Börekler Haşhaşlı Börek - Gelincik Haşhaş Ezmesi Sponsorluğunda

ASSOSyal

sosyalişko 🍒
Pro Üye
28 Haziran 2011
60.129
151.376
Canım Kadınlar

Uzun zamandır gelmesini beklediğim kategori geldi. Ve ben uzun zamandır hayalini kurduğum böreği yaptım biliyorum haşhaş herkesin sevdiği bir yiyecek değil ama sevenler içinde vazgeçilmez belki sizinde önyargılarinizi kırarım

MALZEMELER

1 paket yufka
1 paket haşhaş ezmesi
1 su bardağı sıvıyağ
Üzeri için: susam ve yumurta sarısı

YAPILIŞI

Ben yufkalarimi üçgen aldım. Siz bütün yufkayi üçgene bölüpte yapabilirsiniz.Bir üçgen yufkayi ikiye ortadan böldüm .siviyag ile açtığım haşhaşi yufkanin bir yüzüne sürdüm. Üstüne ikinci yufka parçasını koydum ve yine üzerine haşhaşlı harçtan sürdüm. Böylece iki kat yufka oldu. Sigara böreği sarar gibi sardım. Fırın tepsisine dizdim. Üzerine yumurta sarısı sürdüm, susam serptim. 180 derece fırında kızarana kadar pişirdim. Servise hazır.

AFİYET OLSUN

Son düzenleyen: Moderatör:
Yine döktürmüşsün harika görünüyor haşaşlı şeyleri seviyorum börek olarakta denenmeli bence
Bende var yaaa bayılıyorum kuzum, bir aydır börek bekliyorum bu yüzden poğaça kurabiye her türlüsüne aşığım bugün yedim rahatladım çok teşekkür ederim canım benim, darısı başına sende yap kurtul inş

haşhaşlı çörek çok yedim ama böreğini hiç yemedim. eline sağlık canım

Oooo yakıyorsun ortalığı beybimm bunasıl guzel sunum bu nasıl börekk allahımmm canım sosyalimmm herşeye okadar hakediyorsun kii bitanem benimm ellerine emeğine sağlık herşey harikaa

Oooo yakıyorsun ortalığı beybimm bunasıl guzel sunum bu nasıl börekk allahımmm canım sosyalimmm herşeye okadar hakediyorsun kii bitanem benimm ellerine emeğine sağlık herşey harikaa
Askokuskom çok teşekkür ederim, beklediğim boregimi çok ozenerek yaptım çok sağol canım kuzum benim, senden daha güzellerini bekliyorum inş iyi ki varsın,sağol canikomm

Reactions: Jou
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…