• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyken tokat attı eşim

Bu gibi durumlarda kesin olarak boşanma aşamasına gelince ailelere problemleri anlatmak gerekir. AileYe anlatıp 3 5 gün sonra geri donerseniz ailenin aklı sizde kalır. Acaba kızımız mutlu mu acaba damat dövüyor mu kızımızı gibi sorular olur kafalarında.

Bence affettiysen ve bir daha olmayacaksa sen de unut bunu. Bu gerçekten onun zayıflığı ve çatesizliğinin ifadesi. Sağlıklı bi insan yapmaz bunu. Eşinin özünde iyi olduğunu söylüyorsun eğer tekrarı yoksa ve hakaret vs gibi şeylerle pekişmiyorsa devamında lütfen unut bunu.
Aslında biraz yalın anlatmışsın olayı. Yani eşin o noktaya gelmesi için sen de bir şey yapmış olmalısın. Hak ettin demek istemiyorum yanlış anlama. Damarına basmış sabrını taşırmışsın diyorum. Yani biz erkekler gibi güçlü olsak zor kullanırmıydık bilmiyorum bu biraz kişilik biraz da yaşanan olayların yoğunluğuyla ilgili.
Hamile kalan kadınların eşleri de farklı psikoloji yaşıyorlar. Baskı hissediyor ve bunu başarıp başaramayacağı hakkında derin kaygı duyuyor olabilir. Bu onda baskı yapıyor ve sen de üstüne gidince bu şekilde olmaması gereken şeyler oluyor.
Bence onı da anlamaya çalış. Hamilelik sadece kadını ilgilendiren ve kadının etkilendiği bir şey değil.
Yazdıklarımdan lütfen seni haksız bulduğumu düşünme. Sadece yapıcı olmanı ve karşındakini anlamanı istedim.

Çok sevdiği birinden bunu görmek insanın canını çok yakıyor. Eşim gercekten cok iyi birisi. Her şeyde yardımcı olur sevdiğini belli eder ilgilenir. Ama o gün...
Facesinde mesaj gördüm yakın erkek arkadaşına " bekar olsam evlenir miydim bilmiyorum. Çok iyi düşün evlilik için demiş. Üstelik o günden bi gün önce tanışma yıl dönümümüzdü gece 1e kadar bekledim pasta yaptım çok mutlu olmuştu. Ama ertesi gün hersey iyiyken bunu yazmış. Yaklaşk bir ay önceki mesajı görmüştüm.Çok kırıldım.
Ona sordum pişman mısın diye. Hayır nye sordun dedim anlattm herseyi okudum diye. Niye öyle düşünüyon yazdıysam noldu falan dedi. Darıldım. Benle konuşma bna dokunma dedim. 1.5 aylık hamileydim. Kanamam vardı. Bebeğimi kaybetme psikolojiside vardı tabi. Hem düşük hem erken doğum olabilir demişti doktor. Eşim üstme oturmadan üstüme geldi. Bende bana yaklaşma hiç bişeyini istemiyorum. Ben senin için neler yapıyorum dedim ve o sırada kolumu tutup tokat attı. Birden çok ağladım bağıra bağıra. Öyle zoruma gitti ki. Oda bana bağırdı bıktım senden sorunlarından dedi. Bi dakika sonra yanıma geldi çok pişmanım nasıl oldu bilmiyorum affet dedi. Kaynanam duymuş gelmiş. Bişey anlatmadık. O da bağırdı gitti. Rahat mı batıyor dedi. Sonra annemi arayacakken telefonumu aldı. Hiç vermedi. Saatlerce durmadan ağladım. Akşama kadar affet dedi. Bende kesinlikle boşancam dedim. Snra telefonu vermesi için aramycm affettim ama bi daha olursa asla durmam dedim.
Telefonu aldım ama arayamadm annemleri. Utandım anlatmaya. Onların üzülmesini düşündüm. Vazgeçtim ama şuan nerdeyse bir ay oldu yaptığını unutamıyorum. 7-8 aylık ewlilkte çok ağır oldu bu...
ailene anlat ailen arkanda dursun kaynananın sana bağırmaya hakkı yok annen gilde sana destek olsun sahipsiz sanmasınlar seni ben olsam boşanırdım büyük konuşmuyorum bide hamilelikte bu kadar riskin varken bi boşanma davası açardım en azından anlasın iyice bir olur iki olur ailende arkanda olmadımı benim yengem gibi dayak yersin sürekli allah korusun

