How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Haşimato olupta hamile kalanlar

canım kadın doğumcular pek dikkate almıyor benimkinide endokrin doktorum ayarlıyor
kadın doğumcu da onun takip etmesi da sağlıklı olur demişti
benim sonuçlarımı endokrin doktorum takip ediyor ama
kadın doğumda da yaptırıyorum sonuçlarımı doktorumuz bana veriyor
endokrin doktoruma göstermem için
ayrıca ayda bir tekrarlanıyor test normalse sorun yok

tamam canım sağol. benimde öyle olacak demekki endokrincide tahlil yaptırdığım zaman ötekinede gösteririm sonuçları. sen hem kadın doğumcuya hem endokrinciyemi tahlil yaptırıyosun yoksa kadın doğumcuya yaptırıp endokrinciye gösteriyomusun

haşimato hastasıyım ve
tüp bebek tedavisine başlandı
ama öncesinde aşılama yapıldı fakat tutmadı
daha sonra kendiliğinden tuttu düşük oldu o
tekrar tedaviye devam edildi
bi kaç aşılama daha yapıldı tutmadı
tedaviye ara verdiğimizde hamile kaldım
ve hamile kalabilmenin en önemli tsh değerinin 1buçuklarda olması gerektiğini öğrendim
hamileliğim esnasında 1 kere yükselme oldu değerlerde
sonra ilacın değerini değiştirince tekrar düzene girdi
hamilelikte sorun yaşamadım çok kiloda almadım

ama şöyle bişey oldu erken doğum yaptım bu yüzden

benim tsh 2.86 anti tpo bakılmadı ama ultrasonda tiroidit denildi sizce nasıl?bende eutroxy kullanıorum

hamilelikte 2 nin altına düşmesi lazım.ilaç kullanıyormuşsun düşer mutlaka yakın zamanda.. endokrin de mi takip ediliyorsun. edilmiyorsan mutlaka orada takip ol. anti tpo ya bakılmadığını da söylersin. (kadın hast.drları zaten branş dr uyla görüş diyorlar.dahiliye de endokrin uzmanı gibi olmaz tabi..)

edit: mesajı yazalı nerdeyse 3 ay olmuş. tarihe bakmadım. acaba arkadaşım neler oldu bu zamana kadar.

Son düzenleme:
tsh 0.3 çıktı. bu değerler tup bebek yapılırmı sızce???

uzunca zaman geçmiş ama aslında normal düzey 0.4 - 3.0 arası diye biliyorum, endokrinine mutlaka danış bence, benim bir ara 0.042 ye düşmüştü, ilacın değerini düşürdüler, birçok sıkıntımdan kurtuldum... bu arada ben zorlanmadım hamile kalmakta, düzenli kullanıyorum ilacımı, değerlerim 0.4 0.5 arası çıkıyor genelde, korunmayı bırakır bırakmaz hamile kalmışım...

haşimato hastalığında hamileliğin zor olduğunu hiç duymamıştım..gerçi haşimatoyu da 3hafta önce duydum doktorumdan :(
ben de bir haşimatoluyum ve öğrendiğimden beri kafaya takmaktan kendimi harap ettim :(
çok morale ihtiyacım var :(

haşimato hastalığında hamileliğin zor olduğunu hiç duymamıştım..gerçi haşimatoyu da 3hafta önce duydum doktorumdan :(
ben de bir haşimatoluyum ve öğrendiğimden beri kafaya takmaktan kendimi harap ettim :(
çok morale ihtiyacım var :(

zorlandığına şahit olduğum ve hatta bebeğini kaybedenlere şahit olduklarım var canım... aynı risk 20. haftada olmama rağmen bende de var... ama ilacını düzenli kullanır, kendini aşırı yormaz kontrollerini aksatmazsan kendini harap edecek birşey olmaz... aralıksız 1 yıl deneyip hamile kalamayanlar için test yapılıyor, normal yani iki tarafın da aşırı sağlıklı olduğu zamanlar bile gebekalma olasılığı hiç bir zaman %100 değil...

zorlandığına şahit olduğum ve hatta bebeğini kaybedenlere şahit olduklarım var canım... aynı risk 20. haftada olmama rağmen bende de var... ama ilacını düzenli kullanır, kendini aşırı yormaz kontrollerini aksatmazsan kendini harap edecek birşey olmaz... aralıksız 1 yıl deneyip hamile kalamayanlar için test yapılıyor, normal yani iki tarafın da aşırı sağlıklı olduğu zamanlar bile gebekalma olasılığı hiç bir zaman %100 değil...

