hamileyken neler yediniz yemediniz

Arakadaşlar şu kabızlık konusuna birazdaha paylaşımda bulunmak istiyorum.
Güne bir bardak ılık su ile başlayın.
Ardından kuru kaysı yeyin
öğlen sütünüzü kuru meyvalı, kuruyemişli müsli ile yeyin.
soğuk su içmeyin, biliyorum yazın istiyo insan ama asla vücut ısınızdan düşük olan şeyler yeyip içmeyin.
Elma, armut,karpuz hergün porsiyon şeklinde tüketin.
Peynir, yumurta, kırmızı et yenmesi gereken şeyler ama dengeli yeyin. Hergün birini yada en fazla ikisini tüketin. Kırmızı et kabız yapar mümkünse kuru bakliyat içinde tüketin.
Kuru fasülye, nohut, mercimek unutulan yemeklerimiz, lütfen bu yemeklere ağırlık verin.
pirinç pilavı yerine bulgur yeyin.
Kahve ve çukolata bağırsaklardaki suyu emer o yüzden almamanızı tavsiye ediyorum.
bo bol su tabiki
pırasayı menünüze sokun.
her yemekten önce ılık su için
prebiotik yoğurtlardan hergün bir kutu tüketin.
birde yürüyüş şart. Siz hareket etmezseniz bağırsaklarınız hiç etmez.

gazlı ıcecekler ıçmıyorum kolaya hasretım
hazır gıdaalr yemıyorum ev yemegı sanırım boylede devam edebılırım

her gun mutlaka yumurta yıyorum. 1 bardak sut,yogurt,beyaz peynır ve meyve tuketıyorum. onun dısında haftada 1 beyaz et kırmızı et baklagıl sebze falan yıyorum. abur cuburu mumkun oldugunca kestım cok canım ıstemedıkte yemıyorum. kola ıcmıyorum. cok canım cekerse 1 bardak sprıte ıcıyorum oda haftada en cok 1 kez. onun dısında ozel olarak cevız tuketıyorum o kadar.

cig sucuk sosis salam ve hatta doner bile yemedim cok iyi pismemis balik yemedim...cig kofte v.b cig olan hicbirseyi tuketmedim ...asitli icecekler icmiyorum...beyaz ekmek yerine kepek ekmegi ve en cok cavdar ekmegi tuketiyorum....hergun ceviz yada findik yiyorum...kayisi ve cesiyli kuru meyvelerde yoiyorum...bol sebze meyve agirlikli besleniyorum cunku tavuk balik ve etten tiksindim malesef (( ama anliyacaginiz bebisime faydali olan herseyi yemeye zararli olan hicbirseyi yeyemeye calisiyorum...

Ben geçen haftalarda çok güzel besleniyordum...Hergün mutlaka 1 kase yoğurt,1 elma,içim kazındığında 1 adet domates...Zaten normaldede sağlıklı besleniyorum,mevsim sebzeleri ve bakliyat ağırlıklı ama ne yazıkki son 2 haftadır çok az yiyebiliyorum...Çok hazımsızlık başladı...Midem sıkışık vaziyette sanki...Midem çok dolu olduğundada boş olduğunda da çok rahatsız oluyorum ... bu hafta gaz problemim başladı mafoldumben Çok gazım var ve ağzımın tadı hiç yok:çok üzgünüm:
Ne yazıkki bu rahatsızlığımdan dolayı çok küçük porsiyonlar yiyebiliyorum ...
şu ilk 3 ayın bitmesini ve vücudumun artık gebeliğe alışmasını sabırsızlıkla bekliyorum...:Saruboceq:

Çorbalar çok hoşuma gidiyor yerimseniben Bol Bol çorba içiyorum...Tarhana,Mercimek,Balık çorbası rahatlatıyor beni :dance:

maydanoz ve naneyi bende duydum.çok tüketmemeya çalışıyorum.suzuk salam pastırma sosis ciğer yamiyorum.çiğ et olduğu için.kola içmiyorum.çok nadir canım çektiğinde bi bardak.bol bol yoğurt içiyorum.süt ilk başlarda içemiyordum şimdi muzlu süt yapıyorum kendime onu tüketiyorum.

herşeyden önce doktorumun tavsiye ettiklerini yazıyım dedim: 3 lt.su, 1lt.süt, sabah yumurta, öğlen ve akşam 200 gr. et, baklagiller yanında 1 porsiyon ve çiğ sebzeler, abartmadan meyve, makarna pilav yok...gibi

ben bunu uygulayabiliyormuyum hayır suyumu 2 lt.nin üstünde içiyorum zaten bu da beni tıkamaya yetiyor, öğünlerde mümkün oldukça ekmeksiz haşlanmış tavuk ya da ızgara köfte ve kırmızı et türevleri, eskiden ara öğünlerde meyve yerdim onu da bıraktım, balık yiyemiyorum çok maalesef canım hiç istemiyor...dükkan işlettiğim için çok fazla evdeki gibi yediklerime dikkat edemiyorum..salata yiyemiyorum çok...sütten ve yumurtadan nefret ediyorum desem yeridir...

bunun dışında da salam,sucuk,sosis ve türevlerini, kabuklu deniz mahsülleri, çay, kahve, bitki çayları, çikolata, tüm gazlı içeceklerinden yudum bile almadım...

anlayacağınız iyi olmamakla beraber kötü de beslenmiyorum..ama çok huzuesuzum bu konuda arkadaşlarıma danışıyorum onlar da eğer iştahın yoksa çok yeme diyorlar kendini zorlayarak bebek annenin kanıyla beslenir ihtiyacın olduğunda canın ister zaten diyolar bilmiyorum iki arada bir deredeyim...:sinifsinif:

kızlar nerdeyse haftada bır balık yedım yanında karıdes kalamaz ıdye tawada wardı
ama ıyı pişmıstı
bunların hıc bı zararı yok dedı dr
we sukurler olsunkı hersey normal
cok takıntı yapmayın
ben nanede maydonozda yıyorum