boşanmıcaksan bile ailene anlat sahip çıksınlar benim iki yengem var birinin ailesi arkasında diye dayım kuzu gibi diğer dayımın eşinin ailesi arkasında değil diye anneannem bile neler yapıyor kadına ailene üzülür falan mı diye düşünme yoksa kocanda olsa bak konu kapandı sahipsiz derler

Çok sevdiği birinden bunu görmek insanın canını çok yakıyor. Eşim gercekten cok iyi birisi. Her şeyde yardımcı olur sevdiğini belli eder ilgilenir. Ama o gün...
Facesinde mesaj gördüm yakın erkek arkadaşına " bekar olsam evlenir miydim bilmiyorum. Çok iyi düşün evlilik için demiş. Üstelik o günden bi gün önce tanışma yıl dönümümüzdü gece 1e kadar bekledim pasta yaptım çok mutlu olmuştu. Ama ertesi gün hersey iyiyken bunu yazmış. Yaklaşk bir ay önceki mesajı görmüştüm.Çok kırıldım.
Ona sordum pişman mısın diye. Hayır nye sordun dedim anlattm herseyi okudum diye. Niye öyle düşünüyon yazdıysam noldu falan dedi. Darıldım. Benle konuşma bna dokunma dedim. 1.5 aylık hamileydim. Kanamam vardı. Bebeğimi kaybetme psikolojiside vardı tabi. Hem düşük hem erken doğum olabilir demişti doktor. Eşim üstme oturmadan üstüme geldi. Bende bana yaklaşma hiç bişeyini istemiyorum. Ben senin için neler yapıyorum dedim ve o sırada kolumu tutup tokat attı. Birden çok ağladım bağıra bağıra. Öyle zoruma gitti ki. Oda bana bağırdı bıktım senden sorunlarından dedi. Bi dakika sonra yanıma geldi çok pişmanım nasıl oldu bilmiyorum affet dedi. Kaynanam duymuş gelmiş. Bişey anlatmadık. O da bağırdı gitti. Rahat mı batıyor dedi. Sonra annemi arayacakken telefonumu aldı. Hiç vermedi. Saatlerce durmadan ağladım. Akşama kadar affet dedi. Bende kesinlikle boşancam dedim. Snra telefonu vermesi için aramycm affettim ama bi daha olursa asla durmam dedim.
Telefonu aldım ama arayamadm annemleri. Utandım anlatmaya. Onların üzülmesini düşündüm. Vazgeçtim ama şuan nerdeyse bir ay oldu yaptığını unutamıyorum. 7-8 aylık ewlilkte çok ağır oldu bu...
bide sakın susma oturupta en azından dediğim gibi ailene söyle sahip çıksınlar sen önlemini al genede hamilesin bide yani tek can olsan bebeğin düşme ihtimali olmasa bi nebze bu kadar olmazdı bizim ülkemizde çok kadın var dayak yiyip yiyip susan bir olur iki olur devamı gelir senin ailenin haberi olsun sonra birşey olursa ailende der niye anlatmadın diye ailen bilmek ister muhakak seni aciz görüpte vurmuşya ben burda sinir oldum

Hepimiz zaman zaman evlenirmiydim acaba demiyormuyuz? Bekarligimi ozledom diye dert yanmiyomuyuz? Tepkin fazla olmus ama esinin tepkisi dahada fazla olmus. Affettim dediysen yapacak birsey yok. Mesafeli bir sekilde eskiye donmeye calisabilirsin.

Ama bence sorun biktim sorunlarindan. Demekki daha fazla sey var esinin icinde.

