kızlar merhaba be daha önceden yazmıştım en son tsh 3,05 idi 2 hafta sonra tekrar ölçtürdüm dahiliyeye 4,02 çıktı yükselmeye başlamış yani..dahiliye doktorum ilaca başlayalım dedi eutrox 25mg ilaç verdi kullanıyorum iki gündür..merak ettğim bişey var gebeyim 18 haftalık ve kullandığım diğer ilaçlar demir ve vitamin birde troit ilacı işte arkadaşlar bu troit ilacı kan pıhtılaşması yaaprmı?bazı arkadaşlar asprinde kullandıklarını söledi pıhtılaşmayı engellemek için hamile arkadaşlar troit ilacı kullanıp aspirin kulllanmayanlar da varmı aranızda??onu merak ettimm..
tatlım yükselmesinden korkma, benim 5e kadar çıktı ama tıkır tıkır düzeldi ilaç dozaj revizyonuyla :) ben gynoferon(kan ve demir berabermiş galiba bu), decavit, levitron, magnorm(magnezyum) bide ocean diye balık yağı kullanıyorum, tansiyon sorunum da var preeklamsi ihtimalinden dolayı eğer tansiyonum çok çıkarsa da(14/8+) hastaneye gitmeden bitane içip öyle çıkacakmışım... yani sürekli 5, lüzum olursa 6 ilacım var :) kan sulandırıcı kullanmıyorum ama, 2. düzey ultrasonda doktorum "şuan seni ilaca boğmak istemiyorum bu yüzden kalsiyum ve kan sulandırıcı vermiyorum" demişti, onlar da gelirse sen hesapla :) yapıyo olsa bu zamana kadar bana söylerlerdi herhal, kaç doktor değiştirdim hepsi de biliyo levitron kullandığımı...
canm çok teşekkür ederim cevabın için..annelik işte insan daha bi evhamlı oluyor..ne bileyim millet espirinde kullanıyorum diyince bende tedirgin oldum..şuan başka bi konuda tedirginlik yaşıyorum..geçenlerde bi arkadaşla karşılaştım çocuğunu hastaneye getirmiş su çiçeği olmuş çocuk..her ne kadar yaklaşmamaya çalıştıysamda içimde bi korku oluştu banada geçtimi acaba diye( inşallah geçmemiştir ya dua edin kızlar..gebeliğinde su çiçeği geçirmek tehlikelimi bu konuda bilginiz varmı?yardımcı olun lütfen içim içimi yiyorr ..
kızlar merhaba be daha önceden yazmıştım en son tsh 3,05 idi 2 hafta sonra tekrar ölçtürdüm dahiliyeye 4,02 çıktı yükselmeye başlamış yani..dahiliye doktorum ilaca başlayalım dedi eutrox 25mg ilaç verdi kullanıyorum iki gündür..merak ettğim bişey var gebeyim 18 haftalık ve kullandığım diğer ilaçlar demir ve vitamin birde troit ilacı işte arkadaşlar bu troit ilacı kan pıhtılaşması yaaprmı?bazı arkadaşlar asprinde kullandıklarını söledi pıhtılaşmayı engellemek için hamile arkadaşlar troit ilacı kullanıp aspirin kulllanmayanlar da varmı aranızda??onu merak ettimm..
canm çok teşekkür ederim cevabın için..annelik işte insan daha bi evhamlı oluyor..ne bileyim millet espirinde kullanıyorum diyince bende tedirgin oldum..şuan başka bi konuda tedirginlik yaşıyorum..geçenlerde bi arkadaşla karşılaştım çocuğunu hastaneye getirmiş su çiçeği olmuş çocuk..her ne kadar yaklaşmamaya çalıştıysamda içimde bi korku oluştu banada geçtimi acaba diye( inşallah geçmemiştir ya dua edin kızlar..gebeliğinde su çiçeği geçirmek tehlikelimi bu konuda bilginiz varmı?yardımcı olun lütfen içim içimi yiyorr ..
benimde yeğenim var 8 yaşında annem bakıyor 7 aylık hamileydim annemlere gittim çocuğun bişeyi yoktu ertesi gün annem aradı yeğenin su çiçeği geçiriyor gelme diye ama dün daha oradaydım içim içimi yedi geçirdimmi küçükken hatılrlamıom bile dr sordum % 0 geçirmişsindir küçükken dedi .. allahtanda bişey olmadı
çıkardı herhal geçenlerde diyebildiğine göre, bu yaşına kadar geçirmediysen, -net bilmiyorum ama- sadece büyüdükçe daha zor geçirildiğini okumuştum... hatta annemler abim suçiçeği olduğunda kardeşimle beni özellikle aynı yerde tutmuş ki geçirip atlatalım diye... doktorun tahlillere göre mutlak karar verir ama aklında soru işareti varsa sormaktan çekinme, her iki konuda da en doğrusunu doktor bilir...
