How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Haşimato olupta hamile kalanlar

selam kızlar öncelikle bütün yazıları en baştan beri okudum .. üzüldüm sevindim bazı yazılarda...bende haşimato hastasıyım tsh sürekli 4 yada 5 di en son 8.5 çıkmıştı ama tedaviyle düşürdük..3 ay boyunca ilaç kullanmadım ve sabit kaldı tsh 'ım.. ve tüp bebeğe başladım doktorumla ortak kararla ve 2. denememdi şükürler olsuun hamileyim 6. haftalık 3 gün önce keseyi gördüm ama:( tsh tahl,ili yaptırdım birde baktımki 13 çıkmış ben tabi şok oldum hemen tahlili alıp doktoruma gittim oda şaşırdı bu kadar nası çıkar en fazla 8.5 a çımıştı çünki.. ben ağlamaktan zaten sorucağım herşeyide unuttum çok acil bi dahiliyeye git dedi bana.. bende hemen o gün gittim yani 3 gün önce keseyi gördüğüm gün böyle bi şok yaşadım keseyi gördüğüme sevinemedim bile.. neyse dahiliyeye gittim anlattım durumumu sakin ol dedi ve günde 1 tane sabahları bu ilacı euthyrox verdi.. 3 gündür içiyorum 15 gün sonra tsh yap gel dedi ama çok korkuyorum böyle bi durumda olan varmı kızlar bu nası bi süreç hamile kaldığıma sevinemedim bile....çok korkuyorum nolur yazmadan geçmeyin

gebelikte geçici olarak tsh yükselir diye uymuştum.sanırım birbirine benzer hormonlarmış.tsh ve bhcg...druna bi sor.

canım çok geçmiş olsun.bence 1.endokrin doktoruna gitmen. evet iyi bir dahiliye doktoruda troidlerini takip eder ama endokrinin dalı olduğu için en doğrusu endokrin uzmanına gitmen.2.troidlerine nerede baktırdın.hani daha önce başka bir hastanede mi baktırdın hep aynı hastanede baktırmaya çalış genelde üniversite hastanesinde baktırman daha mantıklı.doktorun tsh için ilacını vermiş düşecektir zaten.ilacını her gün aynı saatte sabahları kahvaltıdan bir saat önce içmeyi ihmal etme.inşallah en yakın zamanda güzel haberlerini almak dileğiyle ..

merhabalar,

ben de haşimatolu olduğumu 1 ay önce öğrendim sonuçlarımda bayağı yüksek tsh 100 den büyük anti tpo 996 dan büyük çıktı 6 ay önce doğum yaptım hamileykende tshım 8,5 çıkmıştı kadın doğum doktorum hiç önemsemedi (ondan sonra değiştirdim onu zaten) ama ben bildiğim için eutroxla düşürdüm ama yavaş yavaş ay ay 8 6 5 3 2 gibi geç düştü yani ama kızım çok sağlıklı ve cin gibi teyzeleri :nazar: topuk tahlilleride iyi çıktı... ilk denemede oldu kızımız ama bilmiyodum ben troidlerle ilgili sorun olduğunu stesinde etkisi var bence de ilaç kullandıktan tshı düşürdükten sonra hamile kalınabileceğine inanaıyorum ama stres yapmayın lütfen düzenli kontrol düzenli ilaç Allahım her hepinize nur topu gibi yavrucaklar versin inşallah

bende bugun sonuclarımı aldım ve tsh ım yuksek cıktı.kadın doğumcu beni dahiliye doktoruna yönlendirdi.yarında tiroid ultrasyonu cekılıceğim.zor oluyor mu?kaç dakika sürüyor?beni bilgilendiriseniz sevinirim..

kızlar bndede haşimato troidi var 2 yıllık evliyim 6 aylık bir bebişim var:)ilaçlarınızı düzenli kullandıktan sonra merak etmeyin hiç bi sorun çıkmaz herkese çok geçmiş olsun...

Bende de bu hastalıktan çıktı birkaç ay önce.
İlaç kullandım ve tsh ım düştü.
İkinci bebeği düşünüyorduk eşimle.
Doktor biraz daha bekleyin dedi.
Ths ım bu şekilde giderse olabilirmiş.
Verdiği ilacı da sürekli kullanmam gerekiyormuş.

