Anket Hapşıran Birine Neden Çok Yaşa Dersiniz ?

Hapşıran Birine Neden Çok Yaşa Dersiniz ?

• Ankete Katılan
    48
otobüste orda burda hiç tanımadığı birine dahi çok yaşa diyenler vardır ki
ben demem açıkçası..
hiç tanımadığım birini sen de gör demek zorunda bırakmak gibi gelir bana :))

ama sevdiklerime üstüne basa basa uzun yaşa,güzel yaşa derim...

çok kesin olmamakla birlikte sanırım hpşurduğumuz anda kalbimiz dururmuş
o sebepten diye duydum..
ama net bir bilgi değil,söyliyenlerin yalancısıyım
:))

hapsiran elhamdülillah derse, yerhamükallah derim.
bisey demezse güzel yasa iyi yasa felan derim. tanidiksa tabii ki. tanimadigim birine demem.

genelde alışkanlık olduğu için denilir ama kalp bir anlık durduğu içinde denir pek kimse bilmez

Sadece kalp değil,diğer organlar da bi an durur sonra tekrar çalışmaya başlarmış hapşırma anında...diye okumuştum.O yüzden "çok yaşa" deriz.

bir taraftan aliskanlik bir taraftanda bir anlik bir duraklama oldugu icin bende cogunlukla cok yasa derim , ama aslinda kisi elhamdulillah dediginde bizde yerhamükallah dememiz gerekiyormus....

Ben çok yaşa demem.İyi yaşa derim. Çok yaşayıp sürüneceğine yeteri kadar yaşa ama mutlu ol...

Ayrıca ne kadar doğru bilmiyorum ama çok yaşa demek Allaha şirk koşmak gibiymiş.Kimin ne kadar yaşıyacağını Allah bilir sadece.Bunu duyduğumdan beri iyi yaşa diyorum.Be daha mantıklı geliyor..

Neden dediğime gelince kalbin anlık durmasından dolayı

eskiden hapşurunca ölüyor zannederlermiş onun için çok yaşa denirmiş şimdi ise gelenek oldu

hapşırınca kalp bir anlık dururmuş.bu yüzden olsa gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…