Hangi sporlar yapılmalı?

__NAZZ__

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2010
928
2
Hangi sporlar yapılmalı?

Her spor yapılabilir tabi olanaklar kısıtlıysa , en azından düzenli yürüyüşe zaman ayrılmalıdır. Temel kurallar tüm spor dalları için aynıdır. Yapılacak olan spor aktivitesi en azından 20-30 dakika, ideal olarak 45 dakika kesintisiz sürmelidir. Ritmik olarak geniş kas grupları çalıştırılmalı; kaslar egzersizden önce ve sonra gerilmelidir. Spordan önce, spor esnasında ve sonrasında yeteri kadar su içilmelidir. Kadınlar için uygun görülen sporlar genellikle bale, buz pateni, ritmik jimnastik, su balesi-senkronize yüzme, dans gibi sanatla iç içe olunan alanlardır. Estetik sporlarda kadınlar erkeklere oranla daha başarılı olmakta ve fizyolojik gereksinimlerini daha rahat sağlamaktadır. Yüzme, tenis, paten, atletizm, bisiklet, voleybol, basketbol gibi topla yapılan sporlar gibi her spor türü bayanlar tarafından başarı ve sağlıkla uygulanmaktadır.

bu aralar bayanların platese yöneldiğini görüyorum;oysa ki

Egzersiz yaparken dikkat edilmesi gereken en kritik nokta, efor yoğunluğu. Her birey için bu egzersiz nabzı farklıdır ve egzersiz esnasında limitler aşılmamalıdır. Egzersizin yoğunluğu ideal olarak ergospirometrik yöntem kullanılarak yapılan efor testi ile belirlenir. Kişi için egzersiz programı hazırlanmadan önce ergospirometrik testler yapılmakta ve edinilen değerler ışığında bireyin oksijen tüketimi, nabız ve efor yoğunluğu tespit edilmektedir.(belli rahatsızlığı olup bilmeyen ve kendini zayıflamak için zorlayanlar var).bunun için her birey kendi için uygun olan programı bulmalı.bunun dışına çıkmamalıdır.özellikle ilk başlayanlar için 2 haftalık adaptasyon programları öneriyorum
 
eğer yapacağı spor konusunda karasız olan arkadaşlar varsa.yardımcı olabilirim.
spor akademisi mezunu bayanım.elimden geldiğince sizi mutlu edecek spor branşlarına yönlendirmek isterim..
 
eğer yapacağı spor konusunda karasız olan arkadaşlar varsa.yardımcı olabilirim.
spor akademisi mezunu bayanım.elimden geldiğince sizi mutlu edecek spor branşlarına yönlendirmek isterim..

naz mrb.ben 47 kiloyum ve 2 hafta önce spora başladım.sıkılaşmak için.plates yapmak istedim fakat bana ilk önce ayrobikle başlamam gerektiğini ve bir ay devam etmem gerektiğini sölediler.daha sonra platese geçebilirmişm.ama ayrobik zayıflatıyo ve ben daha fazla zayıflamak istemiyorum sence ne yapmalııym
 

mrh.47 kilo, orta boy die düşünüyorum (1.60)
Spora yeni başlayan bir kişi olarak , sporu geçmiş dönemlerinde belli aralıklarla düzenli yapmış bir kişinin spora başlamasında sportif aktiviteye uyum sağlama zamanı arasında farklar bulunmaktadır. Sizin için spora başlarken; kendi yaşınız ve kondisyon seviyenize uygun en iyi performansı göstereceğiniz antrenman programını yapmanızla olacaktır.

Sporun temelinde hangi yaş grubunda bulunursak bulunalım her zaman sahip olmamız gereken 2 temel unsur bulunmaktadır.