Nişantaşında İlhami Uslu diye bir doktor var..Troid değerlerini çok iyi kontrole alıyormuş kuzenim önermişti banada, şuan troid değerlerim normal ama ilerde haşimato olacağımı söyledi...Henüz hamile değilim beklemek istiyorum ama beklersem ve hastalık nükseder hamile kalmakta zorlanırsam diye korkuyorum..

merhaba arkadaşlar.
6haftalık hamileyim.kadın doğumcu istedi tsh ve t4 .sınırlar 0 ve 4 arasıydı benimkide 3.86 çıktı normal sınırlar içinde yani.daha sonra fakültede tekrar yaptırdım 5 küsür çıktı.doktor beni çok korkuttu.ilaç başla hemen yoksa bebeğinde zeka geriliği olur dedi.
ne yapsam bilemedim.

merhaba.bende de haşimato çıktı.ultrasyon sonucuna görede ileri düzeyde haşimato yazıyordu ilaç kullanıyorum tsh düşmüştü.kısırlıga yol açar deniyor.sizce çok mu zor
fbtuly muhakkak ilacı kullan.kadın dogumcu ve dahiliye doktorum bana hamile kalsanda kesin kullanmalısın demişti bebegin zeka gelişimi için çok önemli sakın aksatma

merhaba.bende de haşimato çıktı.ultrasyon sonucuna görede ileri düzeyde haşimato yazıyordu ilaç kullanıyorum tsh düşmüştü.kısırlıga yol açar deniyor.sizce çok mu zor
fbtuly muhakkak ilacı kullan.kadın dogumcu ve dahiliye doktorum bana hamile kalsanda kesin kullanmalısın demişti bebegin zeka gelişimi için çok önemli sakın aksatma

tahlillerimi tekrarladım.2 keredir normal sınırla içinde çıkıyo.kadın doğum doktorum gerek yok dedi.ayda bir takip edicez artık

arkadaşlar glucophace diye bi ilacı burdaki yazılardan okudum ne işe yarıyor.haşimatosu olanlara mı iyi geliyor.lütfen bilgi verin.doktorum sadece tsh bakıyor sizde sanırım başka testlerde yapıyor.bana bilgi verirseniz sevinirim

ben hamile olduğumu 7.haftada öğrendin 9 haftalık hamile iken dr umun istediği kan testlerini yaptırdım ve tsh 100çıktı,haşimato teşhisi koyuldu.Hastalığımı bilmiyordum ve doğum kontrol hapı kullanmama rağmen hamile kalmışım.

cnm ben de ilk bebeğimde haşimoto olduğumu bilmiyodum:50:doğumdan 3 yıl sonra öğrendim ikinci gebeliğimde de sürekli kontrol altındaydım
antikorların yüksekliği yada düşüklüğü o kadar önemli değil önemli olan tsh,serbest t3,serbest t4 bunlar için de her ay kan verip baktırdım
değerlerim hep normaldi onun için endokrine gitmedim.ama sıkıntılı bi gebelik yaşadım düşük tehlikesi erken doğum tehlikesi...
ve nihayet yata kalka 36 haftalık doğdu kızım:59:ama çok şükür sağlıklı ve yanımda:66:

merhba arkaaşlar ben 1. tüp bebekdenemesi başarızlıkla sonuçlanan tüp bebek hastasıyım.. mormalde dondurulmuşlarla cuma günü transferim olucaktı ama birkaç gün önce tesadüüfen boğazımda bi kitle hissettim dr a gittim.. ultrason ve tahlil yaptırdım. 3 nodül var 2si çok küçük biri büyük .. kandaki değerlerde ise sadece anti tpo yüksek çıktı serbest t3 : 2,49 serbest t4 : 1,01 tsh :2,3 anti tpo : 152 degerler dr hiç bişey söylemedi sadece biyopsi istedi .. sen istersen tedaviye devam edebilirsin gibi saçmaladı. biopsinin sonucuna göre sana ilaç vericem dedi.. napıcağımı bilemedim ben şimdi. tüp bebek dr umda endokrin uzmanınn görüşünü esas alıyo vallaha kafayı yemek üzereyim madem bu anti tpo nun tedavisi yok ne ilacı vercek bana bu arada anti tpo değer 152.. benimle aynı durumdas olan yada bilgisi olan var mı??*

merhba arkaaşlar ben 1. tüp bebekdenemesi başarızlıkla sonuçlanan tüp bebek hastasıyım.. mormalde dondurulmuşlarla cuma günü transferim olucaktı ama birkaç gün önce tesadüüfen boğazımda bi kitle hissettim dr a gittim.. ultrason ve tahlil yaptırdım. 3 nodül var 2si çok küçük biri büyük .. kandaki değerlerde ise sadece anti tpo yüksek çıktı serbest t3 : 2,49 serbest t4 : 1,01 tsh :2,3 anti tpo : 152 degerler dr hiç bişey söylemedi sadece biyopsi istedi .. sen istersen tedaviye devam edebilirsin gibi saçmaladı. biopsinin sonucuna göre sana ilaç vericem dedi.. napıcağımı bilemedim ben şimdi. tüp bebek dr umda endokrin uzmanınn görüşünü esas alıyo vallaha kafayı yemek üzereyim madem bu anti tpo nun tedavisi yok ne ilacı vercek bana bu arada anti tpo değer 152.. benimle aynı durumdas olan yada bilgisi olan var mı??*

cnm önemli olan anti tpo ya da anti tg değil

önemli olan tsh-st3-st4

bunlarda dengesizlik söz konusu ise troid hormonu ilacıyla bu dengeyi sağlıyorlar

evet endokrin dr unun dediğine göre hareket etmeni öneririm ben de

tedavisi yok derken ilaçla kontrol altında tutulaması gerekiyor

belli aralıklarla da kan tahlillerini tekrarlaman ve sonuca göre de ilaç dozu ayarlaması yapılması gerekiyor

arkadaşlar glucophace diye bi ilacı burdaki yazılardan okudum ne işe yarıyor.haşimatosu olanlara mı iyi geliyor.lütfen bilgi verin.doktorum sadece tsh bakıyor sizde sanırım başka testlerde yapıyor.bana bilgi verirseniz sevinirim