serebii posta kutunuz dolu:)

bayanlar bende haşimato olduğumu yeni öğrendim 7 haftalık hamileyim 5 gün önce tsh:4,52 çıktı dun bidaha yaptılar 3,49 çıktı anti tpo:320 çıktı düşük tehlikemde var bebeğin kalp atışınıda duydum çok üzgünüm kafam karışık hep bebeğin zekasını etkiliyomuş doktor euthyrox 25 mg verdi içmeye başladım bebeğimde bişey yoktur demi :(

bayanlar bende haşimato olduğumu yeni öğrendim 7 haftalık hamileyim 5 gün önce tsh:4,52 çıktı dun bidaha yaptılar 3,49 çıktı anti tpo:320 çıktı düşük tehlikemde var bebeğin kalp atışınıda duydum çok üzgünüm kafam karışık hep bebeğin zekasını etkiliyomuş doktor euthyrox 25 mg verdi içmeye başladım bebeğimde bişey yoktur demi :(

canım ben uzun süredir guatr hastasıyım, son ölçüme göre tsh 5 küsür çıkmıştı, ama daha dün 2. düzey ultrason yapıldı, daş gibi bebeğim :) ilacını aksatma, düşmeye de başlamış zaten... doktor kontrollerini de aksatma, kafanı karıştıracak üzülecek bişey kalmaz böylece... kalp atışını ben 11. haftada duymuştum sanırım, şükret haline :) bir de 11. hafta dolaylarında ikili test randevunu almayı da unutma... :)

canım çok teşekkür ederim içim rahatladı 4 gün önce tekrar değerime baktırdım dün aldım sonucu 2,96 ya düşmüş çok sevindim ilaçımı aksatmadan her sabah içiyom böle bir hastalığım olduğundan haberim bile yoktu korkmuştum 2 li taramaya ocak başı yapcaklarmış inşallah sağlıklı bebeklerimizi kuçağımıza alırız

canım çok teşekkür ederim içim rahatladı 4 gün önce tekrar değerime baktırdım dün aldım sonucu 2,96 ya düşmüş çok sevindim ilaçımı aksatmadan her sabah içiyom böle bir hastalığım olduğundan haberim bile yoktu korkmuştum 2 li taramaya ocak başı yapcaklarmış inşallah sağlıklı bebeklerimizi kuçağımıza alırız

inşallah canım, bak benim 100 kalmış sadece, hayırlısıyla sağlığıyla inşallah... :) benim en son tsh ölçüldüğü 0.390 küsürdü, aralık sonu kontrolüm var bakalım :) ilk öğrendiğimde ben de çoookk korkmuştum, hatta babannem 33 olduğunu duyunca "beni 25te ameliyat etmişlerdi, seni de edebilirler" dedi falan... :D ama sonra işte doktor buldum sağ olsun sintigrafimi çekti ultrasonla baktılar, nodül yok, uslu uslu ilacımı kullanıyorum, sadece gebelikte arttı, o da doğal zaten daha fazla çalışması gerekiyo ama tembel çalışmıyo ne edem :) ikili taramadan da korkma, çok kişiye sonucu çok kötü söylendiği halde bebişler sapasağlam çıkıyo doğumda, yani önemli olan zaten senin stres yapmaman, iyi olman, kafaya ciddi anlamda hiç bişeyi takmaman :) hamilelikte gerisi sadece yorulmamaya kalır :) ama ruh halini de boşu boşuna kötüleştirme, o da etkiler, emi :)

kızlar 17 haftalık gebeyim daha önceden troitm hamile kalmadan önce bir kere yüksek çıkmıştı ondada ilaç tedavisi uygulanmadı..gebelikte ölçtürdüğüm tsh 2,50 civarı çıkıyoru ama 15 haftlıkken ölçtrüdüm en son(2 hafta kadar önce)3,05 çıktı..tehlikeli mi?ilaç gereklimi sizce?hiç ilaç kullanmadım bilgisi olanalr bana yol gösterebilirlermiii

