla doğru düzgün tedaviside yok ama tabiki allah dermansız dert vermesin allaha şükür 2 tane kuzum var. birde bu kiloları halletsek şeker hapını galiba sen kullanmıştın bende dr. sormak istiyorum acaba işe yarar mı 80 bile olsam bana yeter şimdilik :)
rica ederim ne demek..
bende anlamadım bir sürü kitap aldım okudum doktorların konuşmadıklarını kitaplarından ve internetten öğrendim ne yazık ki.. aminnnnn ilaçla da olsa ömür boyuda olsa tedavisiz bir hastalık değil çok şükür öldürmüyo süründürüyo delikafadulden
benimde bir kızım var ve çok sağlıklı allahıma şükürler olsun.
bende senle aynı kilodayım ve yaşım daha 27doğumda aldığım kilolar kaldı. metin bey şeker hapı verdi evet ama kullanmadım cumartesi başka bir doktora randevu aldım aynı şeyi söylerse o zaman kullanmayı düşünüyorum açıkcası bu şeker haplarıyla şeker hastası olmak istemiyorum kiloda veremiyorum ne yazık ki hava soğuk evin içine tıkılıp kaldım psikolojimde bozuldu iyice ....bile yazdı bana onuda kullanmadım uyuşturucu gibi bir ilaçmış çünkü.. doktoruna danış ama yeterli cevabı alamadığında başka bir doktora daha danış çünkü benim başıma ne geldiyse her doktorun her dediğini yapmaktan geldi. yaz gelsin bol bol kızımı alıp yürüycem hem psikolojim düzelicek hemde zayıflıycam iyice araştırmadan her ilacı kullanmayın lütfen..:1no2:
inşallah canım ben bir ara....kullandım ama hiçbir fayda görmedim birde teyzemin kızına arkadan kanama yaptı onu duyunca korkudan bıraktım bende 32 yaşındayım ve eskiden 58 in üstüne çıkmayan bana bu kilo çok ağır geliyor üzülüyorum nerdeyse tüm gün onu düşünüyorum psikolojim iyice bozuldu :1no2: