Hamişlerden ,özellikle öğretmen annelerden tavsiye bekliyorum -Nöbet ve rapor konusu

Zeytin_zey

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2023
1.942
1.977
53
31
Kızlar size bir konuda danışmak istiyorum

Özellikle hamilelik geçirmiş geçiren arkadaşlar ve öğretmenler fikir verirse çok sevinirim.

Kızlar benim okulum normal okullara göre büyük , iş yükü fazla ve nöbetlerin de çok olduğu bir okul.

Şimdi benim kafamda hep 3. Aya kadar işteki kimseye bahsetmemek vardı. Sadece iş yerinden eve gelince her gün 2 3 saat uyuyorum yorgunluktan , yerimden kalkamıyorum tabiri caizse, hani hamilelik yokken de çok yoruluyordum nöbet günleri , merdiven in çık (okul baya büyük ve kat sayısı fazla o yoruyor ) hani bir de hamileliğin yoruculuğu eklendi iyice eve gelince yatağa yapışan biri olmaya başladım. Ve bebeğim için bazen endişeleniyorum merdiven çıkınca böyle nefes nefese kalmayayım diye merdivenleri yavaş yavaş çıkıyorum , bi anda çıksam kalbim yerinden çıkacak gibi oluyor.

Şimdi şükürler olsun ki , bi lekelenmem kanamam olmadı ama bugün ultrasonda öğrendim ki , küçük bi kanama alanım varmış bu da çoğu gebede oluyormuş.

Şimdi bi hafta sonra zaten sömestr var , sömestr bitince 9. Haftalarda okula geri tekrar başlayacağım. Normalde mümkün olabilirse 12. Haftadan sonra alabilirsem doktordan nöbette duramaz raporu (o da uygun görürse tabii kesinliği yok) almayı planlıyordum ama bi yanım erken alsam bu kadar yorulmasam , belki de bu yorgunluk daha mı riske atacak beni bilmiyorum diyor

Bu arada hani öğretmenlik belki batıda başka okullarda cidden kolaydır ama kendi okulumun öğrenci sayısı ve cidden iş yükü fazla olduğu için erkenden kendimi düşünüyorum , iki dakika durmadığım günleri biliyorum.

Sizce ara tatil bitince direkt rapor almaya çalışmak mı , yoksa 2 ay erken mi iştekilere söylemek için , 3. Aydan önce söylediğim için pişman olur muyum , yoksa 3. Aya kadar bekleyip şubat sonuna kadar dişimi sıkmak mı ?

Ekleyeyim tüp bebek ile hamile kaldım bi de o var

Son düzenleme:
Aslında sadece idareye bildirip gizli kalmasını isteyemez misiniz, ben kendi rahatımı düşünüp rapor alabiliyorsam alırdım. Bir de tüp bebek üstelik. Hatta ders saatiniz azaltılsa, nöbet verilmese çok iyi olur

Bence idarenizle konuşun. Bir çözüm bulunmazsa rapor alabiliyorsaniz alın derim. Normalde 24. Haftadan sonra tutmuyoruz zaten. Ama ilk on iki hafta daha kritik bir dönem.

Merdiven inip çıkmakla bebeğe bir şey olmaz yahu. Yani zorlanıyorsanız tabii idareye söyleyin o ayrı konu ama kendinizi fiziki olarak çok kısıtlamayın demek istiyorum. Sonra hareketsizlikten sorunlar çıkıyor veya doğum zor olabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…