hamileyken neler yediniz yemediniz

kdvrkl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2009
85
4
86
Ankara
arkadaşlar bende hamileyim neleri ne kadar yediniz, neleri yemediniz?
mesela hamilelede aşırı nane ve maydanoz tüketimi düşük sebebi olabiyormuş, rahimdeki kasılmaları artırıyormuş, yada manda yoğurdu aynı etkiye sahipmiş

maydonozu duymuştum ama naneyi duymamıştım,ve çok severim..ama kuru nane yiyorum,senin dediğin taze mi? bitkisel çay,ot vs. tüketmek zararlı..dikkat etmek lazım..tavsiyem bol balık,meyve sebze ve süt ürünleri..ha bide ceviz..

cola içmedım hiç..fast food yemedım,acı yemedım,çuku az yedım,acıkta satıln hçbişe yemedım..

benımde ılk yıyecegım sey çig kofte olcak

salam,sucuk,pastırma,sosis,çig et,hazır gıdalar bırde cay oda kansız oldugum ıcın aslında okadar cok sey varkı en cokda bunlardan uzak durdum en cok tukettıgımde meyve,sebzelı yemekler oldu buarada yogurdu ılk defa duydum cunku doktor bana gunde 1 kase yogurt tuketmemı soylemıstı.

kizlar ben 3. 4 gündür pastirma sucuk yiyom cünkü annemler falan bisiy olmaz dediler korktum simdi sonusta cig degil sucugu pisiriyorum pastirmayida öle yedim...cokmu zararli ya bisiy olurmu??

inek yoğurdu değil zaten manda yoğrdu o da sadece mandıralarda vardır marketlerde yok zaten

kızlar
ben de; katkı maddesi olan hiçbir şeyi yemedim özellikle ilk 5 ay çok dikkat ettim sonra ufak kaçamaklarım oldu tabii
eti iyi pişmiş yemek lazım
sucuk salam sosis çay (açık ve limonlu olmadığı takdirde) kahve nescafe çikolata (nadiren yedim) dondurma (son aylarda yemeye başladım) kola gazoz nane maydonoz ayçiçeği (çekirdek yani çiğdem) yemedim
ıhlamur ve papatya içtim (dr önerdi)
ayrıca ben sevmem ama içebildiğim kadarıyla limon sıkılmış sade maden suyu içtm ünde iki bardak süt veya muadili kadar yoğurt ceviz kuru üzüm kayısı (özellikle sabah aç karnına su ile) bol bol meyve sebze yeşillik salata kırmızı et yumurta tükettim acıktığımı hissettiğimde meyve yedim ya da yoğurta reçel veya meyve katıp yedim bir de müsli yedim onlar da iyiymiş lifli gıda ya sonuçta
eğer bulantınız varsa aç karnına kraker özellikle sabahları öneriyorlar ama ben bir yerde havuçun da yi geldiğini okumuştum bende bulantı olmadı o nedenle doğru mu bilemiyorum
kavun ve hurma da çok faydalıymış peygamberimizin hadislerinde de geçiyormuş
kabuklu fıstığın da faydalı olduğunu duydum

aslında benm dr şöyle demişti süt peynir yoğurt meyve sebze tüket. katkı maddeli ürünlerden uzak durmaya çalış eğer fazlaca kilo alırsan da ekmeği hamur işini makarnayı azalt
işin sırrı bu aslında eğer canınız çekiyorsa bir lokma alın ama asla abartmayın
meyveyi bile abartmamanızı öneriyorum bazı meyveler kabızlığa neden olabilir o da hemoroit oluşmasına sebebiyet verebilir

Ben ilk olarak tatlıdan uzaklaştım.O kadar çikolata sevmeme rağmen tiksindim canım istemedi.Kahveyi hemen bıraktım canım çiğköfte istemesine rağmen reflü nedeniyle acı,baharatlı şeyler yiyemedim.En çok da bir yemeğin suyuna ekmek banmayı özledim.Reflü bir çok şeyi yememe engel oldu.Napalım bunda da var bir hayır demekki...
Peynir ve yumurtayı 1-2 hafta çok yoğun yedim.Et ve balığı ise 2-3 kere yedim henüz.Ceviz,badem falan zorla yemeye çalıştım ama hiç canım istemedi.Şu anda da yoğurt ve ayrana taktım kafayı.Soğuk soğuk içimin ateşini bir kaç dakika bastırıyor diye yumuluyorum :)
Meyveyi özellikle elmayı çok yedim...

