How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Haşimato olupta hamile kalanlar

arkadaşlar merhaba, ben de sitede yeniyim,7+4 hamileyim.
ben de haşimato hastasıyım. gebeliğin beşinci haftasında tsh 3.41 çıktı kadın doğumcu su anda ilaca gerek yok dedi. sonra içim rahat etmeti endokrin doktoruna gittim 25mg ilaca başladı. ben bu defa 6. haftada hamilelik boyunca devam edeceğim kadın doğumcuya gittim ilacı kullanma bi daha test yapalım bakalım dedi test yaptık tsh 2.81 çıktı. kadın doğumcu ilaç kullanmana gerek yok dedi. şüpheye düştüm. gebelikte haşimato olup da tsh değeri kendiliğinden düşen varmı? yardım ederseniz sevinirim... iyi günler.

ben de haşimato hastasıyım. gebeliğin beşinci haftasında tsh 3.41 çıktı kadın doğumcu su anda ilaca gerek yok dedi. sonra içim rahat etmeti endokrin doktoruna gittim 25mg ilaca başladı. ben bu defa 6. haftada hamilelik boyunca devam edeceğim kadın doğumcuya gittim ilacı kullanma bi daha test yapalım bakalım dedi test yaptık tsh 2.81 çıktı. kadın doğumcu ilaç kullanmana gerek yok dedi. şüpheye düştüm. gebelikte haşimato olup da tsh değeri kendiliğinden düşen varmı? yardım ederseniz sevinirim... iyi günler.
bende haşimatoluyken hamile kaldım ama ben zaten ilaç kullanıyordum.kd neden içme diyor anlamıyorum..bence sen endokrinoloğa gitmeye devam et..ortada bir hastalık var kendiliğinden tsh düşmez..25 mg ilaç düşmesine vesile olmuş..haşimato iyileşen bir hastalık değil..ömrü billan sentetik troid hormonu içmek durumundayız.heleki hamilelikte tsh çok önemli..bunu ilaçç içerek kontrol altında rtutabiliyorsak ve ilacın hiç bir zararı yoksa neden içme diyor anlamadım.

Hamilelikte tsh in 2.5 unalarında olmasını istiyorlar, siz endokrin doktorunuzu dinleyin

Bu konuda kadın doğum doktorlarından çok endokrin doktorunuza güvenin ve asla kontrolleri ve ilaçlari aksatmayin

bende de nodül çıktı ve antikorlarım da yüksek çıktı sanırım bende haşimatoluyum henüz doktora sonuçlarımı göstermedim ama nasıl bir tedavi uyguluyorlar sadece hormon ilacı mı yoksa antikorlar için de ayrıca bir ilaç veriyorlar mı ? cevaplarsanız sevinirim

bende haşimatoluyken hamile kaldım ama ben zaten ilaç kullanıyordum.kd neden içme diyor anlamıyorum..bence sen endokrinoloğa gitmeye devam et..ortada bir hastalık var kendiliğinden tsh düşmez..25 mg ilaç düşmesine vesile olmuş..haşimato iyileşen bir hastalık değil..ömrü billan sentetik troid hormonu içmek durumundayız.heleki hamilelikte tsh çok önemli..bunu ilaçç içerek kontrol altında rtutabiliyorsak ve ilacın hiç bir zararı yoksa neden içme diyor anlamadım.

gebelik öncesinde hamile kalmadan endokrin doktorum şu anda ilaç kullanmana gerek yok demişti. gebelik olursa gel başlarız demişti. şu ana kadar tsh 3.90 üstüne çıkmadı. haşimatoyu geçen sene öğrendim. bende hamile oldğumu öğrendikten sonra ilk testler yapılır yapılmaz gittim endokrine. 25 mcg verdi levotiron verdi, 1 ay sonra kontrole gel dedi. kadın doğumcuda çarpıntı yapar saç dökülmesini artırır diye şu anda kullanmasan da olur dedi. hatta kendisinin de haşimato olduğunu ve 2 cocuk dogurduğunu söyleyerek ona güvenmemi istedi. ama ben de sizlerin yorumundan sonra yarından itibaren tekrar başlayacağım ilaca. yeterki bebeğim sağlıklı olsun.
teşekkürederim.

gebelik öncesinde hamile kalmadan endokrin doktorum şu anda ilaç kullanmana gerek yok demişti. gebelik olursa gel başlarız demişti. şu ana kadar tsh 3.90 üstüne çıkmadı. haşimatoyu geçen sene öğrendim. bende hamile oldğumu öğrendikten sonra ilk testler yapılır yapılmaz gittim endokrine. 25 mcg verdi levotiron verdi, 1 ay sonra kontrole gel dedi. kadın doğumcuda çarpıntı yapar saç dökülmesini artırır diye şu anda kullanmasan da olur dedi. hatta kendisinin de haşimato olduğunu ve 2 cocuk dogurduğunu söyleyerek ona güvenmemi istedi. ama ben de sizlerin yorumundan sonra yarından itibaren tekrar başlayacağım ilaca. yeterki bebeğim sağlıklı olsun.
teşekkürederim.
ilaç yan etki yapıyosa bişey diyemem..ben euthrox kullanıyorum..bence sen kadın doğumcunun söylediklerini endokrinoloğuna söyleyipte ilaca devam et..Allah sağlıkla bebeğini kucağına almanı nasip etsin..benimde tsh lar hep normalken anti tpo 1000 lerdeysi..sağlıkladoğsun bebeğin:))

ilaç yan etki yapıyosa bişey diyemem..ben euthrox kullanıyorum..bence sen kadın doğumcunun söylediklerini endokrinoloğuna söyleyipte ilaca devam et..Allah sağlıkla bebeğini kucağına almanı nasip etsin..benimde tsh lar hep normalken anti tpo 1000 lerdeysi..sağlıkladoğsun bebeğin:))

çok teşekkür ederim. anti tpo ben 465 çıkmıştı en son. İki doktor arasında kaldım. araştırayım dedim.

çok teşekkür ederim. anti tpo ben 465 çıkmıştı en son. İki doktor arasında kaldım. araştırayım dedim.

iki doktoru bir arada götür..bir de dip not: gebelikte kan hapı verilir ve aç karnına için denir..ama demir hapları troid hormonunu bağlar(demir metal, troid hormonu yani içtiğin ilaçta sentetik olduğu için) bu nedenle iki ilaç arasında 3-4 saat geçmesi gerek demişti benim endokrinolog..ben kan hapını akşam yatmadan içiyodum sabahta euthrox u..bilgin olsun..

iki doktoru bir arada götür..bir de dip not: gebelikte kan hapı verilir ve aç karnına için denir..ama demir hapları troid hormonunu bağlar(demir metal, troid hormonu yani içtiğin ilaçta sentetik olduğu için) bu nedenle iki ilaç arasında 3-4 saat geçmesi gerek demişti benim endokrinolog..ben kan hapını akşam yatmadan içiyodum sabahta euthrox u..bilgin olsun..

Artık öyle yapcam. Söylediğin için teşekkür ederim.Bende uygulayacağım inş. ya panik bi insanım zaten böyle şeyler olunca da iki katına çıkıyo. Aklıma kötü kötü şeyler geliyo. Güzel şeyler düşünmeye çalışıyorum ve Allah ın izni ile iyi olacak inş.

Canm mrb benm gebelik.oncesi tsh 5 kusurdu.ama ilac falan kullanmadim grbe.oldugumu ogrendigimde ise 8haftaliktim.hemen tsh olcturdum 3 civari cikti sasirdim ama gebelik hormonlari ysh i dusurebiliyomus boylece 4 aya kadar takiple ve ilacsiz geldim ama 4 .ayda olcumde 4 kusur cikinca eutrox 25 basladim hala kullaniyorum.anlayacagin ben ilacsiz ilk 3 ayi gecirdim insallah bi sorun olmamistir allaha emanet kuzucuklarimiz..birde hic habersiz tsh yuksek olupta doguranlar var aslinda onlar daha iyi bilir insallah sorn olmamistir

Ben on yaşından beri haşimoto hastasıyım. Ayrıca polikistik over var adetlerim ilaçsız olmuyordu. Allahıma bin şükür bir yıllık tedavinin ardından şu an beş haftalık hamileyim. Inşallah kucağıma da alırım. Tsh ım 6 ay önce 2nin altındaydı. Bu değer hamile kalmak için uygunmuş. Gebe kalınca hemen gel demişti endokrinoloji. Dün gittim tsh 3,5 olmuş. Ilacımı arttırdılar. Her ay oraya kontrole gidecekmişim. Sadece endokrinoloji takibi ile hamile kalmak kolay değil kadın doğum takibi de şart.