1. Aerobik kapasitemizin iyi olması. ( kuvvetli kalp ve dolaşım sistemi )
2. Kas gücümüzün ve esnekliğimizin iyi olmasıdır. (kuvvetli kas-tendon-ligament ve bağlar )


Vücudunuzun artan oksijeni kullanma kapasitesi daha sağlıklı bir yaşam kalitesi kazanmanızı sağlar. Kan şekerinizi ve kan yağlarınızı düzenler, kilonuzu kontrol altına almanızı sağlayabilirsiniz. Kısa mesafelerde nefes nefese kalmadığınızı görünce zihinsel olarak rahatlar ve pozitif bir ruh haline kavuşursunuz,aerobik ile eğitmeniniz sizi adaptasyon programına almış olduğunu düşünüyorum...merak etmeyin zayıflamazsınız.spor da enerji sarf edeceğiniz için iştahınız artacaktır ..gerekli takviyeleri alırsanız sıkı fit ve zayıflamamış bi vucuda sahip olursunuz:)

kolay gelsin
 
sevgili rapunzel :) seviyorum saçlarını :)

ben çok yogun çalışıyorum ve oturarak çalışıyorum eve geç saatte geliyorum. kondisyon bisikleti yada koşu bandı ikisinden birini almak istiyorum amaaa alan arkadaşlarım evde askılık olarak kullanıyoruz diyorlar.. kilolu diilim ama spor yapmak istiyorum.. hangisini tercih etmeliyim hangisi daha verimli fit bir vucut için?

belki gereklidir diye ;

liseden sonra hiç spor yapmadım
sigara kullanıyorum..
 
eğer yapacağı spor konusunda karasız olan arkadaşlar varsa.yardımcı olabilirim.
spor akademisi mezunu bayanım.elimden geldiğince sizi mutlu edecek spor branşlarına yönlendirmek isterim..

Merhaba, ben 50 kiloyum ve 1.60 küsür boyundayım. İki ay kadar spor salonunda spor yaptım şimdi evde devam etmek istiyorum. Elimde sadece Ebru Şallının pilates videoları var, yeterli midir? Ve pilates topuna ve lastiğine nerden ulaşabilirim? Eminönünde ucuza satıldığını duymuştum, onları tavsiye eder misiniz?
 


merhaba canım:)esen adının bende özel bi yeri vardır ilk başta bunu söylüyeyim:)

canım yoğun bi iş tempon var ama gün boyunca oturuyorsun ..tabi ki koşu bandı al.bütün gün oturmaktan yorulan totonu bisiklette yine dinlendrme..en iyi spor her zaman tempolu yürüyüştür.yürüme anında bütün vucut çalışır kollar bile belli bir tempoda ayaklarımıza uyum sağlar ve ileri geri sallanmaz mı???*evet dimi ..o açıdan sana koşu bandını öneriyorum.


düzenli yürüyüş sana

1- Yürüyüş kan akımını ve kan damarlarının miktarını artırarak, dolaşımı iyileştirir, kalp-damar ve beynin damarsal hastalıkları riskini azaltır.

2- Kalp kası dahil, vücut kaslarını kuvvetlendirerek, daha etkin çalışmalarını sağlar.

3- Her bir kasılmada kalbin pompaladığı kan miktarını artırarak, istirahatte kalp atım sayısını (nabzı) azaltır.

4- Egzersiz ve stres durumunda arteriel kan basıncında (tansiyonda) oluşan yükselmeyi azaltır.

5- Kan basıncını düzenler.

6- Kalp kasının yan damarlardan beslenmesini destekler. Böylece kalbin ana damarlarında oluşacak tıkanıklıkların vereceği zararı azaltır.

7- Şişmanlık riskini azaltır.

8- Sindirimi kolaylaştırır.

9- Beyine oksijen sağlanmasını artırarak, zihinsel keskinlik ve yaratıcı düşünce potansiyelini yükseltir.

10- Lenfatik dolaşıma yardımcı olur.

11- Egzersiz sırasında ve sonrasında metabolizmayı uyarır.

12- Solunumsal kapasiteyi ve aerobik gücü artırır.

13- Büyümeyi ve travma sonrası toparlanmayı olumlu etkiler.

14- Kan yağlarının (trigliserid) düzeyini düşürür.

15- HDL/LDL (iyi huylu-kötü huylu kolesterol) dengesini düzenler.

16- Koordinasyona olumlu etki yapar.

17- eklem ve kasların esnekliğini artırarak, bel ve boyun ağrılarını hafifletir.

18- Kemiklerin sertleşmesini ve kuvvetlenmesini sağlar.

19- Dayanıklılığı artırır.

20- Yorgunluk duyumunu engeller.

21- Uykusuzluğu azaltır, rahatlamaya yardımcı olur.

22- Vücudun doğal keyif verici hormonları olan endorfinlerin salınımını sağlar.