Bugünkü öğünüm :lepi:

Kahvaltı :
1 haşlanmış köy yumurtası
domates-salatalık (zeytinyağlı limonlu)
zeytin-peynir-tereyağ-kepekli ekmek

Arada : 1 Domates ikiye bölünür ve ısıra ısıra yenilir cokacimcoook

Öğlen :
Tarhana çorbası
Biraz Peynir ekmek ve bir parça kuru soğan ( Canım çekti napayım:kedi: ) delikafadulden
Bir Kase yoğurt hihoyyyt

Akşam:
Henüz kafamda bir menü oluşturmadım mirmirmirmir

Bu arada Normal tuz kullanmıyorum.Kristal tuz kullanıyorum.84 minarel bulunuyor içinde.Ayrıca bu kristallerden bir miktarda içme suyuma atıyorum (Tuzlu Olmuyor) mineral açısından zengin bir su oluyor...
Genel anlamda sağlıklı beslenmeye çalışan bir kişiiyim..a.s

benim bugnkü menüm
saat 8 de
2 dilim kepekli tost dilimi arasında kaşar domates
yanında bir büyük bardak süt

saat 11 civarı 1 kase siyah üzüm
bu arada 1 litre su içmiştim
öylen 1 kase erişteli çorba
akşamüzeri yine acıkınca ramazan pidesinin içine yine domates kaşar koydum yine atıştırdım küçük porsiyon
akşam için karışık kızartma bol yoğurtla yiyicem ama patlıcanları yumurtaya buluyorum yağ çekmesinler die bir patatesi normal yağda kızartıyorum domateside az yağla sos hazırlıyorum
bu rada 3 litre suyumuda içmiş oluyorum hergün

ben 2 lt su içebiliyorum ki çok su içiyorum diye söylüyorum sürekli,3 lt içenlere bravo..zaten enfeksiyon çıktı moralim bozuk...
bol ceviz yiyiyorum,yazın balık mevsimi olmadığı için cevizle idare ettim artık mevsimi başladı bol balık yiyebilicez..ben de midyeye hasret kaldım inşallah doğumdan sonra bol bol yiyeceğim..
ayrıca haftada 1 kez filan sucuk yiyiyorum pişmiş olduğu için sorun olmaz diye düşünüyorum..ve meyve çok seviyorum üzüm armut şeftali..

hamile olduğumu öğrendiğim günden itibaren
tuz,baharat ve turşu ve asitli kafeinli içecekler doktorum yasakladı ve şuan 35 haftalık oldum ağzıma sürmedim bunları..
onun dışında canım ne istediyse yedim içtim,meyveyi çok tükettim ve tüketiyorum
günde nerdeyse 8 lt su içiyorum(zaten hep çok içerdim suyu birgün ölçtük 8 lt çıktı:) doktorum suyun zararı olmaz içebildiğin kadar iç dedi..

çok aşırı kilo almadım 46 kiloyla hamile kaldım şuan 60 kiloyum,sadece göbeğim var diğer yerler aynı kaldı

ödem de oluşmadı

tek söyleyeceğim tuz baharat ve turşudan uzak durmanız

ben daha önce bir bebeğimi kaybettim şuanki hamileliğimde 3 tane doktorum var 2si uzman 1i prof..
3üde tuz,baharat,turşu keisnlikle yasak dedi..

kızlar bu dediklerinizi kaçıncı haftadan sonra yemek şart?.çünkü ben 15+5 oldum ama haa bulantılardan pek bişi yiyemiyorum.günde 2 bardak süt içiyorum sadece onun dışında pek yediğim söylenemz...umarım bebişim beslenir.

katılıyorum arkadaşım ben de senin gibiyim birşey yiyemiyorum bebiş nasıl beslenecek acaba :1no2:

ben doktordan dinlemiştim. ilk üç ay bebek anneden beslenmediği için mide bulantıları sebebiyle yemek yiyemeyen kadınlar üzülmesin diyordu.

günaydın herkese...benim edindiğim bilgilere göre zaten sadece et, yumurta ve süt hamileler için yeterli her bir de yeşil mercimek gibi bakliyat grubu onun dışında pek birşey yemesenizde olur eğer yiyemiyorsanız...ve en az 2-2,5 lt.su...

et yiyemiyorsanız bakliyata ağırlık verin; mercimek, nohut, kuru fasulye içine et atabilirsiniz...süt içemiyorsanız light olması ii olur, yoğurt, ayran, peynir...ekmek de mutlaka esmer ekmek bol tahıllılar en güzeli...diyorlar-tatlicadiarzu-

bi kaç hafta öncesine kadar eşimle bu yemek konusunda çok tartışıyorduk, ben ne kadar yiyemiyorum desem de o neredeyse zorla ağzıma tıkıp bana kızıyordu...bir akşam yine zorla bana balık yaptı ve bende orada film koptu...kötükedihüso nasıl ağlıyorum inanamazsınız bebekler ağlar ya yemek istemiyorum diye aman allahım toplayamadım kendimi, eşim de şok geçirdi.....o kadar sıkmışım ki kendimi patladım adeta...ondan sonra mı eşime yemekle ilgili ne desem olur diyor..ama şimdilerde biraz yiyebilmeye başladım demek herşeyin bir zamanı ve yeri varmış bunu o da anladı :enbuyukkk:

dun mısafırlıkte 2kucuk cay ve 1turk kahvesı içtim dayanamadım canım cektı ya ıns bişey olmaz.normalde cay içmıyorum ama canım cektı ortamda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…