öncelikle yaşım 33..glutensiz beslenme ilk olarak kilo alımını yavaşlatıyor bende mide yanması problemi vardı o bile kayboldu..herşey yiyiyorum ama glutensiz..çoğuna kendim yapıyorum..yıllardır 60 kilodaydim bu hasimoto yüzünden 9kilo aldım ve veremedim neyaptiysam..3aydir kan grubuma göre besleniyorum birkaç şeyi çıkardım beslenmemden ve tam 5kilo verdim..uykularım çok düzene girdi..yorgunluk ve halsizlik kalmadı en çok bu yönde faydasını gördüm..amh değerim 0.814(0.68-2.27 normal) yazıyor,Nisan ayında yaptırdım..FSH 7.42 (3.5-12.5 folikuler faz) yazıyor,Mart ayında yaptırdım..prolaktin 20.2(4.79-23.3) dostinexten 2ay sonraki değerim bu..antitpo 258.7(<34) burda tikaniyorum iste,600lerden buraya dusurebildim..prolaktin için beyin mr cektirdim çok şükür temizdi..hersey stresten dedi endokrinologum..yaz boyunca kendimi dinlenmeye verdim..şimdi regl bekliyorum (inşallah gelmez) kan verip bakilacak hormonlara..tahlillerimi her zaman reglim 2-3 veriyorum..jinekologum yumurtlamamin iyi olduğunu söylemişti..senin durumun nasıl?
Tillandsia tekrar düzenledim
Z Zehra Betul Sevde @Lices_s Benim amh:0.35 ti en son şimdi biraz daha düşmüş olmalı.
Orta okuldan bu yana tiroid hormonu kullanıyorum. Zamanında dağıtılan fındıklar çaylar vardı çernobilli acaba onlardan mı bu kadar tiroidli insan var diye bazen düşünüyorum. Çevremde o kadar çok ki.
Magnezyum ve selenyum kullanıyorum bir süredir. Magnezyum kullanalı anksiyete sorunumda ciddi anlamda azalma gördüm. Bağırsak hareketlerim normal. 1-2 senedir bacaklarımda şişmeler oluyor zaman zaman onun için de at kestanesi kullanmaya baladım ve çok iyi geldi.
TSH T3 T4 benim normaldi şu anda 87.5 ug hormon alıyorum.
Multivitamini ve balık yağını bırakmıştım tekrar başladım. Bir ara ben de arı sütü polen keçi boynuzu yedim bol bol ancak o dönem yazık ki hamile kalamadım. Aynı dönemde DHEA'da kullandım, d vitamini de kullandım. Birçok makale okudum ingilizce fransızca forumlara girdim kadınlar neler yazmışlar onlara baktım. Burada neyse genelde oralarda da aynı yöntemler deneniyor.
Günde 100 ug ubiquinol alıyordum onu da bıraktım ama sanırım tekrar başlayacağım.
Bugün yediğimiz içtiğimiz 3 ay sonra döllenecek yumurtaya yarıyor işte. 3 Ay sonra bebek yapmayı planlayarak yiyip içiyoruz genelde birşeyleri.
Tabi bu yazdıklarımda eksik olan tek şey haşimotonun ürettiği antikorlar. Antikor sayım biraz yüksek çıkıyordu rakamı hatırlamıyorum ve ben şimdi bu akamı indirmek için Selenyuma başladım günde 100 ug. 3-6 ay arasında %40 llar civarı bir azalma olduğu söylenior bilimsel makalelerde. Antikorlar vajinada da bulunuyorlar ve spermlere saldırıp daha tülplere gelmesine dahi izin vermiyorlar. Bunun da bir sebep olabileceğini düşündüm. Geçen günlerde 43 yaşındaki bir hanımın videosunu seyrettim. Amerikadan. Amerikada bir doktora gitmiş ve doktor özel bir vajinal duş önermiş. İlişkiden 15-20 dk önce yapmasını söylemiş. Bu sayede spermlerin ölmesini engelleyebilir daha fazla şans verebilirsin demiş. 3 ay içerisinde hamile kalmış. Tabi bu arada akupunktur, masaj da yapmış. Bu duş vajinadaki ortamı bozabilir çünkü asiditesini değiştiriyor. Daha alkali oluyor. Bu nedenle mantar şu bu gelişedebilir bu konuda çok bilgim yok daha fazla araştırınca yazacağım. Asidikse vajina sıvısı spermlerin yaşama lansı olmuyor tek bildiğim bu. Ben doğal yolla hamile kalma taratarıyım doktorumda öyle.
Fakat yumurta azlıgından acaba şu anda Tüp bebek denesem mi acaba noktasındayım hatta doktorumla da konuşmaya başladım. Doktorlar bu forumları okuyorlar mı bilmiyorum ama ben burada imkansız denen kadınların hikayelerini okudum ve şuna inandım Allah isterse o yumurtaya can veriyor birşeylerle vesile oluyor ama olduruyor.
Ben bir gün sağlıklı bir çocuğum olacağına inanıyorum ama neyin vesile olacağını bilmiyorum tek bildiğim içimde bir ses olacak sabret diyor ve ben de iç sesimi dinliyorum.