-
- Konu Sahibi dipsiz kuyu
ben çok yaşadım böyle saçmalıklarıGeldiler zaten ilk taşındığımızda hiç kullanmadığım ardiyeye çevirdiğim ebeveyn banyosundan su sesi geliyor dediler :)
Allah herkese benim komşum gibi komşu nasip etsin. Kadın çocuklarıma; sesinize bayılıyorum diyor. Kendisi de zaten çocuk psikiyatristi o kadar melek bir insan ki. Zaten onlar evdeyken çocuklar uyumuş olduğu için hep der hiç ses duymuyorum diye . Duysam da çok güzel bir şey bu çok seviyorum diyor.
Halden anlayana denk gelmek lazım. Küçücük çocuk koşacak da konuşacak da oynayacak da. Sesinden rahatsız olanın aklına şaşmak lazım yazık!
Çok haklısınız maalesef ki ev borcuna girdik bir maaş oraya gidiyor bakıcı tutmaya gücüm yok
:) olay ses çıkarmasında ne verirsek eline ses çıkarsın istiyor ritim tutuyor çıkan seslerle peluş bez oyuncaklar ses çıkarmadığı için yüzüne bile bakmıyor
Çok haklısınızDaha bebek olduğu için olabilir mi?
Sırf alt komşu ile yüz göz olmamak için nasıl çocuğunuzu harcayabiliyorsunuz?? Bebek/çocuk o daha farkına varın lütfen. Tabii ki atacak, koşacak, zıplayıp oynayacak, bağıracak. Bundan doğal ne olabilir ki? Dünyayı keşfediyor, keşfetmeli de. Bırakın çocuğunuz çocuk olsun, alt komşu da ne yaparsa yapsın. Abuk saatlerde gürültü yapmadığınız sürece hiçbir şeye karışmaya hakkı yok.
Böyle devam ederseniz çocuğunuzda gelişim geriliği baş gösterecek, zaten konuşma geri, bilişsel gerilik de olduğunda ve iş işten geçtiğinde ne yapacaksınız? Özel eğitimden özel derse koştururken ne kadar yıpranacaksınız bir düşünün derim.
Yorumunuz için teşekkür ederim şöyle ki çocuktan önce ev borcuna girdik ikinci çocuğu düşünmüyorduk ki zaten eşim testis kanseri teşhisiyle testisinin teki alındı diğer testisinde de sıkıntı var o yüzden doktor bize çocuk düşünüyorsanız tedavi olmanız gerek dedi biz zaten düşünmüyorduk ama yine de korunuyorduk o kadar ki düşünmüyorduk yani ama oldu doktorların bile şaşırdığı şekilde oldu. Haklısınız herkes çocuk sahibi olmasın bakamayan yapmasın umarım siz çok iyi bir ebevyn olursunuz.Ablacığım kreşe verin çocuğu en temiz. Çocuk bu enerjisini atması gerek. Üstelik konuşma geriliği var diyorsun. Kreşe gitsin yaşıtlarıya sosyalleşsin en temizi. Evde yaşlı bir insanın bakımı çocukllara yetmiyor artık bu kamu spotu olarak konulmalı. Kızma ama madem çocuk sahibi oluyorsunuz, ona göre finansal plan yapıcaktınız kreş masrafını bakıcı masrafını hesaba katacaktınız. Çocuk sahibi olamkla aynıı anda ev borcuna girmek aptalca, ikisine aynı anda yatişemezsiniz. Bu ülkede insanlar hiç mi plan program yapmıyor, çocuk dediğin saldım çayıra mevlam kyaıra mı büyüyor anlamıyorumÇocuğun konuşamıyor, bütün gün evde oturup sıkılıyor enerjisini akşam atıyor, çocuk hepi topu anne babasının eve geldiği 2 saatte bir şeyler yapabiliyor ona da yazık değil mi? Bu kadar bilinçsiz ebeveyn de olunmaz ki, eşin de sen de demiyor musunuz bu çocuk neden konuşamıyor diye, çocuk kimseyle iletişim kurmuyor ki nasıl konuşsun?? Gerekirse kredi çekin kreşe verin veya bakıcı turun oyun gruplarına düzenli götürsün. Ev dediğin beton yığını çocuğunun gelişiminden önemli mi Allah aşkıına ... komşun da haklıı, bebeği de evcil hayvanı da bütün gün evde tutarsan akşam saatlerinde kudururlar bakamayacak olanlar yapmasın/almasın. Bu kadar.
