Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

salix harika bir yazı olmuş gerçekten de..ben de bir süredir hacamat ı araştırıyorum..yapan bir doktor da buldum,arkadaşlarım da yaptırdılar..bende şu an kansızlık olduğu için yaptıramadım ama en kısa zamanda kan iğneleri ile (ilaçları içemiyorum ishal yapıyor beni)sorunu çözüp,hacamat yaptıracağım..
kendi vucudumda gözlemlediğim sıkıntıları yazıyor zaten yazıda..
aşırı kaygı ve stres tirod fonksiyonlarımı tamamen bozuyor,titreme üşüme ile beraber kas kemik sorunları yaratuyor bende..zaten gerginlik belime vurur direkt olarak..haşimotodan beri şekil değiştirdi..
üstelik bel için aldığım ilaçlar,fonksiyonlarını tamamen altüst ediyor..bir yeri yaparken bir yeri bozuyoruz ..aslında geçici tedavi yöntemleri ve ağrıyı azaltmaktan başka birşey değil yaptığımız..
ne yazık ki otoimün hastalıklara bu tarzda bakan doktorlar yok çevremizde..kendi imkanlarımızla birşey yapmaya çalışmalıyız artık..
bu arada"yol" isimli bir kitaba başladım,bence bu yazıya paralel olarak okunabilecek bir kitap..

arkadaşlar ben haşhimoto hastası olduğunu daha yeni öğrendim 3 yıldır evliyim çocuğum olmuyor bu yüzdenmiş antikorlarım çok yüksek çocuk olsa da düşük olur diyor dr moralim çok bozuk :KK43:

arkadaşlar ben haşhimoto hastası olduğunu daha yeni öğrendim 3 yıldır evliyim çocuğum olmuyor bu yüzdenmiş antikorlarım çok yüksek çocuk olsa da düşük olur diyor dr moralim çok bozuk :KK43:
geçmiş olsun..doktorunuz çok halk ağzı bir açıklama yapmış maalesef...haşimoto olup da çocuk sahibi olan birçok kadın var....bu konuda da antikorları düşrmek için çok fazla yöntem var..eski sayfaları okyuun lütfen..bu şekilde hamile kalıp doğum yapan bir sürü üye var burda..
bir de doktorunuzu değiştirin bana göre:KK66:

BENDE HAŞİMATOLUYUM. HAŞİMATO OLDUĞUMU tüp bebek yaptırırken öğrendim. kontrol altına alındı tüp bebek olmadı ama sonradan normal yolla hamile kaldım..benim gittiğim endokrinolog böyle bişey demedi çünkü karısdıda 3 çocuk doğurmuş haşimatoluyken:))

Arkadaşlar aranızda selenyum takviyesi alan var mı? Bir de tahlili hangi kurumlarda yapılıyor?
tedavim sırasında almıştım..haricen satılıyo pahalıda bi ilaç ama selenyum içeren besinler çok azmıydı da takb-viye gerekiyodu tam hatırlayamadım bi araştırın derim..vardı öyle bişey...ne tahlilinden bahsettiğinizi anlayamadım

tedavim sırasında almıştım..haricen satılıyo pahalıda bi ilaç ama selenyum içeren besinler çok azmıydı da takb-viye gerekiyodu tam hatırlayamadım bi araştırın derim..vardı öyle bişey...ne tahlilinden bahsettiğinizi anlayamadım
Kanda selenyuma bakılan tahlilden bahsediyorum, pahalı bir tahlilmiş galiba her yer yapmıyormuş. Size tahlil yapılmadı mı?

Kanda selenyuma bakılan tahlilden bahsediyorum, pahalı bir tahlilmiş galiba her yer yapmıyormuş. Size tahlil yapılmadı mı?

HAYIR yapılmadı..doktorlar gerek duymadı..haşimoto anti tpo ya bakılrak tesit ediliyor.. değeriniz 3 ün üstündeye haşimatolusunuz..selenyum sadece bu hastalığa iyi gelen bir takvie..kanınızda ne kadar var diye niye bakılıyor bilemedim..pek de bi mantık zeminine oturtamadım açıkçası...büyük özel lab lara sorarbilirsiniz..fiyatta söylerler..ama ben bi gerek göremedim..sizden niye bunu istediler başka birşey mi var??

İçim rahatladı çok sağ olun
BENDE HAŞİMATOLUYUM. HAŞİMATO OLDUĞUMU tüp bebek yaptırırken öğrendim. kontrol altına alındı tüp bebek olmadı ama sonradan normal yolla hamile kaldım..benim gittiğim endokrinolog böyle bişey demedi çünkü karısdıda 3 çocuk doğurmuş haşimatoluyken:))

Kizlar insulin direnci denen sey sizde varmi??
Kilo problemini nasil cozdunuz, bende hashimoto hastasym ilacla duzgun ama kilonun onune gecemiyorum:KK43:

herkese merhaba saç dökülmesi problemiyle gittiğim cildiyeciden iç hastalıkları bölümüne yollandım doktorun yüzü ve ses tonu moral bozucuydu sanırım bu hastalığın tedavisi yok dediğimde var dedi ama doktorların tedavi anlayışıyla benimki aynı değil malesef siz doktor değilsiniz biliyorum ama insan taşıdığı hastalık konusunda yarım doktor oluyor neticede şimdi bu gün aldığım tahlil sonuçlarımı yazıyorum

TSH H 4.79 0,27-4.20
anti tg H 139.8 (KÜÇÜK İŞARETİ) 118
T4 1.20 0.93-1.7
ANTİ TPO H101.0 (KÜÇÜK İŞARETİ) 34
T3 2.48 2.0-4.4

herkese merhaba saç dökülmesi problemiyle gittiğim cildiyeciden iç hastalıkları bölümüne yollandım doktorun yüzü ve ses tonu moral bozucuydu sanırım bu hastalığın tedavisi yok dediğimde var dedi ama doktorların tedavi anlayışıyla benimki aynı değil malesef siz doktor değilsiniz biliyorum ama insan taşıdığı hastalık konusunda yarım doktor oluyor neticede şimdi bu gün aldığım tahlil sonuçlarımı yazıyorum

TSH H 4.79 0,27-4.20
anti tg H 139.8 (KÜÇÜK İŞARETİ) 118
T4 1.20 0.93-1.7
ANTİ TPO H101.0 (KÜÇÜK İŞARETİ) 34
T3 2.48 2.0-4.4
Geçmiş olsun, ne verdi?

bu gittiğim doktor cilt doktoru olmadığı için bir şey vermedi beni iç hastalıklarına sevk etti yarın oraya gidecem

X