canım kadın doğumcular pek dikkate almıyor benimkinide endokrin doktorum ayarlıyor
kadın doğumcu da onun takip etmesi da sağlıklı olur demişti
benim sonuçlarımı endokrin doktorum takip ediyor ama
kadın doğumda da yaptırıyorum sonuçlarımı doktorumuz bana veriyor
endokrin doktoruma göstermem için
ayrıca ayda bir tekrarlanıyor test normalse sorun yok
benim tsh 2.86 anti tpo bakılmadı ama ultrasonda tiroidit denildi sizce nasıl?bende eutroxy kullanıorum
tsh 0.3 çıktı. bu değerler tup bebek yapılırmı sızce???
haşimato hastalığında hamileliğin zor olduğunu hiç duymamıştım..gerçi haşimatoyu da 3hafta önce duydum doktorumdan
ben de bir haşimatoluyum ve öğrendiğimden beri kafaya takmaktan kendimi harap ettim
çok morale ihtiyacım var
zorlandığına şahit olduğum ve hatta bebeğini kaybedenlere şahit olduklarım var canım... aynı risk 20. haftada olmama rağmen bende de var... ama ilacını düzenli kullanır, kendini aşırı yormaz kontrollerini aksatmazsan kendini harap edecek birşey olmaz... aralıksız 1 yıl deneyip hamile kalamayanlar için test yapılıyor, normal yani iki tarafın da aşırı sağlıklı olduğu zamanlar bile gebekalma olasılığı hiç bir zaman %100 değil...
bayanlar bende haşimato olduğumu yeni öğrendim 7 haftalık hamileyim 5 gün önce tsh:4,52 çıktı dun bidaha yaptılar 3,49 çıktı anti tpo:320 çıktı düşük tehlikemde var bebeğin kalp atışınıda duydum çok üzgünüm kafam karışık hep bebeğin zekasını etkiliyomuş doktor euthyrox 25 mg verdi içmeye başladım bebeğimde bişey yoktur demi
canım çok teşekkür ederim içim rahatladı 4 gün önce tekrar değerime baktırdım dün aldım sonucu 2,96 ya düşmüş çok sevindim ilaçımı aksatmadan her sabah içiyom böle bir hastalığım olduğundan haberim bile yoktu korkmuştum 2 li taramaya ocak başı yapcaklarmış inşallah sağlıklı bebeklerimizi kuçağımıza alırız
kızlar 17 haftalık gebeyim daha önceden troitm hamile kalmadan önce bir kere yüksek çıkmıştı ondada ilaç tedavisi uygulanmadı..gebelikte ölçtürdüğüm tsh 2,50 civarı çıkıyoru ama 15 haftlıkken ölçtrüdüm en son(2 hafta kadar önce)3,05 çıktı..tehlikeli mi?ilaç gereklimi sizce?hiç ilaç kullanmadım bilgisi olanalr bana yol gösterebilirlermiii
kızlar 17 haftalık gebeyim daha önceden troitm hamile kalmadan önce bir kere yüksek çıkmıştı ondada ilaç tedavisi uygulanmadı..gebelikte ölçtürdüğüm tsh 2,50 civarı çıkıyoru ama 15 haftlıkken ölçtrüdüm en son(2 hafta kadar önce)3,05 çıktı..tehlikeli mi?ilaç gereklimi sizce?hiç ilaç kullanmadım bilgisi olanalr bana yol gösterebilirlermiii
ben bu illet yuzunden hastane hastane dolasır oldum canım..tsh hamılelıkte dahada cogalır hormonların daha cogalır tsh yuksek cıkması cocukta zeka gerılıgıne neden olur tsh degerının 1 in altında olmasını tavsıye edıyor doktorlar mutalak endokrnolojı doktorun gıt vakıt kaybetme sakın ılac tedavısı baslıyorlar ılacın cocuga bır zararı yok..ayrıca antıkor testi yaptır cok onemlı buda ...bendede tsh var 10 haftalık bebegımı kalp durması sonucu kaybettım bır cok test yaptırdım tsh 6.21 - anti tpo 266 -anti tq 2300 cıktı yanı normalın cok cok ustunde cıktı sımdı tedavı uygulanacakmıs tedavını olursan korkacak bırsey yok ama mutlaka endokrınolojı doktoruna gıtmeslısın dahılıye doktoruyla vakıt kaybetme gecmıs olsun canım ınsallah bebegını saglıklı bır sekılde kucagına alırsın
benim de 9 haftalık bebeğimi kalp durmasıyla kaybettim. ama benim hamilelik önces 15 falan tsh ım. sonra 9 ken hamile kaldım. bir ay sonra 8,5 oldu sonra 4 lere düştü.. çocuğun kalbinin durması ondan değil dediler.. sağlıklı değilmiş dediler..
benim kuzenlerim de teyzelerimin kızları da haşimatolu ancak onlar yüksek olmasına rağmen hamileliklerinde kullanmamışlar.. çocukları maaşalah çok akıllı.. yani belki herkes de aynı etki olmayabilir ama böyle de bir durum var.. ancak hangi dr a gitsem mutlaka kullanmamaı söylüyorlar..
ben son 2 aydır 100 lük içiyorum günde.. son iki aydır da 0,58 falan yani çok normal seviyesinde. dr senin kisi çıkınca çok çıkıyor sonra da düşürmek zor oluyor diye bana dozu düşürmedi.
hımm dahiliye dr una gidiyorum yakın yerde özele.. endokrinde var ama inanın sıra alması ertesi gün muayene olması sonra kan sırası alması sonra kan vermesi sonra sonuçlarını göstermek için randevu alması.. kan verip 15 gün sonraya sonuç gösterme randevusu verdiler..
o zaman çalışıyordum. mecburen gidemedim oraya özelde takibini yaptırdım. hani hangi işe girersem giriyim en kötü cts günü de kan veririm diye.. .
kızlar merhaba be daha önceden yazmıştım en son tsh 3,05 idi 2 hafta sonra tekrar ölçtürdüm dahiliyeye 4,02 çıktı yükselmeye başlamış yani..dahiliye doktorum ilaca başlayalım dedi eutrox 25mg ilaç verdi kullanıyorum iki gündür..merak ettğim bişey var gebeyim 18 haftalık ve kullandığım diğer ilaçlar demir ve vitamin birde troit ilacı işte arkadaşlar bu troit ilacı kan pıhtılaşması yaaprmı?bazı arkadaşlar asprinde kullandıklarını söledi pıhtılaşmayı engellemek için hamile arkadaşlar troit ilacı kullanıp aspirin kulllanmayanlar da varmı aranızda??onu merak ettimm..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?