Hanımlar kocalarınızı saklayın çünkü "yiyoruz"

İş arkadaşınıza selam vermemek anormaldir. Akrabanıza selam vermemek anormaldir. Arkadaşınıza selam vermek anormaldir. Eşinize selam vermemek anormaldir.

Başka hiçbir muhabbetinizin olmadığı komşuya selam vermemek anormal değildir.

Selam verirseniz bu ilave bir kibarlık sadece. Olsa da olur, olmasa da olur. Huzur bozuyorsa olmasa daha iyi olur.

Burada not olarak belirteyim, komşusunun konu sahibine sarf ettiği sözler gerçekten hiç hoş değil. O duruma hiçbir sözüm yok. Sadece olaya bir de daha geniş açıdan bakıyorum ve bazı kullanıcılar tarafından yapılmış olan genellemelerin hatalı tarafını gösteriyorum.

Vallahi ben göz göze geldiğim her insana selam veririm.
Selam veremiyorsam tebessüm ederim.
Eşim bundan kıskanclık cıkarırsa ben o eşi gram takmam.
Bu nasıl bir şey ki ''komsuya selam vermeyeceksin'' ''tamam hayatım''. Yemek yemeye de izin istesin tam olur.

Hayatını kıskanclık paranoyasında kıvranan eşlere göre ayarlamak zorunda değil hiç kimse.
Adam eşi yokken ''NORMAL İNSAN'' olmaya çalısmıs hepsi bu. Anormal olan kadın bir de bu anormal kadının sözlerini dinleyerek saçmalıgı pekiştirmenin anlamı yok

Bir defa yazdım, tekrar yazıyorum. Adamın eşi yanındayken sizi görmezden gelmesi, eşi yokken bir anda dünyanın en kibar erkeğine dönüşerek gülümseyip selam vermesi çok manidar.

Demek ki eşinin rahatsız olduğunu bile bile sürdürüyor bu hareketi. Bu tabi ki eşi ile kendi arasındaki sorundur, sizinle hiçbir ilgisi yok. Belki kadın aşırı hassastır/kıskançtır vesaire ama burada kadının haklı olduğu bir nokta varsa o da şu: Bu adam size gülümsemezse, selam vermezse düşüp ölmez. Sizinle hiçbir sosyal bağ kurma mecburiyetinde değil. İş arkadaşı değilsiniz, akrabası değilsiniz ki size selam vermemesi kabalık olsun.

Kısaca, ortada bir sorun var ve muhtemelen beyfendiden kaynaklanıyor.
Tek yapmanız gereken biraz empati kurup adamla selamlaşmayı bırakmak. Kadın da yakanızdan düşer. Onların ilişkisini, kıskançlıklarını, özgüvenlerini sorgulamak da burada kimseye düşmez. Çünkü ikisinin neler yaşadığını siz dahil hiçbirimiz bilmiyoruz.

Ayrıca bütün ilişkileri, bütün tepkileri bu örnek üzerinden genellemeyi bırakalım. "Evli bayanlar kocanızı saklayın biz koca yiyoruz" gibi ifadeler gerçekten itici.
Evli veya bir ilişkisi olan erkekleri bir nevi mücadele olarak görüp onlara yoğunlaşan kadınlar olduğu, bir kısmının ise evli-bekar hiç kafasına takmadan canının istediğine aşık olduğu bilinen bir gerçek. Siz bunlardan bir tanesi olmayabilirsiniz ama bu öylelerinin varlığını inkar eden genellemeler yapmak anlamına gelmemeli.

İnsanların deneyimleri sonucu geliştirdikleri hassasiyetlere saygılı olmanın kimseye zararı olmaz.

Şimdi abartmalarınızdan başlayalım. Adam karısı yokken birden "dünyanın en nazik insanı" olmuyor "insan" gibi selam veriyor bu birincisi. Kadınla empati yaptığım yer "Karısı rahatsız oluyodur anlarım problem etmedim" cümlesinde gizli. Burda adamla selamlaşma derdine düşmedim ben selamlaşmayı kesersiniz demişsiniz. Elbetteki öyle yaptım. İlişkileri beni ilgilendirmiyosa, bakın burayı dilkatli okuyun ; beni asansör önünde laf sokmak için durdurmayacak. Mesele bu hanımefendi ben komşuyu çevirip "bana bak sen kocanı kıskanıyomusun yoksa bizden" mi dedim? Kadın beni bizzat ilişkilerinin içine kendi sokmaya çalıştı pek tabikide eleştiririm.

