Harcamalarımız...

benim kardeşim tuzlada oturuyor kiptaş konutlarında. kirası 500 tl. Evi de gerçekten çok düzgün. evet istanbul içi değil zaten işyerine yakın diye orada ama istanbul'un hiçbir nimetinden de geri kalmıyor. otobusle metroyla kadıköye de bağdat caddesine de gidiyor geziyor. Arkadaşın da evinin yeri böyleyse kirası normal yani.

ay ne komıksınız kızlar guldurdunuz benı, arada ima lar olmuş ama canınız sağolsun.

şöylekı, tabıkı etı kıyma seklınde kullanıyorum, bırazı kurbandan.
peynırım bim den (ezıne+bıde su normallerden)
zeytınım marmarabırlık.
balım recelım vs kv den
deterjanımı buyuk buyuk alırım varsa da alırım. 6 tl ye 1444ml ernel ler dustugunde 4-5 tane alırım
taxıyı yakın mesafeler ıcın kullanıyoruz. yoksa araba rıca edıyoruz arkadaslardan. bırac uc bır nokta da oturuyorum
aıdatım 50tl, ağaoğlunda oturmuyorum.
tavuk ayda 2 kg kadar alıyorum etınden kemıgınden faydalanıyorum.
1kg sebzeyı 4 yemege boluyorum ınanın 2 kısıye yetyor.
yag larımı 5kg tenke seklınde alırım. (dıkkat a101 de 19tl ye dustu)
kaşar peynırı ayda 2 kg alırım, oda yorsan marka 13 tl ye dustugunde alırım.
ayda 10-15 kutu sut tuketırız, ve bır kolı soda hıc eksık olmaz.
ayda 5 paket makarna bıze yeter
hafta da 3 ekmek anca yerız
pırınc 2,5kg alırım, 3 ay gıder. yanı bılmemkı daha nasıl ızah edeyım, bın sukur bıze yetıyor. hatta artıyor, bebegımızın ıhtıyaclarını bıle kımseye kalmasın dıye tamamlamak uzereyız.
d.gaz bu ay 15 tl geldı
su 83
elektrık 90 gelır kurutma dan dolayı.

yenı evlıyım, belkıde onun bereketı bılemem. bu maas ıle bırıktırdık bırıktırdık, 5 tl borcsuz evlendık sukur. ınanmak ta tabıkı herkezler özgür, ama burda kapıcı kızı ferıha cılık oynamıyorum, rabbım kımselerı kımselere muhtaç etmesın. hı ayda 2 defa dısardan yemek yerız, bazen yıyemedıgımız de olur tabısı

Kocaman bir maşallah size. gerçekten tokgözlülüğünüz ve hesapbilirliğinize saygı duydum. Allah huzurla bebeğinizi kucağınıza almanızı nasip eylesin :)

neredeyse açlık sınırında yaşayıp her yere taksiyle gitmek.. hele İstanbul'da kira ödeyip bir de üzerine aidat vermek.. bende merak ettim yazarsa kalem kalem öğreniriz :)
benım taxı ıle gıttıgım yerler hastane, devlet işlerı ve aılelerı zıyarete. onun harıcınde esımle 50 kurusumuzun olmadıgı zamanları, su alamadıgımız zamanlarımız oldu sevgılıyken. ben sandıwch hazırlardım, yuruye yurye sahıle gıder orda pıknık yapardık.

Bebek doğsun, kış gelsin doğalgaz faturası artsın o zaman tekrar konuşalım bu bereket işini...

Helal olsun allah huzurunuzu evinizin bereketini arttirsin.
Sizin gibi hesabini bilen insanlardan hep birseyler ogrenmeye calisirim oldugu kadari ile yetinmek,butceyi ayarlayabilmek meziyettir bana gore.
Benim hatam en yakin market hangisi ise ona dalmak ve indirim takip etmemek.
Bebisiniz saglikla gelsin ins.

Bereketin karşıtı haram yemek değildir alaya almak hoş değil bence..Şu bir gerçek ki önemli olan bir buzdolabının ağzına kadar nereden dolduğu..Ve kadının maharetinde bitiyor iş! Geçinmek biraz meziyet meselesi bana kalırsa..Daha bu sabah eşimle muhabbeti geçti,binamızda 15 yıllık bir kiracımız var maaş durumları çok iyi ama ev sahibi olacaklarına dair inancım yok hayat tarzlarını bildiğim için..
Başka bir kiracı arkadaşım ağzıyla söyledi eşimin 7-8 bin tl maaşı elimden geçiyor (daha kaba bir tabirle söyledi) gidip 400 tl yi bir röfleye verebiliyor rahatlıkla..
Velhasıl ne kadar girerse o kadar çıkıyor bir hedef belirlemedikten sonra...

Merak ettim kalem kalem yazar mısınız su masrafları :)
Hayatımda böyle şey duymadım
Mesela ev kiranız ne kadar ?
ev kıram 650, aidat 50.
ınternet 47
cep telefon faturaları benımkı ( 12,50 avea uzun yıllık faturalı musterısı oldugum ıcın cıkacagıma santaj yaptım ındırım verdıler sagolsunlar)
esım tlf fatura 25
su (bu ay) 83
d.gaz (bu ay) 15
elektırk gelmedı ama 80-85 gelır.
toplam da bın tl kadar bır para gıdıyor

mutfaga 400 harcarsak,600 kalıyor. yol parası da alıyor esım. ee bızde delı delı yuruyus yapmasını severız, klaırsa dısardan yemek yerız, ama oyle lux vs degıl, domınos dan ama deymeyın keyfıme.. ben bu gunlerın hayalını yıllarca kurdum..

