How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Haşimato olupta hamile kalanlar

Merhaba.Benim yazdıklarım pek moral olmayabilir gerçi başka rahatsızlıklarım da var.Ben 3 yıldır düzenli olarak levotiron kullanıyorum 4 gebelik geçirdim ama maalesef hepsinide kaybettim.Kan pıhtılaşmamda var belkide ondan bilmiyorum dr larda bilmiyor:50:Bende kolay hamile kalamıyorum gebelik dışında tsh normal ama geblikte bakıldığını hatırlamıyorum inş hamile kalırsam gebeykende dikkat edeyim mesajları okudum.Ben pek tiroid üstünde durmamıştım umarım dileyen herkes bebeğini sağlıkla kucağına alır

hayırlı olsun Lolo... inş. sağlıcakla bebğini alırsın kucağına
bende daha evvel düşük yaşadım...şimdi çok şükür bebeğim kollarımda
ama sürekli kontrol altında oldum..baya ilaç kullandım..kalçamda halen iğneden kalan morlklar var
dokuz ay boyunca yattım..kemik erimesi başlangıcı olmak üzere bir sürü rahatsızlık yaşadım
çok şükür bebeğim sağlıklı şimdi...bu rahatsızlık ömür boyu sürüyor maalesef...
senin ikinci çocuğun olacak sanırm..diğer çocuğuna hamileyken haşimato hastalığı var mıydı?
sağlıklı hamilelikler dilerim..dua ile

oğlum 11 yaşında ozaman haşimato hastası değildim
benim tsh ım normal sadece anti tpo yüksek bende
bide nodülüm var 2 tane ve büyüyolar nodüllerim tiroit bezimde harap olmaya başlamış
hamile olduğumu öğrendiğimde hemen doktoruma gittim tiroit hormonlarıma da baktı iyi dedi
fakat benim içim rahat değil normal hormonlar iyi ama antikorum yüksek zaten kadın doğumcular anlamıyo pek fazla

benim önceden düşüklerim olduğu için doktorum bana hemen
2 tane vitamin progestan ve fraxparin verdi her gün iğne oluyorum ve birsürü ilaç içiyorum
yarın bebeği görmek için doktora gidicem ve sonrasında hemen endokrin bölümünden randevu alıcam
bişey yapmak gerekiyosa erken dönemde yapsınlar

endokrin doktoru banada dedi bu hastalık ömür boyu sürücek sadece hafifmi sürücek yoksa ilerlicekmi biz bunun takibini yapıyoruz kötü bir durumda hemen müdahale edicez ne gerekiyosa yapılcak dedi
malesef ömür boyu bizimle yaşıcak bi hastalığımız var

ne güzel bebeğini kucağına almışsın çok sevindim allah analı babalı büyütsün darısı benim başıma inşallah

sen ne tür ilaçlar kullandın ve hamileliğin boyunca endokrine gittinmi yoksa kadın doğumcunmu verdi bu ilaçları sana

Merhaba.Benim yazdıklarım pek moral olmayabilir gerçi başka rahatsızlıklarım da var.Ben 3 yıldır düzenli olarak levotiron kullanıyorum 4 gebelik geçirdim ama maalesef hepsinide kaybettim.Kan pıhtılaşmamda var belkide ondan bilmiyorum dr larda bilmiyor:50:Bende kolay hamile kalamıyorum gebelik dışında tsh normal ama geblikte bakıldığını hatırlamıyorum inş hamile kalırsam gebeykende dikkat edeyim mesajları okudum.Ben pek tiroid üstünde durmamıştım umarım dileyen herkes bebeğini sağlıkla kucağına alır

canım çok geçmiş olsun fakat zamanı geldiğinde rabbim veriyo

benimde düşüklerim oldu ve bende bazen olmucak heralde diyodum napim demekki kadderimde 2. çocuk yok diyodum
şimdi kendiliğinden oldu ayrıca kaç kere tedavi gördüm bu ayda tekrar tedaviye başlıcaktık ki hamile olduğumu öğrendim benim için gerçekten bi şoktu

allah sanada versin inşallah

hamile kaldığın zaman hemen beklemeden bi doktora gidip gebelik takibini başlatmayı unutma sakın
ona göre sana düşük olmasın diye ilaçlarını verir

