hamileyken neler yediniz yemediniz

çayla pek aram yok ama türk kahvesini bende çok özlüyorum canım yaaa. haftada bir kaçamak yapıyorum. birşey olmaz merak etme...
ben dün malatya pazarından medine hurması aldım. çok faydalı olduğunu okudum. hergün birkaç tane ondan yemeğe başlıycam artık.

inş. cnmmm bişey olmaz öncekı gunde canım cok cektı yedıgün içtim bir bardak normalde içmem asitlı ama canım cektı içtim((
ya ben öle cok sıralı düzenlı yemıyorum ama hergun belli seylerı almaya gayret edıyorum meyvemı vsss..

en güzelini ben yapıyorum sanırım töbe töbe hiçbişey yemiyorum ooofffff offffff allahım yardım et nolur
kiminin işahı açılır kiminin iştahı kapanır biz şanssız olan tarafız arkadaşlar
keşke iştahımız açık olsaydıda kendimizi engellemeye çalışsaydık :umursamaz:

sana çooooookkkkkkkkkk katılıyorum....açılsın artık şu iştahımız yaaaaaaaaaa.....

ekmek yemeden veya ekmeği azaltarak bebeği dengelei beslenmiş olmazsınız. ekmek bebek için çok faydalı bir besin hamile bir kadın günde en az altı dilim ekmek yemeli

sana çooooookkkkkkkkkk katılıyorum....açılsın artık şu iştahımız yaaaaaaaaaa.....
aynen arkadaşım 10 haftalık hamileyim ve hayran oldum arkadaşlara kuru ekmek bile yiyemiyorummm ben yaaa...çok bulantım var.
dr.uma sordum maydanoz ve nanenin kanıtlanmış bir zararı yok tüketebilirsiniz dedi.normalde çok severimde hiçbişey yiyemiyorumki

Hamilelik bir hastalık değildir..Hamileyken çay kahve herşeyden soyutlananlara anlam veremiyorum gerçekten...Herşeyi sınırında yediğiniz içtiğiniz sürece hiç bir sorun yok ikinci çocuğum bu arada..İlkinde de çay kahve hepsini içtim tabi ki sınırında....Sonuçta kafein miktarını söylüyor doktorlar en masumu da türk kahvesi..Şuanda yine hamileyim günde iki türk kahvesi içiyorum çok nadir çay....Ne ilkinde sorun yaşadım ne de şimdi maşallah...Kendinizi çok sıkmayın arkadaşlar hamilesiniz hayat devam ediyor....Hımm bunun yanında tabi ki hergün 1 bardak süt 1 bardak ayran ve 1 kase yoğurt aksatmadan badem,ceviz ve fındık haftada en az 3 gün yumurta ve her gün düzenli yediğim kuru kayısı kuru üzüm kuru dut,her gün düzenli sebzem ve etim...Güzel bir hamilelik geçirmeniz dileğimle...

Katılıyorum hatta doktorum da katılıyor buna :)

merhaba kızlar.. benim doktorum yaz aylarında zehirlenme olasılığına karşı dışarda tavuk, süt ve balık yememem gerektiğini söyledi..
ayrıca kilo almamak için mümkün mertebe hamur işleri, ekmek, pilav, makarnadan uzak durmamı söyledi ki zaten hamur işleriyle aram çok iyi değildir..
her gün bir büyük bardak süt, 1 kase yoğurt, 1 avuç fındık-ceviz vs kuruyemiş önerdi.. meyveler için de yaz meyveleri fazla şekerli olduğu için en geç saat 4-5 gibi yoğurtla beraber tüketmemi söyledi.. o da aşırıya kaçmadan..
et konusunda da her gün en az 3-4 köfte boyutunda et ve yine her gün 1 yumurta yemem gerektiğini de ekledi..

bunun dışında fast food, gazlı içecek, cips, salam, sosis gibi katkılı gıdalar normal hayatımda da tüketmezdim yine tüketmiyorum o sebeple mahrum kaldığım bir durum yok.. bazen birileri alıp yiyorsa çevremde nefis köreltmek amacı ile mesela 1 tane cips yiorm o kadar da olur artık

fakat pastırma tüketiyorum çünkü katkılı değil bundan eminim aldığım yer itibari ile.. ve de sucuğu da yine bildiğim yerden yaptırırsam ya da sucuk içi şeklinde çok olmamak kaydıyla tüketiyorum.. tabi ki iyice piştikten sonra..

zaten normalde de sağlıklı ve mevsimli sebze-meyve tüketmeye dikkat eden biri olduğum için pek sıkıntı çekmiyorum..

işte bu kadar

benim doktorum da hamileliğe bu şekilde yaklaşıyor.. dediğin gibi hamilelik bir hastalık değildir.. zaten normal hayatta neyin zararlı neyin faydalı olduğunu biliorz.. zararlı şeyleri tüketmeyeceğiz, dikkat edeceğiz ama sağlık kadar mutluluk da hamilelikte çok önemli olduğu için kendimizi çok da kasmayacağız diye düşünüyorum..

Katılıyorum hatta doktorum da katılıyor buna :)

Evet canım kesinlikle böyle...Bir diyetisyenin hamile günlüğünü takip ederken bile aynı şeyi gördüm ben....Kadın hamile ve o da insan...Pizza da yiyor hamburgerde...Dolayısıyla az öz yediğin sürece hiç birşey sakıncalı değil....9 ay boyunca ben çay içmedim ağzıma kahve kola sürmedim falan diyenler var şoka girdim resmen...Bence bu tamamen eziyet benim düşüncem ve doktorumun düşüncesi bu yönde..Çayda içtim kahvede içtim canım çektiğinde kola da içtim fanta da içtim...Hiç kasmadım kendimi ilk hamileliğimde..Ve 2 çocuğu besleyecek kadar sütüm geldi anne sütü ile obez oldu oğlum o dereceÇünkü çok stressiz bir hamilelikti benim ki.Şimdi aynısını yapıyorum ve herkese bunu tavsiye ediyorum..Tabi ki oturup 1 litre kola içmeyin ama çok canınız çektiği zaman 1 bardak kola da sizin hayatınızı karartmaz arkadaşlar

Öncelikle
Kutu kutu süt içtim
Bir dolu yumurta tüketmişimdir:)
Pekmez içtim sabahları aç karnına
Bol meyve&sebze meyvelerden özellikle kırmızı elma favorimdi:)
Balık balık balık ama her balık değil. Civa oranı yüksek balıklar da mevcut. Hamileler için en faydalı ve de masum balık SARDALYA.
Pirzola ya da biftek. Etin en yararlı yerleri buraları ve en pahalıları da:\
Tavuk göğsü ve hindi göğsü yüksek oranda protein içeriyor. Bol bol soteleyip yiyebilirsiniz.
Ceviz, fındık, fıstık, badem. Omega 3 ve yağ asitleri açısından zengin vesinler hele ki ceviz. Muhakkak yenmeli.
Bunları yedim:)
Yemediklerim ise; hazır ürünlerin hiçbirini yemedim yiyemedim daha doğrusu. Cips, şeker, hazır meyve suyu..vs vs
Salam sosis vs.. Çok canım çekerse de pişirerek yedim.
Maydonoz tüketmedim. Adaçayı çok sevmeme rağmen içmedim. Düşüğe sebep oluyormuş.
Gazlı ve şekerli içecekler asla tüketmedim.
Kahve ve çay asla içmedim.
Aklıma gelenler bunlar:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…