- 14 Ağustos 2011
- 4.341
- 10.847
-
- Konu Sahibi Zeliha Celik
Bebeğin hayırla gelsin ancak yazdığını başka birisi yazmış gibi tekrar okusan bir yerde yanlış yapmamış mısın? Ailen arkanda değil, mesela eşin şu durumda geleceksin kalacaksın benimle dese hadi abartalım sana şiddet uygulasa ne yapacaksın? Boşanmak istesen ilk oğlun büyümüş işe girer yoluna bakardın. Bilemiyorum bazen hayatı kendimize biz zorlaştırıyoruz. Konu dışı yazdım biliyorum ama şaşırdım.Benim durumum çok farklıydı. Arkamda duracak bir ailem olmadı boşanmayı düşündüğüm süreçte. Babam ağladığım halde beni evime götürdü. Ekonomik özgürlüğüm yok. Babanın evinde rahatça kalamıyorsun hep bir fazlalık hissi. Oğlum bi yandan babasını özlüyor istiyor babası ile ilgili konuşuyor. Birazda mecburi gittim. Ve oğlumu bu hayatta yalnız bırakmaya hakkım yok diye düşünerekten ikinciyi düşündüm. Bilmiyorum belki birgün eşim pişman olur bu yaptıkları için ama o gün bende birşey kalır mı bilmiyorum.
Bana bir çıkış yolu bırakılmadı. Bende madem çocuğum var. Onu ne annesiz ne babasız bırakcam varsın ağlayan üzülen ben olayım evladım olmasın dedim. Arkada bir sığınakta yok. O zaman çocuklarımı büyütürüm onlar hayata tutunma vesilem olurlar onlar yanımda olurlar diyerekten düşündüm. İlk yanlışım bu ailenin içine girmem oldu. Çocuklarımı asla bir yanlış olarak görmedim şu hayatta. Aksine bu denli stres içinde tek gülümse sebeplerim diyebilirimBebeğin hayırla gelsin ancak yazdığını başka birisi yazmış gibi tekrar okusan bir yerde yanlış yapmamış mısın? Ailen arkanda değil, mesela eşin şu durumda geleceksin kalacaksın benimle dese hadi abartalım sana şiddet uygulasa ne yapacaksın? Boşanmak istesen ilk oğlun büyümüş işe girer yoluna bakardın. Bilemiyorum bazen hayatı kendimize biz zorlaştırıyoruz. Konu dışı yazdım biliyorum ama şaşırdım.
Eşiniz sorun etmediyse böylede olur ilerde laf edemezler cenazeye bile gelmedin gibisindenGitcem ama kalmicam döncem konuştum eşimle. Ve hiçbir şekilde kimseyle başınız sağ olsun cümlesinden ayrı muhatap olmicam
Çok kararlı bir şekilde söyledim. Aynen gitcem başınız sağ olsun deyip hiçbirinin yüzüne bakmayıp muhabbet etmeyip yapmam gerekeni yapıp döncem.Eşiniz sorun etmediyse böylede olur ilerde laf edemezler cenazeye bile gelmedin gibisinden
O nasıl iş ya..Bu defa anneme de göndermeyecek madem rahatsızsın çıkmayacaksın evden diyecek
gidin akşama da dönün o ayrı. bebeğiniz de hayırla gelsin ama böyle bir evliliğin içinde oğlumu bu hayatta yalnız bırakmaya hakkım yok diye ikinciyi düşündüm nasıl bir düşünce? yarın öbür gün -ki belli ki hala çözülmemiş- sorunlar yine eskisi gibi gün yüzüne çıksa bir çocukla fazlalık olduğunuz eve iki çocukla dönmek zorunda kalacaksınız. ben tek çocuğum, bu hayatta hiç de yalnız hissetmiyorum kendimi. kardeş sadece dayanak olmayabiliyor insana bazen de imtihan oluyor.Benim durumum çok farklıydı. Arkamda duracak bir ailem olmadı boşanmayı düşündüğüm süreçte. Babam ağladığım halde beni evime götürdü. Ekonomik özgürlüğüm yok. Babanın evinde rahatça kalamıyorsun hep bir fazlalık hissi. Oğlum bi yandan babasını özlüyor istiyor babası ile ilgili konuşuyor. Birazda mecburi gittim. Ve oğlumu bu hayatta yalnız bırakmaya hakkım yok diye düşünerekten ikinciyi düşündüm. Bilmiyorum belki birgün eşim pişman olur bu yaptıkları için ama o gün bende birşey kalır mı bilmiyorum.
