• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hanımlar iki arada bi derede kaldım, yardım lütfen.

LolaBunnyy

Üye
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2014
933
110
23
34
Diğer
Kızlar günaydın.
Koşa koşa size geldim, yardıma ihtiyacım var.
Benim çok tatlı bi derdim var ama bunu gerçek bir dert haline getiren birde kocam.

Şuan hiç istemediğim bi yerde istemediğim bi pozisyonda (sekreterlik) çalışıyorum.
Önlisan muhasebe bölümünden mezun oldum, o sıra nişanlandım mecburiyetten bu işe girdim sonrada evlilik ve sorumlulukları derken uzun süredir burdayım. Ama hiç kalıcı olarak görmedim burdaki işimi, hep daha iyi bi iş bulma amacım vardı. Ancak çocuk düşündüğümüz için burdaki haklardan mahrum olmamak adına hamile kalırım doğum yaptıktan sonra başka bi iş bakarım diyordum.

Şimdi daha önce çalıştığım (okumadan önce) kurumsal,köklü,büyük bi firmadan bi teklif aldım. Ve uça uça kabul ettim tabiki. Bugün buradaki patronuma istifamı vericem ay sonundada diğer firmaya başlicam inşallah.

Şimdi sorun 1 : Eşime çocuk planını biraz daha ertelemek istediğimi söyledim. Bana kalsa 1 sene ama en kötü ihtimal 3-4 ay daha erteleyelim dedim.
Şuan benimle konuşmuyor :50:

Onun yaşı 27 benimki 24 yaşlarımızda çok genç ama ona göre öyle değil.
Konuş, izah et demeyin çünkü her yoldan anlattım.

Bizim maddi durumumuz çok parlak değil, ben çalışmak zorundayım. Ben çocuk yapmayalım demiyorum ki şu yeni işe bi alışayım, yaparız diyorum yok nuh diyor peygamer demiyor. En son ''ben keyfime evde oturuyorum da mı çocuk yapmıyorum, ben çalışmak zorundayım'' diye ince bir imada da bulundum.
Zaten şuan maddi durumumuz vasat, mantıklı olan çocuk için beklememiz ama eşime bunu anlatamıyorum.

Birde size sorarım; işe girer girmez pat diye hamile kalmam işveren açısından da yadırganmaz mı?

''Tamam istemiyosan'' falan dedi ama ikna olarak değil sinirle. Ki bu biyolojik olarak eşimin elinde olan bişey, benim napmam lazım şimdi?
Eğer tekrar d.k hapına falan başlarsam tefe koyar bu adam beni:1:
Velhasılkelam istemiyorum kardeşim dedim kestim attım.

2. sorun ise; ben muhasebeden mezun olalı 3 yıl oldu ve hiç muhasebe yapmadım. Gideceğim yerde 6-7 kişilik bi muhasebe depertmanı.
Orada bana bişey sorsalar şunu biliyormusun diye öylece kalırım:37: Şuan bi edebiyatçı muhasebeden nekadar anlarsa okadfar anlıyorum yani :18:

Patronum bana hiçbişey sormadı ''tandığımız bildiğimiz birisin aileden gibisin senin gibi eleman herzaman isteriz'' gibi şeyler söyledi ama adam okuyup geldiğim için biliyorum mu sanıyor anlamadım. Gerçi karısına muhasebe yapmadığımı söyledim:26: Karısıda aynı departmanda.

Tamam programı falan onlar öğreticekler ama ben teoriyide unuttum.

20 gün gibi bir sürem var bilgilerimi biraz canlandırmak için napabilirim, en azından muhasebeye çok yabancı biri gibi görünmemek için.
Gittiğimde muhasebe şefine durumumu izah ettiğimde beni nasıl karşılayacaktır sizce?

Sevgili Lola
Önce iş konusuna değineceğim.
Daha önce sekreter olarak çalıştığını biliyor bu adam değil mi? O halde muhasebe tecrübenin olmadığını emin ol biliyordur.
Ayrıca 24 yaşında bir insan ne kadar tecrübeli olabilir ki, senden büyük beklentileri olmadığından emin ol iki.
Muhasebe departmanına alınan elemanlar genelde tecrübesiz olup yetiştirilmek üzere alınır. Zaten bir iki dinozor vardır orada işleri götüren. Benim çalıştığım yerde hep öyledir, hiçbir şey bilmeden gelir muhasebeci, burada yetişir. Sen sana bir şey sordukları zaman bilmiyorsan gösterirseniz yaparım gibi ukalalıktan uzak, mütevazi tavırlar takınırsan gösterirler. Zaten amaç ön işleri yaptırmak neden göstermesin ki. Ancak bizim burası bundan sonra bayan muhasebeci almayacak
Malum doğumdan ve geri kalan işlerden dolayı. Girer girmez hamile kalman ön yargı yaratmaz desem yalan olur yaratır.
Ha şunu diyeceğim şu an çalıştığın yerde bayadır çalışıyorsan patronundan çıkış verip tazminatını vermesini rica edebilirsin. Verir mi bilmiyorum da denemekten zarar çıkmaz.