Vernel' in 1400 lüğü 6' ya almayın yahu yazık. Bingo ve Perwol 4 'lükler 15 TL civarı. Düşününce daha hesaplı oluyor.

Allah daha çok bereket versin

Açıkçası saydiginiz ev, aidat, fatura vs gibi giderlerden geriye ne kalirsa onu harciyoruz.
Son donemlerde biraz artti miktarlar,bebekten oturu hem kendim icin hem evdeki kuzum icin(mevsim gecisleri malum) hem de dogacak bebek icin harciyoruz surekli.
Az kalirsa az, cok kalirsa cok harciyorum kisacasi.

Amin inşallah. Bu kadar tepki çekmenizin nedeni,İstanbulda yaşayıp herşeyin en iyisini fazla fazla aldığınızı,en iyi zeytin peyniri çeşit çeşit dizdiğinizi vs söylediğiniz içindi ha tabi birde taksi meselesi var. Bu kadar detay vermeyebilirdiniz. Tabiki 2000tl ile geçinilir gayet.
Konuya yorumum;
Hepimizin gelir düzeyi,giderleri farklı bu sebeple kalem kalem yazmanın kimseye bir faydası yok,baz alamayız bu anlamda yazılanı. Zaten kendi adıma sabit şu kadar harcarım diyemiyorum,muhakkak farklı oluyor aydan aya bile.

Bende mecidiyeköy capa vs bakındım ama çok pahalı geldi taşınmaktan vazgeçtim :)

Gene iyi. Biz evi almadan evvel Maltepe' de baktık 1750' den başlıyordu o da 40 senelik evler mutfak bile rezalet. Bizim apartmanda dubleksi 4500 e verdiler. Tamam dubleks ama çılgın bir rakam yani. Anadolu yakası uçmuş.

üsküdarla başladık, ümraniye vs üsküdara tek vasıtayla ulaşabileceği her yere baktık, bakıyoruz, ya çok alakasız yerlerdeler (e bu kadın çalışıyor, çocuklarına annesi bakıyor, makul bir saatte eve dönmesi lazım) ya da gerçekten feci durumdalar. öyle lüks semtler de değil baya baya ümraniyenin içlerini, üsküdarın kenar mahallerini de dolaştık.
ki ben de zaten ümraniye belediyesi sınırları içinde ama ümraniyenin de dibinde bir varoş semtinde yaşıyorum. burda 1500 ün altında kira yok. üstelik trafiği rezalet, markete bile arabayla gittiğin, her haftasonu sokak düğünlerinden uyuyamadığın bir mahalle yani... site içi olmasa katlanır değil.

Ev sizin mi ? Maltepe' ye alalım sizi :)

Ev sizin mi ? Maltepe' ye alalım sizi :)

yok kiradayım ben ama eski kiracıyım oturduğum sitede kiralar 1700 civarı ben 850 kira+250 aidat ödüyorum. havuzumuz parkımız vs var, koşullara göre kiram fena değil ama site dışında da kiralar 1500 den başlıyor komik bir şekilde.
buraya geçmeden küçükyalıyı çok istemiştik ama o zaman bu ev 700 tl iken orda 1000 in altında ev yoktu ve çok bakımsızlardı. yine de 2 yıl kadar sonra o taraflara geçmeyi düşünüyorum, tamamen kızımın okul seçimi için...

Küçükyalıya yakınım. Yeni binalar var oldukça güzel ve Maltepe diğer sentlere göre yine de nezih geliyor bana. Bir Moda değil elbette keşke gücümüz oralara yetse ama dediğim gibi görece olarak nezih ve oturulabilir bir semt.

Rica ederim, ben kimseye benimki bereket se sizinki haram demedim. Siz de öyle şeyler demeyin.

Ksitigim Noktalar yokmu? Elbette ki var. Mesela kaşarı 2kg, Ezine ve peyniri BİM den alırken, su murat bey topileri, taze taze 200-300 gr açık dan alıyorum. Kilosuna 6tl em az fark ediyor.

Ama isteyipde yiyemedigim hiçbirşey olmadı çok şükür. Aksine herkez bize yemeğe gelir. Çok misafirim gelir. Gerçekten çok.

Bebegimin kıyafetlerini daha şimdiden h&m den sezon sonu dan 10-15 RL ye aldım. Vallahi de etiketleri üstünde. Gösterim.

Ama yeri geldi oyuncağının dahi Fisher price dan aldım. Beslenme gereçleri zaten hep avent den.

İzah edilebilir bir şey mi? Bilemem. Ama çok misafirim gelir, hic bir şeyi ziyan etmemek için ugrasirim. Yani krem santim dahi artsa, onu bzuluga atarim. Çöpe tamam.

bir ınsanın karı koca çocuk en az gecınmesın ıcın 5 bın lazım. 2 çocukla yetmez zaten.ev kıraları en az 1700

kesinlikle, anadolu yakasında görece makul fiyatlı olan en nezih bölge maltepe. biraz kadıköyle doğru gittikçe fiyatlar uçuyor.
arada çok uygun evler de denk geliyor, bir arkadaşımın karşı dairesi 1200 e gitti mesela, eski bina ama bakımlı 3+1, tanıdık kimseyle kapı komşusu olmamak için tercih etmedim ama böyle geniş geniş tanıdıklara sorularak aranırsa bulunur gibi geliyor.

şu an nerde 850 oduyorsunuz çok ıyıymıs

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…