Aslında bir derdim yok, sadece bir konuyu merak ettim, sohbet etmek istiyorum bana yardımcı olabilir misiniz

Yurt dışindayim. Kv kendisine karşı teyze diyorum. Kp e dayı diyorum 😅 ne o ya anne baba. Annem babam degilki

Anne baba derdim bir zamanlar kendilerine dışarıyada kaynanam kayınperderim diye şimdi ise hiçbir kelimeler zamanla değerini kaybetti😉ama Allah rahmet eylesin kayınpederimi cok severdim halende cok severim 🙂

-gil takisi tartismasina 1 ay once burada son noktayi koymustuk diye hatırlıyorum. Türkçe'mizde olan ve yaygin kullanılan bir ek, sizin bizim kullanmamamiz varligini reddetmemize gerekce degil.

Her neyse, ben hanim diyorum kaynanama, eskiden anne derdim, birilerine bahsederken esimin annesi diye anlatiyorum

Kendilerine anne baba diyorum ya da seslenmiyorum ama bana çok saçma geliyor niye eşimizin annesine babasına anne baba demek zorundayız ki keşke bu zorunluluk kalksa hiçbir şekilde ne ben onların kızıyım ne de onlar benim annem babam. Sosyal ortamda x nin annesi babası ya da kaynana kayınbaba şeklinde hitap ediyorum.

İyi akşamlar hiç soruyu uzatmadan soracağım.
Bir gelin kayınvalidesine ve kayınpederine annem babam mı der yoksa anne baba mı
Son olarak birine karşı bahsederken kayınvalidemgil mi diyorsunuz ya da kaynanamgil kayınbabamgil mi yoksa annemgil babamgil mi
Gil nedir ya nedir? Yok anamgil yok babamgil

Anne baba derim niye annemmmm babammm diyeyim

Anne baba da demem annem babam da demem. Çünkü değiller. Anne baba demeyi samimiyetsiz ve mantıksız buluyorum. Söz ederken de genelde eşimin annesi babası derim . Benim kv benim kp gibi şeyleri boş bulunursam kullanırım . Sahiplenmiyorum çünkü. Eşimin bir şeyleri derim genelde :) bnm bir şeyim gibi gelmiyorlar

Arkadaşlar herkes laf etmiş ama -gil yöresel bi şey ve gayet de bizim oralarda kullanılıyor. Siz sevmiyosunuz diye şiveyi bu denli eleştirmeniz çok anlamsız. Neyse konuya gelecek olursam yanlarında anne baba bahsederken de kayınvalidem diye bahsederim.

kendilerine anne baba, başkasına bahsederken kp kv. kuantum fiziği değil sonuçta,üç aşağı beş yukarı herkes böyle yapıyordur. gil leri bilemeyeceğim

Bir gelin kayınvalidesine ve kayınpederine annem babam mı der yoksa anne baba mı
Son olarak birine karşı bahsederken kayınvalidemgil mi diyorsunuz ya da kaynanamgil kayınbabamgil mi yoksa annemgil babamgil mi
Ben kendi anneme babama bile annem babam dediğimi hatırlamam çok fazla. Kayınvalide ve kayinpedere de demiyorum o sebeple. Anne, baba şeklinde hitap ediyorum. Birine bahsederken de kayınvalidem kayinpederim diyorum.

Anne baba diyorsunuz ama smdi moda mesela kv adı Ayşe ise Ayşe anne diyebilirsiniz bahsederken ben direk kaynanam diyorum bence gayet onun icin ideal bir terim anne de demekten vazgeçtim çok yıprattı:)) sen siz filan diyorum belli biseyden sonra böyle oluyor gil mil nedir yahu

Bu tarz takıntılarım yok x annem x babam derdim tanımayan birine bahsederken kv kp

Bizim is yerinde biri eşinin anne babasından bahsederken annem babam diye bahsediyor, mesela annem şöyle yaptı deyince kendi annesinden mi esinin annesinden mi bahsediyor anlasilmiyor. Bana çok saçma geliyor bu gıyabında konuşurken kayınvalidem kayınbabam demek daha doğru bence ya da eşimin annesi. Kaynanam vs demeyin bence kulağa cok kaba geliyor çünkü.

X