kızlar 17 haftalık gebeyim daha önceden troitm hamile kalmadan önce bir kere yüksek çıkmıştı ondada ilaç tedavisi uygulanmadı..gebelikte ölçtürdüğüm tsh 2,50 civarı çıkıyoru ama 15 haftlıkken ölçtrüdüm en son(2 hafta kadar önce)3,05 çıktı..tehlikeli mi?ilaç gereklimi sizce?hiç ilaç kullanmadım bilgisi olanalr bana yol gösterebilirlermiii

dahiliyeye, mümkünse de endokrine git canım... yükselmeye başlamışsa benim mantığıma göre yükselmeye devam etmesi de muhtemeldir... ama tabii doktor daha iyi bilir, mutlak danış doktoruna... bi arkadaşıma doktoru tsh yükselmediğinden ilaç vermemiş, sanırım onun 2 civarı kalmıştı hala aynı, ama sen yükseldi dediğin için kontrolü elden bırakmamakta fayda var...

ben bu illet yuzunden hastane hastane dolasır oldum canım..tsh hamılelıkte dahada cogalır hormonların daha cogalır tsh yuksek cıkması cocukta zeka gerılıgıne neden olur tsh degerının 1 in altında olmasını tavsıye edıyor doktorlar mutalak endokrnolojı doktorun gıt vakıt kaybetme sakın ılac tedavısı baslıyorlar ılacın cocuga bır zararı yok..ayrıca antıkor testi yaptır cok onemlı buda ...bendede tsh var 10 haftalık bebegımı kalp durması sonucu kaybettım bır cok test yaptırdım tsh 6.21 - anti tpo 266 -anti tq 2300 cıktı yanı normalın cok cok ustunde cıktı sımdı tedavı uygulanacakmıs tedavını olursan korkacak bırsey yok ama mutlaka endokrınolojı doktoruna gıtmeslısın dahılıye doktoruyla vakıt kaybetme gecmıs olsun canım ınsallah bebegını saglıklı bır sekılde kucagına alırsın

ben bu illet yuzunden hastane hastane dolasır oldum canım..tsh hamılelıkte dahada cogalır hormonların daha cogalır tsh yuksek cıkması cocukta zeka gerılıgıne neden olur tsh degerının 1 in altında olmasını tavsıye edıyor doktorlar mutalak endokrnolojı doktorun gıt vakıt kaybetme sakın ılac tedavısı baslıyorlar ılacın cocuga bır zararı yok..ayrıca antıkor testi yaptır cok onemlı buda ...bendede tsh var 10 haftalık bebegımı kalp durması sonucu kaybettım bır cok test yaptırdım tsh 6.21 - anti tpo 266 -anti tq 2300 cıktı yanı normalın cok cok ustunde cıktı sımdı tedavı uygulanacakmıs tedavını olursan korkacak bırsey yok ama mutlaka endokrınolojı doktoruna gıtmeslısın dahılıye doktoruyla vakıt kaybetme gecmıs olsun canım ınsallah bebegını saglıklı bır sekılde kucagına alırsın

benim de 9 haftalık bebeğimi kalp durmasıyla kaybettim. ama benim hamilelik önces 15 falan tsh ım. sonra 9 ken hamile kaldım. bir ay sonra 8,5 oldu sonra 4 lere düştü.. çocuğun kalbinin durması ondan değil dediler.. sağlıklı değilmiş dediler..

benim kuzenlerim de teyzelerimin kızları da haşimatolu ancak onlar yüksek olmasına rağmen hamileliklerinde kullanmamışlar.. çocukları maaşalah çok akıllı.. yani belki herkes de aynı etki olmayabilir ama böyle de bir durum var.. ancak hangi dr a gitsem mutlaka kullanmamaı söylüyorlar..

ben son 2 aydır 100 lük içiyorum günde.. son iki aydır da 0,58 falan yani çok normal seviyesinde. dr senin kisi çıkınca çok çıkıyor sonra da düşürmek zor oluyor diye bana dozu düşürmedi.

hımm dahiliye dr una gidiyorum yakın yerde özele.. endokrinde var ama inanın sıra alması ertesi gün muayene olması sonra kan sırası alması sonra kan vermesi sonra sonuçlarını göstermek için randevu alması.. kan verip 15 gün sonraya sonuç gösterme randevusu verdiler..

o zaman çalışıyordum. mecburen gidemedim oraya özelde takibini yaptırdım. hani hangi işe girersem giriyim en kötü cts günü de kan veririm diye.. .