Erkekler böyle konuşur davranır.
Onu her istediğin yöne çekmek istersen benim gibi düşünsün , konuşsun vs.
İmkansız
O gün öyle yazmış arkadaşına
Bugün başka yazar
Yani ben de arkadaşıma bilemiyorum bugün olsa bekar kalmayı isterdim diye yazarım belki
Çünkü o an içinden geleni yazmış olabilir
Bunu yargılarsan hiç iyi etmezsin
Sadece sana tavsiyem erkekleri dırdır edip bunaltmamak lazım
Susar susar sonra konuşur kalbini kırar
Sakin rahat kalmayı dene hep hayatın boyunca
O zaman çok mutlu olacaksın emin ol
Eş için evet her şeyi yapıyoruz
Saç süpürge ediliyor sanki bazen
Ama hiç doğru değil
Herşeyin bi dozu olmalı
Önce kendin için yapacaksın ,kendin için yaşayacaksın
Hayat idealin bu olursa hiç üzülmezsin

"Ben bıktım senin sornlarından" sözüne takıldım. İnsanlar gerçek yüzünü ve hissettiklerini kavga anında söylerler genelde. Bence bu olaya içten içe içerleyip kuruntu yapmak yerine bu sözüyle hangi olayları kastettiğini sor. Çok mu sorun çıkarıyorsun ki?
Bir de o el bir kere kalkarsa bir daha inmeyebilir. Onun sana saygısını yitirme. Bir de sana tavsiyem, eşini hayatının merkezinden çıkar. Senin de bir dünyan olsun. Erkekler genelde eşlerine "iyi ki seninle evlendim, bir daha dünyaya gelsem yine seninle evlenirim" derken, erkek erkeğe bir araya geldiğinde de "nerden evlendim, bekarlık en iyisi idi" muhabbeti yaparlar. Seninle ilgili sorunları olsaydı zaten davranışlarından fark ederdin. Evliliğinden, eşinden memnun olsa da zaman zaman hayatın sorumlulukları ağır geldiğinde nerden evlendik diyenlerimiz vardır. Ben o konuya çok takılmadım sadece öfke anında söylediği "bıktım senin sorunlarından" kelimesi dikkatimi çekti. Bence bunu halletmelisiniz. Ama lütfen birbirinizi kırmayın, saygınızı yitirmeyin.

Canım birazda sen zorlamışsın tabii ki tokat bunun açıklaması olamaz; ama keşke sende o raddeye gelmeseydin. Erkekler arkadaşlarına o şekilde yorumlar yapabiliyor.. Çok önemsemişsin.

eksik yazmış olabilir misin? o aşamaya kadar delirtecek bişeyler dedin mi sen de ittin mi hakaretvari sözler sarfettin mi

Evlendigimiz ilk aylar cok tartisiyorduk .birbirimizi sevmedigimizden degil belli basli huylarimiz davranislarimiz yuzundendi.ben ozamanlar biz anlasamiyoruz diyip arada bosanalim diyordum . o bana cok kiziyordu bunu soyleynce hic te oyle birsey yok anlasiyoruz cok kavgali degiliz diyordu. Simdi ogunler gecti cok sukur . gecenlerde konusurken evlendigimiz ilk zmanlarin ne denli buhranli sorunlu stresli oldugundan bahsetri.desimki sen hic belli etmiyordun . bunun gibi aslinda icinde bulundugu durumlari belli eedigi birsutu hal olmus. Sizin esinizdede olabilir. B
Sizi tanimiyorum nasil birisiniz ama söylenen sikayet eden elestiren yargilayan emreden itaat etmeyen kadinlar aldiklari kararlari uygulamayan kadinlar bazi erkeklerde yetersizlik bunun sonuvuda stres olusturuyor

