Hanımlar peki siz evlenirken çeyize çok masraf oldumu ?

su ana kadar(5 aydir ceyiz duzuyorum) 7000 l tharcamisimdir daha alinacak bi suru sey var buyuk esyalara hic bakmadik...

Son düzenleme:
3 bin harcamışım
beyaz eşya vs yok
süpürge falaln da yok
dantellerde sarılmadı henüz
kampanyada olan kaliteli şeyleri alıyorum
ama paraları toplayınca şaşırıyorum nasıl bukadar oldu diye
iyiki yavaş yavaş almışım yoksa
bu aldıklarımı alamazdım ben

benimde daha çok eksiğim var ama bende çok harcadım şimdiden...özellikle ilk acemiliklerimde araştırmadan hoşuma gideni pahalıda olsa aldım ama artık akıllandım araştırıyorum sonra alıyorum :)

sadece mutfaktaki kap kaçak ve bikaç nevresim takımı 5000 tl oldumafoldumbenAllah ev kurcaklara sabır versin:kahve:

1 ay önce sadece 6 parça küçük ev aletine +bulaşık mah. 1100,00 Tl para ödedim. Ki ondan önce de yemek takımı tencereler, ıvır zırıvr basit hesap 4000,00 TL. oturacağımız Evin tadilatı yaptırıyoruz yardım edeyim dedim 6000,00 TL. Ki daha ortada mobilyalar yok... Bu sadece benden çıkan para. Yani erkek tarafının cebinden ne kadar para çıkıyorsa rahat olun ki kız tarafından da okadar para çıkıyor. Allaha Şükür Çalışıyorum ve çeyizlik eşyalarımın çoğunuda annem aldı. Bununlada bitmiyor ki daha NİŞAN var. Büyük nişan yapacağız ki nişanıda kız tarafı yapıyor En az 2000-3000 TL (salon,kıyafet,bohça vs.) Kaç etti 13000,00 TL. Düğün geldi çattı...Kına gecesi var sırada çalgılar felan hep kız yapıyor 1000,00 de öyle gitse Damadın damatlığı ayakkabısı gömleği vs. 1000,00 de o tutsa 15000.00- Anlıycanız evlenmek kadar pahalı bir şey yok. Evlenene kadar maddi bukadar sıkıntı çekiyoruz inşallah Allah Herkezi rahat ettirip bir ömür boyu Mutluluk verir....
:kahve: Daha çooook çalışmak lazım....:hulya:

Son düzenleme:
bende daha beyaz eşya falan yok ev tekstili banyo için ve yatak oadaıs için aldıklarım var ama çok para harcadım...Rabbim hepimize yardımcı olsun inşallah...

ben daha pek bişey almadım ama 2 bin tl kadar harcandı.. ufak tefekleri hesaplamadım bile.. ceyiz düzmek masraflı..

kız tarafı daha çok masraf yapıyor bence her zaman.
En basiitinden bir tel süzgeç en az 2-3 lira
gerisini siz düşünün artık :)
Erkek tarafının aldığı şeyler mobilya olduğu için göze görünüyor, yoksa kız çeyiziyle bir olur mu hiç

bende kısmetse seneye evleniyorum gerçi ortada nişan yok ama aileler tanışıyor bizde snelerdir birlikteyiz daha hiçbişiy almadım acaba tahmini ne kadr gider yatak odası ve mutfak

kız tarafı daha çok masraf yapıyor bence her zaman.
En basiitinden bir tel süzgeç en az 2-3 lira
gerisini siz düşünün artık :)
Erkek tarafının aldığı şeyler mobilya olduğu için göze görünüyor, yoksa kız çeyiziyle bir olur mu hiç

kesinlikle katılıyorum

ewt kızlar katılıyorum kız ceyızı ınce oldugu ıcın pahalı tutuyo erkeğin kaba alıyolar aldıkları gözkuyor.bende ıyısı olsun dedım aldım hısar ceyız seti 1300 yemek takım 400 aldım.yatak odasını aldım 2000 sımdıden 3500.nevresım aldım özdılek tac 130 tuttu.dun 2 pike aldım teflon 30 ona korkmaz gunluk tencere 100 tuzluk baharatlık vs...onlardan tutdahada alıyorum kahvaltı setı begendım :( 250 kutahyadan sırıcı onu alacam henuz almadım.yatak ortu baktım 300 baslıyo suslu fırfırlı falan pamuk saten nevresım perde halı aklıma gelmeyen daha neler neler alıncak. bornoz seti aldım 125 kampanaydan ankara forumda özdılekde kampanya var buarada.günlük yemek takım porland 50 bir takımda daha dusunuyorum ayay daha aklıma gelmıyen ıhtıyaclar dusunun.eksık bıtmıyor nısnalım ve ben yapıyoruz hepsini kız taraf su olsun erkek taraf bu olsun denılmedı ortak yasam beraber kazanıp bereber öducez.nısanlım mobılyaları ödedı.bende kendımın bır kısmını ödemeye dama dugune kadar sonra bırlıkte sanırım ayy bide bulasık makına var oda ınox ıstıyorm oda 1000 cıvarı.ama su var daha dusuk baska modellerde baska uygun fıyat tabıkı alınır ben tıtızım ıyısı oldum dedım cıktım yola.ama Rabbım saglık sıhhat versın can sag olsun ödenir.evım ıcın yuvam ıcın alıyo olmanın onları kullanmanın hıssı guzel öderiz inş.ama kız ceyızıde pahalı yorucu.yapan ıcın tabı.bıde kızlar arnkarada yasayanlar moda carsısında girişde cemın teflon ve kalpli seti 10 tl idi.bıde gene aynı katta pıkeler 10l dusmus hemde battal boy.güzeldi ihtiyac bence bir fıkır olsun benden sıze düşünene varsa bakabılır.herkesın dıledıgınce olsun herseyı.Rabbım agız tadıyla kullandırmayı nasip etsin herkese içi sırada bana inş.

Son düzenleme:
Ben sadece yatak odasını 4500 TL aldım...Bone china yemek takımına 1400 TL verdiöm.Jumbo çatal bıcak aldım 1300 TL havlu bornoz setleri soleyden 700 TL ödedim...Daha ıvır zıvırları hiç saymıyorum bile.Düşünün...

ben almanyaya gelin geldim ceyiz hic alinmadi ne anne nede kaynana tarafimda hic birsey görmedim ve herseyi kendimiz aldik halada eksik bitmiyo aliyoruz :delphin: :delphin:

bende dogma büyüme almanyaliyim ama allah razi olsun annemler herseyi eksiksiz yapti tabi unutumuz bazi seyler sonradan aklima geldi ama onlarida ben aldim annemlerin vazifesi haric KAYNANAM lar bir igne almadi...herseyi esimle biz aldik evlendikten sonra biz ödedik...yetmezmis gibi dügün parasinida aldilar cok birsey yapmislar gibii....

Back
X