Abartmıyor musunuz artık? Yok onları görüp gerilmek istemiyorum, evde sinir harbi yaşamak istemiyorum, aynı ortamda bulunmaya bile katlanamıyorum...İyi kötü adamın bir ailesi var ve her zaman olduğu gibi erkekler ailelerinden vazgeçemiyorlar. Barışırken asla görüşmeyeceklerini me inandınız? Maalesef daha bunu görmedim okumadım.Aslında aylar sonra bu gidişimden yüz bulup doğumuma gelmelerinden de çekiniyorum. Çünkü zaten ağrı acı stres beni mahvediyor o dönemde birde onları görüp gerilmek istemiyorum. Onlar yüzsüz küçük birşeyden yüz bulup eski laçkalıklarına geri dönecek kapasite de insanlar
Yuva yıkılmasına hiç bir zaman tek başına eş ailesi sebep olmuyor yalnız. Bizzat eşin kendisi sebep oluyor. Karısı hamile diye amcasının cenazesine gitmeyecek adama yazıklar olsun denir. Gidip orada boy gösterilmiyor, gasilhaneden cenaze teslim alınıyor, mezarlıkta insanlar son görevini yapıp tabutu taşıyorlar. Amca baba yarısı deniyor, bütün yeğenleri çocukları orada son görevlerini yaparken benim eşim hamile de o yüzden gelemiyorum mu desin? Konu sahibi bile gitmesi gerektiğini belirtiyor.Yuvasının yıkılmasına sebep olabilecek insanlarla aynı ortamda neden bulunmak istesin ki ya da eşinin de bulunmasını istememesi çok doğal değil mi..
Tipik "kendi tarafıma çektim" yanılgısı. Artık bir çocuğumuz olacak eşim mecbur benden yana olacak beklentisi. Halbuki sorun eskisinden daha büyük oluyor. Bebek doğduktan sonra hep kendi annesi ailesi olacak etrafta ve kocası ister istemez "benim ailemin de torunu niye göremesinler" diye isyan edecek.Eşinizin ailesiyle boşuna küsmüşsünüz. Boşanma durumlarında herkes kendi çocuğuna destek verir elbet. Sizin aileniz size destek vermediyse bu onların hatasıdır. Eş ile barışıp üzerine de çocuk yapmışsınız,büyük kumar. Üstelik barışmış gibi de durmuyorsunuz. Taziyeye gidin veya gitmeyin,o kadar da önemli değil şu koşullarda. Bir yerde patlak verecektir ilişkiniz.
Kocayı affedip ailesine sırt çevirmek de ayrı bir alem. Adamı almışsın geri,anasının babasının suçu ne diyorum ben hep. Suç varsa kocamdadır bendedir yaniTipik "kendi tarafıma çektim" yanılgısı. Artık bir çocuğumuz olacak eşim mecbur benden yana olacak beklentisi. Halbuki sorun eskisinden daha büyük oluyor. Bebek doğduktan sonra hep kendi annesi ailesi olacak etrafta ve kocası ister istemez "benim ailemin de torunu niye göremesinler" diye isyan edecek.
Yoo değil.Yuvasının yıkılmasına sebep olabilecek insanlarla aynı ortamda neden bulunmak istesin ki ya da eşinin de bulunmasını istememesi çok doğal değil mi..
Sizin araniz eşinizle düzelmemiş ki, bir de hamile kalmışsınız.Sadece başınız sağ olsun derim. Annesine babasına anne baba hitaplarını artık kullanmayı düşünmüyorum çünkü. Eşim şimdiye kadar düşünmedi ki beni bu kadın hamile strese girer üzülür diye. Hamileliğim boyunca defalarca ağlattı üzdü