selam kızlar ben bu hastalığı yaklaşık 2,5 ay önce tesadüfen öğrendim.ayrıca benim prolktinimde yüksek (tiroide bağlıymış)tedaviye başladık ve günde 2 tane 50 mg lık alıyorum.ayın5 inde kontrolüm var bakalım. Çok üzgünüm çoook artık bebiş istiyorum
kızlar merhaba geçenlerde yine yazmıştım ilaca başladım eutrox 25 mg hamileyim..3 hafta sonra tahlil yaptırdım tekrar 4,02 olan tsh 2,49 a düşmüş.hala ilaca devam ediyorum sorum şu acaba dahada düşermi tsh 2 buçuk altına ve bu tehlike arz edermi?yoksa sabit mi kalır?bulunduğum yerde endokrinoloji bölümü yk dahiliyeciye gidiyorum bende sizde durum nasıldı?
kızlar merhaba geçenlerde yine yazmıştım ilaca başladım eutrox 25 mg hamileyim..3 hafta sonra tahlil yaptırdım tekrar 4,02 olan tsh 2,49 a düşmüş.hala ilaca devam ediyorum sorum şu acaba dahada düşermi tsh 2 buçuk altına ve bu tehlike arz edermi?yoksa sabit mi kalır?bulunduğum yerde endokrinoloji bölümü yk dahiliyeciye gidiyorum bende sizde durum nasıldı?
Merhaba arkadaşım..Ben de 6+5 günlük hamileyim Tsh bugün 10.42 çıktı ben de çok endişeliyim.Pazartesi dahiliyeye randevu aldım..Haftasonu nasıl geçecek bilmiyorum..
Arkadaşım bende hamilelikten önce de tsh yüksekliği vardı. 5 çıkmıştı. Sonra 3e düştü.Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canım... Korkulacak birşey değil guatr, çabucak hallolacak, ilacını kullan yeter, 2-3 günden birşey olmaz... ben ta 30. haftaya geldim bak :)
Arkadaşım bende hamilelikten önce de tsh yüksekliği vardı. 5 çıkmıştı. Sonra 3e düştü.
Şimdi 1 aylık hamileyim. Dahiliyeye de gittim. Beni endokronolojiye sevketti. Önümüzdeki hafta perşembe oraya gideceğim.
Gidene kadar haftaiçi 25 mg, haftasonu 50 mg levotiron kullan dedi. Zaten hergün 25 kullanıyordum..
Benim sana sorum, hamilelikte doz arttırıldı mı senin için?
Ve her ay hangi testleri yaptırıyorsun tiroid için?
Benim hamileliğimde euthrox 37,5 ile 3 seviyelerinden dogum sonrasında 0.48 e kadar düştü. Benim antikorlarım da hemen hemen normal seviyelere inmişti. Ama ben bu sonucu elde etmek için çok uğraştım. Yaptıgım uygulamaları da sitede paylaşmıştım zaten. İlgilenirseniz goz atabilirsiniz.
Teşekkür ederim. Bu yazdıkların içimi rahatlattı:)bende de önceden vardı canım, hatta ilk öğrendiğimde tsh 33tü, ilaçla düşürmüştük, bilinçli olarak hamile kaldım... hamile kaldıktan sonra endokrinime gittiğimde önce takip yaptı, baktı 100mg normalde gayet iyiyken hamilelikte yükselme oluşuyo(yani yetersiz kalıyo) 150mg'a çıktık, bir süre böyle devam ettim sonra tekrar düştü, şimdi 0.33-1.44 arası değişiyo :) senin de 50 gram bir artırıma gitmiş haftaya vurursak, özetle de evet artırıma gidildi ama tahlil sonuçlarına bakarak, t3 t4 ve tsh kontrolleri yapılıyor her ay tekrar... hiç sıkıntı yaşamadım, gayet güzel gidiyor herşey, önemli olan ilacı doktorun söylediği dozda düzenli kullanmak, kontrolleri aksatmamak
Teşekkür ederim. Bu yazdıkların içimi rahatlattı:)
Ben de her ay endokronolojide testlerimi yaptırıcam:)
Bi de dere otu yiyorum ben:)
Peki kadın doğuma her ay gidiliyor mu canım? Sen daha tecrübelisin:)
Merhaba salix1 ismizini bilmiyorum ama ben sizin o yazılarınızdan dolayı bu foruma üye oldum sırf sizinle iletişime geçebilmek icin.. Özelden de msj atamıyorum 50 olması gerekiyormus buradaki msjlarımın.. Sizinle nasıl iletişime geçebilirim acaba ? 😁
İstanbuldayım canım hangi hastanelerde var?içiniz rahatlasın diye yazıyorum zaten açık açıki guatr hastanın kontrol kabiliyetine göre ilerleyen ya da yerinde sayan bir hastalık, malesef geçmiyor ama yine de ömür boyu ilaçla idare edilebilir bence... stresten mümkün olduğunca uzak yaşamak ta doktorun ve ilacın işini kolaylaştırır :) dere otu konusunda bilgim yok ama kadın doğuma ilk başta genelde ayda 1 çapırıyodu doktorum, sonra 3 hafta şimdi de 2 hafta oldu ama bunun net bi kriteri yok, mesela arada yapılması gereken testler, tahliller var, net ayda 1 demek o yüzden imkansız ama bir yandan da sağlık ocağında tetanoz aşısı vs bazı kontroller yapılacak, gebelik yoğun bir program :) bir de bulunduğunuz ilde gebelik okullarını araştırın, çok işe yarar bilgiler çıkabiliyor, istanbuldaysanız eğer bazı hastanelerde de gebelik okulları var... tavsiye ederim kesinlikle, ben gittim ve çok memnun kaldım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?