23- Yaşlanma sürecini geciktirerek, genç görünüm sağlar.

24- Moral, özgüven ve iyimserliği artırır.

arkadaşların koşu bantlarını çamaşır asmak için kullanıyormuş buna üzüldüm çünkü onca para verip bundan yararlanmamak kötü
sigara içmemende bi o kadar güzel,sevindimnefesin kesilmez
liseden sonra spor yapmamanda sorun değil.sadece başlangıç olarak daha hafif tempoda daha kısa sürede çalışmalar yapmalısın..yorulmuyorum die devam etmek yok..birli bünyeni o tempoya alıştırdıktan sonra sürede ve uygulamada (yürüyüş yada koşu dercesi hızı)değişiklik yapabilirsin..
 
Hayatında hiç koşmamış birinin ise yürüme/koşu programına başlamadan önceki 8 gün boyunca hergün yürüyüş yapması gerekir. İlk 4 gün 20 dakika ve sonraki 4 gün 30 dakika olmak üzere toplamda 8 gün yürünerek, yürüme/koşu programı için ayaklar hazırlanmalıdır. Bu sürenin sonunda kısa koşular programa dahil edilir. 2 dakika koşu ve 4 dakika yürüme olmak üzere bu tekrar 30 dakika içinde 5 kez yapılır. Koşunun yavaş ve jog atma şeklinde olması gerekmektedir.

Koşuya yeni başlayanların yaptıkları en büyük hata, koşulan süre yerine koşulan mesafeyi dikkate almalarıdır. Halbuki koşulan mesafenin hiçbir önemi yoktur. Yani kaç kilometre koştuğunuzun değil, kaç dakika koştuğunuzun önemsenmesi gerekir.

Yeni başlayanların çok yaptıkları diğer bir hata ise hızlı koşmaya çalışmaktır. Hızlı koşmak nefes alıp vermeyi güçleştirir, kaslar acı çekmeye başlar ve koşmak eğlence olmaktan çıkar. Bunun doğal sonucu olarak cesaret kırılır, motivasyon azalır ve kişi koşmayı bırakır. Halbuki yeni başlayanların koşu süratleri, hızlı yürüme temposuna yakın olmalıdır. Koşarken nefes nefese kalmamalı ve hatta yanındaki koşu partneri ile konuşabileceği rahat bir tempoda koşmalıdır.
 

tatlım kilonla boyun gayet orantılı ,formunu korumak için egzersiz istiyorsun ve pilates iyi bir seçim.evde de rahatça yapabilirsin.videoları izleyerek topunla ,lastiğinle hem iyi bir dürüş hemde fit bir vucuda sahip olabilirsin.............eminönünde (bilgim olmadığından tavsiye edemicem görmek lazım) istanbulda yaşamıyorum ama spor mağazalarından yada carrefour,real gibi büyük marketlerde de kolayca ve uygun fiyata bulabilirsin...her arkadaşa dediğim gibi işin sırrıdüzenli,azimli olmak
 
slmlar naz

bisey duyustum dogrumu diye sormak istedim

boy uzatmak isteyenler mekik, sinav fln cekmesin deniliyodu
bu dogrumu?
peki hem karnini eritmek hemde boy uzatmak isteyenler ne yapmali?
ama voleybol, basketbol gibi grup sporlari degil
evde yapabilecegi seyler lsa daha iyi olur..
 

slmlar mermaid

canım yaşın kaç..karın eritmek için mekik çekmek doğrudur ama boy uzaması durmuşsa bunu hiç bir şekilde (mekik,şinavla)uzatamayız.hatta pilatesle boy uzatılıyo die haberler çıktı.bu bile yanlış.çünkü boy uzaması belli bir yaşta olur.. ilk önce genler çok önemli daha sonra yapılan spor.beslenme falan filan..pilatesle sadece düz bir duruş sahibi oluruz.kambur bir duruşu pilatesle doğru ve düzgün şekile getirdik mi boyda uzamış gibi gözüküyor.vucut dikleşiyor...oysaki var olan boy ,duruş bozukluğundan dolayı daha kısa gözükebiliyordu..eğer belli yaştan sonra boy uzaması olsaydı ne sporcuların boyu 1.60 1.70lerden fırlar nerelere giderdi.eğer pilateste boy uzatsaydı ebru şallı uzamıştı.yıllardır aynı değil mi..sanırım boyunla sıkıntın var tatlım.eğer yaşın küçükse belki önereceğim bi kaç sporla boyunda oynama olur.ama ergenliğe girmişsen bu çok zor...
 

benim yasim 18 canim ama kendim icin degil kiz kardesim icin sordum..
oda ocakta 16 yasina girecek..mekik cekerek boy uzatma degilde, boy uzatmak istiyorsan mekik cekmeyeceksin demislerdi
bunun dogrulugu varmi demek istemistim canim..
 
