- Konu Sahibi AYLINNN7677
-
hmm sanırım hakaret içeren kelimeleri farklı yerde kullanıyorsunuz, sorun burda...
kaldı ki benim için ahlaksızlık yapan erkekle kadın birdir..
hiçbir zaman "erkeğin elinin kiri, kadının alnının karası" zihniyetinde olmadım.. "karşı komşum yaptı, ben niye yapmadım" diyecek kadar da basit ve sığ düşünmedim hiçbir zaman..
benim baz aldığım bir din, ve bu dinin belli kuralları var.. bazı insanların yok!! saymasıyla hayatımdan çıkaramayacağım kadar önemli değerler.. ve o değerler erkek için de kadın için de aynı şeyi söylüyor... :1closedeyes:
yahu illa banlanmamız mı lazım :) tartışıyoruz işte gayet seviyeli. kimse kimseye kötü birşey demiyor ben keyif aldım açıkçası fikirlerimi savunmaktan, savunulan fikirleri okumaktan.
Hiç te marifet değil. Anneden babadan gizli yaparak mı kendi doğrularını yaşıyor. Çıkar anasının karşısına "ben böyle düşünüyorum böyle yaşıyorum der" işte o zaman kendi doğruları ile yaşamak olur bunun adı. Bu insan yarın öbür gün yeni sevgilisi tutucu biri çıkarsa onun açısından yaşamaya da bakar. Ben burada bahsedilen kuzenden bunu anlıyorum. Sırf sevgilisi istediği için onunla aynı evde yaşıyor. Annesinden de gizlemesinin nedeni bu bence. Su gibi her kalıba giriyor yani. Ve bu şekilde hareket eden çok kadın var.
Ayrıca aynı Tanrı ya inanıyorsak şayet Allah evlenmeden yaşanan cinselliği yasaklamıştır. Bütün büyük dinlerde böyledir bu. Cinsellik için de evlenmeyi şart koşar. Bu arada konuyu dini yöne getirmiyorum sen böyle yazdığın için cevap veriyorum sadece. Zar demişsin de kimse bekaretten bahsetmiyor evlenmeden birliktelikten bahsediyoruz. Bence sen o kısma takılı kalmışsın bilinç altına işlemiş.
40 yaşında ailesi ile yaşayan biri kendi hayatını da yaşar ben öyle çok insan tanıyorum. İlla tek başına kalmak değildir kendi hayatını yaşamak. Eğer kendi doğruları olan güçlü bir karakterin varsa kocanla da, ailenle de, sevgilinle de yaşasan yine kendi hayatını yaşarsın.
Evliliklerin sürekliliği için birlikte yaşamak kriter olsaydı Avrupa da Amerika da boşanan çiftler az olurdu değil mi? Demek ki evlenmeden aynı evde yaşamanın evliliğe bir katkısı yok. Evlilik değiştirmez insanları. Ama yıllar değiştirir.
[ı]kızlarrrr kızlarrrrr ..ben bu konuya bu kadar yazmıcaktım ama dün bir olay yaşadım..yazmak istedim buraya..benim erkek kardeşim dün 1 senelik ilişkisini bitirdi.sebep ne bliyormsunuz?kız arkadaşı okul zamanında bir erkekle yaşamış..resimlerini bulmuş.ve kardeşim adeta yıkıldı..ve anında bitirmiş.çok üzüldüm..bana dediki o zaten içime işledi..abla evlenip ayrılmış olsaydı inan bu kadar tuhaf olmazdım..çünkü herşeyiyle ortada ben bunu kaldıramam dedi..kaldıramadı.tüm gece düşündü durdu..ben bile kızı sevdiğim halde savunacak bişey bulamadım..aa olabilri kardeşim..geçmişi seni ilgilendirmez..yaşanmış bitmiş...medeniyet bu ...diyemedim...diyemedim...[/ı]
neden diyemedin[ı]kızlarrrr kızlarrrrr ..ben bu konuya bu kadar yazmıcaktım ama dün bir olay yaşadım..yazmak istedim buraya..benim erkek kardeşim dün 1 senelik ilişkisini bitirdi.sebep ne bliyormsunuz?kız arkadaşı okul zamanında bir erkekle yaşamış..resimlerini bulmuş.ve kardeşim adeta yıkıldı..ve anında bitirmiş.çok üzüldüm..bana dediki o zaten içime işledi..abla evlenip ayrılmış olsaydı inan bu kadar tuhaf olmazdım..çünkü herşeyiyle ortada ben bunu kaldıramam dedi..kaldıramadı.tüm gece düşündü durdu..ben bile kızı sevdiğim halde savunacak bişey bulamadım..aa olabilri kardeşim..geçmişi seni ilgilendirmez..yaşanmış bitmiş...medeniyet bu ...diyemedim...diyemedim...[/ı]
[ı]kızlarrrr kızlarrrrr ..ben bu konuya bu kadar yazmıcaktım ama dün bir olay yaşadım..yazmak istedim buraya..benim erkek kardeşim dün 1 senelik ilişkisini bitirdi.sebep ne bliyormsunuz?kız arkadaşı okul zamanında bir erkekle yaşamış..resimlerini bulmuş.ve kardeşim adeta yıkıldı..ve anında bitirmiş.çok üzüldüm..bana dediki o zaten içime işledi..abla evlenip ayrılmış olsaydı inan bu kadar tuhaf olmazdım..çünkü herşeyiyle ortada ben bunu kaldıramam dedi..kaldıramadı.tüm gece düşündü durdu..ben bile kızı sevdiğim halde savunacak bişey bulamadım..aa olabilri kardeşim..geçmişi seni ilgilendirmez..yaşanmış bitmiş...medeniyet bu ...diyemedim...diyemedim...[/ı]
Tersi olsaydı,siz o kızın ablası olsaydınız,ve biriyle yaşadı diye,erkek arkadaşını terk etseydi,haddimi aşarak tahminde bulunucam %99 oranda ''amaaaan,senden önce ,yaşanmış bitmiş,şimdi senle ya,yapmayan erkek mi var bu devirde ''derdiniz.
Bu da benim tam itiraz ettiğim nokta,neden kadına yapılıyor bu sadece? Ve en çokta bizim savunmamız gerekirken birbirimizi..
tersi olsaydı,siz o kızın ablası olsaydınız,ve biriyle yaşadı diye,erkek arkadaşını terk etseydi,haddimi aşarak tahminde bulunucam %99 oranda ''amaaaan,senden önce ,yaşanmış bitmiş,şimdi senle ya,yapmayan erkek mi var bu devirde ''derdiniz.
bu da benim tam itiraz ettiğim nokta,neden kadına yapılıyor bu sadece? Ve en çokta bizim savunmamız gerekirken birbirimizi..
kadın için ilkel çağlardan beri sorun olmuştur bu durum. şimdi mi değişecek?
kardeşim kabul etmiyor canım evlencek o ben napıyımm..öle şeyler yaşanıyor ki hayatta kız nişanlısından ayrıldı diye çocuk bakireliğinden şüphe edip doktora götürülüyor..daha niceleri var böyle..
Benim savunmam beraber yaşayarak erkeklere pirim vermemek...böyle birşey yapmasaydı ne kardeşim ne o kız üzülücekti..
neden diyemedin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?