Deniz Ürünleri Hamsi Kuşu (Bünsa Mısır Unu İle) ve Tarator Sos Eşliğinde Kalamar Tava

of of müthiş görünüyor
lokum gibi zahmetsiz tek lokmalık yemesi
birisi yapsa da yesem:56:
ellerime emeğine sağlık canım:34:

Canımm teveccüğün aslında sunum o kadar da iyi değil farkındayım kalamar olabilir ama balık daha iyi olabilirdi ancak gerçekten o kadar yoruldum ki işten gidip yapınca baya el oyalıyor hele balıkları tek tek ayıklamak kılçıkları çıkartmak tek tekte yıkarım suda onları ben bir de. Sunum için halim pek kalmadı aceleye geldi yani. Ama kalamar çok pratik zahmetsiz bir ürün marine ve pişirme kurallarına uyulunca gerçekten lokum gibi oluyor.

Çok teşekkür ederim canım güzel yorumun için :16:

Canımm teveccüğün aslında sunum o kadar da iyi değil farkındayım kalamar olabilir ama balık daha iyi olabilirdi ancak gerçekten o kadar yoruldum ki işten gidip yapınca baya el oyalıyor hele balıkları tek tek ayıklamak kılçıkları çıkartmak tek tekte yıkarım suda onları ben bir de. Sunum için halim pek kalmadı aceleye geldi yani. Ama kalamar çok pratik zahmetsiz bir ürün marine ve pişirme kurallarına uyulunca gerçekten lokum gibi oluyor.

Çok teşekkür ederim canım güzel yorumun için :16:

sunumunda gayet güzel bence canım
ben balığı her türlü yiyebilen birisi olarak
sunuma falan aldırış etmeden götürürüm
denizden çıktığı gibi yerim yani fark etmez:27:

Evet ya , bende aynı keyfi aldım .

Umarım yeni yeni paylaşımlarda gelir.

Bu arada evet , tam eşle başbaşa yemelik
:16:

inşallah paylaşım çok olsun tabii zaten kısmetse oy alınır beğenildikten sonra yine oy gelir beğenilmesiyde katılım az olsa da oy gelmez daha iyi şeyler yapan biri de çıkabilir her zaman emeğe, sunuma saygımız vardır. Kim neyi oy vermeye değer görürse ona oy verir biz nacizane yaptık paylaştık. :34:

inşallah paylaşım çok olsun tabii zaten kısmetse oy alınır beğenildikten sonra yine oy gelir beğenilmesiyde katılım az olsa da oy gelmez daha iyi şeyler yapan biri de çıkabilir her zaman emeğe, sunuma saygımız vardır. Kim neyi oy vermeye değer görürse ona oy verir biz nacizane yaptık paylaştık. :34:

Ya şimdi ben şu aşamada işin oy faslından çok , ne kadar çok tarif olursa o kadar ilgiyle takip edilir yarışma derdindeyim.

Diğer kategorilerde epey paylaşım vardı , biz burda bermuda şeytan üçgeni gibi kalmayalımda :52:

sunumunda gayet güzel bence canım
ben balığı her türlü yiyebilen birisi olarak
sunuma falan aldırış etmeden götürürüm
denizden çıktığı gibi yerim yani fark etmez:27:

Bende aynen açıkçası misafir olmadığı sürece çok özenmem ama illa rokası, teresi olacak yanında. Kızartır bol salata yapar yerim zaten işten gelip böyle uraşamıyorum direk kızartıyorum ya da fırınlıyorum haftasonları uğraşabiliyorum hamsi kuşu falan yapacaksam. Eşimde aksi gibi hiç sevmez alıştırdım ama kalamara alışması mümkün değil marine ederken resmi çekti ama nasıl aziyetle anlatamam görmeye tahammülü yok adamın bende çıtır çıtır yedmm :9:

Ya şimdi ben şu aşamada işin oy faslından çok , ne kadar çok tarif olursa o kadar ilgiyle takip edilir yarışma derdindeyim.

Diğer kategorilerde epey paylaşım vardı , biz burda bermuda şeytan üçgeni gibi kalmayalımda :52:

Biri daha vardı haftasonu yapabilirim ben diyordu kimdi ki o yaa.. Bence de çok yarışan olursa daha çok dikkat çeker herzaman. Daha heyecanlı keyifli olur. Ben kendim hep çağırdım birazcık ışık gördüklerimi gel gekl korkma diyee.. Kendi elimizde rakip çağırıyoruz yaa.. Bende işin eğlence kısmındayım tabii kazanmak herkes ister ama hırsım yok o konuda. O zevki yaşamak istedim.. Zaten dedim ben iddiam yok benim diyee.. :16:

bu hamsi kuşunu ben tv de izlemiştim... kaşarlı yapmıslardı ..arasına kaşar koyuyorlardı.tabi balıgı peynırle yemek cesaret işi.....
sizinki de çok güzel sabah sabah canım istedi......elinize sağlık......:56:

Hamsi Kuşu

Malzemeler:

1 kilo hamsi
4 kuru soğan
Yarım demet maydonoz
1 tatlı kaşığı karabiber
Bir çay kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz

Eki Görüntüle 633257 Eki Görüntüle 633258

Yapılışı :

