Bak canım bir abla olarak sana bir kaç şey söyleyeceğim.İster darıl,ister hak ver.Çocuksunuz.Düşünce yapın tavrın o kadar yanlış ki.en şu an herşeyin düzeldiğini sanıyorsun.Kocan eve geri dönüp sana canım cicim yaptığı için kendinde bir güç buldun ve ona tavır aldığını sanıyorsun.Bir süre sonra yine aynı hareketler başlayacak.Çünkü ortada ders alınmış bir durum yok.İnsanlarda öyle 2 günde değişmez.
Bizim çevre diyorsun da,nedir senin bu çevre dediğin.İnsan kalabalığı mı? Şimdi insanın hayatında belirli konuma gelmiş,ona faydası olacak insanlar mı çevredir.Geniş sülaleler,yakınlık kurulan ilişkilerden ileri gelen insan kalabalığımıdır çevre.Sizin gelininizin 20 kişi olması sizin ondan üstün olduğunuzu göstermez. (gelin hem öksüz hem yetim galiba.Hayatta kimsenin çevresi 20 kişiyle sınırlı değildir)Gelememişlerdir.Neyse bu ayrı bu konu.Bunu sadece neden belirtiyorum.Millet için yaşamayın.Bbam kinci değildir annem o benim damadım dedi diyorsun da,asıl sen evladısın onların.Kızlarına saygısızlık yapan,döven,söven,hamileyken ezen,evliliğin sorumluluğunu taşımayan,öz anne babasına göndermeyen bir adama tavır almak kinci olmak değildir.Baban çok pasif kalmış.Eğer baban biraz ağırlığını koysaydı o kocan haddini bilirdi.
Sen kocana herhangi bir tavır mı aldın.Kalktın babanın evine gidip restini mi çektin.Aileler toplanıp böyle böyle oldu bu iş nasıl düzelecek diye bir toplantı mı oldu.Kocana bir Allah ın kulu,heey efendi kendine gel,sen eşyanı alıp alıp nereye gidiyorsun kimi terkediyorsun bu ev dingonun ahırımı otel mi dedi.Naptın sen.Filmini izlerken o geldi sırnaştı,sen konuşalım dedin.O barışalım dedi filan filan.
Bak güzelim evlilik çocuk oyuncağı değil.Yok senin abin bana arkadaş değil,yok senin ablan bana şöyle değil.Bırakın milleti.Kimse kimseyle arkadaş olmak zorunda değil.Herkesin kafa yapısı farklı.Evden uzağa taşınmak sorun çözmez.Kafa yapılarının değişmesi lazım.
Kocana arkadaşlarınla tatile gidebilirsin diyorsun.Yaptıklarından ötürü ödüllendiriyor musun.Evli barklı adam,karısı hamile,ne işi var yurtdışı yurt içi şu bu gezmelere.Sen hala taviz veriyorsun.Bu tavizlerin sonu çok hayırlı değil abla olarak benden sana söylemesi.Bence sen önce bir silkelen kendine gel.Evlilik bu ya.Geldin gittin terkettin şu bu değil.