Hamileyken değil emzirirken kilo aldım..Emzirirken neden kilo alınır?

Atıstırmalıklarınızı sağlıklı alternatiflerle değiştirin. Emzirmek iştah açıyor ama kilo alıp almamak tamamen size bağli.
Kuruyemis,kuru meyve,meyve,sebze,granola hem sağlıklı hemde kararında yenince kilo aldırmayan besinler.

Ben de kilo alamayan bir hamileyim. Bebeğim düşük kiloda doğacak diye tedirginim. Bebeğiniz kaç gram doğdu? Bir de sütünüz iyi mi? Doktor kilo alamazsan sütün olmaz dedi.
Doktor sallamış sanki. Hamileyken sadece 10 kilo aldım. Bebeğim 3.400 doğdu. Sütüm de vardı. Kızım 15 aylık ve hâlâ emziriyorum. Doğumdan 2 ay sonra bütün fazla kilolarımı verdim. Şu anda hamile kaldığım kilodan 4 kilo eksiğim.

Süt olsun diye uyu. Ben ilk 2 ay annemde kaldım. Bol bol uyudum. Başucumda 1.5 kiloluk su şişesi vardı. Her gün 2 kere bitiriyordum. Bir de psikolojik mi bilmem ama her gün 10 tane falan hurma yedim o dönem...

Teşekkür ederim önemli olan çocuklarımızın sağlıklı olması. Yoksa kilo almamak benim için tabii ki daha iyi. Allah bağışlasın kızınızı. Bu arada 33 haftalığım ama bebeğim 36 hafta kilosunda Çok şükür...

Çok sağolun. O doktoru değiştirdim zaten. Yeni başladığım doktor bana bi kere bile zayıfsın demedi. Bebeğin kilosuna baktı sadece ve çok iyi dedi. Hiç bir sorun da yok dedi. Moralim düzeldi resmen.

26 yasindasiniz ve 9 yasinda kiziniz var, ne ara evlenip dogurdunuz
Neyse nutella dikkatimi cekti, emzirirken katki maddeli paketli urunler yemeyin içindeki her seyi bebeginizle de paylasiyorsunuz.

Ben de doğumdan sonra süt olsun diye yemekten çok kilo aldim. Önceleri görev gibi olan yemek yeme, sonraları istahimin açılmasıyla zevk haline dönüştü. Hayatımın en kilolu dönemleriydi. Artik tartıya çıkmaya korkuyordum. Uzun süre tartilmadim. Sonra bi çıktım ki tartıya en az 7 kilom gitmiş. Sonra hiçbir şey yapmadan kendiliğinden kilo kaybettim. Tabi bu arada emziriyordum. İştahım azaldı günden güne .. derken gebelik öncesi kilomun da altına düştüm. Bence stres yapmayın boş yere. Siz bebeğinizi emzirin. Sonuçta diyet yapacak olsanız hatta spor bile yapsanız sutunuz etkilenecek azalacak vs. Emzirme bitince hala kilo vermediyseniz diyeti sporu ozaman yaparsınız

Nasil besleniyorsun canim bana ornek bir menu yazabilir misin?

Sütün yemekle alakası yok, su ile alakası var. Sütüm kesilecek diye yerseniz kilo alırsınız.

Nasil besleniyorsun canim bana ornek bir menu yazabilir misin?

Tabii ki. Umarım işine arar. Ama örnek menü değil. Şimdi yazacaklarım kendimi kısıtladığım için değil iştahım olmadığı için kendimi zorlayarak yediklerimin miktarıdır. Daha fazla yersen daha iyidir belki.

•Sabah bir paket çubuk kraker veya kendimi zorlayabilirsem poğaça ve şekersiz çay (hamileliğimin ilk aylarında her türlü tatlıdan tiksindim). Çalıştığım için kendime kahvaltı hazırlamam mümkün değildi. Zaten ilk 4 ay mide bulantısından sabah çubuk krakerden başka birşey yiyemedim.

•Öğlen bir veya iki tabak sulu yemek. Ekmek asla yok. Çünkü ekmek yiyince tıkanıyorum ve ekmekte bebeğe yarayacak vitaminler yok. Kilo almak adına ekmek yiyebilirdim ama o zaman da bebeğim gelişmezdi. Ben de midemi ekmekle doldurmaktansa madem az yiyorum sebze et vs. yiyeyim dedim.

