Hanımlar buyurun güle eğlene bebeklerimizi beraber bekleyelim :))

Canim yazdiklarindan anladigim kadariyla trofoblastik bir rahatsizlik geciriyorsun. Once sana trofoblastin ne oldugunu anlatayim. Anne ve babadan gelen yumurta ve sperm hucreleri birlestikten sonra, bu birlesmis yapi bolunerek bir kismi bebegi, bir kismi ise pleasentayi yani bebegin esini olusturacak hucreleri olusturur. Iste bebegin esine yani pleasentaya donusen bu hucrelere trofoblast denir. Bazen bu trofoblastik hucreler kontrolsuz bir sekilde cogalarak, hem bebegin gelismesini engeller hemde rahmin icini uzum salkimina benzeyen sismis keseciklerle doldurur. Bu kesecikler eger kendikiginden bosalmaz ise kuretaj ile rahmin bosaltilmasi gerekir. Kurtaj islemini muteakkip, ilk asamada uc gun ust uste, sonra haftada bir, eger bhcgnin dusmeye basladigi saptanirsa ayda bir olmak uzere kanda bhcg hormonu takip edilir. Bunun nedeni tipki kanser hucreleri gibi kontrolsuz bir sekilde cogalma potansiyeline sahip trofiblastik hucrelerin, tekrar cogalmaya baslamasi ihtimaline karsi hastayi kontrol.altinda tutmaktir.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Trofoblastik hastaliklarin da turleri vardir. Halk arasinda uzum gebeligi diye bilinen molar gebelik, kolay ve tamamen tedavi edilebilir ancak tedavi devam ettigi surece hamile kalunmamalidir. Bu sure 1 yili bulabilir. Diger turlerinde ise karaciger, akciger ve beyin duzenli takip altinda tutulmali ve rahimde baslayan trofoblastik hastaligin herhangi bir onemli organi etkileyip etkilemedigi kontrol.edilmelidir. Ozellikle akciger grafisi ihmal.edilmemelidir. Sen hangisini yasiyorsun bilemiyorum ama ihmal etme canim, hafife de alma. Tum trofoblastik hastaliklar tedavi edilmediginde tehlike arzeder. Hepsi de kanser tedavisinde kullanilan ilaclarla tedavi edilir. Ama tedavi edilir. Aman diyim canim dikkat et kendine, gerekirse bi ozel.doktora git, iyi bi doktor bul kendine. Canini sikmak icin yazmiyorum bunlari inan. Sadece sanki doktorlar pek ciddiye almamis yada sana gerekli bilgiyi vermemisler gibi hissettim yazdiklarindan. Yasadigin dis gebelik degil. Iyi bir ddoktora gorunmeni ve gerekli tedaviyi almani rica ediyorum senden.

cnm örümceğim benim...ilgine teşekkürler..
son kanamam ve düşük oldu demelerinin üzerinden bugün itibariyle 31 gün geçti..hcg 100 ün altına hiç düşmedi..yedi sekiztane test yaptım hepside 120 ile 150 arası çıktı..
bende internette baktım çok ciddi dediğin gibi ama dr bekliyo..neyi bekliyo anlamdım..
eşimde dün kızdı artık yeter dedi özele gidelim..
yarın inşallah senin yorumlarının da etkisiyle kesin karar verdim artık..özel hastaneye gideyim..
ultrasonda hiç bişey görülmüyo..hatta yum 5.5 mm olmuş dedi dr.ama tüplerde yerleşmişse zaten görülmezmiş.
offf kafam çok karışık..
tekrar sağol cnm

tüm annelerin anne adaylarının ...bence bütün kadınların..(çünki her kadında anne yüreği vardır)
anneler GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN..:KK71::KK71::KK71::KK71::KK71::KK69::KK69::KK69::KK69::KK69::KK69::KK69::KK71::KK71::KK71::KK71::KK71::KK71::KK71:

cnm örümceğim benim...ilgine teşekkürler..
son kanamam ve düşük oldu demelerinin üzerinden bugün itibariyle 31 gün geçti..hcg 100 ün altına hiç düşmedi..yedi sekiztane test yaptım hepside 120 ile 150 arası çıktı..
bende internette baktım çok ciddi dediğin gibi ama dr bekliyo..neyi bekliyo anlamdım..
eşimde dün kızdı artık yeter dedi özele gidelim..
yarın inşallah senin yorumlarının da etkisiyle kesin karar verdim artık..özel hastaneye gideyim..
ultrasonda hiç bişey görülmüyo..hatta yum 5.5 mm olmuş dedi dr.ama tüplerde yerleşmişse zaten görülmezmiş.
offf kafam çok karışık..
tekrar sağol cnm

Rica ederim canim. Saglik onemli, sen guvenilir bi doktora git kendini ona emanet et. O bilir ne yapilmasi gerektigini. Canini da sikma ama tedavi edilebilir bir durum oldugunu da okumussundur zaten. Sadece ihmale gelecek bir durum degil yani zamaninda mudahale sart. Haber verirsin bize de doktora gittiginde olur mu

