- 16 Şubat 2012
- 6.363
- 10.466
- Konu Sahibi Probisinkokusu
- #1.601
Probisi anlıyorum biteceksede kafasında da gönlünde de tamamen bitirmek istiyor.Geriye döndüğünde ben elimden geleni yaptım demek içinBenim de adama dair cok ümidim yok ama yine çok karamsar olmaya gerek yok. Sonuçta bir yola girmişler, konu sahibini kötü etkilemeyelim bence
Bakarsın en büyük problemi olan iletişim problemini aştıktan sonra , kendilerini /isteklerini açıkça ifade etmeye başladıktan sonra bazı problemleri çözülür.
Çözülmezse bile konu sahibi kendini ve içinde yaşadığı sosyal toplumu tanıyor. Demek ki pat diye ilk saygisizlikta ayrılsa (boşanmak kolay değil) , bir süre sonra içine 'acaba öfkeyle kalkıp zararla mi oturdum' diye düşüneceğini biliyordur. Kendi vicdani ve bekar hayata daha kolay adapte olması için sonuna kadar zorlamak istiyordur.
Ben de biraz böyleyim, ilişkiye epey yüksek bir krediyle başlarım,pek çok olay beni içten içe rahatsız etse de büyük tepkiler vermem. Zamanla kredisi azalır, gözümden düşmeye başlar, kendi içimde karar veririm ve durduk yere ayrılık konuşması yaparım, anında da neşeyle tekrar bekar hayatıma dönerim. İçimdeki şeyleri tukettigim için bitmiş ilişkim aklıma bile gelmez. Bir tane istisnam var, kredisi bittiği için değil uzak mesafeyi yurutemedigim için kendimden emin olmadan ayırdığım. Onla da beş yıldır her boşlukta tekrar başlıyoruz insanin içinde bitirmesi önemli. O yüzden probis kendi icin iyisini yapıyor. Demek ki o da böyle bir insan
Probise yapılanlar haksızlık geliyor .Böyle kadir kıymet bilinmemesi.Kızın iyi niyetini enayilik olarak görmeleri.Hem etinden hem sütünden faydalanalım der gibi davranmaları.Konu sadece ilk sayfadaki gibi temizlik yapma olayıda değil.Bütün olarak eşinin sorumsuzluğu ve düşüncesizliği en önemliside merhametsizliği.Ben gerçekten anlamıyorum.Yeni evliler cicim ayları adam evinde karısıyla bile oturmuyor. Lise arkadaşlarıyla buluşuyor.Probis bir yerde yazmıştı haftada birkaç gün dışarıda ,Ramazanda işten gelir ya uyur ya annesine gider ya arkadaşlarına gider diye.Bildiğin bekar gibi sorumsuz takılıyor.
Probis işte çalışsın, para getirsin ,yemek yapsın,temizlik yapsın ,eşinin gönlünü hoş etsin,eşide bekar gibi arkadaşlarıyla takılsın, onun aldığı arabaya binsin ,arkadaşlarına hava atsın.İşine gelmediğinde çocuk gibi küssün ,yatak ayırsın.Bu nedir.Sanki probisin eşi değilde çocuğu gibi.Probis tarafından tek taraflı bir fedakarlık var. Ona annelik yapmak içinmi evlenmiş.Eşi onun için ne yapmış acaba.Probis şehir değiştirip eşinin şehrine gelmişti birde.
En büyük korkum bu süreçte çocuk olması.Umarım hemen çocuk yapmaz.Bu kadar vurdumduymaz birinden çocuk olduğunda olacakları düşünmek istemiyorum.Probis zaten duygusal ve verici bir insan. Çocuk olunca bu sefer hiç kopamayacak.