Bu ilaçların genel adı metformin olmakla beraber haşimatoyla bir ilgisi yoktur,ilacın asıl amacı diyabetli hastalarında insülin direnci oluşumunu engellemektir,ancak polikistik over li hastalara umut olmuştur,yumurtlamayı düzenlemede ve kilo vermede kullanılmaktadır

Haşimato için antikorlara bakılıyor,ancak asıl önemli olan tsh t3 t4 deki durum,bozulma olursa ilaca başlatıyorlar,haşimatoluydum gebelik öncesi,ancak hormonlarım normaldi sadece antikor yüksrkliği vardı,gebelikte hormonlar tsh ı bozunca ilaca başladık,euhtyroxkullanıyorum

ben hamile olduğumu 7.haftada öğrendin 9 haftalık hamile iken dr umun istediği kan testlerini yaptırdım ve tsh 100çıktı,haşimato teşhisi koyuldu.Hastalığımı bilmiyordum ve doğum kontrol hapı kullanmama rağmen hamile kalmışım.

selam arkadaşlar bende hasimotoluyum ve hamileyim 4+6 dün dr a gittim pazartesi çağırdı keseyi görmek için . 3 yıldır bi endokrin uzmanı takip ediyor düzenli olarak gidiyorum. şimdi hamilelikte yine hem endokrine hem jinekologa mı gidicem yoksa direk jinekolog mu takip edicek bundan sonra bi arkadaınkini jinekolog takip etmiş başka dr a gitmemiş ama bana endokrincim hamile kaldığını öğrenir öğrenmez bana mutlaka hemen bana geliyosun dedi. muhtemelen jinekologda kendi takip etmek isticek napcam ben sizce nasıl olur yada var mı böle bi tecrubesi olan.

selam arkadaşlar bende hasimotoluyum ve hamileyim 4+6 dün dr a gittim pazartesi çağırdı keseyi görmek için . 3 yıldır bi endokrin uzmanı takip ediyor düzenli olarak gidiyorum. şimdi hamilelikte yine hem endokrine hem jinekologa mı gidicem yoksa direk jinekolog mu takip edicek bundan sonra bi arkadaınkini jinekolog takip etmiş başka dr a gitmemiş ama bana endokrincim hamile kaldığını öğrenir öğrenmez bana mutlaka hemen bana geliyosun dedi. muhtemelen jinekologda kendi takip etmek isticek napcam ben sizce nasıl olur yada var mı böle bi tecrubesi olan.

canım bende 9 haftalık hamileyim haşimatoluyum
benimde sonuçlarımı aynı zamanda endokrin doktorum görüyor
jinekologda takip ediyor ama doğrusu ikisininde görmesi

benim tsh normal çıkmasına rağmen ilaca devam ediyorum

canım bende öyle yapıcam zaten hatta bugün gittim endokrin uzmanıma normal çıktı herşey sadece açlık şekeri hamilelikte en yüksek 95 olmalıymış benim 107 çıktı. dr na gittiğinde o hem açlığa hem tokluğa baksın iki kere kan almayalım dedi yine yüksek olursa bana gel hemen olmazsa 1 ay sonra dedi

endokrin uzmanına gititm şimdilik normal değerler ondan 2 hafta sonra kalp atışları için jinekologa gittim haşimoto olduğumu bilgiği halde hiç sormadı değerler nedir falan diye o pek üstünde durmuyo bu konunun ilgilenmiyor böle mi olması gerekiyor canım sen endokrincide yaptırdığın tahlil sonuçlarınımı gösteriyosun jinekologuna yoksa oda ayrı tahlil mi yapıyor .

endokrin uzmanına gititm şimdilik normal değerler ondan 2 hafta sonra kalp atışları için jinekologa gittim haşimoto olduğumu bilgiği halde hiç sormadı değerler nedir falan diye o pek üstünde durmuyo bu konunun ilgilenmiyor böle mi olması gerekiyor canım sen endokrincide yaptırdığın tahlil sonuçlarınımı gösteriyosun jinekologuna yoksa oda ayrı tahlil mi yapıyor .

canım kadın doğumcular pek dikkate almıyor benimkinide endokrin doktorum ayarlıyor
kadın doğumcu da onun takip etmesi da sağlıklı olur demişti
benim sonuçlarımı endokrin doktorum takip ediyor ama
kadın doğumda da yaptırıyorum sonuçlarımı doktorumuz bana veriyor
endokrin doktoruma göstermem için
ayrıca ayda bir tekrarlanıyor test normalse sorun yok

Back