şuna sevinmen lazım düşükte olsa sonu hamile kalabiliyosun bu demekki tekrar kalabilirsin ve erkenden başlanan tedaviyle bebeğini kucağına alabilirsin

bide nodülüm var 2 tane ve büyüyolar nodüllerim tiroit bezimde harap olmaya başlamış
hamile olduğumu öğrendiğimde hemen doktoruma gittim tiroit hormonlarıma da baktı iyi dedi
fakat benim içim rahat değil normal hormonlar iyi ama antikorum yüksek zaten kadın doğumcular anlamıyo pek fazla

2 tane vitamin progestan ve fraxparin verdi her gün iğne oluyorum ve birsürü ilaç içiyorum
yarın bebeği görmek için doktora gidicem ve sonrasında hemen endokrin bölümünden randevu alıcam

endokrin doktoru banada dedi bu hastalık ömür boyu sürücek sadece hafifmi sürücek yoksa ilerlicekmi biz bunun takibini yapıyoruz kötü bir durumda hemen müdahale edicez ne gerekiyosa yapılcak dedi

ne güzel bebeğini kucağına almışsın çok sevindim allah analı babalı büyütsün darısı benim başıma inşallah

sen ne tür ilaçlar kullandın ve hamileliğin boyunca endokrine gittinmi yoksa kadın doğumcunmu verdi bu ilaçları sana

cnm ben de ilk bebeğimde haşimoto olduğumu bilmiyodum:50:doğumdan 3 yıl sonra öğrendim ikinci gebeliğimde de sürekli kontrol altındaydım
antikorların yüksekliği yada düşüklüğü o kadar önemli değil önemli olan tsh,serbest t3,serbest t4 bunlar için de her ay kan verip baktırdım
değerlerim hep normaldi onun için endokrine gitmedim.ama sıkıntılı bi gebelik yaşadım düşük tehlikesi erken doğum tehlikesi...
ve nihayet yata kalka 36 haftalık doğdu kızım:59:ama çok şükür sağlıklı ve yanımda:66:

cnm ben de ilk bebeğimde haşimoto olduğumu bilmiyodum:50:doğumdan 3 yıl sonra öğrendim ikinci gebeliğimde de sürekli kontrol altındaydım
antikorların yüksekliği yada düşüklüğü o kadar önemli değil önemli olan tsh,serbest t3,serbest t4 bunlar için de her ay kan verip baktırdım
değerlerim hep normaldi onun için endokrine gitmedim.ama sıkıntılı bi gebelik yaşadım düşük tehlikesi erken doğum tehlikesi...
ve nihayet yata kalka 36 haftalık doğdu kızım:59:ama çok şükür sağlıklı ve yanımda:66:

gözün aydın canım allah analı babalı büyütsün

inşallah bendede bi aksilik olmazda kucağıma alabilirim bebeğimi

benim oğlum 8 aylık doğmuştu o zamanlar haşimatolu değildim

bunda bari çok dikkat edim yarın gidicem doktora kesesini görmek için inşallah bebeğide görürüm

benim hormonlarım şimdilik normal tabiki sürekli kontrol altında olucam
ben genede endokrine gitmeyi düşünüyorum kararı o versin gerek görmezse sadece kadın doğımcuma takip ettiririm

gözün aydın canım allah analı babalı büyütsün

inşallah bendede bi aksilik olmazda kucağıma alabilirim bebeğimi

benim oğlum 8 aylık doğmuştu o zamanlar haşimatolu değildim

bunda bari çok dikkat edim yarın gidicem doktora kesesini görmek için inşallah bebeğide görürüm

benim hormonlarım şimdilik normal tabiki sürekli kontrol altında olucam
ben genede endokrine gitmeyi düşünüyorum kararı o versin gerek görmezse sadece kadın doğımcuma takip ettiririm

inşallah canım bebeğini de görürsün.Allah hayırlısıyla bu yolculuğu tamamlayıp kucağına almayı nasip etsin:34:

bu tür hastalarda zaten kadın doğumcu ve endokrin ortaklaşa birbirlerinden haberder olmaları gerek
ben her ikisine de gittiğimde tahlillerimi bir dosya şeklinde götürürdüm..
hamileliğimde kullandığım ilaçlara gelince troid ilacım zaten ömür boyu, progesteron, düşük önleyici iğne ,vitamin, kalsiyum ve d3,kan sulandırıcı clexane, ve kan ilaçları ...
tsh normal olsa da her ay kan tahlilleirni yaptır..çünki hamillelikte hormonlar değişken olabiliyor...
zaten şimdiki kadın doğum uzmanları tsh ye de bakıyorlar
dua ile..:71:

Son düzenleme:
Arkadaşlar biliyosunuz biz haşimato hastalarına iyot yasak tamam iyotsuz tuz kullanıyoruzda

saçımızı nasıl boyatıcaz boyalarda iyot var doktor yasakladı ama saçlarım da bembeyaz bu

konuda fikri olan varmı ?

merhaba arkadaşlar yAKLAŞIK 1" AYDIR BU FORUMU TAKİP EDİYORUM.ben de kendi hikayemi anlatmaya karar verdim.benim ailemde guatr rahatsızlığı var.ablamda ama onun bi sıkıntısı olmadı iki tane sağlıklı kızı var.benim hamilelğimin 2.ayında tsh değerim cok düşük cıktı.dahiliye uzmanına gi,ttim.ultrasyona girdim nodül yok ded,ler ama haşimatosun da demedielr.doktor 1 ay takıp edelim ona göre ilaç kullaNAlım dedi.1 ay sonra tsh değerim 50 ye cıktı.doktor inanmadı bi yanlışlık olmuştur tahlillerde bi daha yaptır dedi bu defa 47 cıktı.doktor hemen levotiron yazdı günde 200 mg alıyodum.ilça kullanmaya başladıktan 14 gün sonra bebeğimi kaybettim.bebeğpim 4 aylıktı.kalbi durdu.tesadü-fen hastaneye cinsiyetini öğrenmeye gittiğimizde öğrendik öldüğünü.daha sonra dahiliye doktoruma ve kadın doktoruma durumu anlattığımzda tsh değeri bu kadar etkilemez dediler sorunun tsh ollmadığını sölediler,2 ay sonra tekrar hamilelik düşünüyorum ama öncesinde bi endokrin uzmanına gidicem.bundan sonra daha titiz olmaya karar verdım ama şunu belirtmek istiyorum belki de bebeğpimi öldüren tsh değildi.kimseyi telaşlandırmak istemem.zaten 1 aydır buraya yazıp yazmamakta cok tereddüt ediyoddum.herşeyin hayırlsıı inş. bundan sonraki bebeğimi kucağıma alabilirim.

Herkese merhabalar ve geçmiş olsun,
Kız kardeşim 7-8 ay kadar önce bir düşük yaptı. O zaman dr.lar tiroid sorunlarının üzerinde durmadılar ve kardeşime ilaç kullandırtmadılar. Şimdi 12 haftalık hamile ve 2 hafta önce yaptırdığı testlerde TSH'ı normal, ama Anti tyroglobulin ve Anti tiroid peroksidaz (Anti TPO ) değerleri yüksek çıktı.
Doğum yapan hashimotolulara bir sorum olacaktı. Doğum için hangi doktora gittiniz? Yüksek riskli gebelik uzmanına mı yoksa normal kadın doğumculara ve pek donanımı olmayan özel hastanelere mi yoksa üniversite hastanelerine mi? Bir de hamile hashimotolularla ilgilenen endokrin uzmanı olarak kimi tavsiye edersiniz?
Şimdiden çok teşekkür ederim.

