canım benim hiç aklıma gelmedi bunu sormak ya. politik konuşuyor işte. ama şimdi de sorsam vereceği cevap hazır: "aramız kötüydü de o zaman almıştım" der kesin. onda laf çok.
canım bazen bunu ben de düşünüyorum. ben yemekli büyük bir nişan yapmıştım. gittiler damada takılan altınları topladılar. kv sonra anneme "onlar mihriyle oğlumun zaten" dedi. sonra balayında gıcıklığına sordum. "işte onlar mobilyaya gitti düğün masraflarına gitti vs." dedi.
çok sonra öğrendim ki görümcemin kv si de onu yapmış.
görümceme damadın ailesi ne yaptıysa beni de o yoldan geçirmişler.
daha da hırslanıyorum gıcık oluyorum bunları hatırladıkça.
ama damatlarına toz kondurmazlar. neden çünkü kibirliler. imaj önemli. eşim diyo ki "benim kız kardeşim de sorunlar yaşamıştır eminim. ama biz hiç birini bilmeyiz."
ah diyemiyorum ki arkasında abi mi olacak baba mı olacak anne mi olacak?
hiç biri yok ki.
neden kız derdini söylesin.
aşağlamıyorum ama kendisi ev hanımı. bir de çocukları var. tartışsalar napacak? büyük kavga olsa baba evine gelse misal, eşimin ailesi direkt iade ederler.
damatlarına karşı hazıroldalar. benim eşim de öyle istedi annemle babamdan aslında. bana da geçen gün söyledi. bizim damadımıza gösterdiğimiz saygıyı istiyorum dedi.
ben de dedimki herkesin yapısı farklı. kusura bakma benim ailem kadar saygılı aile yok. bu kadar olur ancak.
annemi de babamı da görümcem gibi ezdirmem.
annesi ta 80 km öteye kızının çocuğuna bakmak için kaç kere gidip geldi.
eşime dedim. benim anneme bunu yaptırmam. bu çocuğu kim kazandı? biz. annem babam zaten çocuk büyütmüşler. niye bi de torun büyüteceklermiş.
eşim de diyo ki "e torununu seviyorsa gelir bakar." torununu herkes sever. ama niye hırpalasın kendini. annemden böyle bişey istemiycem. annen çok fedakar dedim.
hala da aynısını diyorum.
benim büyük abim işe altıda gidiyor. 4 aylık kızına bi gece o bi gece eşim bakıyor. aferin diyorum abime. yengemin biraz yükünü hafifletiyorsun. zaten gün boyu bebekle yoruluyor. sen de işte yoruluyorsun ama bu bebek sizin sonuçta.
ama ne? damatlarını bi gece uyandırmadılar. biz nasıl gidip sevdiysek çocuğu o da öyle baktı.
ben abimi görümceme de anlattım. a dedi kocama da yazık :) iyi iyi dedim eşine hep böyle el üstünde tut çok iyi dedim içimden.
neymiş dinen bebeğin altını baba alamazmış kızsa. valla dedim kim demiş onu? kur'anda mı yazıyormuş?
şuan çok iyi biliyorum. eşim de gece kalkmıycak yarın toplantım var işim var diye. ben napıcam çocuk zaten odamda olacak tepesinde uyutucam susturucam. bir gece sen bir gece ben diycem.
bi de ayrıyken beni tehdit etmişti. "çocuğunu kim büyütür belli olmaz" diye. bunu hatırlatıcam.
eşimle olan sorunları iyilikle çözemeyeceğimi anladım. bundan sonra yaşason kötülük!