Kızlar merhaba en son druma gittiğimde klomenden dolayı kist oluştuğunu söyleyip bana doğum kontrol hapı vermişti..tedavide tekrar başa dönüyoruz demişti ve tüp bebek yolunda iyice düşünelim demişti drum...bu benim kafamı karıştırdığında başka bir dr ali ismet tekirdağın özel muaynanesine gititm..iyi kide gitmişim..dr bütün tahlillerime eşimin tahliline baktı hsg filmime baktı herşeyin yolunda olduğunu söyledi..muayne etti beni evet bir kist var dedi ama bu kist bu ay oluşan bi kist değil dedi..işin ilginç yanı adetimin 6.günüydü cmtsi günü ve bende 23 cm büyüklüğünde bir yumurta oluşmuş...dr çok şaşırdı ilk defa görüyorum dedi..ve ilişki önerdi 5 gün boyunca..eşimin spermiyograsfi testinin yenisini istedi..bana umut verdi..çok mutlu bir şekilde döndüm...

Kızlar merhaba en son druma gittiğimde klomenden dolayı kist oluştuğunu söyleyip bana doğum kontrol hapı vermişti..tedavide tekrar başa dönüyoruz demişti ve tüp bebek yolunda iyice düşünelim demişti drum...bu benim kafamı karıştırdığında başka bir dr ali ismet tekirdağın özel muaynanesine gititm..iyi kide gitmişim..dr bütün tahlillerime eşimin tahliline baktı hsg filmime baktı herşeyin yolunda olduğunu söyledi..muayne etti beni evet bir kist var dedi ama bu kist bu ay oluşan bi kist değil dedi..işin ilginç yanı adetimin 6.günüydü cmtsi günü ve bende 23 cm büyüklüğünde bir yumurta oluşmuş...dr çok şaşırdı ilk defa görüyorum dedi..ve ilişki önerdi 5 gün boyunca..eşimin spermiyograsfi testinin yenisini istedi..bana umut verdi..çok mutlu bir şekilde döndüm...

merhaba canım senin adına çok sevindim yumurtan çok erken büyümüş inş. bu ay hamile kalırsın :KK16::KK16::KK16::KK16:

Rica ederim canim. Saglik onemli, sen guvenilir bi doktora git kendini ona emanet et. O bilir ne yapilmasi gerektigini. Canini da sikma ama tedavi edilebilir bir durum oldugunu da okumussundur zaten. Sadece ihmale gelecek bir durum degil yani zamaninda mudahale sart. Haber verirsin bize de doktora gittiginde olur mu

çok sğl canım seninde anneler günü kutlu olsun bütün annelerinde :KK16::KK16::KK16::KK16:

canım benim tarantula arkadaşımın da dediği gibi sakın ihmal etme hemen özel bi doktora git tedavine başla

sağolun bacılar..ilginize teşekkürler..
ihmal etmiyom ama dr çok umursamaz papatya..ben de artık boşvermiştim
ama baktımda iş ciddi olmaya başladı.
sen nasılsın papatyam..işler ne alemde :KK34:cnm.

ulaaa seni kaçırdım ..sabahtan beri bekliyom cvp yazacan diye..meğer çıkmışsın..
neyse 4 dakikayla kaçtın..
artık faceden dürterim seni:KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53:

günaydın cnm dün girdim ama k,mse yoktu bende çıktım bende de bi gelişme yok şimdilik bu ay incir kürüne başladım 50 gün sürüyo hayırlısı bakalım senin kız nasıl ne zaman geliyosunuz buraya:KK16::KK16::KK16::KK16:

günaydın cnm dün girdim ama k,mse yoktu bende çıktım bende de bi gelişme yok şimdilik bu ay incir kürüne başladım 50 gün sürüyo hayırlısı bakalım senin kız nasıl ne zaman geliyosunuz buraya:KK16::KK16::KK16::KK16:

adet döngünmü 50 gün sürüyo..
niye ki ..bende 2 yıl önce öyle olmuştum...ilaçla düzenledi..stres enbüyük sebepti...
biz haziran gibi gelecez..dr bizi araYIP randevu verecek:KK76::KK76:

adet döngünmü 50 gün sürüyo..
niye ki ..bende 2 yıl önce öyle olmuştum...ilaçla düzenledi..stres enbüyük sebepti...
biz haziran gibi gelecez..dr bizi araYIP randevu verecek:KK76::KK76:

yok canım adet döngüm değil incir kürü okadar sürüyo haziran 13 de bende 1 hafhalığına izine çıkıcam köye gidicez kısmet olursa sünnet var

selam hanımlar bu ay çatlatma iğnesi vuruldum adetime 3 gün var az önce test yaptım bi de siz bakın nolur $aa.jpg :18:

X