Hanımlar acil fikirlerinize ihtiyacım var

Hanımlar eşimin tarafı ile yaklaşık 9 veya 10 aydır görüşmüyorum. Çok uzun mevzular oldu. Eşimle boşanma aşamasına geldik eşime ilk destek olan kendi ailesi oldu. O süreçte hiçbir şekilde benimle muhatap olmadılar. Eşimle arayı düzelttikten sonra bende hepsiyle iletişimimi kestim. Bugun de eşimin amcası vefat etti. Ailesi de amcasının evi de köyde. Cenaze evi eşimin ailesinin evi olacak. Bende eşimin hatrına vefat eden amcasının hatrına taziyeye gideyim dedim. Eşime akşam döncez dimi dedim. Kalabalık olursa bu mümkün olmayabilir dedi. Ben kimseyle konuşmuyorum ortamda. Taziyeye gidip onlarla muhatap olmak aynı ortamda bulunmak bile bana zor geliyorken birde kalacağımızı söylüyor eşim. Bu arada 7 aylık gebeyim.Kuyruk sokumu kemiği sorunum var. Ayakta 1 saat dursam ikinci saat kesinlikle dinlenmem gerekiyor. O kalabalıkta da bu imkansız olacak. Sizce ne yapayım. Siz olsanız nasıl bir yol izlersiniz? Fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim😊
Gitmezdim cok lazimsa bir Telefon Eder bassagligi dilerdim,gidip de gerilmeye gerek yok

Öncelikle, taziyeye gitmek veya gitmemek size kalmış bir karar. Ancak, eşinizin sizin fiziksel ihtiyaçlarınızı da dikkate alması gerekir. Gebeliğiniz ve kuyruk sokumu kemiği sorununuz varken, uzun süre ayakta kalmak size zarar verebilir. Eşinizin sizin endişelerinizi ve ihtiyaçlarınızı anlaması ve buna göre hareket etmesi gerekiyor. Kararınız ne olursa olsun, kendinize ve bebeğinize öncelik verin. Gebeliğinizin ilerleyen dönemlerinde zorluk yaşamamak için dinlenmeniz daha önemli. Son olarak, ben olsam hiç gitmem. Bebeğimin ve benim sağlığım daha önemli. Orada yaşayacağınız fiziksel zorluklar ve stres doğumda bir komplikasyona sebep olabilir Allah korusun.
Haklısınız

Asla ve asla o ortamda bulunmak istemiyorum. Fakat cenaze sonuçta bu kadar olmasın sonuçta birbirimizin cenazelerinde bulunalım eşimle diye düşündüm
Öyle ama hamilesiniz hamile insan en iyi evinde rahat ediyor bizim buralarda görenek vardır hamile insan cenazeye gitmez hamileydim bana gelme demişlerdi

Yani 9 10 ay görüşmediğinize göre ciddi durumlar olmuş, hem sağlık açısından da probleminiz varmış şu durumda gitmenizden çok gitmemeniz için sebep var. En fazla arayıp baş sağlığı dileyebilirsiniz ha çok içinizde kalırsa el ayak çekilince kısa bir taziye ziyaretinde bulunabilirsiniz.
Evet çok ciddi sorunlar oldu fakat bu durumda eşim hep beni suçlamıştı ailesine zerre toz kondurmamıştı

Hanımlar eşimin tarafı ile yaklaşık 9 veya 10 aydır görüşmüyorum. Çok uzun mevzular oldu. Eşimle boşanma aşamasına geldik eşime ilk destek olan kendi ailesi oldu. O süreçte hiçbir şekilde benimle muhatap olmadılar. Eşimle arayı düzelttikten sonra bende hepsiyle iletişimimi kestim. Bugun de eşimin amcası vefat etti. Ailesi de amcasının evi de köyde. Cenaze evi eşimin ailesinin evi olacak. Bende eşimin hatrına vefat eden amcasının hatrına taziyeye gideyim dedim. Eşime akşam döncez dimi dedim. Kalabalık olursa bu mümkün olmayabilir dedi. Ben kimseyle konuşmuyorum ortamda. Taziyeye gidip onlarla muhatap olmak aynı ortamda bulunmak bile bana zor geliyorken birde kalacağımızı söylüyor eşim. Bu arada 7 aylık gebeyim.Kuyruk sokumu kemiği sorunum var. Ayakta 1 saat dursam ikinci saat kesinlikle dinlenmem gerekiyor. O kalabalıkta da bu imkansız olacak. Sizce ne yapayım. Siz olsanız nasıl bir yol izlersiniz? Fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim😊
7 aylık hamileyim diyorsun bırak gitmeyi eşinin de senin yanında olması gerekiyor evet amcası olabilir ama bütün aile orada olacakmış sen kritik zamanlardasın yani benim düşüncem ama gitmek şartsa git derim yine kimseyle muhattap olmak zorunda değilsin.