Kız kardeşim 7-8 ay kadar önce bir düşük yaptı. O zaman dr.lar tiroid sorunlarının üzerinde durmadılar ve kardeşime ilaç kullandırtmadılar. Şimdi 12 haftalık hamile ve 2 hafta önce yaptırdığı testlerde TSH'ı normal, ama Anti tyroglobulin ve Anti tiroid peroksidaz (Anti TPO ) değerleri yüksek çıktı.
Doğum yapan hashimotolulara bir sorum olacaktı. Doğum için hangi doktora gittiniz? Yüksek riskli gebelik uzmanına mı yoksa normal kadın doğumculara ve pek donanımı olmayan özel hastanelere mi yoksa üniversite hastanelerine mi? Bir de hamile hashimotolularla ilgilenen endokrin uzmanı olarak kimi tavsiye edersiniz?

canım öncelikle inşallah kardeşin sağlıcakla bebeğini kucağına alır. Ben 6 yıldır hashimato tiroiditi hastasıyım ve 1,5 yaşında bir kızım var. AntiTg ve antiTPO hep çok yüksekti 900 ler civarı hala da öyle.. artık onlara bakmıyor doktorlar kontrollerde, sadece tsh, t3 ve t4 bakıp ilaç dozunu ayarlıyorlar.. ben donanımlı bir özel hastanede bir kadın doğum uzmanına gittim ama doktorum hamilelikte yapılan 3lü test, detaylı ultrason gibi taramalarda yurtdışından sertifika almış bir doktordu, aynı hastanedeki doktorlar kendi hastalarını bu testleri değerlendirmesi için ona gönderiyordu.. ayrıca endokrinoloğum da beni takip etti... ikisi farklı hastanelerdeydi bu arada. daha önce düşüğü olduğu için belki bir yüksek riskli gebelik uzmanının görüşünü alabilirsiniz.. cerrahpaşanın hocalarından biri vardı hatta nişantaşında muayenehanesinde bakıyordu bulabilirsem adını yazarım tekrar..

hatırladım.. prof. dr. rıza madazlı.. ama iletişim bilgilerini bilmiyorum, internetten bulabilirsiniz, başka forumlarda tavsiye eden ve memnun olan hamile bayanlardan hatırlıyorum.

herkeze merhaba...
Benim bildiğim (belki çok daha önceden başlamıştı)1 senedir hashimatho hastasıyım Annem tiroid ca,anneannemde guatr vardı ama ilaçla geçti Yaşım 28 Kan değerlerimde
tsh yüksek (6,72'leri gördüm),t3 ve t4 normal çıkıyor 7ay önce etroxhy kullanmaya başladım Sağlık personeliyim ve nöbetli bir mesleğim olduğu için son 2 ay ilaç alımında gün atladığım oldu Tabi bu da bana 6,72 sonuçla geri döndü !
Üzüldüm...
Üzüldüm,çünkü 1.5 senelik evliyim ve eşim de her iki annem de benden bebek müjdesi bekliyorlar Kendi annem ve eşim bu rahatsızlığımı biliyor,kayın valideme söyleyemiyorum bile
Bu hastalıkla ilgili araştırma yaparken böyle bir sitenin varlığını gördüm Forum sayfanızı okudum bıkmadan Demek ki yalnız değilim,dedim kendi kendime Ve hemen üye oldum
İşte şimdi de hislerimi paylaşıyorum sizlerle İyi ki varsınız !
Ben çok zayıftım (49 kilo) Yaklaşık 3 ay içinde 6 kilo birden aldım adetlerim düzensizleşti (bu da beni çok üzdü bebek istediğim için) Sürekli yorgunum Tırnaklarım çabuk kırılmaya başladı Bazen çok üşüyorum,bazen de yanıyorum Nedensiz can sıkıntılarım oluyor,ağlamak geliyor içimden Sağ el bileğimde de hafif ağrılar oluyor Dikkat eksikliği da başladı Bir de çok sakarlaştım son günlerde Cinsel arzularımda da düşüş var
Tüm bunlar iş yerinde de,evlilik yaşantımda da çok etkiliyor beni Ki zaten yeterince stresli bir işim var
Gebe kalmayı hiç denemedim korkumdan Düşük yapacağım,ya da özürlü bir bebeğe gebe kalacağım diye ödüm kopuyor
Ama anne olmayı çok istiyorum
LÜTFEN ANNE OLMAK İSTEYEN,YA DA ANNE OLAN HASHİMATHO TİROİDİ HASTASI BAYANLAR GEBELİK İÇİN EN YAPMALIYIM BANA TAVSİYE YAZIN
Zahmet edip yazımı okuduğunuz için tşk ediyorum
Ve dahi bana cvp.yazanlara da gönül dolusu Allah razı olsun diyorum
Burda,aranızda olmak güzel!

