Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
okuyunca dudağim uçukladi zçtim demektir ben![]()
salon takımı mobılya halı perde hersey dahıl esım aldı
beyaz esya olarakta sadece camasır makınesını aldı
ama allah razı olsun annem babam ve abımler
yatak odası ve oturma odası mobılya ve halı perdelerı
bulasık makınesı, fırın, buzdolabı ve mıkro dalga dahıl tum beyaz esyalar
banyonun etajerıne kadar tum banyo
korıdorlar ve mutfak perde halıları herseyı benım aılem aldı
uzerıne de hazırladıkları belkı 3 kızı gelın edecek kadar ceyız de cabası
bızde adıl bır paylasım olmadı cunku esımın aılesınden hıcbır destek olmadıgı ıcın benım aılem elınden gelenı yaptı
esımın aldıkları ve gırdıklerı tum borcları da tam 1,5 yılda ortak calısarak odedık
ama yıne de en kotu gelın benım cunku ben akrabaları degılım
bu aldıklarıma bana nısan ve kına kıyafetımı bıle almayan 8 adet esımın kardeslerı ve anne babasına hazırladıgım hedıyelık bohcalar dahıl degıl.
ıc camasırından, gomlek ve seccade bır suru vırt zırt seylere de ayrıcapara verdım bıde
cok pısmanım ama sımdı ben kendımı cok yıpratmısım dugun asamasında
bizde öyle değildir, kızın çeyizine önem verilir...
komple yatak odası, buzdolabı ve televizyon hariç diğer beyaz eşyalar, bütün mutfak eşyaları kıza aittir..
kız tarafı yapar...
evet siz bayağ masraf yapmışsınız bizimkiler okadar masraf yapmazlar..erkek olsam dört dörtlük yaparlarda....
hem kız veriyorum hemde üstüne bir dünya paramı harcıycaklar.i..babam alsın oğlan tarafı der..çeyizimi en güzel yaparlar ama sadece kız tarafının alması gerekenleri...
gerçi bu gidişle çeyiz falan yapamam çünkü benim babam beni vermez :roflol: kaydirigubbakcemile
annem yıllardır birşeyler biriktiriyordu.onların arasından sadece bir kilim, yemek takımı ve kaşık çatal takımını aldım..bir de annem çok ısrar ettiği için örtü,yatak örtüsü v.s.
onun dışında benim bulaşık mak ve çamaşır vardı.eşim de fırın ve buzdolabını aldı.perdeleri ödedi.
ben de küçük ev aletlerini de boynerden aldım komple( iş yerinden hediye vermişlerdi teşekkür belgesi ile birlikte-beleşe getirdim yani-tatlicadiarzu-)..diğer herşeyi borçlandık, eşim arkadaşlarından borç aldı kimi şeyi taksit yaptık..şimdi yavaş yavaş birlikte ödüyoruz..
ama şunu söyliyeyim evimde herşeyim var Allaha şükür ve hiç te öyle 40 milyarlar kafamçokkarıştıfilan harcamadık.taş çatlasa her şey dahil 25 filan. okadar bile değildir yani.
Evet ortak harcamamız 40 milyar civarı...Bunu bu topikte bir tek ben söyledim..Çok mu inanılmaz geldi??:1no2:Bunu yazarken kesinlikle övünmek amacıyla söylemedim.
.Her şeyin iyisi olsun,markalısı olsun istedim,durumumuz müsaitti aldık..Budur...
Allah evlenmek isteyenlere ,ev kurmak isteyenlere yardım etsin..Yuva kurmak kolay değil..
ortak harcamamiz demişsin canim..sanirim buna herşey dahil oluyor..ozaman pekte fazla degil..benim sadece mutfak malzemesi denen aletler,takimlar vs 20000 tuttu..ama ben acikca diyorum kazik yedim :) evet hepsi güzel markalar,kaliteli şeyler ama ayni şeyleri peşin parayla ve toptancilardan alsaydik yariya inecekti..
tüm bekarlara tavsiyem..benim gibi ceyiziniz yoksa sakin taksitle almayin..onun yerine paranizi biriktirin gidin toptancilardan peşin alin![]()