Genellemeye burdaki onca kadın takılmadı çünkü genelleme onlara değildi.Genelleme yapılan insanlar bu zihniyete dahil olanlar. Onlarada bu genellemeyi yapmaktan inanılmaz zevk alıyorum. Şayet o zihniyetteki insanlardan biri karşıma geçip beni aşağılıyorsa benim onun kıskançlığını eleştirmem veya bu genellemeyi yapmam fazlasıyla minnoş bir hareket

Bilmiyorum tüm yazılanları okuyamadım, yazacaklarımdan daha önce bahsedilmişse affola.
1. Kadın seni anlayabilecek zeka seviyesine sahip değil, bırak senin ayak üstü söylemini anlamayı oturan kişi değişmiş kadın bunu hala çözememiş.
2. Kocasını böyle köşeye sıkıştırarak resmen başka kadınları özendiriyo, teşvik ediyo farkında değil.

vallaahi kadinin sözleri iyi cesaret
kadin belliki kocasina güvenmiyor
ayrica 24 saat sex düsünen bir ülkede artik herkes kafayi yemis
isiniz zor
valla

Şimdi abartmalarınızdan başlayalım. Adam karısı yokken birden "dünyanın en nazik insanı" olmuyor "insan" gibi selam veriyor bu birincisi. Kadınla empati yaptığım yer "Karısı rahatsız oluyodur anlarım problem etmedim" cümlesinde gizli. Burda adamla selamlaşma derdine düşmedim ben selamlaşmayı kesersiniz demişsiniz. Elbetteki öyle yaptım. İlişkileri beni ilgilendirmiyosa, bakın burayı dilkatli okuyun ; beni asansör önünde laf sokmak için durdurmayacak. Mesele bu hanımefendi ben komşuyu çevirip "bana bak sen kocanı kıskanıyomusun yoksa bizden" mi dedim? Kadın beni bizzat ilişkilerinin içine kendi sokmaya çalıştı pek tabikide eleştiririm.

Genellemeye burdaki onca kadın takılmadı çünkü genelleme onlara değildi.Genelleme yapılan insanlar bu zihniyete dahil olanlar. Onlarada bu genellemeyi yapmaktan inanılmaz zevk alıyorum. Şayet o zihniyetteki insanlardan biri karşıma geçip beni aşağılıyorsa benim onun kıskançlığını eleştirmem veya bu genellemeyi yapmam fazlasıyla minnoş bir hareket
Tartışmaya hazır konumdasınız ve cevaplarınız ortaokul münazarası tadında. "Dünyanın en kibar insanı" konuyla çok da ilgisi olmayan bir ifade ama haklı olmak konusunda o kadar takıntılısınız ki oradan başlamışsınız karşı çıkmaya. Biraz rahat olun. Bütün dünya size karşı değil.
Bundan önceki iki mesajımda söyleyeceğimi söyledim ve şimdi, münazaralardan hoşlanmadığımdan dolayı, bu konuyu takip etmeyi bırakıyorum.

Tartışmaya hazır konumdasınız ve cevaplarınız ortaokul münazarası tadında. "Dünyanın en kibar insanı" konuyla çok da ilgisi olmayan bir ifade ama haklı olmak konusunda o kadar takıntılısınız ki oradan başlamışsınız karşı çıkmaya. Biraz rahat olun. Bütün dünya size karşı değil.
Bundan önceki iki mesajımda söyleyeceğimi söyledim ve şimdi, münazaralardan hoşlanmadığımdan dolayı, bu konuyu takip etmeyi bırakıyorum.

Lütfen takipte kalın bu münazaranın ortaokul tadında olabilmesi için size ihtiyacımız var..

İyi yapmışsın valla.. Bu kadınlar eşlerini bulunmaz hint kumaşı etraftaki genç, güzel kızlarıda bi ''koca çalıcı'' gibi duşunuyorlar heralde..:KK53:

burası forum, resim cizip yollamam mı daha uygun olurdu?
keske herkes düsüncelerini "mantıksız, sacma" ve hatta cirkin benzetmeler yaparak karsı tarafın düsüncelerini yanlıslamaktansa sizin eleştirdiginiz uzun yazılara basvursa.

yanında eşi varken bakan kadınlara tasma takılması gerektigini söyleyen sizsiniz. dolayısıyla alıntıladıgım uye de siz oldunuz.
Bence alinti yapmaniz gereken kisi konu sahibi olmaliydi.
Cunku once o eslerimize tasma takmamiz gerektigini savunuyor

Bence o gerzek adamın,karısı yanındayken selam vermediğini anladığınız an selamını almayı kesmeliydiniz. Belli ki birinin kocası olmayı başarmış ama 'birey' olmayı başaramamış.
Kadına gelirsek;kelimeler yetersiz...