Gündüz anneniz parka bahçeye götürse keşke . TV süresi çok uzunHerkese merhaba. Daha öncede konu açmıştım alt komşumun sıkıntılı olmasından dolayı en ufak bir sese bile duvara vurmasından bahsetmiştim. 22 aylık bir bebeğim var zaten geç yürüdü haliyle sustan durdan anlamıyor. Ben çalışıyorum akşam eve 7 gidiyorum haliyle çocuk bizi görünce sevincinden yerinde duramıyor sürekli koşturuyor kahkahalar eğlenmeler ve çoğunlukla da ağlamaları var (2 yaş sendromu). Alt kata ses gidecek diye bebeğimi oturmaya zorluyorum oyuncak oynatmaya çalışıyorum ama asla oynamıyor zaten onları da alıp yere etrafa atıyor ses çıkarıyor diye artık topladım hiç oyunca vermiyorum eline mecburen tv açıyorum zaten anneannesi bakıyor akşama kadar o da açıyor tv çünkü yetişemiyor bir de ben açıyorum ses yapmasın diye ama o kadar kötü hissediyorum ki kendimi ben bu çocuğa bu kötülüğü neden yapıyorum diye çünkü konuşma geriliği de var tv olmaması gerekirken ben ses yapmasın diye tv açıyorum. Siz bebeklerinizi nasıl oyalıyorsunuz küçücük bebeğin koşmasını nasıl engelliyorsunuz yada engellemiyor musunuz?
Yorumunuz için teşekkür ederim şöyle ki çocuktan önce ev borcuna girdik ikinci çocuğu düşünmüyorduk ki zaten eşim testis kanseri teşhisiyle testisinin teki alındı diğer testisinde de sıkıntı var o yüzden doktor bize çocuk düşünüyorsanız tedavi olmanız gerek dedi biz zaten düşünmüyorduk ama yine de korunuyorduk o kadar ki düşünmüyorduk yani ama oldu doktorların bile şaşırdığı şekilde oldu. Haklısınız herkes çocuk sahibi olmasın bakamayan yapmasın umarım siz çok iyi bir ebevyn olursunuz.
Küçücük çocuğu mu Allaha havale ediyorsunuz?Siz nerde büyüdünüz mandirada mi?Bu havale iptal bence.ben buna çok karşıyım o koşucak enerjisini atacak diye benim başım ağrıyor üst komşumu 24455254654 kere uyardım Allaha havale ediyorum sabah 7 den akşam 7;30 a kadar çalışıyorum gelip bide onların gürültüsünü çekiyorum inşallah üstüne daha beteri gelir
Çok pişman olacaksınız böyle devam ederseniz.Şöyle ki sadece mama diyor ve babıldıyor çocuk doktoruna götürdüm oda çocuk gelişime yönlendirdi orda söylendi
Hayata çok cici bakamıyorum diye problemli mi oldum?.Bunu soyleyen bir kisi var bunca yorum arasinda o kiside problemli zaten onu takmayin.
Anne babasını ediyordur işte.havadan mi geliyor o çocuk?Küçücük çocuğu mu Allaha havale ediyorsunuz?Siz nerde büyüdünüz mandirada mi?Bu havale iptal bence.
Hayir kendi fikirleriniz tek dogru gibi bunu dayattiginiz ve bazi fikirlerinizin tutarsiz olusu sebebiyle problemlisiniz bana goreHayata çok cici bakamıyorum diye problemli mi oldum?.
Sen mutsuz olabilirsin ama herkes böyle değil. Anla artık bunu.Eee yetiştirmeyin insan falan diyordur onlar da.biz mi dedik yetiştirin diye.her çocuklu çocuklu konuya da yazacağım.hayat hiç güzel bir şey değil.lütfen yapmayın artık çoluk çocuk.rezillikten, acıdan, perişanlıktan başka birşey değil.ohh iyi yapıyorlar.kimse için bir anlamımız yok, sizin çocuğunuzun da yok.ben geberip kurtulsam diye bakıyorum, siz yenilerini getirip bir de anlayış bekliyorsunuz.sana mi soracağım diyeceksiniz ama kimi uyandırabilirsem kârdır.sevipmiyoruz işte yani.ne biz me çocuğumuz.niye ısrar ediyorsunuz.sanki yetiştirdikleriniz de çok bir halta benziyor.toplumun hâli ortada.çok elit bir toplumuz da benim mi haberim yok.