Siz insanlara göre hareket etmeyin siz kendi sağlığınızı düşünün nasıl istiyorsanız öyle davranın o bunu dmeiş bu buna gelmemiş demelerini hiç umursamayın size bir şey olsa sizden başka kim üzülecek
Aynen bana birşey olsa benden başka üzülecek kimse yok. Herkes kendi çıkarı menfaati peşinde.

Evet çok ciddi sorunlar oldu fakat bu durumda eşim hep beni suçlamıştı ailesine zerre toz kondurmamıştı
O zaman hiç vicdan muhakemesi yapmayın boşuna yüklenmeyin kendinize hamileymişsinizde canınıza da yazık telefonla arayıp durumu izah eder baş sağlığı dilersiniz doğru olan bu.

7 aylık hamileyim diyorsun bırak gitmeyi eşinin de senin yanında olması gerekiyor evet amcası olabilir ama bütün aile orada olacakmış sen kritik zamanlardasın yani benim düşüncem ama gitmek şartsa git derim yine kimseyle muhattap olmak zorunda değilsin.
Sadece başınız sağ olsun derim. Annesine babasına anne baba hitaplarını artık kullanmayı düşünmüyorum çünkü. Eşim şimdiye kadar düşünmedi ki beni bu kadın hamile strese girer üzülür diye. Hamileliğim boyunca defalarca ağlattı üzdü

Eşinizle sorunlarınızı çözmüş gibi durmuyorsunuz.
Geri dönmeme ihtimali varsa sizi kendisi götürmek istememeli. 7 aylık hamilesiniz, rahatsızlığınız da var. Gitmek istemeyince bu sefer aileme de göndermez dediğiniz eşten bir cacık olmaz.
Boşanma kararından vazgeçip evime döndüğüm de karışmıyorum artık görüşmek istemiyorsan görüşmeyin yoruldum ben aranızda kalmaktan dedi. Son bir kaç aydır ise gerginlik yaratıyor sırf bu yüzden. Hamileliğim berbat stresli geçti.

Sadece başınız sağ olsun derim. Annesine babasına anne baba hitaplarını artık kullanmayı düşünmüyorum çünkü. Eşim şimdiye kadar düşünmedi ki beni bu kadın hamile strese girer üzülür diye. Hamileliğim boyunca defalarca ağlattı üzdü
Seni çok iyi anlıyorum ben de eşimin ailesine karşı hiçbir sevgi beslemiyorum emin ol böylesi daha iyi en azından yaklaşamazlar.. benim kayınvalidemler gelmeye bile çekiniyorlar. Bazen hakedene hakettiği gibi davranmak lazım ancak o zaman yerlerini biliyorlar.

Haklısınız. Yüz görünce astar isteyen insanlardan nefret ediyorum ama malesef etrafım bunlarla dolu 😔
Eee siz de az değilsiniz yani.
Cenazesi varmış eşinizin bırakın kendi gitsin beni biliyorsun ayakta bir saat duramıyorum sen istediğin gibi git gel deyin nedir yani.
Adam her türlü ailesini sizsiz görecek bir gün

Seni çok iyi anlıyorum ben de eşimin ailesine karşı hiçbir sevgi beslemiyorum emin ol böylesi daha iyi en azından yaklaşamazlar.. benim kayınvalidemler gelmeye bile çekiniyorlar. Bazen hakedene hakettiği gibi davranmak lazım ancak o zaman yerlerini biliyorlar.
Aslında aylar sonra bu gidişimden yüz bulup doğumuma gelmelerinden de çekiniyorum. Çünkü zaten ağrı acı stres beni mahvediyor o dönemde birde onları görüp gerilmek istemiyorum. Onlar yüzsüz küçük birşeyden yüz bulup eski laçkalıklarına geri dönecek kapasite de insanlar

Aslında aylar sonra bu gidişimden yüz bulup doğumuma gelmelerinden de çekiniyorum. Çünkü zaten ağrı acı stres beni mahvediyor o dönemde birde onları görüp gerilmek istemiyorum. Onlar yüzsüz küçük birşeyden yüz bulup eski laçkalıklarına geri dönecek kapasite de insanlar
Böyle düşündüğünüz ailenin cenaze evine de gitmeyin zaten.

Eee siz de az değilsiniz yani.
Cenazesi varmış eşinizin bırakın kendi gitsin beni biliyorsun ayakta bir saat duramıyorum sen istediğin gibi git gel deyin nedir yani.
Adam her türlü ailesini sizsiz görecek bir gün
Zaten bensiz gidiyordu şimdiye kadar. Bugun telefonda konuştuk. Yarın gidelim birlikte dedi ben dona kaldım. Acısı taze birşey de söyleyemedim döncez dimi dedim kalabalık olursa dönemeyebiliriz dedi sonra beni aldı stres

O kadar abartmayın isterseniz. 7 aylık hamile karısını oraya gitmeye zorlayamaz evet ama niye karısı hamile diye öz amcasının cenazesine gitmesin. 7 aylık hamile insanlar olağanüstü bir durum yoksa çalışmaya bile devam ediyor. Sağlıkçıysa bir ay öncesine kadar hala nöbet tutuyor oluyor kocası neden sürekli eşinin yanında olması gereksin ki?

X