kızlar yazılarınızı okudum bende haşimato hastasıyım ve tam 1,5 yılda hamile kaldım her ay doktorlardaydım bıkmışyım artık çok şükür oldu.
benim tesbitim tsh ım hep 3,5 civarındA falandı doktorlar normal kabul ediyodu ben özelde bi dahiliyeciye gittim ve tsh 0.49 lara düşürdü o zaman hamile kaldım biyokimyasal gebelik dediler bebek tutmamış kendiliğinden düştü sonra tsh yine aynı sayılır 0,53 tü düşükten 2 ay sonra tekrar hamile kaldım çok şükür yani değerin 2 den fazla olmaması lazım bence ALLAH IN da nasip etmesi tabi inş biraz yardımcı olmuşmdur çok zor biliyorum bu durum Allah isteyen herkese hayırlı evlatlar versin

bende doğurdum bi tane olu merak etmeyin.düşüğümde var ama bunla ilgisi yok demişti dr.
4lerdeydi değerim gebe kaldığımda

herkeze merhaba...
Benim bildiğim (belki çok daha önceden başlamıştı)1 senedir hashimatho hastasıyım Annem tiroid ca,anneannemde guatr vardı ama ilaçla geçti Yaşım 28 Kan değerlerimde
tsh yüksek (6,72'leri gördüm),t3 ve t4 normal çıkıyor 7ay önce etroxhy kullanmaya başladım Sağlık personeliyim ve nöbetli bir mesleğim olduğu için son 2 ay ilaç alımında gün atladığım oldu Tabi bu da bana 6,72 sonuçla geri döndü !
Üzüldüm...
Üzüldüm,çünkü 1.5 senelik evliyim ve eşim de her iki annem de benden bebek müjdesi bekliyorlar Kendi annem ve eşim bu rahatsızlığımı biliyor,kayın valideme söyleyemiyorum bile
Bu hastalıkla ilgili araştırma yaparken böyle bir sitenin varlığını gördüm Forum sayfanızı okudum bıkmadan Demek ki yalnız değilim,dedim kendi kendime Ve hemen üye oldum
İşte şimdi de hislerimi paylaşıyorum sizlerle İyi ki varsınız !
Ben çok zayıftım (49 kilo) Yaklaşık 3 ay içinde 6 kilo birden aldım adetlerim düzensizleşti (bu da beni çok üzdü bebek istediğim için) Sürekli yorgunum Tırnaklarım çabuk kırılmaya başladı Bazen çok üşüyorum,bazen de yanıyorum Nedensiz can sıkıntılarım oluyor,ağlamak geliyor içimden Sağ el bileğimde de hafif ağrılar oluyor Dikkat eksikliği da başladı Bir de çok sakarlaştım son günlerde Cinsel arzularımda da düşüş var
Tüm bunlar iş yerinde de,evlilik yaşantımda da çok etkiliyor beni Ki zaten yeterince stresli bir işim var
Gebe kalmayı hiç denemedim korkumdan Düşük yapacağım,ya da özürlü bir bebeğe gebe kalacağım diye ödüm kopuyor
Ama anne olmayı çok istiyorum
LÜTFEN ANNE OLMAK İSTEYEN,YA DA ANNE OLAN HASHİMATHO TİROİDİ HASTASI BAYANLAR GEBELİK İÇİN EN YAPMALIYIM BANA TAVSİYE YAZIN
Zahmet edip yazımı okuduğunuz için tşk ediyorum
Ve dahi bana cvp.yazanlara da gönül dolusu Allah razı olsun diyorum
Burda,aranızda olmak güzel!