Öncelikle hamsileri ayılıyoruz ve kılçıklarını çıkartıyoruz. Tek tek ayrılmamasına dikkat ederek yıkıyoruz ve süzgece alıyoruz süzülmeye bırakıyoruz. Bu arada 4 soğanı doğruyoruz acısı çıkması için tuzla ovuyoruz ve yıkayıp süzdürüyoruz daha sonra yarım demet maydonozu kıyıyoruz ve soğanlara katıyoruz üzerine tuz, karabiber, pulbiberi katıp iyice karıştırıp özdeşlesmesini sağlıyoruz. Süzülen balıkları tuzlayıp bir tabağa alıyoruz. Öncelikle bir balığı avucumuzun içine içi üste bakacak şekilde koyuyoruz öbür balığı da biraz üstüne gelecek şekilde yanına koyuyoruz. İç harcımızdan bir tatlı kaşığı kadar alıp yayıyoruz ve üzerine iki balığı alttakiler gibi bu sefer parlak kısmı üstte kalacak şekilde kapatıyoruz ve avucumuzu kapatıyoruz önce alt ve üst kısımlarını iyice yapışması için sıkıyoruz sonra sıkarak avucumuzda döndürerek her tarafının birbirine yapışmasını sağlıyoruz. Tüm balıklar bitene kadar bu işlemi tekrar ediyoruz.
Eki Görüntüle 633283 Eki Görüntüle 633284 Eki Görüntüle 633285 Eki Görüntüle 633286 Eki Görüntüle 633287

Kızartmak İçin:

Sıvıyağ
3 yumurta
mısır unu

Eki Görüntüle 633289

Tavaya sıvıyağımızı alıyoruz. Kızdırıyoruz. Bu arada balıklarımızı dikkatli bir şekilde önce mısır ununa daha sonra yumurtaya buluyoruz. Ateşi kısıyoruz. Balıklarımızı tavaya koyup hiç ellemeden 5 dk kızartıyoruz öbür tarafını çevirip yine kızartıyoruz daha sonra ateşi açıyoruz ve iyice kızarmasını da sağlıyoruz.

Pişen balıklarımızı servis tabağına alıp sunum için hazırlıyoruz.

Eki Görüntüle 633306

TARATOR SOS EŞLİĞİNDE KALAMAR TAVA

Malzemeler :

350 gr kalamar

Kızartmak için un, sıvıyağ

Marinesi İçin;

1 yemek kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım limon

Eki Görüntüle 633317

Kalamarları bir kaba alıyoruz ve üzerine karbonat, şeker, tuz, sıvıyağ ilave edip yarım limonu sıkıyoruz. Elimizde kalamalarları iyice ovarak yediriyoruz bu sırada karışım köpürecektir kesinlikle su vb. katmıyoruz ya da yıkamıyoruz. 10 dk kadar ovduktan sonra kapağını kapatıp ya da streç filme sarıp buzdolabına kaldırıyoruz ve 2-3 saat dinlendiriyoruz eğer zamanınız varsa dinlenme süresini 5-6 saate çıkarabilirsiniz.

Eki Görüntüle 633321 Eki Görüntüle 633322

Marine ettiğimiz kalamarları süzüp una buluyoruz ve kızgın yağda altın sarısı rengi alana kadar kızartıyoruz.

Eki Görüntüle 633326

TARATOR SOS:

Malzemeler:

2 dilim ekmek içi
4 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
yarım limon suyu
2 diş sarımsak
3 ceviz içi

Eki Görüntüle 633333

Tüm malzemeleri karıştırıyoruz cevizleride irice kıyıyoruz ve içine karıştıyoruz.

Kalamarımızı ve tarator sosumuzu servise sunuyoruz.

Eki Görüntüle 633335

Kuzummmmm harikasın ellerine sağlık mavişimmmmmm :16::16::16:

Son düzenleme:
bu hamsi kuşunu ben tv de izlemiştim... kaşarlı yapmıslardı ..arasına kaşar koyuyorlardı.tabi balıgı peynırle yemek cesaret işi.....
sizinki de çok güzel sabah sabah canım istedi......elinize sağlık......:56:

ben hiç öylesini yemedim enteresan olabilir ama ben peynir falan pek sevmiyorum balıkta kaşarlı alabalık falan güzel oluyor ama sadesini yada böyle yeşillikli olanını tercih ediyorum hep.

Çok teşekkürler canımm yap yee :34:

Kuzummmmm harikasın ellerine sağlık mavişimmmmmm :16::16::16:

Meleğim sağol canımm benimmm :16:

süpersiniz,ellerinize sağlık.kalamar tava ve tarator sosa bayılırım.

bu kez karar vermek epey zor olacak.çok güzel tarifler geliyor.

süpersiniz,ellerinize sağlık.kalamar tava ve tarator sosa bayılırım.

bu kez karar vermek epey zor olacak.çok güzel tarifler geliyor.

eh bizde kararı zorlaştırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Ben kazanırsam sanırım çok şaşırıcam. Çünkü aklımd aolan tarifi yapamadım zamansızlıktan haftasonu misafirimin gelem ihtimali olmasa o zaman daha geniş larak başka menü yapmaktı amacım ama deniz ürünlerini çok sevdiğim için ille katılmak istedim kendim çok severim çünkü yine sevdiğim lezzetlerden seçip yaptım teşekkürlerr :16:

battın canım, havalar soguk olmadıgından hamsiler rusyaya kactı, hamsi fiyatları katlandı. Fiyatlara zam yapmazsan dükkanı kapatacaksın :))

Acıktım dejavu,şimdi o kalamarlar burda olsada yesem yahu.
Ellerine emeklerine sağlık canım.
Çok güzeller.

Back
X