zaten hamilesin ve yeterince üzgünsün
daha fazla üzmek istemiyorum seni ama şu gerçek ki bu tokat ilk ve son olmayacak gibi
evliliği külfet ve bir kafes gibi gören , her evlilikte olabilecek bir tartışma sırasında hamile karısına tokat atan bir koca, alt katta oturan kavga anında eve ışınlanan ve geline öfke kusan bir kaynana, cahil akrabalar
bermuda şeytan üçgeni gibi
bana da yazdıklarınla sen de kendini çok ezdiriyorsun ve dediklerinin hiç birini yaptıramıyorsun gibi geldi
kaynana yanında yaşamam ben diyememişsin
komşunun kızıyla sevgili olduğunu eşin saklamış bunu hasır altı etmişsin
konununda yazıyorsun onun istediklerini yapıyorum tokat yemişsin ama eve oturmaya devam etmişsin
anlayacağın işin iş yani
boşanmayacağını biliyorum bari o cadoloz kaynanın evinin altından kurtul

bende evlendiğime pişanım ve her bekar insana evlenmeyin diye nasihat ediyorum ama akşamları kocama sarılıp yatıyorum , bu genel bir cümledir sakın haa falan diye
çok normal bir şey bu niye bukadar büyütüyorsun ki

iyi taraflarıda var ve bir okadardan fazlada kötü tarafları var evliliğin , sen sadece sana o tokatı niye attı onu düşün bence evlilikle ilgili pişamanlıgın derdine düşme daraltma adamı

şimdi kapanmıs gitmi konu tekrardan acma problemı arkaya atmayı ogren canım evlılık bu maalesef dusundugun ıle yasadıgın farklı oluyor. ama bır daha aynı seye sakın katlanma..

Bebek için acele etmişsiniz. Sizin açınızdan herşey ne kadar güzelken karşı taraf için öyle değilmiş meğer.. Bunlarda zamanla anlaşılacak mevzular. O yüzden bebek için bir müddet daha beklemeliydiniz diye düşünüyorum.
Buna ek olarak eşinize zaten diyecek kelime bulamıyorum; konuya eşim şöyle iyidir böyle iyidir diye başlamışsınız ama kendinizi boşuna kandırmayın derim. Bir bayana (heleki bebeğini taşıyan bir bayana) el kaldıracak adama adam demem ben, insan bile diyemem. Mahluk derim en fazla.. Anneside ayrı bir cinsmiş. Allah yardımcınız olsun. Böyle insanlarıda Rabbim ıslah etsin, ne diyim.

ben eşinizin cevabı konusunda bir art niyet göremedim.bekar arkadaşlarımla konuşurken ben olsun eşim olsun deriz iyi düşünün diye çünkü hayat şartları zor iyi birini bulmak zor güvenmek zor vs. gibi.ve bekar olsak evlenir miydik konusuna bile kendi aramızda yada yine arkadşlarımızla konuşuruz yine altını çiziyorum bizim açımızdan bunu sormamızın nedini maddiyat ve hayat şartları şuanki zamanda gerçekten evlenmek zor olduğu için nasıl yapabilirdik yada nasıl yapacaksınız gibi konuşuruz.eşinizin burdaki söylemesinin sebebi önemli bence.ve ne olursa olsun o taokat atılmamalı.çok fazla abartmışsınız heleki eşiniz çok hatalı.

Sorun sende adamin ilk once iyi biri oldugunu iyi huylarini siraliyosun nolmus yani bekarlik baska bisey bence her evli ozler bekar gunlerini nevar bunda hormonlari anlayabiliyorumda abartma yinede uzuldum siddete karsiyim.biraz sakin

Ya Allah aşkına ne kadar büyütüyorsunuz konuşma anında öyle demiş belki o an öyle geldi belki bunalmıştı artık bıktım sorunlarından dediğine göre daha önce de tartışmalar olmuş demek ki yani annesinin duyacağı kadar nasıl bir kavga oldu ki ve anneni aramak boşanmak nereden çıktı sanki bir kadınla konuştu buluştu ki bu zamana kadar da ilgiliymiş bir sorun olmamış daha ilk hatasında bu kadar fevri olmamalıydınız hani surat yaparsınız falan ama dokunma boşanıcam falan deyince öyle olmuş.

Back