• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyken tokat attı eşim

25 yaşındayım demişsiniz evlenip kısa sürede çocuk yapmışsınız hamile birini incitmek istemem ancak sırf sülale,çevre baskısıyla çocuk yapılmaz,çocuk gerçekten en güzel duygu ama eşinizi evliliğinizde biraz daha tanıyıp sonra çocuk düşünebilirdiniz. Bu ailelerin herşeye dahil olması durumu çok gereksiz bence,kayınvalidenizin alt katta olması bu açıdan kötü,çok iyi insanlarda olsalar ne sizin ailenize ne de eşinizin ailesine yakın oturmamanız en isabetli karardır.Çünkü aileler en ufak tartışmada çocuklarını korumaya geçerler,gelip probleme dahil olurlar.Çarşıdaki ev için evlenmeden eşinizi ikna edip geçecektiniz bu kadar akraba arasında yaşam zordur,ancak siz bunu kabul ederek yada etmek zorunda kalarak Oraya yerleşmişsiniz. Neyse bunlar doğru ya da yanlış benim düşüncelerimdi. Üstünden geçmiş olayı kurcalamayın derim,eşiniz hamileyken tokat attığı için pişman olmuştur bence,bir tokat için yuvanızı yıkmayın,şiddete karşıyım onayladığım için bunu demiyorum ancak gözlemleyin eşinizi,tutumu davranışları negatifse ozaman ayrılığı düşünün derim.Allah yardımcınız olsun

Eşimde bazen arkadaşlarına aman sakın evlenmeyin der.evliliğin zor olduğunu örneklemek için söyler.ben alınmam çünkü bende aynı espiriyi Zaman Zaman yaparım.bana öylesine söylenmiş gibi geldi.tabikide tokat atmasını gerektirmez.bence alın karşısına bu konuda çok kırıldığınızı ve tekrarı olursa evliliğinizin biteceğini net bir şekilde kafasına sokun.

Ben en çok kaynana sinir oldum kim ki gelip azarliyor çocukmusun sen elinden telefon almalar fln bence kesinlikle ailenin yanına gitmeliydin

Esler arasinda yasananlar annelere neden anlatilir gercekten cok yanlis. Eger ortada olum kalim meselesi yoksa aileler hicbir sey bilmemeli.

En cok korktugum sey bir yapan bir daha yapiyor maalesef. Erkekler o esigi gectiklerinde artik hicbirsey eskisi gibi olmuyor.

Bence cok abartmissin.. nolmus dediyse yani?
Bende 5 aylik evliyim bende diyorum kizlara amaan napican evlenip diyee :KK53:

Bence cok abartmissin.. nolmus dediyse yani?
Bende 5 aylik evliyim bende diyorum kizlara amaan napican evlenip diyee :KK53:
Kocami sevmedigim evlendigime pisman oldugum anlamina gelmiyo ki bu...

6 haftalık gebelikte doğumu konuşmaz ki doktor...erken doğum riski falan?

Acaba eşinle arandakileri de böyle abarta abarta kafanda mı kuruyorsun?

Çok sevdiği birinden bunu görmek insanın canını çok yakıyor. Eşim gercekten cok iyi birisi. Her şeyde yardımcı olur sevdiğini belli eder ilgilenir. Ama o gün...
Facesinde mesaj gördüm yakın erkek arkadaşına " bekar olsam evlenir miydim bilmiyorum. Çok iyi düşün evlilik için demiş. Üstelik o günden bi gün önce tanışma yıl dönümümüzdü gece 1e kadar bekledim pasta yaptım çok mutlu olmuştu. Ama ertesi gün hersey iyiyken bunu yazmış. Yaklaşk bir ay önceki mesajı görmüştüm.Çok kırıldım.
Ona sordum pişman mısın diye. Hayır nye sordun dedim anlattm herseyi okudum diye. Niye öyle düşünüyon yazdıysam noldu falan dedi. Darıldım. Benle konuşma bna dokunma dedim. 1.5 aylık hamileydim. Kanamam vardı. Bebeğimi kaybetme psikolojiside vardı tabi. Hem düşük hem erken doğum olabilir demişti doktor. Eşim üstme oturmadan üstüme geldi. Bende bana yaklaşma hiç bişeyini istemiyorum. Ben senin için neler yapıyorum dedim ve o sırada kolumu tutup tokat attı. Birden çok ağladım bağıra bağıra. Öyle zoruma gitti ki. Oda bana bağırdı bıktım senden sorunlarından dedi. Bi dakika sonra yanıma geldi çok pişmanım nasıl oldu bilmiyorum affet dedi. Kaynanam duymuş gelmiş. Bişey anlatmadık. O da bağırdı gitti. Rahat mı batıyor dedi. Sonra annemi arayacakken telefonumu aldı. Hiç vermedi. Saatlerce durmadan ağladım. Akşama kadar affet dedi. Bende kesinlikle boşancam dedim. Snra telefonu vermesi için aramycm affettim ama bi daha olursa asla durmam dedim.
Telefonu aldım ama arayamadm annemleri. Utandım anlatmaya. Onların üzülmesini düşündüm. Vazgeçtim ama şuan nerdeyse bir ay oldu yaptığını unutamıyorum. 7-8 aylık ewlilkte çok ağır oldu bu...