•Öğle yemeğinden 1 saat sonra (genelde kendimi zorlayarak) bir avuç kavrulmamış ceviz veya kavrulmamış fındık. (Bak bunlar çok işe yarıyor)

•Akşam da öğlen gibi yiyebildiğim kadar ekmeksiz sulu yemek.

•Yatmaya yakın ekşi ve olgunlaşmamış meyve (tatlıdan tiksindiğim için olgun yiyemiyordum).

Yalnız dikkat etmen gereken şeyler var. Yemekler sırf sebze veya et olmasın. Az da yesen çeşitli yemek çok önemli. Haftada en az bir kere tavuklu bir kere etli bir kere balıklı yemeğin olsun. Doktorun verdiği vitaminleri de düzenli almalısın. Bir de ben sudan da tiksinmiştim onun yerine bol bol maden suyu içtim. Sonradan öğrendim ki içindeki mineraller bebek için çok faydalıymış. eğer içebiliyorsan hem normal su hem maden suyu bol bol iç.

Sonuç: Şeker, albümin, fazla kilo vs. olmadan tamamlanmak üzere olunan bir hamilelik, haftasından önde gelişen Rabbimin izniyle sağlıklı bir bebek.

Aynı sorun bendede var doğumdan sonra bir iştahım açıldı doymak bilmiyorum hamileyken iştahım yoktu şimdi herşeyi silip süpürüyorum.

Biliyorum senin hamileligini takip ediyorum. Benim de ilk hamileligim ve etraftan hep duydugum bebek gidasiz kalir ye. Tatli asiri bas agrisi yapiyor tuketemiyorum. Kahvalti harici ekmek tuketmiyorum. Bol bol yuruyus. Ve cok cesitli gida elimden geldigince dogal olanlardan. Istahim var pesine gitsem 30 kg rahat alirim ama bunun ne bana ne de bebege faydasi yok. Maden suyu da gunde 1 tane icmeye ozen gosteriyorum. Hele de bebegim gelisim yonunden onde yazinca -masallah - cok rahatladim. Cunku hep yanlis seyler duyuyordum. Ilk zamanlar yanlis beslendim ve 7 kilo aldim simdi 2 aydir kilo alimim durdu ve cok daha hareketliyim agrilarim azaldi. Cok tesekkur ederim umarim saglikli ve kolay dogumla bebek sahibi olursun.

Amin çok sağolun. Umarım hem sağlıklı hem de tontiş bebişlerimiz olur. Kilo alımınızın durması bebeğinizin de gelişiminin durduğu anlamına gelmiyor. Zaten kilo almakla bebeğin kilosu doğru orantılı olsaydı şuan bebeğim hala embriyo halinde olması gerekirdi. Zaten farketmişsinizdir kilolu olmayınca kendinizi daha dinç hissediyorsunuzdur. Benimle yakın zamanda hamile kalan tanıdıklarım var. Hepsinin kiloya bağlı sıkıntıları var. En iyisi bile ağır hareket etmeye başladı. Şuan normal hayatını devam ettirebilen bir ben varım. Herkes diyor ki az hamile gibi davran Ben de baştan bebeğin gelişmez denince moralim bozuldu. Ama aylar geçip bebeğim büyüdükçe aslında elimde olmadan ne kadar iyi birşey yaptığımın farkına vardım. Sizin de beslenmenizi yeterli ve sağlıklı buldum. Ekmek hamurişi tatlı vs. zaten çok zararlı şeyler. Bunlardan kaçınmanız bile büyük bir artı.

Bir de sütümüz bol ve güzel olursa değmeyin keyfimize

Ayy insallah oyle olur. Cok tskler cevaplariniz icin.

Dereotu tere bulgur salatası tatlı krizine girersen bir bardak lactamil iç . Nutella vücutta en hızılı yağa dönüşen abur cuburdur ve o yağ vücuttan en zor atılan yağdır. Aklın varsa uzak dur bol su iç 1 litre mutlaka limonlu ve çok az karbonatlı iç ekmek tam buğday kepek . Şeker orucu tut kilo falan almazsın. Süt için mami powerda içebilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…