benim de 9 haftalık bebeğimi kalp durmasıyla kaybettim. ama benim hamilelik önces 15 falan tsh ım. sonra 9 ken hamile kaldım. bir ay sonra 8,5 oldu sonra 4 lere düştü.. çocuğun kalbinin durması ondan değil dediler.. sağlıklı değilmiş dediler..

benim kuzenlerim de teyzelerimin kızları da haşimatolu ancak onlar yüksek olmasına rağmen hamileliklerinde kullanmamışlar.. çocukları maaşalah çok akıllı.. yani belki herkes de aynı etki olmayabilir ama böyle de bir durum var.. ancak hangi dr a gitsem mutlaka kullanmamaı söylüyorlar..

ben son 2 aydır 100 lük içiyorum günde.. son iki aydır da 0,58 falan yani çok normal seviyesinde. dr senin kisi çıkınca çok çıkıyor sonra da düşürmek zor oluyor diye bana dozu düşürmedi.

hımm dahiliye dr una gidiyorum yakın yerde özele.. endokrinde var ama inanın sıra alması ertesi gün muayene olması sonra kan sırası alması sonra kan vermesi sonra sonuçlarını göstermek için randevu alması.. kan verip 15 gün sonraya sonuç gösterme randevusu verdiler..

o zaman çalışıyordum. mecburen gidemedim oraya özelde takibini yaptırdım. hani hangi işe girersem giriyim en kötü cts günü de kan veririm diye.. .

Halam 2 defa düşük yaptı canım biri 13 biri 16. haftaydı galiba, sebebi de ısrarla kullanmadığı ilaçları :/ ama bebişin kalbi 9. haftada duruyosa sağlıklı değilmiş gerçekten çünkü bunu bikaç kez duydum... bide ben başlarken 150 kullanıyodum ilk 33e çıktığı için şimdi 100 kullanıyorum, 3 yılı geçti muhtemelen... hoş emin de değilim ne kadar olduğunu ama bazen yükseliyo(hamilelikten) gene 150 kullandırıp bi süre sonra 100 :) ben devlette endokrine gidiyorum bide, sadece sonuçlara bakıp ilaç düzenliyo ama ona da şükür diyorum ben... hoş artık yükseğini düşüğünü öğrendik ama :) 15 gün sonraya sonuç gösterme de çok uzakmış yav, devlette bile sabah kan versen öğlene alıyosun az geç kaldın diyelim yada üşendin ertesi gün aynı barkodla sonucunu alıp sabah yada öğlen gösterebiliyosun, hatta 10 gün geçerli o barkod sonuç göstermek için...

kızlar merhaba be daha önceden yazmıştım en son tsh 3,05 idi 2 hafta sonra tekrar ölçtürdüm dahiliyeye 4,02 çıktı yükselmeye başlamış yani..dahiliye doktorum ilaca başlayalım dedi eutrox 25mg ilaç verdi kullanıyorum iki gündür..merak ettğim bişey var gebeyim 18 haftalık ve kullandığım diğer ilaçlar demir ve vitamin birde troit ilacı işte arkadaşlar bu troit ilacı kan pıhtılaşması yaaprmı?bazı arkadaşlar asprinde kullandıklarını söledi pıhtılaşmayı engellemek için hamile arkadaşlar troit ilacı kullanıp aspirin kulllanmayanlar da varmı aranızda??onu merak ettimm..

kızlar merhaba be daha önceden yazmıştım en son tsh 3,05 idi 2 hafta sonra tekrar ölçtürdüm dahiliyeye 4,02 çıktı yükselmeye başlamış yani..dahiliye doktorum ilaca başlayalım dedi eutrox 25mg ilaç verdi kullanıyorum iki gündür..merak ettğim bişey var gebeyim 18 haftalık ve kullandığım diğer ilaçlar demir ve vitamin birde troit ilacı işte arkadaşlar bu troit ilacı kan pıhtılaşması yaaprmı?bazı arkadaşlar asprinde kullandıklarını söledi pıhtılaşmayı engellemek için hamile arkadaşlar troit ilacı kullanıp aspirin kulllanmayanlar da varmı aranızda??onu merak ettimm..

Ben de hem tiroid ilaci , hem Coraspin hem de Demir ilaci ictim . Ancak Demir ilaci ve tiroid ilaci ustuste alınmayacak , çünkü Demir , tiroid ilacının emilimini azaltabiliyor.

Back