tepkilerinizi hamilelik dolayisiyla kontrolde tutamadiginizi var sayarak yaziyorum. sayet normalde de boyle tepkileri kontrol edememe durumu var ise o ayri bir mesaj konusu.

oznur hanim; kaldiramayacaginiz seylere niye bakiyorsunuz?
butun mesajlarini okuyun esinizin, ok ama bildiginizi niye belli ediyorsunuz?
yaptiginiz en buyuk hata bu olmus.
aksine gelince...
evlilik, ciftlerin iliskini ayri tutarsak zor bir eylem; esiniz belki de sadece bunu ifade etmeye calisti. lutfen geri adim atin; benim esim olsa izinsiz mesajini okudum diye guven suistimalinden affetmezdi beni.

Siz farkında olmadan çok can yakınması mı yapıyorsunuz. düşük tehlikenizde var birde hamilelik ve yeni evlilik

hamilelik psikolojisi olabilir mi??
evlliğin ilk zamanlarda illa anneme gitcem annemi ariycam anne annee derdik demi..
bende öleydim.. kocam bana iyice annecisin sen ha dedi..sorada bi daha hiç demedim..
hamileylen çok zor şeyler yaşadım.. halada didişliyoruz kocamla. bunlar zamanla geçer..
tüm sosyal medyaları kapat derim biz kapattık çok şükür:)
eşin faceye fazla takılmasi sende takip etmesi inanki pskiolojisi bozuyor.. facebook yüzünden evlilği bitirenler çok fazla. bu yüzden ne varsa hepsini kapatmak lazim.

Daha 7 aylık evlilik ve sorunlarından bıktım. Ne sorun oldu allah aşkına yaptığı çok yanlış

tamam tokat attı suclu eşin %100 haksız sakın saçının teline bile dokunurtma bidaha şiddet uygularsa zaten gerekli dersi ver ona ama tekrarlayacagını sanmam.pişmandır

bak hamilelik depresyonuna girersin dikkat et üzme kendini ben girdim ne olursun kafana takma

Şu şiddet uygulayanları anlatmadan önce normalde çok iyi insan diyenleri anlayamıyorum. Normalde de eşiniz bu. Ne olursa olsun size vurmamalıydı. Siz ne kadar üstüne giderseniz gidin sizden güçlü olan bir insanın size şiddet uygulamaya hakkı yok. Önce bunun farkına varın. Umarım devamı gelmez.

olayı hala unutamamışsınız. içinizde tutup büyütüp alakasız bi zamanda patlamasına izin vermeyin. eşinizle olayı hala unutamadığınızı, çok kırıldığınızı konuşun. halledin aranızda.

şiddet korkunç birşey. ama bi daha olmamak kaydı ile son bi şans verebilirsiniz eşinize. boşanıcam demek kolay ama uygulamak çok çok zor.

Canım 1 kez yapmış ve bır daha yapar çok sınırlenınce gözü dönunce tabı bunu yapmasına sebep degıl bu. Üzüldüm. Erkekler kadınları asla ve asla anlayıp o incelıkte düşünemez. Sendekı actıgı yarayı ömür boyu düşünse anlayamaz. Bı de hamılelık duygu yogunlugunun cok oldugu dönem. Kuzunu düşün mutlu ol. Zaten kuzun olunca erkekk hooop 2. Plana düşüyor.

Kocan zaten hatalı onun kurtarılacak bir tarafı yok
Senin hatalarına gelince 7-8 aylık evlisin ve neredeyse 3 aylık hamilesin.. Neden bu kadar erken?
İlk bir sene kavgaların tartışmaların çok olduğu bir dönemdir. İlk sene su bardağından bile tartıştığımızı bilirim. İkinizde o dönemi atlatmadan üstüne bir de bebek gelmiş ve sorunlu bir hamilelik. Kadın evliliğe de anneliğe de çabuk alışabiliyor ama maalesef erkekler için böyle değil. Bir de maddiyat tarafı var. Sen çalışmıyorsan eşin tek başına 1 sene içinde hem ev hem de bebek masrafını yüklenmiş oldu. Bunlar eşini aklamak için değil ama gerçekler
Demem o ki "bekar olsaydım evlenmezdim ya da aman evlenme" gibi laflara bu kadar alınma biraz zaman ver. Herkes yeni bir hayata hemen uyum sağlayamayabilir.
Tek başına olmak isteyen adam karnındaki bebeği bile düşünmez boşar. Burada bir çok konu var.
Kocanı affettiysen artık bu konuya takılma, bebeğine odaklan ve bir de hamileliğin, lohusalığın bitene kadar seni üzeceğini düşündüğün her şeyden uzak dur:)

Back