hangi pozisyonda çalışacağını belirtmedilermi.sonuçta şunaki işini biliyorlar

Sevgili Lola
Önce iş konusuna değineceğim.
Daha önce sekreter olarak çalıştığını biliyor bu adam değil mi? O halde muhasebe tecrübenin olmadığını emin ol biliyordur.
Ayrıca 24 yaşında bir insan ne kadar tecrübeli olabilir ki, senden büyük beklentileri olmadığından emin ol iki.
Muhasebe departmanına alınan elemanlar genelde tecrübesiz olup yetiştirilmek üzere alınır. Zaten bir iki dinozor vardır orada işleri götüren. Benim çalıştığım yerde hep öyledir, hiçbir şey bilmeden gelir muhasebeci, burada yetişir. Sen sana bir şey sordukları zaman bilmiyorsan gösterirseniz yaparım gibi ukalalıktan uzak, mütevazi tavırlar takınırsan gösterirler. Zaten amaç ön işleri yaptırmak neden göstermesin ki. Ancak bizim burası bundan sonra bayan muhasebeci almayacak
Malum doğumdan ve geri kalan işlerden dolayı. Girer girmez hamile kalman ön yargı yaratmaz desem yalan olur yaratır.
Ha şunu diyeceğim şu an çalıştığın yerde bayadır çalışıyorsan patronundan çıkış verip tazminatını vermesini rica edebilirsin. Verir mi bilmiyorum da denemekten zarar çıkmaz.

Şuan ne iş yaptığımı sormadı ama karısı muhasebe yapmadığımı biliyor.
Ben orada muhasebe departmanındaydım daha önce o yüzden bildiğimi sanıyor olabilir ki aslında patronun ne bildiği çok önemli değil. Çünkü ben girdikten sonra ıradaki muahsebecilerle haşıneşir olacağım onlar öğretecekler yani.
Adam benim tecrübemden ziyade tanıdığı için alıyor gibi bişey. Bide karısı çok sever beni, o tekrar alınmam için ön ayak olmuş sanırım.
Ama bende gittiğimde kimseyi mahçup etmek istemiyorum, evde baktım hiç musasebe kitabım da yokmuş :26: Üstten de olsa azcık terimlere falan göz gezdirmek istiyorum. Nette falan bulabilirmiyim?

Bir bölümden mezun olmak ayrı bir şeydir. Tecrübe ayrı..
Seni arayıp iş teklif eden kişiye karşı açık olmalıydın.. Tamam ben muhasebeden mezunum ama iş tecrübem yok ama çabuk öğrenirim, demeliydin..
Ki ilerde bi problem çıktığında "ben size en başında söylemiştim" diyebilesin...

Önceki soruya da gelirsek..
Bana göre işe girer girmez hamile kalman ilginç olur.. Ama ben 1 hafta sonra 4. ayıma giricem, kimse hamile olduğumu bilmiyorum. Dış görüntüden belli olmadığı sürece anlamazlar.. Ama karnın bi anda çıktığında aaa bu hamileymiş diyebilirler.. Maddi durum bi tarafa, işe girer girmez hamile kalman doğru değil...

Son düzenleme:
Erkekler böyle mantıklı kadınlara sahip olduğu için hallerine şükretmiyorlarda,
kalkmış birde üstüne trip atıyor size..
Siz geleceğinize yönelik düşünüyorsunuz, o ise keyfine göre düşünüyor..
Bigün konuşmaz, iki gün konuşmaz, üçüncü günü konuşur..
Yani ne kadar uzatabilir ki bunu..
İşle ilgili de bence çok takıntı yapmayın, yetiştirirler sizi orda..
Zaten patronunuzda muhasbeyi çok iyi bilmediğinizin bilincindendir merak etmeyinn :34:

