Merhaba arkadaşlar,ben size bir konuda danışacaktım.
Şimdi benim yaşım 17
Gözümde hem astigmat hemde miyop var
Lens almak istiyorum,renkli ve numaralı tabiki
Sizden yardım istediğim konu;hangi marka daha iyi ve daha orjinal duruyor? astigmat ve miyopla birlikte lens fiyat ne kadar oluyor?
Şimdiden teşekkürler. :)
merhaba canım. astigmat+miyop düzelten renkli lens tek bir marka var bildiğim kadarıyla ve tek bir tanesinin fiyatı çok pahalı(200tlnin üzerindeydi galiba). şişede satılıyordu ve yıllıktı. nette googledan aratıp lens satışı yapan sitelere bakarsan bulabilirsin canım. ama hiç o lensi kullanan yok burda sanıyorum, o nedenle renkleri nasıldır, doğal mıdır bilemiycem. bende de astigmat ve miyop var. ama ben renkli lens kullanmak istediğimde, sadece miyopu düzelten renkli lens kullanıyorum. renkli ve numaralı (miyop düzelten) lens olarak birçok marka var. kendi fikrimce, en doğal duran solotica (yıllık lenstir). ama gözde kayma yaptığından bahsedenler vardı burda okuduğum bir topicte. tabi göz çapı önemli bu nedenle. herkesin göz çapı farklıdır o nedenle bazılarında tam uyar, bazılarında olmaz. lens alırken göz çapına uyan lens almalısın (BC değeri diye yazar). rainbow da doğal olabilir (özellikle giallo rengi yani fıstık yeşili çok revaçta), yıllıktır Bausch & Lomb ve Ciba Vision Freshlook lenslerini ise tavsiye etmem, çünkü bana göre çok damarlı görüntüleri var bu nedenle doğal değiller...ama fiyat olarak uygunlar ve aylıklar.
şimdi baktım da bir sitede, rainbowun varmış. renkli toric lens diye geçiyor. tanesi 219 tl. BC 8.6 çap 14.00 1 çift göz için 2 tane alınca 438 tl oluyor
micra çok teşekkür ederim canım
birşey daha soracaktım şimdi benim miyopum 2
astigmat ise 0,50
ya acaba sadece miyop lens alsam olur mu
sonuç olarak yakını görüyorum :)
438 az para değil yahu
micra çok teşekkür ederim canım
birşey daha soracaktım şimdi benim miyopum 2
astigmat ise 0,50
ya acaba sadece miyop lens alsam olur mu
sonuç olarak yakını görüyorum :)
438 az para değil yahu