Ya kızlar bu maydanoz işine takıldım ben...Ben maydonozu çok seviyorum ve canım istiyor...dünde maydanozlu kısır yaptım kendime ...Eşim kızıyor yeme diye...Bana saçma geliyor biraz ...Maydanoz düşük yapıyor olsaydı herkes demet demet maydanoz yerdi İstenmeyen Gebeliklerde....Bence düşük riski olanlar çok fazla tüketmemeli galiba değil mi???? Kafam Karışık bu konuda bana yardımcı olur musunuz??? kafamçokkarıştı Yaptığım koca bi tencere kısırı yiyemeyecek miyim şimdi ????cokacimcoook

maydonoz kürü özellikle yasakmış bir de fazlaca tüketmeyin diyorlar ben her ihtimale karşı çok az yedim şimdiye dek iki üç yaprak anca. ama ne güzel görünüyorlar tazecik tazecik. bence az ye. zaten kısırı fazla yememek lazım kilo aldırır sonuçta pilav türevi bişey.

Ben inanmıyorum maydonoz&nanenin düşük yaptığına,zararı değil ,yararı var yeşilliğin.Halk arasında böyle bir rivayet var ama doğru olamaz bence.Sonuçta herşeyin fazlası zararlı.Abartmamak gerek.

inanmaya bilirsin ama rivayet degil öyle olsaydi bazi doktorlar yemeyin demezdi... maydonozdada asit var belki ondandir...tabiki tadimlik bisiy olmaz ama bazilari abartiyoya salkim salkim yiyen cok gördüm mesela..

Evet bunu bende çok duydum ve uyarıldım bu konuda.Maydonozun ödem atıcı özelliği var sonuçta.Çok yenmesi kasılmaları başlatabilir....

maydanozu şimdi duydum sizden kızlar. dün alışverişte maydanoz almayı unuttuk dıye baya bir üzülmüştüm bende :)
kabızlık sıkıntısından dolayı kuru kayısıyı cok yemeye calısıyorum, bununda fazlası zarar olabılırmı acaba? günde kac taneden sonrası fazla dıye nıtelendırılebılır ki?

kayısıyı sbah aç karnına suyla al yudum yudum bana hemşire öyle tembihledi en iyisi buymuş canım

ben iki tane kayısı yiyorum abartmıyorum çünkü hemoroit sebebi sadece kabızlık değil sürekli ishal de hemoroite neden olabiliyormuş o nedenle sınırını bilmek lazım
bolca su içmek de şart

sağol cnm... hemoroid degılde makatta çatlak rahatsızlıgını yasadım uzunca bır süre(anal fissür) o yüzden kabızlıkdan çok korkuyorum. şimdi kullandıgım demir ilaçlarıda maşallah kabızlık için birebir.. ama kayısıyı dedıgın gıbı alayım bende bundan sonra..suyu da günde 3lt yi bul demişti dr. bulamadan uyumuyorum :)

Ben beslenme takıntısı olan biri olarak normalde asitli içecek, margarinli, tereyağlı yada yağlı yemek, hazır gıda, sucuk sosis salam, sakatat, renklendirilmiş gıdalar, bisküvi cips yemem. Onun dışında şu an özel olarak tuzu, hamur işlerini, tatlıyı kestim. Birşeyi yemeden önce bunun bana ve bebeğime ne faydası var diye düşünüyorum. Şimdiye kadar faydası olmayan birşey yemedim.Aş ermedim, yada tiksinti yaşamadım. Şanslıyım o konuda.
Her sabah ılık su ve 4-5 kaysı kurusuyla güne başlıyorum.
Kahvaltımda peyniri bolca tüketiyorum
ayrıca sabahları sivri biber, maydonoz gibi c vitamili birşeyler yemeye çalışıyorum, çünkü kahvaltıdan sonra demir hapı içiyorum. Demir en iyi c vitamini ile emilir.
hergün süt ile müsli yiyorum.
ben tropik bir yerde yaşıyorum bolca avakado var, sabahları ekmeğime sürüp bal ile yiyorum. Cilde iyi geliyomuş.
2 porsiyon meyva yiyorum.
Her gün sebze yemeği yiyorum. Bazen karnıbaharı haşlayıp yoğurt,pul biber sirke ile sos yapıp yiyorum. Sindirime çok iyi geliyor. Kabız olmamak için bol limonlu pirinçsiz pırasa da yiyorum.
gün aşırı yumurta tüketiyorum. hergün bir kereviz sapını havuç gbi yiyorum, fazla suyu atıyomuş.
Yoğurt ve mercimek çorbasını çok seviyorum.
her hafta tavuk ve balık mutlaka yiyorum. Kımızı etle pek aram yok.
Kabızlık sorunu çeken arkadaşlara bu konuyu hatmetmiş biri olarak kahve ve çukolatayı kesmelerini tavsiye ediyorum, birde muzu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…