Şuan ne iş yaptığımı sormadı ama karısı muhasebe yapmadığımı biliyor.
Ben orada muhasebe departmanındaydım daha önce o yüzden bildiğimi sanıyor olabilir ki aslında patronun ne bildiği çok önemli değil. Çünkü ben girdikten sonra ıradaki muahsebecilerle haşıneşir olacağım onlar öğretecekler yani.
Adam benim tecrübemden ziyade tanıdığı için alıyor gibi bişey. Bide karısı çok sever beni, o tekrar alınmam için ön ayak olmuş sanırım.
Ama bende gittiğimde kimseyi mahçup etmek istemiyorum, evde baktım hiç musasebe kitabım da yokmuş :26: Üstten de olsa azcık terimlere falan göz gezdirmek istiyorum. Nette falan bulabilirmiyim?

Lola keşke her şey okuldaki kitaplar gibi olsaydı.
Adamlar hangi programı kullanıyor Allah bilir. Muhasebe programları o kadar değişti ki artık ERP girdi işin içine.
Sen rahat ol. SAdece ukala olma. En dayanılmaz şeydir yeni gelenlerde bir şey de bilmiyorsa üstüne...

hangi pozisyonda çalışacağını belirtmedilermi.sonuçta şunaki işini biliyorlar

Ben o kuruma adımımı atayımda hangi bölüm olduğu çok önemli değil aslında. İlerlerim yani.

Patronun eşi beni çok sever o muhasebede, oraya alınacağını söyledi ama patronun kendisiyle detay konuşmadık.

Şuanki işinden ayrıl gel detayları konuşuruz dedi.

Lola keşke her şey okuldaki kitaplar gibi olsaydı.
Adamlar hangi programı kullanıyor Allah bilir. Muhasebe programları o kadar değişti ki artık ERP girdi işin içine.
Sen rahat ol. SAdece ukala olma. En dayanılmaz şeydir yeni gelenlerde bir şey de bilmiyorsa üstüne...

Yok yok, kesinlikle ukala bi yapım yoktur.
Programdan ziyade, mesela ''cari'' ne demekti onu bile unuttum artık:18:
Bide şuna takıldım. Bişeyleri borca bişeyleri alacağa işlerdik falan, tabi defter üzerinde. Bunlar tamamen işletmenin ticari faaliyetine göre değişiyor değil mi?
Yani bunları zaten sıfırdan mı öğreneceğim orda?

Erkekler böyle mantıklı kadınlara sahip olduğu için hallerine şükretmiyorlarda,
kalkmış birde üstüne trip atıyor size..
Siz geleceğinize yönelik düşünüyorsunuz, o ise keyfine göre düşünüyor..
Bigün konuşmaz, iki gün konuşmaz, üçüncü günü konuşur..
Yani ne kadar uzatabilir ki bunu..
İşle ilgili de bence çok takıntı yapmayın, yetiştirirler sizi orda..
Zaten patronunuzda muhasbeyi çok iyi bilmediğinizin bilincindendir merak etmeyinn :34:

Konuyu uzatmaz ama kendi korunmazsa ben ona nasıl engel olabilirim ki.

Bir bölümden mezun olmak ayrı bir şeydir. Tecrübe ayrı..
Seni arayıp iş teklif eden kişiye karşı açık olmalıydın.. Tamam ben muhasebeden mezunum ama iş tecrübem yok ama çabuk öğrenirim, demeliydin..
Ki ilerde bi problem çıktığında "ben size en başında söylemiştim" diyebilesin...

Önceki soruya da gelirsek..
Bana göre işe girer girmez hamile kalman ilginç olur.. Ama ben 1 hafta sonra 4. ayıma giricem, kimse hamile olduğumu bilmiyorum. Dış görüntüden belli olmadığı sürece anlamazlar.. Ama karnın bi anda çıktığında aaa bu hamileymiş diyebilirler.. Maddi durum bi tarafa, işe girer girmez hamile kalman doğru değil...

Beni arayan kişi işi bilmediğimi biliyor.

İş konusunda korkun olmasın, sonuçta yeni bir firma, sistemleri kullandıkları programlar filan farklı olabilir. Bunları zamanla öğrenirsin, için rahat etsin istiyorsan bir tane genel muhasebe kitabına göz gezdirebilirsin. Zaten mezunu olduğun bir bölüm sil baştan öğretmeyecekler ya sen de zamanla hatırlarsın eski bilgilerini. Ayrıca her firmanın farklı olabilir muhasebe hesapları, imalat ise farklıdır yalnızca satış yapılıyorsa farklıdır. Zaten 700 küsür hesap var hepsini aklında tutamazsın, zamanla yapa yapa alışırsın. Kendini sevdirmenle ve öğrenme azminle en kısa zamanda gelirsin üstesinden...

