Hanımlar acil fikirlerinize ihtiyacım var

Benim durumum çok farklıydı. Arkamda duracak bir ailem olmadı boşanmayı düşündüğüm süreçte. Babam ağladığım halde beni evime götürdü. Ekonomik özgürlüğüm yok. Babanın evinde rahatça kalamıyorsun hep bir fazlalık hissi. Oğlum bi yandan babasını özlüyor istiyor babası ile ilgili konuşuyor. Birazda mecburi gittim. Ve oğlumu bu hayatta yalnız bırakmaya hakkım yok diye düşünerekten ikinciyi düşündüm. Bilmiyorum belki birgün eşim pişman olur bu yaptıkları için ama o gün bende birşey kalır mı bilmiyorum.
Bebeğin hayırla gelsin ancak yazdığını başka birisi yazmış gibi tekrar okusan bir yerde yanlış yapmamış mısın? Ailen arkanda değil, mesela eşin şu durumda geleceksin kalacaksın benimle dese hadi abartalım sana şiddet uygulasa ne yapacaksın? Boşanmak istesen ilk oğlun büyümüş işe girer yoluna bakardın. Bilemiyorum bazen hayatı kendimize biz zorlaştırıyoruz. Konu dışı yazdım biliyorum ama şaşırdım.

Bebeğin hayırla gelsin ancak yazdığını başka birisi yazmış gibi tekrar okusan bir yerde yanlış yapmamış mısın? Ailen arkanda değil, mesela eşin şu durumda geleceksin kalacaksın benimle dese hadi abartalım sana şiddet uygulasa ne yapacaksın? Boşanmak istesen ilk oğlun büyümüş işe girer yoluna bakardın. Bilemiyorum bazen hayatı kendimize biz zorlaştırıyoruz. Konu dışı yazdım biliyorum ama şaşırdım.
Bana bir çıkış yolu bırakılmadı. Bende madem çocuğum var. Onu ne annesiz ne babasız bırakcam varsın ağlayan üzülen ben olayım evladım olmasın dedim. Arkada bir sığınakta yok. O zaman çocuklarımı büyütürüm onlar hayata tutunma vesilem olurlar onlar yanımda olurlar diyerekten düşündüm. İlk yanlışım bu ailenin içine girmem oldu. Çocuklarımı asla bir yanlış olarak görmedim şu hayatta. Aksine bu denli stres içinde tek gülümse sebeplerim diyebilirim

Gitcem ama kalmicam döncem konuştum eşimle. Ve hiçbir şekilde kimseyle başınız sağ olsun cümlesinden ayrı muhatap olmicam
Eşiniz sorun etmediyse böylede olur ilerde laf edemezler cenazeye bile gelmedin gibisinden

Benim durumum çok farklıydı. Arkamda duracak bir ailem olmadı boşanmayı düşündüğüm süreçte. Babam ağladığım halde beni evime götürdü. Ekonomik özgürlüğüm yok. Babanın evinde rahatça kalamıyorsun hep bir fazlalık hissi. Oğlum bi yandan babasını özlüyor istiyor babası ile ilgili konuşuyor. Birazda mecburi gittim. Ve oğlumu bu hayatta yalnız bırakmaya hakkım yok diye düşünerekten ikinciyi düşündüm. Bilmiyorum belki birgün eşim pişman olur bu yaptıkları için ama o gün bende birşey kalır mı bilmiyorum.
gidin akşama da dönün o ayrı. bebeğiniz de hayırla gelsin ama böyle bir evliliğin içinde oğlumu bu hayatta yalnız bırakmaya hakkım yok diye ikinciyi düşündüm nasıl bir düşünce? yarın öbür gün -ki belli ki hala çözülmemiş- sorunlar yine eskisi gibi gün yüzüne çıksa bir çocukla fazlalık olduğunuz eve iki çocukla dönmek zorunda kalacaksınız. ben tek çocuğum, bu hayatta hiç de yalnız hissetmiyorum kendimi. kardeş sadece dayanak olmayabiliyor insana bazen de imtihan oluyor.

Aslında aylar sonra bu gidişimden yüz bulup doğumuma gelmelerinden de çekiniyorum. Çünkü zaten ağrı acı stres beni mahvediyor o dönemde birde onları görüp gerilmek istemiyorum. Onlar yüzsüz küçük birşeyden yüz bulup eski laçkalıklarına geri dönecek kapasite de insanlar
Abartmıyor musunuz artık? Yok onları görüp gerilmek istemiyorum, evde sinir harbi yaşamak istemiyorum, aynı ortamda bulunmaya bile katlanamıyorum...İyi kötü adamın bir ailesi var ve her zaman olduğu gibi erkekler ailelerinden vazgeçemiyorlar. Barışırken asla görüşmeyeceklerini me inandınız? Maalesef daha bunu görmedim okumadım.
Bu forumda açılan konuların büyük oranı eş ailesi üzerine. Çünkü erkek kriz yönetici değil, aile ve eş arasında denge sağlamıyor. İki tarafın kapışmasına engel olmuyor. Gerektiği yerde anasına "dur orada sınırını bil" demiyor diyemiyor. Evet eminim ailesi neler yapmıştır size. Ama bir noktada durmak durdurmak zorundaydınız. Eşinizle evli olduğunuz sürece mutlaka yüz yüze gelinecek. Bakın amcası vefat etmiş, gitmek ayrı gitmemek ayrı dert.

