Kartal diyorum.
Hayırlı uğurlu olsun şimdiden.
Hangi evde karar verirseniz verin, kendi eviniz olacağından dolayı şanslısınız.
Allah sağlıkla içinde oturup, ailenizi genişletmeyi nasib etsin inşallah.
8 Mart Dünya Kadınlar Gününüz sizin de kutlu olsun...
Öncelikle allah hakkınızda en hayırlı olan evi nasip etsin size.. biz de evlendiğimizde kiradaydık 2 yıl ve yeni evimize geçtik..İyi günler hatunlar. Öncelikle Kadınlar Gününüzü en içten dileklerimle kutluyorum.
Ev alma niyetimiz var bayadır araştırıyoruz. Rabbim herkese ev sahibi olmayı nasip eylesin. Kiracı olmak gerçekten çok zor helede istanbulda fiyatlar almış başını gidiyor.
İstanbul anadolu yakasında oturuyoruz. 2 ev arasında çok kaldık. Karar vermekte zorlanıyoruz. dairelerin 2 side 2+1 ve şuan temelleri atılmış şekilde biri 10 ay diğeri 12 ay civarında teslim edilecek. İkisininde kira gelirleri 1500 ve üzeri. Fiyat olarak ikiside hemen hemen aynı değerde.
Evlerin ilki pendik girişte metro durağına çok yakın e 5 altında kalıyor. Site içerisinde 7-6-5-4. katlardan birisi olacak. yürüme pendik çarşıya 10-15 dk da gidilebilir düzgün bir mahallede
m2 şu şekilde
kare salon: 23, mutfak: 9, mutfak balkonu:3.5, yatak odası: 14.5, çocuk odası: 11 ince uzun, banyo:5, antre :8 uzun portmantolu ve panjurlu
2. Ev Kartalda e-5 altında trene, sahile ve okullara çok yakın pazar evin sokağında. Elit bir mahallede. Tek bina şeklinde çıkma balkon yok alabileceğimiz daire 1. kat. Alt katında daire olduğu ve çıkma olmadığı için ısınma bakımından sıkıntı olmaz.
Bu evin m2 side şu şekilde
kare salon: 21, mutfak:9, mutfak balkon: 2.5, yatak odası: 13.5, çocuk odası:8.5, banyo:4, antre:6.5, portmantolu ve panjurlu.
Kartaldaki evi konumundan dolayı daha çok beğendik ancak kare salon olmalarından dolayı m2 bizi düşündürüyor.
Şimdilik çocuğumuz yok. Allah nasip ederse yavaş yavaş düşünüyoruz. Ödeme planlarımızda 5 yıl süreli . 5 yıl sora borcumuz bitecek inşaAllah niyetim borcumuz bittikten 2 sene sonra üstüne para koyup veya kredi çekip daha büyük 3+1 ev almak.
Sizce hangi evi almak daha mantıklı.
Öncelikle allah hakkınızda en hayırlı olan evi nasip etsin size.. biz de evlendiğimizde kiradaydık 2 yıl ve yeni evimize geçtik..
Öncelikle bitmeyen evi almayın derim çevremizde bu konuda mağdur olmuş insanlar var piyasalar kötü ve firma iflas ettiği için ne evde oturabiliyorlar ne satabiliyorlar askıda kalan bir ev ve sizin tarafta orası da..
Biz anadolu yakasında en merkezi konumda ve küçük bir evde oturduk kirada bu kadar merkezi bir yerin muhiti içine girdikçe yadırgamaya başladık o yüzden muhit profili çok önemli.. ben bunu hamile kalınca çok daha iyi anladım kızımı burada yetiştirmem dedim gerekirse iyi bir muhitten eski bir ev alırız orada otururuz dedim ki öyle yaptık.
Bir de taşınmak düzen değiştirmek de zor bence siz 3+1 e odaklanın ve bir daha satıp ev almakla uğraşmayın gerekirse bekleyin zaten faizler çok yüksek ve bol bol dua tabii ki :) çünkü ev bulmak da çok zor
Emlak piyasası durgun biz şuan hareketli olsaydı şuan aldığımız evde asla oturamazdık o yüzden daha geniş evlere bakıp sıkı bir pazarlık yapabilirsiniz
Çok mu eşyanız var
Salonum kaç metrekare bilmiyorum
Şimdiye kadar oturduğum 5 evinkini de bilmiyordum
Bence metrekareden çok şekil önemli
Yani pencere kapı nerede
Tek tarafı pencere olan kapı da o pencerenin karşı köşesinde olan modeller daha kullanışlı
Mesela şu an salonumun bir uzun kenarı ve bir kısa kenarı pencere
Pencere olmayan kısa kenar ile uzun kenarı arasında kapı var
Yani boş duvar az
Bu da büyük eşyaları olanlar için sıkıntı olabiliyor
Siz bir kapıda planları çizip atsanıza
Ona göre bakalım
Yazdıklarınızı tamamen okumadım ama net ve kesin olarak diyorum iskan belgesi (yapı kullanma izin belgesi) olmayan bir evi asla almayın. Bunu 15 yıllık mesleki tecrübemle söylüyorumİyi günler hatunlar. Öncelikle Kadınlar Gününüzü en içten dileklerimle kutluyorum.