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Arkadaşlar ben ilk çocuğumu 2011 yılında dünyaya getirdim. Yaklaşık 2 yıl sonra hasimato teşhisi konuldu. TSH 64 olmuştu. Antikorlar ise 400 lerde idi. 1 yıldır ilaç yani 100 luk levotirion kullanıyorum. Son yaptırdığım tahlil beni resmen şok etti çünkü anti tpo 25, anti tg ise 3.9 çıktı. Bu değerler hasimato için çok düşük bilirsiniz. Ben bütün ramazan boyunca her iftarda çok dua etmiştim bu hastalığının geçmesi için. Çünkü 2. Bebeği istiyoruz ve düsük yapmaktan çok korkuyorum. Ayrıca son 1.5 aydır her gün 2 şu bardağı evde mayalanan kefir içiyorum. Kefir in bağırsak Florası ni duzeltttigini ve bunu da dolaylı olarak Antikorlar düşürdüğünü düşünüyorum. Kefir mutlaka deneyin arkadaşlar. Tabi doğal ev kefir ini. Öncesinde Antikorlar inizi olcturun 2 ay kefir kullandıktan sonra tekrar olcturun.

Merhaba Ben 1,5yıllık evliyim. Yaklaşık 10 aydır korunmuyoruz eşimle. Bugüne kadar 4 kadın doğum doktoruna gittik. Başklarda prolaktın yukseklığım ve progestron yumurtlama hormınumun düşük olduğunu söylemişlerdi. Hiç bir doktor bilemedi haşimato hastası olduğumu. Troid hastası bir yakınımız prolaktin yuksekliği altında haşimato gizli troid olabileceğini söyledi. Medıpol bağcılar endokrınolojı bolumune gıttık. Prof doktora anti tpo değerime bakıldı ve haşimato hastası olduğum ortaya çıktı. Euthyox ismli ilacı verdi. Her sabah aç karnına 1 adet. İlaç içtikten yarım saat sonra yeyip içebilirsin dedi.

Haşimato hastası olup da bebek sahibi olan var mı. Tedavi süreci ne kadar zaman aldı. Ne kadar zamanda hamile kalabildiniz.

Merhaba Ben 1,5yıllık evliyim. Yaklaşık 10 aydır korunmuyoruz eşimle. Bugüne kadar 4 kadın doğum doktoruna gittik. Başklarda prolaktın yukseklığım ve progestron yumurtlama hormınumun düşük olduğunu söylemişlerdi. Hiç bir doktor bilemedi haşimato hastası olduğumu. Troid hastası bir yakınımız prolaktin yuksekliği altında haşimato gizli troid olabileceğini söyledi. Medıpol bağcılar endokrınolojı bolumune gıttık. Prof doktora anti tpo değerime bakıldı ve haşimato hastası olduğum ortaya çıktı. Euthyox ismli ilacı verdi. Her sabah aç karnına 1 adet. İlaç içtikten yarım saat sonra yeyip içebilirsin dedi.

Haşimato hastası olup da bebek sahibi olan var mı. Tedavi süreci ne kadar zaman aldı. Ne kadar zamanda hamile kalabildiniz.

Kızlar merhaba bana da hasimato teshisi kondu. 7 ay once düşük yaptım. Kadın doğum doktorumu o zaman kendımde tiroidden suphelendiğimden ailemde herkesin hipotiroidi oldugundan bahsetmeme ragmen beni arastırmaya gerek duymadı. Dusukten sonra 2 ay korundum. 4,5 aydır hamile kalamadım. Tekrar doktora gıttım. Bana biseyin yok bilmem ne diyip yolladı. Bende kendim endokrine gidip testlerı yaptırdım. SONUC: TSH:5,5, ultrason sonucu tiroid harap. Anti TPo:600(ki 34 olmalı), Anti Tiroglobulin: 282(normal deger:115). Endokrin doktorum bu şekilde hamile kalmada güçlük olur ve sebepsiz erken düşüklere neden olur dedi. 50 mg ilaca başladım şimdi.Bi ay sonar kontrolüm var. Kızlar çok istiyorum. Hayırısıyla Allah hepimize hem de bana nasip etsin hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin.

Beni yanlıs yönlendiren kadın doğum doktoruma çok ama çooook tepkiliyim. Belki de bebeğimi kaybetmeme sebep oldu. Zamanında ilaca başlasaydım belki böyle olmayacaktı. İnşallah yeniden hamile kalırım ve sağlıkla doğururum.

arkadaşlar bende haşimatoluyum ve 12 haftalık ikiz bebeklerime hamileyim hamdolsun. benim kafama takılan vitamin kullanımı. dr um elevit başlamamı söyledi fakat bildiğim kadarı ile bizim kanımızda a vitamini ve beta keroten fazlalığı var. multivitaminlerdeki a vitamini ile bu dahada artacak ve gebelikte fazla a vitamini bebekte sorunlara yol açabiliyormuş. sizler hangi vitaminleri kullandınız? bu konuda bilgisi olan var mı

Back