• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hasetlik mi çekememezlik mi bilemedim :/

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yaptığınız şeylerde karşılık beklediğiniz ve en küçük olayda herkesin sizi kıskandığını düşündüğünüz için belki uzaklaşmışlardır. Ben de sürekli kıskanıldığını düşünen biriyle arkadaş olmak istemezdim
daha önce böyle bir şey yaşamadım ayrıca kıskandıklarını düşünmedim bunu nereden çıkardınız ben sadece tam olarak ne olduğunu bilemediğimi söyledim :/

Bu ne drama yaaa... Yok evlenme teklifi aldım tebrik etmedi,yok ödül aldım tebrik etmedi,yok pasta üfleme storisi attım gördü kutlamadi,yok boşandım teselli etmedi, akrabam öldü bassagligina gelmedi...
Yani cidden bu kadar önemli mi sana emoji atmasi? Anında fikrin de degimis zaten,hemen haset cekemedi diye yapıştırmışsin eksiyi:)) maşallah,ne kadar yakın arkadaşınmis...

Not: benim arkadaşım olsan ben de en fazla emoji atardım heralde, bunun çekememezlikle değil de gören kişinin ilgisini çekmemekle alakası var bence. İlgimi çeken storilere cevap yazıyorum
haset veya çekememezlik demedim ne olduğunu bilemediğimden bahsettim :/

Valla birincilige sevineceginize tebrik etmeyen insanlari tek tek ayiklayip buna kafayi takmaniz cok enteresan. Sizin yerinizde olsam diger insanlar umrumda olmaz

ve arkadaslariniz acisindan: birisinin kutlama sevincini sosyal medyada gorunce bunun gorgusuzluk oldugunu dusunuyorum ve amaaan bana ne diyip geciyorum.
Belki de ben soguk nevaleyim ama boyle yani 🤷🏼‍♀️

Bunun adı hasetlenmek midir nedir bilemiyorum.
Bu hasetlenmek değil, sallamamaktır. İnsanlar mezuniyetinizi sizin kadar önemsemiyor demek ki. Herkes bir yerlerden mezun oluyor iyi ya da kötü. Düşünceli davransalar iyi olurmuş ama kimsenin sizi kıskandığını sanmıyorum. Kendinizi bu kadar önemsemezseniz daha mutlu olursunuz. 🙄

şimdi siz her özel günde tebrik ediyorsunuz diye ister istemez aynı muameleyi bekliyorsunuz sizi anlıyorum ama, buradaki hatanız -kendi tecrübelerime dayanarak söylüyorum- karşılık bekleyerek bu tebrikleri yapmanız.

her ne kadar karşılık beklemiyorum deseniz de bekliyorsunuz işte. o yüzden birine bir davranışta bulunurken asla karşılık beklemeyin.

canınız istiyorsa tebrik edin,yoksa etmeyin.

ha haklısınız gönül istiyor, en yakınlarının desteğini,tebriğini...

ancak herkes sizin gibi olmak zorunda değil. ben de yıllar önce sizin gibi düşünürdüm, ancak sonradan yanlış olduğunu fark ettim ve değiştirdim bu huyumu. doğru olan da buymuş aslında.

kıskanmış da olabilirler,bilemeyiz.

ancak buradan şu dersi çıkarın, demek ki sizin bir arkadaşlıktan beklediğiniz şeyleri karşılamıyor dost dedikleriniz.

bir de bu başarı meselesi hariç,diğer başka şeyleri kutladılar mı yoksa onları da mı kutlamadılar?

eğer normalde tebrik eden insanlar bu başarı mevzusunu tebrik etmemişse , evet,belki kasıt aranabilir...

haset veya çekememezlik demedim ne olduğunu bilemediğimden bahsettim :/
Haset mi cekememezlik mi diye iki tane seçeneğiniz var. Hic aklınıza gelmemiş birkaç gün sonra hediye ile kutlama ihtimalleri, onemsememe ihtimalleri, o an öyle yalandan emoji atmak istememeleri...

Siz başarınızı başkaları için mi yaptınız kendiniz için mi? Yok 50 küsür beğeni aldım tebrik yağdı falan filan burada bi kaf dağında görme var kendinizi yok çekemediler haset ettiler bilmem ne.. tamam en birinci en akıllı başarılı sizsiniz ama bunu cümle aleme duyurmaya çalışmak ve illa tebrik övgü beklemek biraz bayağı bir davranış göze sokmakta millete ne yani sizi haset edecekler

Hasetlik ya da çekememizlik değil
Ben de öyle herkesi tebrik etmiyorum benim için yapmadı ya
Açıkçası önemsemiyorum direkt ondan tebrik etmiyorum sanırım

Ay çok yakın zamanda kuzenim bana benzer sebepten küsmüş, boşandı ve ben napıyorsun dememişim... halbuki çok insan soruyordur ben sorup kötü hissettirmeyeyim nasilsa anlatır diye düşünmüştüm; bu yapmadın etmedin aramadın mevzularından kaç arkadaşımdan koptum anlatamam...

Iyi bir olay ya da kötü bir olay farketmez, herkes her olaya sizin istediğiniz tepkiyi vermek zoruna değil, karşılık olarak aynısını yaparsınız biter gider... içiniz nasıl rahat edecekse...

Desenizki, ben onların özel günlerinde yanında oldum onlar olmadı üzüldüm hadi neyse diyeceğim ki onda bile birkaç kişiye takılmaniz bence gereksiz, neden konuyu haset olmalarına bağlıyorsunuz ki?

Birileri beni kıskansın, kıskanmali diye düşünüyorsunuz herhalde :KK51:

Son düzenleme:
Bende şöyle her şeyini atan insanların görgüsüz olduğunu düşünüyorum. Bende hiç yorum emoji atmam beklememde bu tarz şeyler saçma geliyor. Bende sınıfımda dereceler alırdım belgeler alırdım bir kere ayy paylaşayım demedim saçma gelir. Paylaşanada karışmam bakar geçerim. Benim en yakın akrabalarım mezun olduktan iki sene sonra elektra mezun oldu mu? dediler. Mezuniyetimde tebrikte etmediler. Hiç umrumda olmadı. Bu tarz sevinçlerimi başarılarımı ailemle paylaşırım. Diğer türlü irite edici geliyor.

konunuzda inandırıcılık sıfır şöyle konularııza baktım da aralık 2020 de üni 2.sınıfta olduğunuzu söylemişsiniz nasıl 2021 de 2 sınıf birden atlayıp mezun oldunuz? Burada sürekli erkek arkadaşınızla ilgili şu bu oldu falan konu açarken buradan çıkmazken nasıl 1.oldunuz acaba.. daha mezun olmayan birini tebrik etmemeleri normal 😁

Tebrik ederim oncelikle. Basarilarin daim olsun.
Diger konuya gelince beni de soayal medyada universitedrn birsuru arkadasin vardi oyle listemde duran. Ben temizledim. Bazen fazlaliklardan kurtulmak gerekiyor.

konunuzda inandırıcılık sıfır şöyle konularııza baktım da aralık 2020 de üni 2.sınıfta olduğunuzu söylemişsiniz nasıl 2021 de 2 sınıf birden atlayıp mezun oldunuz? Burada sürekli erkek arkadaşınızla ilgili şu bu oldu falan konu açarken buradan çıkmazken nasıl 1.oldunuz acaba.. daha mezun olmayan birini tebrik etmemeleri normal 😁
İlgi çekme konusu muymuş yani?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X