Ev alma niyetimiz var bayadır araştırıyoruz. Rabbim herkese ev sahibi olmayı nasip eylesin. Kiracı olmak gerçekten çok zor helede istanbulda fiyatlar almış başını gidiyor.
İstanbul anadolu yakasında oturuyoruz. 2 ev arasında çok kaldık. Karar vermekte zorlanıyoruz. dairelerin 2 side 2+1 ve şuan temelleri atılmış şekilde biri 10 ay diğeri 12 ay civarında teslim edilecek. İkisininde kira gelirleri 1500 ve üzeri. Fiyat olarak ikiside hemen hemen aynı değerde.
Evlerin ilki pendik girişte metro durağına çok yakın e 5 altında kalıyor. Site içerisinde 7-6-5-4. katlardan birisi olacak. yürüme pendik çarşıya 10-15 dk da gidilebilir düzgün bir mahallede
m2 şu şekilde
kare salon: 23, mutfak: 9, mutfak balkonu:3.5, yatak odası: 14.5, çocuk odası: 11 ince uzun, banyo:5, antre :8 uzun portmantolu ve panjurlu
2. Ev Kartalda e-5 altında trene, sahile ve okullara çok yakın pazar evin sokağında. Elit bir mahallede. Tek bina şeklinde çıkma balkon yok alabileceğimiz daire 1. kat. Alt katında daire olduğu ve çıkma olmadığı için ısınma bakımından sıkıntı olmaz.
kare salon: 21, mutfak:9, mutfak balkon: 2.5, yatak odası: 13.5, çocuk odası:8.5, banyo:4, antre:6.5, portmantolu ve panjurlu.
Kartaldaki evi konumundan dolayı daha çok beğendik ancak kare salon olmalarından dolayı m2 bizi düşündürüyor.
Şimdilik çocuğumuz yok. Allah nasip ederse yavaş yavaş düşünüyoruz. Ödeme planlarımızda 5 yıl süreli . 5 yıl sora borcumuz bitecek inşaAllah niyetim borcumuz bittikten 2 sene sonra üstüne para koyup veya kredi çekip daha büyük 3+1 ev almak.
Yazdıklarınızı tamamen okumadım ama net ve kesin olarak diyorum iskan belgesi (yapı kullanma izin belgesi) olmayan bir evi asla almayın. Bunu 15 yıllık mesleki tecrübemle söylüyorum
Eğer tutmadiysaniz pendiktekini almanızı tavsiye ederim kartalın sahili güzel kafa dinleme anlamında güzel ama pendik daha cıvıl cıvıl çarşıya çıktığınızda herşeyi bulabilirsiniz mutlakaİyi günler hatunlar. Öncelikle Kadınlar Gününüzü en içten dileklerimle kutluyorum.
m2 şu şekilde
konu sahibiYEKTA61 ne yaptınız merak ettim :)
Eğer tutmadiysaniz pendiktekini almanızı tavsiye ederim kartalın sahili güzel kafa dinleme anlamında güzel ama pendik daha cıvıl cıvıl çarşıya çıktığınızda herşeyi bulabilirsiniz mutlaka
ev alma işi aceleye gelmez. sonradan pişman olacağınız bir yer almaktansa biraz daha bekleyin. zaten şuan her şeyin fiyatı uçmuş durumda. hakkınızda hayırlısı olsun.hala alamadık :s
Pendiktekini alma niyetimiz vardı eşimin patronunu bekliyorduk. Maaşı içerde birikiyordu para gelcek ben konuşacam diyordu müteahitlerle felan bizi baya erteledi. En son bu hafta tekrar konuştu eşim tamm gidin daireyi belirleyin dedi evlern hepsi satılmış sadece en alt en üst katlr bide 4. katta 1 daire kalmış ve fiyatıda çok artmış biz temel zamanlarından baktığımız için ozmn düşüktü. Çok kötü moralimiz bozuldu kaç gündür keyifsiziz eşimde bende çok üzgünüz. kartaldaki hala duruyor ama oda m2 olarak çok küçük eşyamda var kara kara düşünüyoruz.