- 7 Nisan 2021
- 115
- 88
- 42
- Konu Sahibi iwannabehappy
Arkadaşlar ben çok acemiyim ve yalnızım. Bebeğin on aylık oldu. İki aydır emekliyor ve iki aydır sabah altıdan akşam sekize sadece bi saat uyuyor. Gece boyu da uyanıyor sık sık. Çok yorgun ve uykusuzum. Beş dakika bile oturup oyun oynamıyor. Sürekli evin içinde geziyor. Çekmecelere dalıyordu kilit taktım. Ama heryere giriyor heryere tırmanıyor. Her dakika peşinde olduğum halde Sık sık düşünüyor, bazen yüzü gözü morarıyor. Eşim çocuktan sonra bildiğin manyak oldu, evden çalışıyor ve çocuğum asla düşmeyecek diye kıyametler koparıyor. Hergün kavga gürültü bu yüzden. Uyuduğu bi saatte çocuğun üç öğün ek gıdasını mı hazırlayım, karnımı mı doyurayım, yemek mi temizlik mi yetiştireyim. Dinlenmek zaten hayal. Eşim sürekli bi boka yaramıyorsun diyor. Mama sandalyesine koysam yemek bari yapsam diyorum. Oraya koyunca ağlıyor eşim koşturuyor ağlatma çocuğu al ordan diye bağırmaya başlıyor. Eşimin yardımı da yok sabah yediden gece onikiye kadar hep bilgisayar başında. İşini bitirince alsa iki ilgilense yemek yapsam filan öyle bişey de yok. Sürekli çocuk önde ben arkada deli dana gibi evi geziyoruz. Kitap filan okuyorum çocuğa o emeklerken okuyorum artık o derece. Yürüteç de zararlı diye eve sokmuyor babası. Yardıma gelecek kimsem yok, çocuğu az bırakacak ya da gidecek de kimsem yok. Deneyimli anneler siz nasıl yapıyorsunuz nasıl yetiyorsunuz? Bu arada hastalık getirir diye kocam eve yardımcıyı bırak misafir bile sokmuyor.