Hangi aşıyı olmalı?

zeykus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2021
1.194
1.155
83
32
Merhaba kızlar, covid aşılamasının 65 yaş altına düşmesiyle annemin de aşı hakkı oldu, 58 yaşında. Randevu alacağız sinovac olmak istedi ama sinovac randevusu bulamıyoruz hep biontech var o da inaktif olmadığı için daha ağırmış endişeleniyorum yan etki yapar mı diye. Yalnız yaşıyor evde bana gel desem gelmez inat. sorun olursa vaktinde yetişememekten korkuyorum. Çevresinde veya kendisi aşı olan varsa bilgilendirebilir mi sinovac mı bekleyelim biontech mi yaptıralım?

Çevremde biontech olanlar var genç ve 50 li yaşlarda. Yan etki gözlemlemediler
Ne kadar doğru bilmiyorum ama Çin de bundan almış diye okumuştum en son. Kaygılanma gerek yok diye düşünüyorum. İ

Sinovac randevuları genelde sağlık ocaklarında illa sinovac diyorsanız hastaneden değil sağlık ocağından randevu almayı deneyin.

Biontech koruyuculuğu daha yüksek, daha güvenilir bir aşı gibi görünüyor şimdilik.

Eğer iki seçenek arasındayız deseydiniz sinovac derdim ama sizin elinizde seçenek yok, seçenek yoksa hangi aşı olursa olun onun olunması gerekiyor aşı seçecek lüksümüz yok maalesef

58 yasinda tek bobrek olan ve baska saglik sorunlarida olan kayinbabam biontech oldu hic bir sıkınti yasamadi, 39 yasinda bildigimiz hic bir saglik sorunu olmayan abimi 3 gun tepe taklak etti ayni aşı kime neye gore yan etki ediyor anlamadik,
sinovac olan hic bir akrabamizda sorun olmadi bazilarinda aşıdan dolayi kol agrisi olmasi disinda.
abimin belirtilerinden korktuk anneme sinovac yaptiracagiz eğer saglik sorunlarimiz olmasaydi annemede kendimede biontech tercih ederdim.

Kp 2-3 gün yattı bionteck oldu. Onun şekeri var belki ondandır ama dokundu ona. Annem sinovac oldu onda bir şey olmadi

Abinizin durumu nedir su an? Yan etkiler 3 gün sürdü sonra bitti mi?

Şuan sinovac aşısı Türkiye geneli ilk doz için yoktur , sadece 2.doz aşı yaptıracak yani ilk dozu sinovac olanlara var .net söylüyorum , aşı şuan temin gücü sinovac için Türkiye geneli yok . Elde sadece biontech var ama biontech içinde daha aslında diğerine göre tercih edenler az fakat kişiden kişiye yan etkisi değişir . Sizin yerinizde olsam ilk dozu olmadan beklerim . İlerleyen günlerde olur da sinovac tekrar temin edilebilir + Rus aşısı da gelmek üzere . Ama sinovac ve biontech ona göre daha iyidir .

Biontechden yana oyumu kullaniyorum. Etkisi ile ilgili bari bilgiler var. Cinin asisin ne kadar etkili oldugu bile belli degil. Kayinpederim 83 yasinda. Biontech asisi oldu. Kolunda bir iki gün agri haric hic yan etkisi olmadi
Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için :) arkadaşları hep sinovac olmuş o da o yüzden sinovac istedi ama ben onu bi ikna edeyim o zaman. Kayınbabanıza yan etki yapmadığına sevindim

biz turkiyedeyken babam, kardesim, ben, sevgilim, sevgilimin annesi vs biontech olduk.

aramizdan sadece sevgilim iki gun ateslendi, onun disinda hepimiz hafif bir kol agrisiyla atlattik sureci. babam 72 yasinda ve onceden covid atlatti, onda hicbir yan etki olmadi

Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için :) arkadaşları hep sinovac olmuş o da o yüzden sinovac istedi ama ben onu bi ikna edeyim o zaman. Kayınbabanıza yan etki yapmadığına sevindim

Sagolun. Cok sükür iyi gecti. Biontechde ikinci asidan sonra daha cok yan etki yapiyor diyorlardi,ama ondada olmadi sükür. Cinden gelen asilar icin kisa süre önce ilk 50% civarinda etkili denildi. Ertesi gün hemen kendilerini düzeltdiler, ama söylediler bi kere.

Sağlık ocağında da bulamadık sinovac sanırım tr genelinde de yok yakın şehirleri falan arattık burada mı yok acaba diye. Olmadı biontech yaptıralım koruyuculuğu yüksek evet ama yan etkilerinden korktuk o da bünyeden bünyeye değişiyor anladığım kadarıyla

Ben bu konuda gelenekselci olduğum için sinovac diyorum ama eğer beklemek isterse Rus aşısını da düşünsün. Ben herhalde bana sıra gelirse ve ülkeye gelmiş olursa Sputnik aşısını olurum.
Açıkçası hiçbirine güvenemiyorum kendime olsa gözüm görmez de anne söz konusu olunca evham yaptım. Mecbur yaptırıcaz virüse hiç yakalanmadı ama yakalanırsa hafif atlatır en azından. Bakayım bide Sputnik aşısını araştırayım bekleriz isterse

Eğer iki seçenek arasındayız deseydiniz sinovac derdim ama sizin elinizde seçenek yok, seçenek yoksa hangi aşı olursa olun onun olunması gerekiyor aşı seçecek lüksümüz yok maalesef
Evet sinovac gelir mi acaba düşüncesiyle yazdım bekleyelim derse beklicez ama vaka sayısı bu kadar artmışken beklemek ne derece doğru olur onu da bilemiyorum

Yani Almanya almış o aşıyı fakat yine de araştırın. Ben internetten okuduklarimdan yola çıkarak yazdım yoksa benim de tam anlamıyla araştırdığım yok.

Abiniz için çok geçmiş olsun öncelikle durumu şimdi iyidir inşallah. Annemde de iltihaplı romatizma var dizlerinde, kalbe vurdu kalbinin etrafı su topladı çok değil Allahtan onu olumsuz etkilemiyor şimdilik o yüzden çekmediler suyu bundan dolayı biraz da tedirgin oldum ama anlattığınıza göre bünyeden bünyeye değişiyor. Bi konuşayım bakalım ne yapmak isteyecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…