canım çok geçmiş olsun. evet yorgunluk, halsizlik, üşüme, terleme, adet düzensizliği gibi etkileri var. ama bu hastalığın tedavisini düzenli yürütmek çok önemli.düzenli ilaç kullanman ve 3 yada 6 ayda bir ( ki gebelik durumunda daha sık) takibini yaptırman gerekiyor. Bir endrokronoloji uzmanına gitmelisin. inan düzenli bir kontrol ve ilaç kullanımıyla bunları hepsi kısa sürede yok oluyo. ben 39 haftalık bir anne adayıyım. ben hamile kalmada çok şükür zorlanmadım. çünkü tedaviyi düzenli yürütüyorum. ama sakın tedaviye tam anlamıyla başlamadan, değerlerini normale koymadan hamile kalma.çünkü çok olumsuz etkileri oluyor bebek için.

Ben de hashimoto tiroidi hastasıyım ve sağlıklı bir hamilelik ve doğum yaşadım çok şükür, darısı başınıza...

selam kızlar öncelikle bütün yazıları en baştan beri okudum .. üzüldüm sevindim bazı yazılarda...bende haşimato hastasıyım tsh sürekli 4 yada 5 di en son 8.5 çıkmıştı ama tedaviyle düşürdük..3 ay boyunca ilaç kullanmadım ve sabit kaldı tsh 'ım.. ve tüp bebeğe başladım doktorumla ortak kararla ve 2. denememdi şükürler olsuun hamileyim 6. haftalık 3 gün önce keseyi gördüm ama:( tsh tahl,ili yaptırdım birde baktımki 13 çıkmış ben tabi şok oldum hemen tahlili alıp doktoruma gittim oda şaşırdı bu kadar nası çıkar en fazla 8.5 a çımıştı çünki.. ben ağlamaktan zaten sorucağım herşeyide unuttum çok acil bi dahiliyeye git dedi bana.. bende hemen o gün gittim yani 3 gün önce keseyi gördüğüm gün böyle bi şok yaşadım keseyi gördüğüme sevinemedim bile.. neyse dahiliyeye gittim anlattım durumumu sakin ol dedi ve günde 1 tane sabahları bu ilacı euthyrox verdi.. 3 gündür içiyorum 15 gün sonra tsh yap gel dedi ama çok korkuyorum böyle bi durumda olan varmı kızlar bu nası bi süreç hamile kaldığıma sevinemedim bile....çok korkuyorum nolur yazmadan geçmeyin

herkese slm evet bende haşimato hioptroit hastasıyım ve 5.5 yıldır evliyim bu süreç içinde 4 aşılama ve 4tüp bebek tedavisi gördüm hepsindede sonuç negatif. bu ay 5. denemye başlıcaktık tüp bebek merkerkezindeki dr görüştük bir endokronolğa gitmemi söyledi tsh iki farklı yerde yaptırdıgım sonuclara göre biri 4.35 diğeri 1.50 lerde çıktığı için bu ay bebek için tedeviyi ertelememızı istedi ilaç dozunu arttırdı 3 hafta sonra kontrol eger tsh normal olursa 0.5 ile 1arası ozaman başlayın dedı.merak ettiğim internette araştırırken okudugum bir sey var haşimato otoimmun bir hastalık ve antıkor yüksek ya spermleride antikor üretip öldürebilir yazıyodu nekadar doğru bilmiyom.birde benim tüm tüp bebek tedavilerimde yumurta iyi döllenme oluyo ama embriyoların bölünmesi yavaş ve ikinci gün çoğu ölüyo transfer gününe 1 veye 2 2. 3. kalite embriyo kalıyo bunda haşimatonun ilgisi varmıdır???

kızlar moral olsun diye yazıyorum.tekrar hamileyim.bebeğim gayet sağlıkla devam ediyor:nazar:...tsh 2ye düşünce gebe kaldım...ilaç dozu aynı şekilde devam ediyorum...darısı başınıza...stresten uzak olun.troit=stres......
moral olsun diye yazdım kızlar inşallah en kısa zamanda gebe kalırsınız...:nazar::nazar::nazar:

Back