- 6 Nisan 2013
- 1.442
- 1.228
- Konu Sahibi cibicibicibi
Bende 0+ grubum ve beslenmemde asla olan şeyler (kafein,gluten,sut ürünleri,asidik meyveler) yemem gerekenler bol protein yani et sebze balık yumurta vs...ben eskiden her ogunumde süt ürünü tuketirdim..ilk öğrendiğimde dedim kesin ben kabız olurum yapamam ama uygulayinca bir baktım ki eskisinden de iyi oldu bagisrak terbiyeside yaptım her gün saati bile belli artık:) demir hapı tek başına kabızlık yapmaz sadece bazı yiyecekler tetikler demir ilacını ve öyle olur..
Ben de çok süt ürünü tüketiyorum. MEsela bağırsağım çalışsın diye activia yoğurta yulaf katıp sabahları yiyorum yanında filtre kahve olmazsa olmuyor tuvalet olayım. Bu şekilde alışmış bünyem. Bu döngüden nasıl çıkacağım bilmiyorum. Ben bir ara 2011 senesinde taş devri diyeti yapmıştım ve inanılmaz katı uyguluyordum o zaman. Ayrıca haftada iki gün de pilates yapıyordum bir gün yüzüyordum. Asla börek çörek tatlı yemiyordum asitli içecek asla tüketmiyordum ve dediğin gibi bağırsağım saat gibi her gün çalışıyordu ve hiç de hasta olmamıştım o sene. Ama çok kilo verdim baktım ki 48 kilo olmuşum ve durduramıyordum. Midem almıyordu. Reklamlarda gördüğüm paketli çikolatalar ne bileyim dondurmalar sütlü tatlılar baklavalar börekler benim için hiç bir anlam ifade etmiyordu. Tüm kış boyunca karnabahar brokoli havuç ve ızgara tavuk balık harici yani sebze ve et sınırsız harici bir şey yemiyordum. Sonra arkadaşlarım ve ailem yeter artık dedi. Bu ne böyle dediler. Çok zayıfsın dediler. Ben de kendimi tuhaf hissetmiştim. Sanki normal dışı gibi. Çünkü canım istemiyordu yemek yeme şevkim de yoktu pek. Sonra sonra yavaş yavaş yemeye başladım eskisi gibi de kilo almaya başladım. Bilmiyorum sürekli diyet yaparak yaşamak bana psikolojik yönden de sağlıklı gelmiyor.