Bence alinti yapmaniz gereken kisi konu sahibi olmaliydi.
Cunku once o eslerimize tasma takmamiz gerektigini savunuyor

Sizin yanlış anladığınız şey şu; Ben evliler eşlerine tasma taksın demedim. Bana bu muameleyi yapacak kadar gözü dönen insanlar gelip ona buna çatacağına yani hırsını 3. Kişilerden alacağına, kendi kocasıyla çözsün. Yani evli olan herkesin bunu üstüne alınması gereken bir durum yok. Komşusunu durdurup aşağılayanlar veya buna benzer tavırlar sergileyenler üzerine alınsa yeterli.

Adamın gözü dışlardaysa olay bıtmiştır zaten bır fırsat zaman buldugu anda aklındakılerını gerceklestırecektır

Zaten ben olay çıkarıyorum,kavga ediyorum demedim. Eşimi karşı tarafın edepsizliğinden dolayı yargılayacak değilim.
Ayrıca dediğinizden yola çıkarsak, bende çift gördüğüm erkeklere bakıp durayım- erkek bakarsa suç olsun. Benim bakmamın karşı tarafımdaki hanımı rahatsız etmesi de cebimde kalsın.
Yaparsınız yapmazsınız karışamam bu yapan kişilere de siz karışamazsınız çünkü bu kişinin karakteridir. Benim demek istediğim bayan eşinize bakıyor diye sizin diğer bayanlara karşı önyargınızın oluşmasının kötü bir şey olduğu. Ayrıca bende size kavga ediyorsunuz olay çıkarıyorsunuz demedim. Herkes herkese bakabilir tanıdığını zannedebilir ve daha bir sürü şey. Eşiniz bakmıyorsa kim bakarsa bakar sorun değil bunun ve bunun gibi sorunlar yüzünden sizin gibi insanların önyargıları oluştuğu için ev ilanlarına baktığımızda detaylarda bekara ev verilmez yazıyor. Bu bir örnek sadece.

Oha artık. Ne terbiyesiz bir kadınmış. O kadar güzel vermişsin ki cevabını okurken benim bile içim rahatladı...

Sizden önce de kötü biri oturuyormuş.. Kadın bir de siz meslela bakımlı hoş kızlarsanız kocasının hareketinden anlamıştır..
eleştirdiğiniz komşudan pek de farkınız yok. önceden oturan kişinin iyi mi kötü mü biri olduğunun karar mercii siz değilsiniz.

eleştirdiğiniz komşudan pek de farkınız yok. önceden oturan kişinin iyi mi kötü mü biri olduğunun karar mercii siz değilsiniz.

Konu sahibi ben değilim. Konu sahibinin yazdığı şeyi yazdım. Okumadan sallama yazıp durmayın. Benim ne yazdığımın karar mercii de sen değilsin. Ben de yazayım öyleyse o komşudan senin de de farkın yok.

Konu sahibi ben değilim. Konu sahibinin yazdığı şeyi yazdım. Okumadan sallama yazıp durmayın. Benim ne yazdığımın karar mercii de sen değilsin. Ben de yazayım öyleyse o komşudan senin de de farkın yok.
konu sahibi komşunun "sizden önce hayat kadını oturuyordu" dediğini yazmış, siz de "sizden önce de kötü biri oturuyormuş" yazmışsınız. hayat kadını olmanın bi insanı doğrudan kötü biri yaptığını düşünüyosanız bekar olmanın hayat kadını olmakla eşdeğer olduğunu düşünen komşuyla çok ortak noktanız var. ahlakçılık, kötü niyet ve önyargı.

konu sahibi komşunun "sizden önce hayat kadını oturuyordu" dediğini yazmış, siz de "sizden önce de kötü biri oturuyormuş" yazmışsınız. hayat kadını olmanın bi insanı doğrudan kötü biri yaptığını düşünüyosanız bekar olmanın hayat kadını olmakla eşdeğer olduğunu düşünen komşuyla çok ortak noktanız var. ahlakçılık, kötü niyet ve önyargı.

Daha yeni üye olmuşsun bunları yazmak için mi üye oldun. Muhattabım sen değilsin.

X