Bilemiyorum ki. Neticede iki gün sonra barışıcaz, e hep kardeş gibide yatacak değiliz ayıptır söylemesi:17:
Trip attı, tamam istemiyosan isteme tamam falan dedi ama kızgınlıkla böyle dedi.

Tabikii küs kalıcak değilsinizz onu anladım da..
Yani barıştıktan sonra size sormadan o esnada böyle bişi yapar mı demek istedim..
Bence yapmaması lazım.. Sizin düşüncesinizi biliyor çünkü şu an..
Oyuzden diyorum biraz saygısızlık olur sizin düşüncenize karşıı eğer yaparsa..

iş hayatı teori değildir pratiktir. sen kitapları da şimdi hatim etsen boş. o iş ayrı pratik ayrı.

heyecan yapma sakin ol öyle herkese çok bilmiyorum deyip gezme.
kimse anasının karnında öğrenmedi zamanla kavrarım de ve dikkatle herkes ne yapıyor onu anlamaya çalış.
eğer sana iş devri olacaksa o işin başının sonunun notunu al. yanı ızleyıp durma işlemleri kendince not al.

çocuk konusunda ise hayat tek başına değil sürekli bir ömür için bir araya geldiniz. benim eşimde bana baskı yaptı ama kimse kusura bakmasında ben tavuk değilim ki, istedikleri zaman kuluçkaya yatayım yeni işime gireli 5 ay oldu ve ben eşime en az bir sene unut dedim kustumu kustu trip attı ama şimdi unuttu zamanla geçer merak etme.

bence biraz tavrını koy. b u adar kafanda sorun varken iş yerinde mutlu ve verimli olamazsınız. ayrıca bu iş yerinde evleneli 1 yıl olduysa kıdem tazmınatı alabılırsınız.

umarım herşey gönlünüzce olur başarılar. kolay gelsin:ssz:

Tabikii küs kalıcak değilsinizz onu anladım da..
Yani barıştıktan sonra size sormadan o esnada böyle bişi yapar mı demek istedim..
Bence yapmaması lazım.. Sizin düşüncesinizi biliyor çünkü şu an..
Oyuzden diyorum biraz saygısızlık olur sizin düşüncenize karşıı eğer yaparsa..

Bilmiyorum. Emin değilim.:50:

iş hayatı teori değildir pratiktir. sen kitapları da şimdi hatim etsen boş. o iş ayrı pratik ayrı.

heyecan yapma sakin ol öyle herkese çok bilmiyorum deyip gezme.
kimse anasının karnında öğrenmedi zamanla kavrarım de ve dikkatle herkes ne yapıyor onu anlamaya çalış.
eğer sana iş devri olacaksa o işin başının sonunun notunu al. yanı ızleyıp durma işlemleri kendince not al.

çocuk konusunda ise hayat tek başına değil sürekli bir ömür için bir araya geldiniz. benim eşimde bana baskı yaptı ama kimse kusura bakmasında ben tavuk değilim ki, istedikleri zaman kuluçkaya yatayım yeni işime gireli 5 ay oldu ve ben eşime en az bir sene unut dedim kustumu kustu trip attı ama şimdi unuttu zamanla geçer merak etme.

bence biraz tavrını koy. b u adar kafanda sorun varken iş yerinde mutlu ve verimli olamazsınız. ayrıca bu iş yerinde evleneli 1 yıl olduysa kıdem tazmınatı alabılırsınız.

umarım herşey gönlünüzce olur başarılar. kolay gelsin:ssz:

Acaba aylık iğne yöntemiyle 1-2 ay kendimi garantiye alsammı diyorum. Gerçi bunu söylediğim anda yine atrtışma çıkarda...

1 yılı geçtim burda tazminat umrumda değil gideceğim yeri göz önünde bulundurduğumda...

düşüncende haklısın canım
işe girer girmez hamile kalman hoş olmaz
yaşlarınızda beklemeye müsait
eşini ikna et
çocuk için hazırlanmışbir gelecek te çok önemli

diğer sorununa gelince
emin ol korkmana gerek yok
muhasebe firmadan firmaya işleyişten işleyişe bile değişiklik gösteriyor
daha önce tecrüben olsa dahi
uyum sürecin olacaktı
öğrenmeye odaklandığın sürece
kimse seni yadırgamayacaktır