Bu yüzden kimseyle kanlı bıçaklı olmamak gerek. Ölüm-doğum var ve bu ikisi tüm aileyi bir araya getirir. Sizde ölüm olmuş sırada doğum var. Bebek doğunca planınız nedir? Eşiniz ailesi de görsün torunlarını isteyecek. Göndermeyeceğinize göre bir sorun da orada çıkacak. Tamam kimse eş ailesini sevmek görüşmek zorunda değil ama böyle kanlı bıçaklı olunca da kara kara düşünülüyor tükürdüğünü yalamak zorunda kalınıyor.

Siz maalesef sorunlarınızı çözerek barışmamışsınız, sadece üstünü örtmüşsünüz.

Benzer durumu 4 aylık hamileyken yaşadım. Üvey anneannesi vefat etti. Eşim kendisi gelme dedi. Hamilesin yorulursun dedi. Bence gitmeyin. 7 aylık hamilelik zor bir dönem. Üstelik eşiniz gidiyor. Merak etmeyin kimse sizi aramaz orda.

Yuvasının yıkılmasına sebep olabilecek insanlarla aynı ortamda neden bulunmak istesin ki ya da eşinin de bulunmasını istememesi çok doğal değil mi..
Yuva yıkılmasına hiç bir zaman tek başına eş ailesi sebep olmuyor yalnız. Bizzat eşin kendisi sebep oluyor. Karısı hamile diye amcasının cenazesine gitmeyecek adama yazıklar olsun denir. Gidip orada boy gösterilmiyor, gasilhaneden cenaze teslim alınıyor, mezarlıkta insanlar son görevini yapıp tabutu taşıyorlar. Amca baba yarısı deniyor, bütün yeğenleri çocukları orada son görevlerini yaparken benim eşim hamile de o yüzden gelemiyorum mu desin? Konu sahibi bile gitmesi gerektiğini belirtiyor.

Büyüklük bende kalsın diye diye bi bakmışsınız etrafınızı hayvanat bahçesine çevirmissiniz. Gitmeyin.

Sizin gitmenizi gerektirwn bir durum yokki zaten kimseyle gorusmuyormussunuz kimseyle konusmayacaginiz ortama neden gidiyorsunuz

Eşinizin ailesiyle boşuna küsmüşsünüz. Boşanma durumlarında herkes kendi çocuğuna destek verir elbet. Sizin aileniz size destek vermediyse bu onların hatasıdır. Eş ile barışıp üzerine de çocuk yapmışsınız,büyük kumar. Üstelik barışmış gibi de durmuyorsunuz. Taziyeye gidin veya gitmeyin,o kadar da önemli değil şu koşullarda. Bir yerde patlak verecektir ilişkiniz.

Eşinizin ailesiyle boşuna küsmüşsünüz. Boşanma durumlarında herkes kendi çocuğuna destek verir elbet. Sizin aileniz size destek vermediyse bu onların hatasıdır. Eş ile barışıp üzerine de çocuk yapmışsınız,büyük kumar. Üstelik barışmış gibi de durmuyorsunuz. Taziyeye gidin veya gitmeyin,o kadar da önemli değil şu koşullarda. Bir yerde patlak verecektir ilişkiniz.
Tipik "kendi tarafıma çektim" yanılgısı. Artık bir çocuğumuz olacak eşim mecbur benden yana olacak beklentisi. Halbuki sorun eskisinden daha büyük oluyor. Bebek doğduktan sonra hep kendi annesi ailesi olacak etrafta ve kocası ister istemez "benim ailemin de torunu niye göremesinler" diye isyan edecek.

Tipik "kendi tarafıma çektim" yanılgısı. Artık bir çocuğumuz olacak eşim mecbur benden yana olacak beklentisi. Halbuki sorun eskisinden daha büyük oluyor. Bebek doğduktan sonra hep kendi annesi ailesi olacak etrafta ve kocası ister istemez "benim ailemin de torunu niye göremesinler" diye isyan edecek.
Kocayı affedip ailesine sırt çevirmek de ayrı bir alem. Adamı almışsın geri,anasının babasının suçu ne diyorum ben hep. Suç varsa kocamdadır bendedir yani

Gidilmez sizin durumunuzdayken,gereksiz gerilime gerek yok.Dogumu tetikler vs.Önce evlat.

Yuvasının yıkılmasına sebep olabilecek insanlarla aynı ortamda neden bulunmak istesin ki ya da eşinin de bulunmasını istememesi çok doğal değil mi..
Yoo değil.
Kendi bulunmasın.
Ama insan eşinden hangi hadle cürretle yüzle anne babasını silmesini ister ben anlamıyorum.

Sadece başınız sağ olsun derim. Annesine babasına anne baba hitaplarını artık kullanmayı düşünmüyorum çünkü. Eşim şimdiye kadar düşünmedi ki beni bu kadın hamile strese girer üzülür diye. Hamileliğim boyunca defalarca ağlattı üzdü
Sizin araniz eşinizle düzelmemiş ki, bir de hamile kalmışsınız.

X