Son düzenleme:

vakit ayırıp cevapladığın için teşekkür ederim...
 
benim yasim 18 canim ama kendim icin degil kiz kardesim icin sordum..
oda ocakta 16 yasina girecek..mekik cekerek boy uzatma degilde, boy uzatmak istiyorsan mekik cekmeyeceksin demislerdi
bunun dogrulugu varmi demek istemistim canim..



tatlım kardeşin kız ve mekik şinav mı çekmek istiyor ?
eğer istiyorsa yarım mekik ,yarım şinav çeksin bu yaşta belini zorlamasın.iyi değil.boy uzamasına hiç bir sporun zararı yoktur.eğer zararı olsa yabancılarda olurdu. küçük yaşlardan itibaren spor yapıyorlar (ağır antrenmanlar)ama hepsinin boyu uzun..senin kardeşin mekik geçipte yeterli besini vitamini almazsa tabi o zaman beslenemez ve gelişim gözükmeyebilir.spor yaptığın gibi takviyelerinide almak çok çok önemli...

Sonuçta her aktivite için enerji gereklidir. Atıyorum 1000 kalorilik enerji harcayıp 800 kalorilik besin alırsanız dengesiz beslenme nedeniyle vücudunuz kayba uğrar. O yüzden spor yapan insanlar genelde istedikleri formu bulamayınca spora iş bulurlar.yapılan aktivite kadar .beslenmek de çok önemli....hemde çok

ayrıca boyun uzasın istiyorsan ağır sporlardan çok koşmanı zıplamanı sağlayan aktif sporlar yaparsan ilerde memnun olursun.

senin yaşında ağırlıklı kas geliştiren sporlar iyi gelmez...yani mekik ve şinav şuan bi bayan için önermiyorum 16 yaşındasın.daha çıtırsın neden daha seni canlı tutcak enerjik sporlar seçmiyorsun.koşu yap.step yap.atla zıpla tamam şeker...
 

bende aynisini soyluyorum ama
gobegi var azicik onu eritmek icin mekik cekiyo
kollarinida kalin buldugu icinde sinav cekicekmis,
kol kaslari icin..

birde senin yazdikalrini okutayimda
baska birinden duyarsa belki kabul eder
tesekkur ederim canim cevapladigin icin
 

bişey değil tatlım ama kollarını zayıflatmak için şinav dışında bi çok hareket var.en basiti evde su şişesini dolu haldeyken indirip kaldırsın:)bunu yana öne arkaya yapsın.eline bi lastik alsın ayağına lastiği geçirsin diğer ucuda lastiğin elinde olsun.lastiği çekip indirsin.oturduğu yerde bile göbeğini içine çekip bıraksın bunu alışkanlık yapsın.göbeğine masaj yapsın.mekik yada şinav da abatmadan yapmasında sorun yok.yeterli besinleri aldıktan sonra sorun değil.masa tenisi oynasın.yüzsün.voleybol oynasın.ip atlasın.dans etsin..daha çıtır.yani ona önereceğim spor eğlenceli olmalı yoksa direk ağırlık çalışması o yaş için itici.......bi sürü var da şimdilik bu kadar tatlım.çıkmam lazım ...16 yaşında bu güzel bayanda o kadar dert etmesin ..ama illada bana bi spor öner derse onunla bütün spor branşlarını konuşuruz ve hem istediği formu yakalayacağı hemde zevk alacağı bişeyler buluruz:)öptüm kocaman kocaman
 

cok tesekkur ederim canim
verdigin bilgiler cok guzel

 
Son düzenleme:
 
 
tatlım şuan da bi işim çıktı çıkmam lazım daha detaylı yazacam konuşuruz...öptm kocaman
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…